Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Richard Xenos

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karácsonyfa, bejgli, szaloncukor, fényfüzér, hal. Honnan erednek ezek a szokások, és mennyit változtak az elmúlt időben?..
Richard Xenos 2020.12.27 22:09:30
@apro_marosan_petergabor: Egyáltalán nem keresztény ünnep. A karácsonyfa a Jule-fa "elkeresztényiesitése", maga az ünnep pedig azért van éppen akkor, hogy a keresztények el tudjanak fedni "ellopni" egy másik pogány ünnepet is, a téli napforduló ősi ünnepét a maguk Jézusuk ekkorra átrakott "születésnapjával".
A hír rövid volt, mi több, számítani is lehetett rá, ennek ellenére alighanem sokakat nagyon rosszul érintett: Magyarország is csatlakozott azokhoz az országokhoz, ahová nem engedik be az Egyesült Királyságból érkező repülőgépeket...
Richard Xenos 2020.12.22 20:46:34
@Analóg Telepes: Miért, nem engednek halászni a brit vizeken azok a gonosz brit hadihajók?
via GIPHY Jön a tavasz, nyakunkon az évszak- és cipőváltás, sűrűsödnek a lábbelikkel kapcsolatos levelek, ami alapján úgy tűnik, nem lehet elégszer átvenni, mikor és hogyan reklamálhatunk, ha valami mégsem jön össze a vadiúj csukával. Például az oké, ha a bevizsgálás után csak a blokk ellenében…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Mt!   Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, ami az elhelyezkedést illeti, egy középkorú munkavállaló szinte lehetetlen helyzetben van, ha megszűnik a munkája. Én magam is ezt tapasztalom minden nap,…..
Richard Xenos 2016.09.03 12:00:06
@tff: "...A külföldiek nagy része is csak vegetál, ha épp összejön annyi havonta a zero-hour contract szerződéssel. És akkor még nincs kocsi, nincs saját lakás, nincs két tizenéves gyerek, nem vett tévét, bútort stb., nem volt beteg...."

Te be vagy baszva ocsem?
Bevandorlokent, minimalberbol van kocsim - hugyozni is azzal jarok, mert olcso a benzin, mint a viz -, azt veszek meg, amit megkivanok, nem basznak at a boltokban - es mindenutt - a kedves magyar kocsogok az orszagban, es nem szakad meg a munkaban - amibol annyi van, hogy barmikor par napon belul tudok valtani. Ja, nem Londonban elek, millios alberletben.
De te csak maradjal a budosnagy magyar rogvalosaghoz tapadva, es magyarazdd meg magadnak, hogy az milyen jo is. Egy idiotaval kevesebb lesz itt, nerm baj, van igy is meg eleg. Remelem, az osszes hasonlo otthon marad es/vagy hazamegy.
A világ legrémisztőbb épületeiről készült listáról szemezgettünk. A rövid bemutatást kiegészítettük egy kis irodalmi és filmes illusztrációval is. Sőt, újraindítjuk a szavazást!..
Richard Xenos 2016.08.31 10:28:20
@Androsz: Szerintem is jol nez ki. Funkcionalis.
Bár itthon is egyre több a minőségi étterem, még mindig akadnak olyanok, amelyek piszkos trükkökkel próbálkoznak, hogy lehúzzanak minket. Ennek azonban most vége, mutatom, mire kell figyelni. Kisadag vagy nagyadag? A legtöbb étteremben választhatnak a vendégek a kis- és a nagyadag között. A…..
Richard Xenos 2016.03.20 08:46:34
Hazudni, elkenni dolgokat nem szép dolog. Akkor sem, ha a közpénzből fenntartott királyi tévé csinálja, és akkor sem, amikor az állami bank segítségével megvásárolt kereskedelmi tévé, sőt, akkor sem, ha egy független kertévé teszi. Etikusnak meg végképp nem az, de hát az “Orbán nem geci” videóban…..
Deansdale Nemi szerepek 2016.03.09 19:12:19
A feminista nők többsége szerint a maradi (hegemón patriarcha ésatöbbi) férfiak nem tudják feldolgozni a nemi szerepek változását. Aztán ugyanezek a nők megfordulnak, és azt kezdik kérdezgetni, hogy hová lettek az igazi férfiak, merthogy nekik olyan példány kellene, amilyen a 100 évvel ezelőtti…..
