Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Urancityhero

2 bejegyzést írt és 171 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmbook Nincs idő meghalni 2021.10.01 20:12:25
Régen volt egy mondás a Bond rajongók körében: “Nincs Bond film erények nélkül.” Aztán elkészült a Spectre. A Nincs idő meghalni pedig minden idők legrosszabb 007-es kalandjának az egyenesági folytatása. Amiben a főszereplő nem akart játszani. Ahonnan lelépett az eredeti rendező, az egyébként…..
Urancityhero 2021.10.04 08:01:39
Alapvetően elfogult vagyok a Craig-féle Bond karakterrel. Néhány meglátásoddal egyetértek, némelyikkel nem. Craig kiöregedett, ez tény, nem is vita, már nagyon látszik, amennyire jót tett a kor a Skyfallig, ebben a filmben már valóban érződik, hogy nem mai gyerek. A karakter az olyan, amilyen, ez az évad ezt a stílust és narratívát hozza, nekem nagyon tetszik, másnak nem. Igazából ez nem vitatéma.
A film nekem tetszett, egyáltalán nem olyan unalmas mint írod, holott igaz, a karakterek nagyon egysíkúak, a fekete női 007 értelmezhetetlen feminista lenyugtató szál, de minek, alapvetően egy paraszt jellem, nem vicces, nem tökös. Lea karaktere nagyon szép, szerintem működik, Rami Malek pedig nem színészkedik, hanem mozog a szája és értelmetlen fa@ságokat beszél végig. Annyira gonosz kb. mint a Tom és Jerryben az ideges Tom: semennyire.
Ana de Armas karaktere aranyos, de ő maga is aranyos. A Felix Leiter szál... Tökéletesen kidolgozatlan marad végig, hasonlóan egyébként a Vesper és Blofeld szálhoz. Valójában minden eddigi "algonosz" jobb volt mint Malek... Ezt valszeg ők is tudták, de már ez maradt. Utólag egy csomót belenyúltak, átvariáltak, jött a Zimmer-féle sablonos zene, amit pedig szeretünk, csak már uncsi.
Összességében maga az évad szerintem nagyon jó, a Qauntum csendje értelmetlenségével és betoldásával, M halálával. Moneypenny működik (szintén fekete nő, persze...), Q-val, a közöttük lévő apró feszkókkal. Szóval érdemes megnézni és kicsit nosztalgiázni, átadni magunkat az érzésnek. Ez nem volt az igazi, de nem is volt annyira rossz.
Urancityhero 2021.10.04 08:03:56
@Lady Scarlett: Ralph Fiennes volt ő, nem a tesója... Moore és Brosnan karaktere pedig csapnivaló, nyálas vicc. Craig náluk fényévekkel jobb volt.
Jelentős kínálatból válogathatunk, ha igazán jó háborús filmekre vagyunk kíváncsiak. Az elmúlt évtizedekben ugyanis rengeteg kiemelkedő produkció készült az amerikai látványfilmektől egészen az orosz és német alkotásokig és a több évtizedes  régi klasszikusok közt is rengeteg zseniális munka akad. A…..
Urancityhero 2020.10.11 16:15:04
@axolotl77: 9. szakasz a címe, tényleg jó film, Afganisztán
A mohácsi csatát az évszázadokkal korábbi és mai közbeszéd és közgondolkodás is a trianoni békediktátumhoz hasonló traumaként kezeli, éli meg. Az elmúlt másfél, két évszázadban a magyar történetírás majd’ mindegyik generációja, olykor heves és a tudományos világ kereteit is túllépő vitákat generálva…..
A modern orvostudomány számos létfontosságú szerv átültetésére képes, köztük vese vagy szív egyik emberből a másikba való áthelyezése életmentő lehet. De vajon mit mond a háláchá, a zsidó vallásjog a szervátültetésről, azaz miként tudjuk a Biblia és a Talmud örök törvényeit egy ilyen modern…..
A magyarországi rendszerváltás időszakát, vagyis az 1987 szeptemberi lakitelki találkozótól az 1990-es, első szabad választásokig tartó időszak sajátos hangulatát leginkább maguk a "szereplők" tudják visszaadni, pontosabban azok a képek, melyeken a rendszerváltás "kulcsemberei" láthatóak. Ezekből…..
A magunk mögött hagyott néhány hónap alatt sok mindent átértékeltünk, számos kérdésben másként vélekedünk, mint ezt megelőzően. Nincs ez másként a sokat hallott, és a legtöbbek által megfogadott jószándékú maradj otthon! intéssel sem. Ajtónkon már réges-rég bekopogott a nyár, ezért minden porcikánk…..
Előző posztunkhoz hasonlóan - melyben az 5 legjobb háborús filmet kerestük - a világtörténelem legnagyobb hadvezéreinek kiválasztása is kemény feladat elé állított bennünket. Bár segített némileg a történelemtanári végzettség (egyikünk esetében), így sem volt egyszerű feladat az elmúlt 5 évezred sok…..
