Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Creme Brulee

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Falatka Műhely Csokis croissant 2018.02.21 15:50:40
Ahogy ígértem, elhoztam nektek ennek a csoda csokis croissant-nak a receptjét.Ez egy “sima” kelt tészta, de maga a töltelék egy valóra vált álom...édes, ragacsos, csoki...hmmm...hidd el, egy próbát megér!Tészta:60 dkg liszt3 dl tej2,5 dkg élesztő1 cs vanilia cukor4 ek cukor1 csipet só4 ek olvasztott…..
A legolcsóbb megoldás persze az, ha mindig otthonról visztek magatokkal enni a munkahelyre. De néha még a legjobbakkal is előfordulhat, hogy a közeli menzán kell ételt vásárolniuk – de nem mindegy, hogyan! Ha a menzán, vagy más étteremben elvitelre vásároltok magatoknak enni, akkor a legjobb az,…..
Ebben a cikksorozatban igyekszünk bemutatni a mindenkori konyhai munka alapjait, technikáit, technológiát, eszközeit, amivel változatosabbá és könnyebbé tehetitek magatok számára a főzést, vagy elsajátíthattok olyanokat, amelyeket eddig még nem alkalmaztatok A legalapvetőbb eszköz, amire szükségünk…..
Creme Brulee 2017.03.05 13:23:10
@Nácibácsi:
Lehet kedvenc késkészítöd, de gondolom, nincs sajàt acél-öntödéje. Az alapanyagot valahonnan be kell szereznie.
Nekem inkàbb kedvenc nyersanyagaim vannak. Cromova, VG10, stb. Elöször mindig az anyagjelölést nézem a késen, utàna nézegetem a formàjàt, markolatàt, súlyàt, stb.
És pl amelyik anyag jó egy szakàcskésnek/santokunak, vagy nakirinek, az teljesen alkalmatlan filézökésnek és fordítva.
Mindegyik anyag màs-màs élezési technikàt igényel, így nem lehet kijelenteni, hogy az egyik jó, a màsik nem.
Lassan két és fél éve, hogy a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervek hivatalból indított eljárások keretében megkezdték a nyugdíjbiztosítás nyilvántartásában szereplő adatok egyeztetését a biztosítottak, és volt biztosítottak jogviszonyaira és kereseteire vonatkozóan. Ezt idén tovább folytatják, és…..
Creme Brulee 2017.03.02 20:52:58
Creme Brulee 2017.03.02 20:55:10
@Meister: Milyen elérhetőségen lehet online egyeztetni?
Tudnál adni egy link-et?
Annó írtunk már arról, hogy mindenképp gyűjtsd az aprót! Aztán az egyik mókusunk is bedobta a közösbe az ötletet, mert hogy ő is ezt csinálja. Állítása szerint évente 60 ezret simán összegyűjt csak azzal, hogy a fém aprót sosem költi el, hanem megy a befőttesbe...
A legokosabb kutyafajták rangsorát most egy pszichológus állította össze, mégpedig az alapján, hogy mennyire gyorsan és mennyire eredményesen képesek megtanulni egy új „parancsot” a különböző kutyafajták. Ez alapján a legokosabb kutyafajták közé a Golden retriever és a…..
Creme Brulee 2017.02.02 23:32:11
Kivételesen nem a technikai részletekről, ügyintézésről lesz szó (arról már csak a Határátkelőn annyi poszt volt, hogy ihajj), hanem mindennek a lelki oldaláról. Aztán feltesszük a Nagy Kérdést, jelesül: Wolfsburg vagy Göteborg (hogy miért éppen ez a két város, az elég…..
Creme Brulee 2017.01.15 09:37:42
A poszt eleje annyira arogáns, hogy a dztotit már el sem olvastam. Amúgy meg baromira nem értek vele egyet.

1. Nem feltétlen akar mindenki letelepedni ott, ahova először nekiindul. Motiválhatja tapasztalatszerzés, szakmai kihívás, szerelem, pénzgyűjtés, stb. Aztán, ha a cél teljesült, akkor vagy marad, vagy továbbál, vagy visszamegy. Ha nem teljesül, akkor is mehet tovább, vagy vissza.

2. Nem. Nem kell, azt tenned, amit a helyiek. Nyugodtan teheted azt, amit te jónak látsz, amíg nem zavarsz vele másokat. Jobbára ahova mész, nem te vagy az egyetlen külföldi, és/vagy magyar. A többiek is hozzák a saját kultúrájukat, szokásaikat. Remekül működik a dolog, amíg nem akarod a magadét a másikra kényszeríteni. Fogd fel kalandnak a többiek szokásainak feltérképezését. Sok izgalmas és kellemes meglepetés érhet.