Richard Xenos 2016.03.11 13:17:50
Nyugdíjas vagy? Hirtelen több a szabadidőd, mint eddig bármikor? Fogalmad sincs, hogy mivel üsd el? Itt van 10 szuper tipp! Először is tömegközlekedj nagyon sokat! De ne ám a holtidőben! Akkor csináld, amikor az emberek dolgozni vagy iskolába járnak, a legnagyobb tömeg idején! Sokkal több a…..
Richard Xenos 2016.03.11 11:25:11
A március 15-ét forradalmi rap és slam poetry szavalóversennyel köszöntő Pilvaker 2012-ben még félunderground rendezvényként indult a VAM Designból, aztán 2 évvel később már az Erkel Színházba belenőve került megrendezésre. Az ideire meg már csak egy nagyon furcsa jegyárusítási előjáték…..
Richard Xenos 2016.02.25 14:57:50
@cmx85s: Pontosan. Vegyék csak meg, ha ennyire el kell menni. ha van rá pénz... Nem értem én sem, miért nem lehet azt mondani, hogy hát, akkor nem. Ennyi.
Richard Xenos 2016.02.25 15:01:04
@shred: Nem. Persze, hogy nem.
Írhatjuk ezt is: Ez értelmes magyar szöveg.
Meg ezt is: aojkur irwo riogwoi ioutr jvoreip.
Csak meg kell egyeznie abban az összes írástudónak, hogy az utóbbi is ugyanazt jelenti, mint az előbbi. Hiszen 3*2 lehet 6 is, meg 3246 is, utóvégre mit számít. Inkább meg kellene tanulni írni és olvasni, nem kifogásokat keresni, hogy miért nem megy.
Richard Xenos 2016.02.25 15:02:19
@Kitalátor (másként) gondolkodó: Teljesen mindegy. Valami kis drogos buzigyerek.
Ha minden igaz, szarban van a Class FM Morning Show című műsora, illetve a műsor miatt a három műsorvezető, illetve a műsor és a műsorvezetők miatt a Class FM. Az NMHH ugyanis valamiért kinézte magának Simicska Lajos rádióját, pontosabban a Morning Show december 30-i és január 4-i adását, és…..
Tarlós István tavaly szeptemberben fordult a miniszterelnökhöz a BKV finanszírozása ügyében. Novemberben pedig már azzal fenyegetőzött, hogy ha az állam nem kompenzálja azt a 31 milliárd forintot, amelytől a BKV az elővárosi közlekedés és a jegykedvezmények miatt esik el, akkor…..
Richard Xenos 2016.02.18 14:35:58
@Indexes seggfejek: Ennek mi értelme? Hogyan kapcsolódik ez bármihez is?
Sziasztok! A mirelit pizzák mellett feltűnt még egy érdekes élelmiszercsoport, mely nem más, mint a gyorsfagyasztott "rántott húsok" családja. Ezek a termékek különösen azért ragadták meg a figyelmem, mert rengeteg gyártó dob piacra kimondottan gyermekekre specializált…..
A 20. század egyik legégetőbb és máig aktuális problémája a magyarországi cigányság integrációja. Olyannyira az, hogy a kérdés az ezredfordulón túl is folyamatos politikai csatározások, a mindennapi közbeszéd témáját szolgáltatja, a legmesszebb menő indulatok mellőzése…..
Richard Xenos 2016.02.18 09:39:06
@kewcheg: Majd én megírom akkor helyetted. Éljenek úgy, ahogyan akarnak. Elkülöníteni nekik egy fél megyét - géppuskák, szögesdrót, stb -, adni vetőmagot, mezőgazdasági kellékeket, aztán éljenek, ahogyan akarnak. Kíváncsi vagyok, hány maradna két évvel később.
Az álláskeresés során látott munkáltatói törvénysértések a diszkrimináló álláshirdetésekkel kezdődnek, és ha esetleg mégis odajutsz, hogy konkrét, szerződéses állásajánlatot kapsz, még mindig érhetnek meglepetések. Ezek azok az alkuk, amiket úgy tálalnak, hogy megoldjuk okosba’, de valójában ezekkel…..
