Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lulma

296 bejegyzést írt és 151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsivel több, mint egy éve nem született tartalom erre a blogra. A napokban viszont meglepve tapasztaltam, hogy valamiért több új kedvelője is lett a blog facebook oldalának. Hogy miért, azt nem teljesen értem, de most van időm és kedvem ide benézni. Ez történt az elmúlt évben - life update…..
Végre kinyitott a könyvtár! Mármint "rendesen" is. Be lehet menni, böngészni... Annyira jó volt ismét ellátogatni a hűvös falak közé. Mindjárt hét könyvet is kihoztam. A hónapban öt kötetet olvastam el. Egyet félbehagytam, de lehet, hogy még adok majd neki egy esélyt, egybe pedig ma fogok…..
Júniusban már elkezdett újraindulni a világ. Sorban nyitott ki minden. A bölcsőde is ismét megnyitotta kapuját. Örültem, hogy a bezártságot megtöri a munkába járás. Már nagyon hiányzott a gyerekzsivaly... Örömmel olvastam a buszon is és itthon is. (Még mindig nem az új lakásban - az élet…..
Erről  a történetről még csak nem is hallottam, pedig film is készült már belőle. Az elmúlt héten pótoltam a lemaradásomat. Mire nem jó a bölcsődés gyerekek alvásideje, amikor a szintén köknyvszerető kolléganővel megbeszéljük időnként az aktuális olvasmányainkat, esetleg lopva olvasunk is néhány…..
Ugye mindenkinek ismerősem cseng a Jóbarátok ikonikus főcímdala? Az örök klasszikus sorozat bizony 1994 óta van képernyőn. Hat huszonéves fiatal ma is aktuális mindennapi életét mutatja be. Életöröm, útkeresés, szerelem, pályakezdés, önállósodás - a tipikus élethelyzetek ebben a korban. Rachel,…..
Remélhetőleg a "Karantén könyvklub" utolsó része. Az elmúlt hét óta újra van bölcsi és már Budapesten is kezd újra beindulni az élet. Szóval vége a karantén üzemmódnak és ez egyet jelentett a könyvesboltok újranyitásával. Persze, eddig is lehetett volna rendelni online, de az számomra nem az igazi.…..
Áprilisban folytatódott a #maradjotthon mozgalom. Pozitív változás, hogy már nem csak újraolvastam. Meg az, hogy egyáltalán már jobban tudtam koncentrálni az olvasásra, nem úgy, mint még márciusban. Következő szint remélem már a blogolás lesz "normálisan" - mármint nem csak összefoglalók és…..
Folytattam az újraolvasásokat és próbáltam olyan könyvekbe belekezdeni, amik a "kis semmiségek" kategórián belül segíthetnek visszalendíteni az egyes történetek felé. Azaz, könnyen követhető, kellemes, garantáltan happyendes köteteket szedtem elő a bőröndömből. (Nem könyvespolcról, mert a költözés…..
Egy hónapja írtam utoljára. Sajnos azóta megjelent Magyarországon is az újfajta koronavírus. Természetesen én is próbálok minél többet otthon lenni, csak a legszükségesebb esetekben elhagyni a lakást. Mondjuk a mi esetünk egy kicsit extrém, mert a költözésünk is ezekben az időkbe esik pont és most…..
Lulma könyves blogja Február 2020 2020.02.29 09:00:00
A februárba most bejegyzések nem nagyon fértek el és sajnos emlékezetes olvasmányok sem. Nem igaz, hogy nem olvastam, viszont valahogy egyik könyv sem fogott meg annyira, hogy arról hosszabban kifejtsem a véleményemet vagy ajánlani tudjam. Új podcastet kezdtem el hallgatni unlimited címmel, továbbra…..
A februárt gyönyörű történettel indítottam. Megrázó, mégis csodálatos kötet Sejal Badani írása. Még napokkal az olvasás után is kavarognak a fejemben a gondolatok róla. És vágyat érzek, hogy meglátogassam a kis indiai települést, ahol a cselekmény játszódik. A regény kezdetén Jaya szemszögét…..
Lulma könyves blogja Január 2020 2020.02.02 16:33:27
A január produktív volt olvasás szempontjából számomra. Hat könyvet is sikerült befejeznem. A borús, hideg idő, illetve egy kis betegség is hozzájárul ahhoz, hogy többször maradjak otthon bekuckózva. Szerencsére mind a hat elolvasott példány nagyon tetszett, így azért jól alakult a hónap. Több…..
Végre elolvastam a Rosie-trilógia befejező kötetét. Don Tillman kutatta a szerelmet, megtalálta és feleségül vette Rosiet, most pedig közös gyereküket és életüket terelgeti valami jó felé. Közben él a maga kis világában, mint tudós és a világ legjobb koktéljának keverője, mindezek mellé pedig…..
