Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paanpeti

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Előszó: ezen dolgok nagy részét régebben már érintettem. Ez a cikk azújszülötteknek szól, illetve saját magamat segítem vele a gondolataim rendszerezésében.Aki már úgyis mindent tud, annak fölösleges ezt az írást elolvasni.) A legelterjedtebb nézet a hízással és fogyással…..
paanpeti 2015.01.19 11:23:59
cukorbetegsegek.hu/alapismeretek/12-1-tevhit-a-cukorbetegseggel-kapcsolatban.html

Na itt is ez van az első pontban, ami ellentmond a paleósoknak, és még jobban összezavar.
paanpeti 2015.01.19 13:45:09
@Deansdale: Köszönöm a választ és a linket!

@Mdmselle: :) Hát tényleg nem mindegy, hogy értjük azt, hogy édes. Mert egy kiskanál finomított répacukor tényleg árt, de a méz...
Nincs konkrétan megfogalmazva és nem mindegy.
Szerintem az a rész finomított cukorra vonatkozik, mint pl. nyalóka :)
Deansdale A francia dilemma 2015.01.10 15:46:48
Mindenki hallott a párizsi merényletekről, de a tanulságokat kevesen merik levonni. Mit tehet a francia miniszterelnök ebben a helyzetben? Tulajdonképpen semmit, azon kívül, hogy elindította a hajtóvadászatot a fegyveresekre. Úgy tesznek, mintha ez 2 ember bűne lenne, egy elhatárolt…..
paanpeti 2015.01.19 13:04:33
Najó, az ateizmust hagyjuk. Valami felelőtlen életstílust vallanak, amit később kifejtek. Ateistának lenni egy feltételezhetően Isten teremtette világban, olyan, mint punknak a parlamentben.

"Ilyenek ezek a tények."
Volt valami félreértés, valóban, mert futólag belepillantottam, és azt láttam, hogy: "i. u. 66-ban...". Innen már nem nagyon érdekelt, mert a templom lebontása 70-ben volt. Csak most néztem meg, hogy az a lázongások kezdetére vonatkozik. Mindegy, tüzetesebben átvizsgálom az írást.
(csak így zárójelben, hogy gondoltam: van az úgy, hogy ha egy történelmi cikknek az eleje, vagyis az évszámai rosszak, akkor nem érdemes végig elolvasni).
Szóval jó kis történelmi írás, de... Jézus létezett. És nem az utána következő, vagy jóval előtte lévő korokkal kell foglalkozzon, hanem azzal a korral és hellyel, amelyben Jézus élt. Itt a bibi.

"A nyakamat tenném rá, hogy jobban ismerem a Bibliát, mint te."
Ugyanezt mondom én is: a nyakamat tenném rá, hogy jobban ismerem a Bibliát, mint te.

"Aha. Tehát Szent István, Szent Kapisztrán János és még egy rakás szentként tisztelt ember is fekete bárány?"
Pontosan. Ők is fekete bárányok. A katolikus egyház szentté avatta őket, mert terjesztették a katolikus vallást. Én nem vallom őket szenteknek. Ha most tennék ugyanezt, az már közönséges mészárlás lenne.
"Cuki vagy ezzel a félremagyarázással. :)"
Cuki vagy, hogy mindent szó szerint, részleteiben értelmezel és nem vagy képes áttekinteni a dolgot. Amint írtam az előbb, Mózes idejében más volt a helyzet. Mózes nem volt keresztény. Ez nem csak egyszerű oldalfordítás, hanem Mózes és Jézus kora között eltelt legalább fél évezred.
Ugyanitt találom, hogy "a hetedik napon". Tényleg át kéne írni a naptárat, hogy szombat legyen a hetedik nap, ne a vasárnap. De így is jó, mert lehet választani. Egyik se helytelen. Egyszerre kettő már nem jó! :)

"Hol olvastad tőlem, hogy ateista vagyok?"
következtetés, kérem, következtetés. Logika. Amikor minden vallást egy kaptafára veszel, akkor mi lehetsz?

"Lehet, nem fekete-fehérben kellene gondolkodnod. Ugyanis mindkettő hamis."
Nem az mondom, hogy mindkettő hamis, hanemhogy egyiknek a létezését sem lehet bizonyítani, tehát cáfolni sem lehet őket. Viszont az egyik kizárja a másikat. Így csak az egyik lehet igaz.

"akkor válaszd a még korábbit"
Hmm... Lehet, hogy Isten kinyilatkoztatta magát más népeknek is, más néven, nemtom. De a Bibliában pontosabban dokumentálva vannak tettei és kérései az emberiség felé, ígyhát ezt fogadom el.

"ami a félelmedből ered"
Pontosan ez a helyzet. Én félek. Jobb félni, mint megijedni.

"megharagszik rád a többi"
Ugyan már, én nem vagyok rád berágva. Ez a te életed, a te felelősséged. Csak nekem az a meggyőződésem, hogy félni kell, de senkit nem akarok megfélemlíteni, hiszen én nem vagyok Isten.

Istent azért fogadom el, mert Jézus Őt képviselte. Az Ő morális tanításai a lényegesek és aktuálisak.

"Ezért Pascal helyett inkább Einstein véleményére adok"
Nagyjából én is azt gondolom, amit Einstein, csak a magam módján: Isten ott van mindenhol. Minden szempillantásban, szívdobogásban, lélegzésben. Ez a csoda az, amit ő teremtett.
paanpeti 2015.01.19 13:09:00
@Deansdale: Hát Deansdale nem is tudom, hogyan, te jól rátapintottál erre. Valóban tapasztaltam Istent. Nem láttam, nem szagoltam, hanem életem kritikus pillanatában (amit hadd ne részletezzek) bizonyságot adott a létezéséről. Ez nem képzelődés, vagy paranoia, tényleg nem.
paanpeti 2015.01.19 13:34:27
@zombigyilkos:

"megharagszik rád a többi"
Egyébként én nem félek attól, hogy megharagszik rám a többi. Most képzeld el: indiánok közé keveredek, akik éppen az esti körtáncot járják egy totem körül. Engem is befogadnának, ha én is azt teszem, amit ők. Ha viszont nem, akkor megölnek. De felőlem százszor is átlyukaszthatnak a lándzsáikkal, szétszaggathatnak, megfőzhetnek, stb. Én akkor sem teszem. Az én félelmem Istentől erősebb, mint ezek. (de azért felgyorsítanám valahogy ezt a kivégzési folyamatot, mert sokáig szenvedni nem szeretek :)
Bár Szendi Gábor már válaszolt a Zindex által is leközölt legújabb nemzetközi paleo-cikiző baromságokra, muszáj nekem is. Muszáj, mert emberek nem lehetnek ennyire hülyék. Vesszőparipám, hogy a média, a közbeszéd, a felsőoktatás exponenciális tempóban hülyül, dehát hogyan…..