Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Valóság nevű unokahúgotok

0 bejegyzést írt és 263 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan már akkor féltékenykedni kezdenek, ha partnerük mással is szóba áll, ezzel nem egyszer bosszantva minden felet. De vajon miért alakult ki mindez, ha még csak néhány ezer éve élünk (már ahol) monogám kapcsolatokban, miközben előtte évezredek teltek el poligámiában? Ma egyre többen hangoztatnak…..
Valóság nevű unokahúgotok 2021.11.28 18:10:30
@Motorogre: Mindenre és mindennek az ellenkezőjére lehet "komoly tudományos publikációkat" talákni "nagyon komoly tudósoktól". Ami a monogámiát illeti, egyértelműen NEM evolúcs eredete van, hanem kulturális - ui. az emberi monogámia semmiféle attribútumát nem mutatja az evolúciós hatásoknak. Elég csupán a monogámai mint szokás időtávlatait nézni: senki sem hiheti, hogy (legfeljebb) néhány ezer év elegendő ahhoz, hogy egy az adott állatfaj viselkedését egy ennyire alapvető kérdésben megváltoztassa és ennek a génekben is legyen nyoma.

Az is igazolja a nem evolúciós eredetet, hogy aki megengedheti ezt magának, azonnal visszatér a poligám viselkedéshez.

A monogámia azért jött létre, mert az emberi közösségek - evolúciós determináltságuk következtében (t. i. vetélkedő csoportokat alkotó, hierarchikus közösségeket létrehozó állatfaj vagyunk, ahol a csoporton belül és a csoportok között is dinamikusan váltakozik az erőforrásokért/pozícióként való vetélkedés és a kooperáció) lényegében nagyon hasonlóan viselkedünk még eltérő külső környezetekben is. Emiatt aztán a látszólag nagyon eltérő egyes kultúrák mégis nagyon hasonló funkcionalitású közösségi szabályokat és viselkedésmintékat hoztak létre, amelyeket épp a kultúra (amely a korai szocializáció révén determinálja a személyiséget és egyéni magatartást) tartósít.

Az erőforrásokkal megfelelően ellátott embereket csupán drákói kényszerrel lehet "kívülről monogámnak tűnő" magatartásra-életmódra szorítani. Ezt a magatartást ui. rendszeresen felülírják azok az igen ősi késztetéseink, amelyek vonzalmat generálnak bennünk a potenciális partnerek iránt.