Richard Xenos 2016.02.16 14:45:42
@qwertzu: de, hidd el, feltűnt. Most nem az alulbérezésről van szó, hanem arról, hogy nincs munka. VAN, csak nem akarnak dolgozni az emberek, mivel könyebb nyüszögni, mint dolgozni. A határ nyitott, aki itt nem talál, hát mindenkinek adott a lehetőség bárhol máshol. Igen, kint jobb, nem vitatom. Ez az ország élhetetlenné lett - nem vitatom. De azt állítani, hogy nem lehet munkát találni azért netto hazugság.
Richard Xenos 2016.02.16 14:58:45
@qwertzu: "Oda akarok kilyukadni hogy...." - mondjuk ez igaz.

"Másrészt munka az, ha van munkaszerződés és minimálbér. Ahol ez nem teljesül az bizony nem számít munkának." - hát erről azt gondolom, hogy munkának az számit - nekem -, amit elvégzek és pénzt kapok érte (egyszerűen fogalmazva).
Richard Xenos 2016.02.17 10:59:49
@adamFZR: Ez mind TELJESEN így igaz. Csak arra írtam, hogy az emberek nem találnak munkát, mert nincs munka. Van, csak nem akarják ennyiért/így. Szerintem meg 140-200e jobb, mint 0 vagy segély. Még akkor is, ha meg kell dolgozni érte. Meg hát, te is tudod, mekkora a fluktuáció a vendéglátóban - azért meg tudod találni a neked legjobb helyet - mert vannak azért jó helyek.
A magyar ember körete általában kimerül a fehér rizsben és a krumpliban. Ezek azonban nem a legegészségesebb táplálékaink, ráadásul inzulinrezisztenciásoknak, cukorbetegeknek, fogyókűrázóknak nem is ajánlják. Varga Dóra, a Budai Endokrinközpont és az Életmód Orvosi Központ dietetikusa megosztotta,…..
Angie és családja nyilvánvalóan egy önfeledt szánkózós napra készült a Mátrában, ami helyett egy folyamatos problémamegoldásból álló nap kerekedett nehézkes ügyintézéssel, bumburnyák pincérrel, síró gyerekkel meg a rettenetes emlékként megmaradó nap többi…..
Richard Xenos 2016.01.29 11:41:28
@Darth Revan: Igy van. És ezt szakácsként mondom.
Richard Xenos 2016.01.29 11:42:59
@The Crazy One: Igen.mondjuk ez is igaz.
Egy amúgy nehezen induló hétfő reggelt már a troli lerobbanása nagyon fel tud dobni. Az meg egészen különösen álmosságűző pillanat lehet, amikor a kisegítő járat egyszer csak szó nélkül másfelé kanyarodik, és a város egy véletlenszerű pontjára szállítja utasait. Jó reggel Budapest! Tisztelt…..
Richard Xenos 2016.01.26 14:46:43
@Burgermeister: És hát röviden tényleg ennyi. :)
Büntetőjogi szempontból igen nehezen értelmezhető eklektikus határozattal utasította el a BRFK azt a feljelentésünket, amelyet a Facebook-on menekültekkel szemben szerveződő „vadászat” miatt tettünk. Az ügyészség pedig egyetért a rendőrséggel, ezért az ügy jogilag lezárult...
Fantasztikus, hogy 2015-ben ennyi hibát lehet egy cikkbe zsúfolni. A szöveg kritikai kiadása következik, színnel jelölve a tárgyi tévedéseket és a helyesírási hibákat, elütéseket, de a "javítás" ürügyén belekerült újabb tévedéseket is. Ezeket jeleztem a szerzőnek, de…..
Részeg munkatársak, zavarba ejtő játékok, vagy egyszerűen az erőltetett jókedv. Mindannyian belefutottunk már néhány rémes jelenetbe karácsonyi céges bulin. Alison Green, az ”ask a manager” blog szerzője arra kérte olvasóit, írják meg neki ennél is kellemetlenebb…..
Richard Xenos 2015.12.17 16:41:41
@Szakyster: Ja. nekem is.