A Netflix kínálatában nemrég vált elérhetővé a Da 5 Bloods (magyar címén Az 5 bajtárs), és azonnal a markáns vélemények igen széles skálája fogalmazódott meg az alkotás kapcsán. Vannak, akik propagandát kiáltanak, mások viszont már lelkesen Oscar-esélyekről beszélnek. Az alábbiakban megpróbálok egy…..
Time Goes By Top 10 háborús film 2020.05.24 11:47:36
A háborús filmek műfajába olyan alkotások tartoznak, amelyek középpontjában valamelyik 20.-21. századi háború alatt játszódó események, és az adott háború szárazföldi, légi vagy tengeri hadviselése áll. A filmek gyakran egy-egy olyan látványos és autentikus csatajelenettel záródnak, amely bemutatja…..
Urancityhero 2020.05.24 22:38:59
@Látens Inszinuáció: Mondjuk elég vicces, hogy a Ryan közelgényt gagyinak értékeled, miközben beraknád a Kelly hőseit, ami inkább egy vígjáték-szatíra mint film a háborúról.
1914. Lenin Zakopanéban az Osztrák-Magyar Monarchiában. Valószínűleg a Krakkóban gyógykezelt feleségével, Krupszkajával együtt töltötte ott az időt..
Urancityhero 2020.05.04 08:19:10
@fareszjó: Nem, az előbb történt, az U2-es pilótával, de igen, a híd nagy szerepet játszott a "fogolycserében" a hidegháború alatt.
Urancityhero 2020.05.04 08:20:16
@Indriq: :) 1994, Szovjetunió?
Nem éltem még abban az időben, amikor 1963 november 22-én az Egyesült Államok 35. elnökét, az akkoriban 46 éves John Fitzgerlad Kennedyt lelőtték Dallasban. Viszont már 18 éves voltam, amikor 1991-ben Oliver Stone, a kiváló amerikai rendező (A szakasz című, Oscar-díjas háborús film készítője)…..
Urancityhero 2020.03.27 23:14:34
@Okana: Én 33-42,5% közé tenném a valószínűségét. Mint aki ott voltam, üdvözlettel, Zapruder
Kedden este adták át a BRIT Awards díjait, ahol természetesen élő fellépések is voltak, így el is lőtték a nagy durranást, méghozzá Billie Eilish-t, aki ugye most az új James Bond-film betétdalát énekli. Eilish-on és testvérén, Finneasen kívül az előadáson részt vett Hans Zimmer, aki a dal…..
Urancityhero 2020.02.19 18:58:01
1982. április 2-án argentin katonák szálltak partra az Egyesült Királyság felségterületének számító Falkland-szigeteken annak érdekében, hogy a szigeteket Argentínához csatolják. A partraszállás hírére a britek egy gyorsreagálású haditengerészeti csoportot indítottak útnak az agresszió…..
Urancityhero 2020.02.14 14:54:39
@Fikalnyik Eugén: Olaszország kifejezetten támogatta az argentinokat és Írország is!
Sok szó esik mostanság a judeo-keresztény kultúráról és azokról az értékekről, melyeket a zsidó illetve a keresztény hitek adtak a világnak. Az alábbiakban tíz olyan eszmét gyűjtöttem össze, melyek a Bibliából eredeztethetők és amelyek egyetemes elismerést váltottak ki nem csak a nyugati féltekén,…..
Urancityhero 2020.02.02 18:33:24
@A nép fia: Mire gondolsz? Találj ki egy terméket, reklámozd, add el. Minél nagyobb hülyeség, minél színesebb, annál jobb.
Legyen benne szex, vér, gonoszság, intrika, csodák és meseszerű elemek, remény, jó és rossz szereplők. Miután ez megvan, kezd el tolni a második részt egy létező, de teljesen érdektelen, egysoros figura köré kerítve (legkisebb fiú), majd 4 század során tökéletesítsd, ezután építs rá egy gigantikus üzletláncot és söpörd be a pénzt. Ha nem fizetsz te bűnös lélek, akkor elkárhozol, jelentsen ez bármit. Az a jó, ha annyira zavaros a történet, hogy mindenki bele tud képzelni bármit. Minden vallás ilyen, egytől-egyig. Ezért ennyire sikeresek. "Ha gazdag akarsz lenni legyél író, ha piszkosul gazdag akkor pedig alapíts egy vallást."
Csajok, semmi pánik! A válaszoló férfiak több mint háromnegyede NEM a nő külsejét kívánja meg. Olvasd el, hogy egy valódi nő mit írt a norbiféle férfi társaknak. (Kép: Piqsels)  Mindenekelőtt köszönöm annak a 311 férfinek, aki kitöltötte a kérdőívet! Mit köszönök? Azt, hogy felvállaltátok a…..
Bár a "méret nem minden", ha nem olvastál utána a következő nevezetességeknek, nagy valószínűséggel csalódni fogsz bennük - nem tagadom, én is jártam már így. Veletek mi a helyzet? Kicsivel több, mint két évvel az első rész megszületése után annyi komment, ajánlás és emailes javaslat gyűlt össze a…..
Urancityhero 2020.02.01 10:19:47
@Brix: Ah, igen. Mi októberben voltunk Rómában, élvezhető volt, szép idő, kezelhetően sok turista (ilyenkor az ember kénytelen elviselni, hiszen maga is az).