Új kedvenc, igazán lélekmelengető könyv. Veronica Henry könyvesboltja egy olyan "must visit" hely, amit minden könyvmoly tényleg szívesen látogatna időnként. Egy könyvesbolt, ahol csupa szeretet vesz körül és kedves arcok. Ahol barátságok vagy akár szerelmek is szövődhetnek. A helyszín pedig egy…..
Sándor Anikó köteteit 2019 második felében kezdtem el olvasni. A best of 2019-es posztban említettem is, hogy a Tovább az El Caminón az egyik meghatározó olvasmányom lett tavaly. Az ajándékot és Magyar Caminót is olvastam tőle, majd végül a Tévútont. E három kötet közül pont a Tévúton nyert meg…..
A szolgálólány meséjét könyvben nagyon szerettem és a sorozat első évadáért is odavoltam. A második évad után már nem folytattam a sorozat nézését, de tervben van, csak ehhez kell egyfajta hangulat. Nem az a tipikus "gyorsan megnézek egy részt és rohanok tovább"-sorozat. Amikor megtudtam, hogy az…..
Először is, boldog új évet kívánok mindenkinek! (Valaki még olvas blogokat 2020-ban? :D) Szóval elkezdődött az új évtized. Nem is lehetne másképp kezdeni, mint egy kis könyvbeszerzéssel. Mutatom először ezeket. Karácsonyra kaptam Libri utalványokat - köszi Anya és Mama! Az egyiket tegnap fel is…..
Lulma könyves blogja Best of 2019 2019.12.26 10:18:55
2019-ben mondhatni minden hónapra jutott egy kedvenc olvasmány. 12 könyvet gyűjtöttem össze, amelyekre szívesen emlékezek vissza az évből. Valójában azonban márciustól kerültek elém inkább az egyre jobb olvasmányok az évben. Továbbra sem olvastam előre megtervezett sorrendben. Könyvtárból…..
Németh-Hindi Fatimát Fatimapanka néven "ismerem" Youtuberól. Fantasztikus személyiségnek tartom a videói alapján, folyamatosan követem Instagramon is, valamint nemrég indult podcastjének is nagy rajongója vagyok. Szeptember egyik napsütéses szombatján került megrendezésre a Fenntarthatósági Nap az…..
Szeptemberben szinte folyamatosan olvastam. Beköszöntött az ősz, ez még inkább kedvet adott számomra a könyvekhez. Olyan jó egy-egy hűvös estén bekuckózni és felvenni a fonalat az aktuális olvasmányomban. Elolvasott könyvek listája: Kelly Rimmer: Kinek a lánya? - Meglepően jó volt. Olvastatta…..
Születésnapomra kaptam ezt a kötetet, nagymamámtól. Csodaszép borító, ígéretes fülszöveg, ám szinte alig találtam róla ajánlást, véleményt. Ennyire nem lenne ismert vagy nem jó a történet?  - gondoltam. Nos, örülök, hogy az első benyomáson túllendülve belevetettem magam a regénybe. Két nap alatt…..
(A bejegyzést elfelejtettem július 31-én élesíteni, úgyhogy most, augusztus 14-én teszem közzé.)  Avagy mit csináltam az elmúlt hónapban. Szóval az úgy volt, hogy szinte egész júliusban szünet volt a bölcsiben. Gondoltam ez alatt majd sokat olvasok és írok is a blogra. Végül csak az első jött…..
Vagyis inkább július-augusztus. Nemrég történt ugyanis, hogy szülői értekezlet előtt nem láttam értelmét annak, hogy hazajöjjek és utána vissza Budapest másik oldalára. Mászkáltam, egy-két dolgot elintéztem, ebédeltem egy jót, majd az egyik pláza légkondis belsejébe menekültem a kinti negyven fok…..
A nyár első hónapja gyorsan elszaladt. Az esős májusi napok után magamhoz sem tértem és máris nyári hőség kerekedett. A kert árnyékában és a (ventilátortól) hűvös szobában jól esett olvasgatni munka után. Szerencsére elmondhatom, hogy nekem ezennel megkezdődik az egy hónapos nyári szünet, ami alatt…..
Nemrég zajlott le a 90. Ünnepi Könyvhét. Idén új helyszínen, a Duna-korzón kapott helyet. Szeretem ezt a rendezvényt. Jó érzés bóklászni a pavilonok között és szemezgetni az újdonságokból, illetve az ilyenkor fellelhető akciós kötetekből. Ezen kívül lehetőséget ad betekinteni kevésbé ismert kiadók…..