3. Nem, nem kell előröl kezdened, és nem kell a sor végére állnod. Ha jó vagy a szakmádban, és igény van a tudásodra, azonnal lecsapnak rád a munkáltatók, és igyekeznek olyan ajánlatot tenni, hogy csakis náluk akarj dolgozni. Persze, ha nem értesz semmihez, és csak lébecolsz, az más kérdés. De pl Angliában még akár így is elvegetálhatsz.

Na, a 4. pont meg full bullshit
Élj úgy, ahogy szeretnél, másokat ne zavarj. Ne magyarkodj ezerrel ott, ahol nincs rá fogadókészség, és főleg ne hozakodj elő Trianonnal. Ha jó ember vagy, úgyis kíváncsiak lesznek rád,és a kultúrádra, elfogadják a másságodat, cserébe ugyanezért.
Sehol a világon nincs annyi ferde ház, mint Angliában. A csodálatos ezekben az épületekben az, hogy a 16.-17. században épültek, valóban elkezdtek kijönni a fomájukból, de az angolokra nagyon jellemző hagyományőrzésnek köszönhetően, megállították a folyamatot és most furán ferdén, de bájosan,…..
Creme Brulee 2017.01.14 13:59:38
A nyelv, a kommunikáció alapvetően határozza meg nem csak a mindennapjainkat, hanem az önbecsülésünket is. Márpedig ha ez a „szuperfegyver” nem, vagy csak korlátozott hatékonysággal működik, akkor nagyon gyorsan ijesztő változásokon mehet át a személyiségünk is, miként ezt…..
Mennyibe kerül élni - lakni!? (lakás & rezsi & kaja)Kezdő életpálya modell avagy a kapunyitási pánik - minden életkezdő fiatal számára ajánlott olvasmány Ez egy érdekes poszt lesz... érdekes poszt "kezdő" életkezdők számára (18-30 évesek) számára! További hasonló posztok (rendelés…..
Creme Brulee 2016.12.31 09:36:34
@JunkieeeBoy:
Randomszerű központozás, számtalan szóismétlés; egybeírás-különirás szabály problémák
"megtudjon"
"jóesetben"
"odakell"
"papírszámít"
"munkaerő piacra"
"személyszerint"
"nagykaland"
"összetudok"
"szétosszák" szétosztják helyett
Stb, stb...és még a feléig sem jutottam.

Írásod tartalma egyébbként kiválló és hiánypótló. Sajnos, keveseknek adatik meg, hogy felkészülten hagyják el a szülői házat.
Nekem szerencsém volt, de még így is időbe tellett, mire azt mondhattam, hogy biztos lábakon áll a költségvetésem.

Hogy az érdemi részéhez is hozzászóljak:
Nem tudom, te hány ember helyett eszel, de mi kettőnk napi élelmezését megoldjuk 1500 forintból. Egy mélyhűtővel rengeteget lehet spórolni. Ha ügyes vagy, csak olyan élelmiszert veszel, ami éppen akciós. Feltöltöd a mélyhűtőt, és abból gazdálkodsz. Időt és üzemanyagot/utiköltséget is spórolsz (ritkábban jársz vásárolni). Arról nem is beszélve, hogy több ételt is elkészíthetsz egyszerre, amit adagonként lefagyaszthatsz.
Már hónapok, sőt tulajdonképpen már évek óta bútorokat nézegetünk és álmodozunk, hogy milyen lesz berendezni az otthonunkat. Most, hogy kellő közelségbe kerültünk ehhez, inkább megrémít a dolog, mintsem boldogsággal töltene el...
Az IKEA Frosta márkájú ülőszéke leginkább a háromlábú székekhez hasonlít, olcsó, 3500 Ft, nyírfából van, könnyen összerakható, és a legfontosabb tudnivaló, hogy az égvilágon bármit lehet vele csinálni...
Creme Brulee 2016.10.26 15:55:11
Minden női táskától idegrohamot lehet kapni: könyékig kell turkálni bennük hosszan, mire az ember meg tud találni valamit, legyen az akár egy féltégla méretű dolog. A VW remekül rávilágított a problémára, és felhasználta azt egyik remek printsorozatában, ahol a kulcs nélküli ajtónyitás csodáját…..
Míg a válság kirobbanása előtt a kedvező hitelfelvételi lehetőségeknek köszönhetően sokan nagyobb ingatlant vásároltak, mint amekkorát megengedhettek volna maguknak, a válság éveiben már szinte csak a kisebb, egy-másfél szobás lakások iránt mutatkozott kereslet. Bár az újabb, kedvezőbb…..