Egy olyan ember, aki nincs túlhajszolva, akit nem terhelnek agyon a napi kötelezettségei (pl. gyerek, munka) és eléggé tág társadalmi közegben mozog, elég gyakran érez késztetést egy másik személlyel való közelebbi kapcsolatra.
Naplementék, mesés panoráma  és tökéletes tengerpartok - Görögország szerelmesei minden bizonnyal imádják Kréta hangulatát, a luxusszállodák pedig boldogan nyitnak itt exkluzívabbnál exkluzívabb hoteleket, melyekre bizony egyre több az igény. Alapos utánajárással, a saját szempontjaim alapján most…..
Pont három évvel ezelőtt szemléztem utoljára Európa legjobb strandjait - most itt a folytatás, melyben a sorrendet a TripAdvisoros vélemények és átlagozási arányok alapján válogatták össze. Mi tagadás, mindegyik elképesztő! Nektek melyik tetszik a legjobban? 1. Spiaggia dei Conigli,…..
Valóság nevű unokahúgotok 2021.05.20 15:36:18
Valóság nevű unokahúgotok 2021.05.20 17:59:51
Az elején szeretném leszögezni: nem ismerek magamnál nagyobb Harry Potter-rajongót. Rajongásom tárgya viszont a könyvekre korlátozódik. A filmekről viszont megosztó véleményem van és különösen fáj, mikor az alkotók eltérnek a könyv cselekményétől és elképesztően ciki jeleneteket emelnek be az…..
Valóság nevű unokahúgotok 2021.04.19 08:16:05
Hosszú, de vékony? Netán az átlagos, de vaskosabb? És mi a jobb? Ha balra, vagy jobbra dől? A makk mekkora legyen? Vagy számít ez az egész bármit? A britek mellé ezúttal több ország kutatói is becsatlakoztak, hogy megválaszolják az emberiség egyik legősibb kérdését...
Valóság nevű unokahúgotok 2021.04.14 14:51:26
Kezdjük talán azzal, hogy mit is jelent egyáltalán a női óvszer. Most részletesen is ránéznénk, mivel különbözik „hagyományos” társától. Mégpedig azért, mert a női óvszert épp a hímvesszőre tervezett változat problémáira jelenthet megoldást, de más kompromisszumokért cserébe...
Valóság nevű unokahúgotok 2021.04.09 19:49:09
@Vén motoros: Én használtam ilyet tizen-huszonéves koromban, nekem jó tapasztalataim vannak.
Az orált egyébként nem zárja ki, viszont azt is biztonságossá teszi, mivel úgy sincs testnedv-érintkezés. Olyan esetekben, amikor alkalmi együttlét van, kifejezetten az orál miatt ajánlatosabb ez.
Valóság nevű unokahúgotok 2021.04.12 21:18:49
@Borzasztó Károly: Nem kell tartásdíjat fizetned.
Az emberiség a kezdetektől rendkívül kreatív volt az újabb és újabb instrumentumok megalkotásában, amelyek mindegyike egyedi ízzel gazdagította az adott kor muzsikáját. Ma már számos zenekar törekszik arra, hogy historikus hangszereken rekonstruálja a középkor, a reneszánsz vagy éppen a barokk…..
Aligha érdemes a történtek teljes kronológiáját feleleveníteni, hiszen jóformán mindenki tudja, hogy a Fidesz és az Európai Néppárt kapcsolata az utóbbi időben - a magyar kormánypárt pávatáncos politizálásának és a már a konzervatívoknak is kellemetlen radikalizálódásának következményeként - erősen…..
Valóság nevű unokahúgotok 2021.03.05 06:32:16
Nem hordunk színeket, nem viselünk kirívó ruhadarabokat vagy kiegészítőket. A járdán az épületekhez közel, vagy majdnem az autók közé besorolva húzódunk félre, el az emberek útjából. Ha érdekel egy sport, magunk előtt is igyekszünk eltitkolni, a kíváncsiságot elfojtani, mielőtt a saját szemünkben is…..
Kissé rendhagyó a mai poszt (ez már a címéből is kiderül…), ám mivel nyakunkon a Valentin-nap, talán ennyi belefér. Steve összefoglalójából egészen érdekes dolgok derülnek ki az amerikaiak és a szexualitás kapcsolatáról...
Annyiféle elmélet létezik, hogy miért és hogyan álmodunk, de még mindig hiányzik a végleges válasz az álom eredetéről és céljáról. Akár egy élethelyzet feldolgozását segítenék, akár harc vagy menekülés valamitől, valakitől, akár valami teljesen más célja van, mindannyian azon gondolkodunk, hogy…..
  Áll a bál az IKEA legújabb reklámkampánya miatt. "Legyen minden otthon biztonságos hely" - hirdeti a mamutcég, s propagandafilmjében a narratíva szerint meglehetősen gyakori, családon belüli erőszakot jeleníti meg. A magyar férfijogi szervezetek tiltakoznak, s közösen megfogalmazott, nyílt…..
Valóság nevű unokahúgotok 2020.12.01 06:24:02
@arthurthedent: Én csak azt kívánom neked, hogy (ha még nincsen, akkor) legyen egy lányod és egy vak komondoros vőd!:)))
Rengetegen vannak olyan emberek, köztük én is, akik éjszakai műszakban is dolgoznak. Ilyenkor teljesen felborul a napirend,mivel nappal alszol és éjszaka dolgozol. És tudom, hogy vannak köztetek olyan is, aki még csak nemrég csöppent bele ilyen munkába, vagy hamarosan bele fog csöppeni és kíváncsi…..
Valóság nevű unokahúgotok 2020.11.08 17:09:12
Életének utolsó éveit Viktória királynő vendégszeretetében töltötte Charles-Louis Napoléon Bonaparte avagy III. Napóleon francia császár, akit Victor Hugo "kis Napóleon"-nak nevezett el, amely elnevezés aztán világszerte elterjedt. A leendő császár 1808. április 19-20-án éjjel született Párizsban a…..
Mi lehet annyira vonzó egy német kisvárosban, hogy a 19. század legnagyobb orosz írói, költői telepedjenek le ott karöltve más európai művészekkel? S mi lehet vonzó ma a csaknem félmillió turista számára, akik oda érkeznek évente? Sokat hallottam már Baden-Baden városáról, elsősorban akkor,…..
Bár a vizeletinkontinencia, vagyis az akaratlan vizeletvesztés mindkét nemet érintheti, fiziológiai és hormonális okok miatt háromszor gyakrabban jelentkezik a nőknél – esetükben 16 százalékára becsülik az érintettek számát. Mit érdemes tudni a kellemetlen állapotról és ennek kezelési…..
A fekete lyukak kétségkívül a csillagászat (és a sci-fi) legmisztikusabb objektumai: extrém gravitációjuk, egzotikus természetük és rejtélyes eredetük egyaránt teszi rendkívülivé őket. A kérdések feloldásában az sem segít, hogy kutatásuk igen csak behatárolt a távolságuk és az elektromágneses…..
Valóság nevű unokahúgotok 2020.09.30 07:03:49
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kérdezzük meg a Sorost: az gyíkember, biztosan tudja!
Meg ráadásul állítólag elhozza ránk a Világvégét - no, akkor majd meglássuk, mi van a végén!
Tudom, már a könyökünkön jön ki, de attól még a pandémia él és virul, és szingliként nem árt felkészülnünk egy esetleges újabb kijárási korlátozásos időszakra, vagyis érdemes végiggondolnunk, hogy mi legyen a szexuális életünkkel. Van olyan nekünk általában? Volt a „karantén” alatt? Ha nem, mikor…..
  A Biblia szexuálerkölcsre vonatkozó legismertebb törvénye a tízparancsolat egyik pontja: ne törj házasságot parancsa, melyet, tévesen szoktak „ne paráználkodjnak” fordítani, bár valójában ez a konkrét parancsolat a más feleségével való szexuális együttlét tilalma. Már ez a parancs is elég…..
VáraÉletem legutóbbi 10 évében volt szerencsém Európa nagy részét beutazni és nagyon szép helyekre eljutni. A következő időszak nagyon úgy tűnik, hogy utazás szempontjából jóval szegényesebb lesz, így most van idő kicsit nosztalgiázni és régi szép emlékeket felidézni. Estación de Figueras-Vilafant…..
Indulásunk óta foglalkoztunk a magyar halászlédilemmával, szörnyülködtünk álolasz étteremláncokon, és belekóstoltunk az Amerikából terjedő barbecue kultúrába is. Most itt az idő, hogy a gasztronómia egy másik világhírű szereplőjét vegyük górcső alá. Ugye mindenkinek megvan az a klisé lelki szemei…..