Isztambul dettó.
Berlinben télen hűvös van, de maga a város nagyon izgalmas, oda érdemes májusban, vagy szeptemberben menni.
Thaiföld... Igen felkapott hely lett, már nem is tartozik a kimondottan olcsó desztinációk közé emiatt. Ha társas kirándulásra fizettek be, ott mindenhol sokan lesznek, de lehet találni nagyon kellemes helyeket, pl. Krabi és környéke, ahol még nincsenek olyan sokan és egy csoda.
A "közelben" nagyon klassz Bled és környéke, Postojna és környéke, Zágráb, a Plitvicei tavak, Belgrád-Galambóc (Golubac) a várak szerelmeseinek, Szarajevó és a balkáni hangulat, a felvidéki bányavárosok, Eperjes-Bártfa és Kassa 2 napos kiruccanás, Prága és Pilzen (bár Prágában iszonyatosan sokan vannak), Krakkó és környéke, Salzburg és környéke, a Mariazell-i kis csoda, Maribor-Graz kétnapos kis túra, kicsit távolabb Galícia fővárosa - Lvov/Lviv.
Nyár van. Az árnyékban egy hideg, frissen felpattintott doboz sör elég jólesik ilyenkor. Elég sokunknak jól esik, mert nyáron ugrásszerűen nő a sörfogyasztásunk. Az egyik közkedvelt sörfajta a lager, amit frissessége és letisztultsága miatt szeretnek nagyon sokan. Következzen a 14, országosan…..
Urancityhero 2020.01.26 22:34:54
@LordAlyr: Hány másodpercet nyertél az országnevek rövidítésével?
Urancityhero 2020.01.26 22:36:42
@Lex Icon: szerintem a Stella nem keserű, a Heineken is kevésbé és a Pécsi sem túl keserű. Ami nagyon nagyon finom és egyáltalán nem keserű, az az 1664 Kronenburg Blanc búza. Zseniális.
Fánkot sütni nem annyira szeretünk. Most viszont megmutatom nektek az én gyerekkori kedvencemet, azt a pihe-puha, omlós, mégsem túl édes túrófánkot, ami egyben a legeslegegyszerűbb opciót is jelenti a fánkszezonra. Mi fahéjas porcukorba szoktuk forgatni, de lekvárba, vagy  csokoládés mogyorókrémbe…..
Urancityhero 2020.01.26 22:17:27
Martin Scorsese kérdés nélkül egyike minden idők legjobb rendezőinek. Olyan kiváló alkotásokkal járult hozzá a mozi fennmaradásához és virágzásához, amilyenekkel csak nagyon kevesen tudtak az évek alatt. Egy olyan legenda lett az igazi filmszerető emberek körében, kit egyértelműen a legnagyobbak…..
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
Urancityhero 2019.08.30 09:40:52
@nts: Ezt hogy érted? :O Amelyik hadsereg megnyeri az összes háborúját és a világelitbe tartozik hadifejlesztések és harcászat terén, azt hova sorolod?
Ha éppen nem tudsz a strandra menni, mert nem jó az idő, vagy ha száz ágra süt a nap, és nem akarsz kimozdulni, akkor jól jöhet pár sorozat, ami mellett különleges izgalmakat és érzéseket élhetsz át. Számomra egyértelmű, hogy a televíziózás csúcsának számító sorozatok a 2000-es éveben indultak.…..
A 90-es évek ikonikus filmekkel ajándékoztak meg minket. Több olyan alkotás is született, amik számomra csak később, akár csak felnőttként váltak igazi kedvenccé. Kétségtelen, hogy ha egy régebbi filmet van kedvem nézni, akkor biztos, hogy ebből az évtizedből választok. Igyekeztem a legjobbakat…..
Görögországról alighanem sok minden eszébe jut az embernek, kezdve a tengertől az ókori kultúrán át a gazdasági válságig. Vajon mi az, amit egy határátkelőnek az ország (ezen belül is esetünkben Leszbosz szigete) taníthat? Sok mindent az élet élvezetétől a közlekedés sajátos értelmezésén át egészen…..
Urancityhero 2019.08.12 09:11:58
@Bryan élete: Ritka nagy balfa@ok lehettek... Már bocs
Amikor bécsi otthonunkban a jobbnál jobb sörök közepette tervezgettük szokásos balatoni nyaralásunkat, elhatároztuk, hogy közben a sörblogra teszteljük majd a tó ikonikus sörét. De ideérve kiderült, hogy a Pocsolyai Villámgyors nincs többé. Úgy 15 éve a Káli-medence szerelmese vagyok annak…..
Urancityhero 2019.08.03 21:21:57
„Nagy nehezen kiválaszt egy kajáldát, beülünk, minden megfelel hálisten, ötször lefotózza, amit kihoznak elé, magát is legalább ennyiszer. Feltolja fészre. Rám szól, hogy lájkoljam. Nem lájkolom. Ne őrüljünk meg teljesen” – humoros beszámoló egy nyaralásról egy igen összetett csajjal.   Ha…..