Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jpmoliere

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az NBC több klasszikus sorozatának sztárjaihoz hasonlóan, februárban a Jóbarátok is visszatérnek, bár nem egészen úgy, ahogy bizonyára a legtöbben szeretnék: Jennifer Aniston és a többiek ugyanis nem a régi, sorozatból megismert karaktereiket alakítják, hanem a legendás tévés rendező, James Burrows…..
 A szecsuáni bors, vagy japán bors, Zanthoxylum piperitum var.bungei, egy unikális aromával, és ízzel rendelkező fűszer. Enyhe erősség és citrusos savanykás íz, és egy könnyű zsibbadás a szájban. Ez utóbbi a 3 %-nyi Hydroxy-alpha sanshoolnak köszönhető.A szecsuáni…..
jpmoliere 2016.01.08 22:27:18
Az első évad világraszóló sikere után óriási elvárások voltak a True Detective második szezonjával pláne azok után, hogy a fontosabb szerepekre olyan neveket sikerült szerződtetni, mint Rachel McAdams, Colin Farrell, Vince Vaughn vagy Taylor Kitsch. Aztán hamar kiderült, hogy a második évad kész…..
Macaulay Culkin ismét eljátssza a Reszkessetek betörők! tündübündi kisfiúját, csak éppen 25 évvel később, amikor már felnőtt, de az akkori traumán képtelen volt túllépni, vezetni sem tanult meg, viszont Uber-sofőrként dolgozik a felesége helyett, és amikor valakit felvesz,…..
Az idei év Oscar-esélyes zeneszerzőiről készített összeállítást a Variety. Köztük van a Star Wars 83 esztendős zeneszerzője, John Williams is, aki Az ébredő Erő zenéjéért pályafutása 50. Oscar-jelölését gyűjtheti be, ha Hollywood is úgy akarja. A lapnak a maestro…..
jpmoliere 2015.12.13 08:29:45
@RobertThorn_: Patrick Doyle: Sok hűhó semmiért, V. Henrik, The Little Princess, Harry Potter 4.
Bár Giacchino tudna olyan zenét írni, mint Danny Elfman.
Nem azt mondtam, hogy Silvestri van olyan jó, mint Williams, hanem, hogy ha valakinek követnie kell, akkor ő képes lehet rá.
Kihagytam James Newton Howardot, ő is nagyon jó lehetne, méltatlanul alulértékelt alkotó.
Howard Shore Nem valószínű. Neki már megvan a saját operája.
Giacchino unalmas, repetitív, fennhéjázó zenéket ír, amiknek van egy-két szép témája, különben rendkívül átlagosak. A Fel! témáját meg úgy ahogy van, lopta Alberto Iglesiastól. Olvass utána.
Christopher Drake is izgalmasabb és epikusabb zenéket ír bármikor.

Azzal egyébként egyetértek: a Star Wars John Williams nélkül már nem Star Wars. Persze a főcímzenét mindig át fogják emelni, és az általa most megalkotott témákat is megtartják, de az ő határtalan kreativitásával senki nem rendelkezik.
jpmoliere 2015.12.13 09:21:07
@RobertThorn_: Silvestri valóban nagyszerű, de összeségében nem ér fel Williamshez.

Thomas Newman Wall-E zenéje nekem is nagy kedvencem, de tőle minden az, még ha az egyedi stílusát kopírozza is újra és újra.

Williams nem vesztett a kreativitásából, csak változott a stílusa, és a filmek, amikhez zenét szerzett.

Folyt.köv.
CinemaTop10 TOP 10 városrombolás 2015.11.22 21:34:36
Mostanában egyre gyakoribb, hogy a filmkészítők egy kiadós városrombolással fűszerezik az alkotásaikat. Elsősorban a nyárra időzített blockbusterekben lehet ezt megfigyelni, ahol a költségvetés elbírja a bőséges CGI-t. Nem kérdés, hogy nagyban tudja fokozni a film értékét…..
jpmoliere 2015.11.23 12:12:23
@Macropus Rufus: Világos. Ha azt nézzük, már egyetlen üvöltésétől egy kilométeres körzetben (ezt most hasból mondom, nyilván az állat tüdejének erejétől és a hangszálai rezgése által létrehozott decibel értékerősség tekintetében) minden ablaknak (ami nem plexi vagy hasonlóan törhetetlen) be kellene törnie a hanghullám erejétől. A trappolásától pedig az egész Manhattan sziget rengene, és ha attól nem, hát a mindenhol eltörő gázvezetékek robbanásának erejétől kellene megsemmisülnie a városnak. :)

De mindennek fényében: így nem lehet és nem is szabad ilyen típusú filmeket nézni. Ezzel a saját szórakozásunkat rontjuk el. Akik mindig a megvalósíthatóságot és hihetőséget keresik-kutatják, azok rendre csalódnak, mert a legtöbb dolog, ami a filmekben elképesztően hatásos és menő, az a valóságban vagy kivitelezhetetlen, vagy egyszerűen nem úgy van. A valóság sokszor sokkal hervasztóbb és következetesebb, ezért is rohangálnak óriás dinoszauruszok a filmekben, jönnek vissza gyilkos kiborgok a jövőből, vagy hintázik hálón a város felett egy kosztümös srác. :)
Ezek a filmek egyszerűen csak szórakoztatni akarnak, és eközben persze becsúszik több kisebb-nagyobb hiba, amit ilyenkor érdemes elnéznünk nekik, mert akkor sokkal jobban tudjuk élvezni az élményt.
Belegondolok, hogy ha minden sci-fi követné a valóság és a fizika törvényeit, mint a 2001: Űrodisszeia, és az űrben nem lenne semmilyen hang, akkor a Star Wars egy dögunalmas pantomim lenne. :)
Így viszont imádom az űrhajók és protontorpedók egyedi hangjait, és közben nem törődöm vele, hogy ez így hiteltelen. :)
jpmoliere 2015.11.23 12:17:58
@szekőcei: Akkor Steve Jobsszal nem érdemes ujjat húzni. :)
jpmoliere 2015.11.23 13:55:15
@Macropus Rufus: Értem. :) Egyébként már csak a látvány miatt is izgalmasabb, ha sokkal több minden dől romba, nem csak a hitelesség szempontjából. ;)

Apropó, kimaradt Emmerich még egy filmje, a 2012. Na, abban is pusztul szépen minden. :)
Magamat leptem meg ezekkel a képekkel, de remélem nem csak nekem tetszik. Yvonne Craig 1960-as évek...
jpmoliere 2015.11.07 08:32:16
Sértődötten kivonult Fridi műsorából Árpa Attila - harsogja a nyomtatott hétfői Bors, és naná, hogy a mai Blikk címlapján is ott virít, hogy Árpa nem bírta ki összezárva Friderikusszal, félbeszakadt a forgatás!  A Borsnak egy bennfentes Tv2-dolgozó így mesélte el a…..
jpmoliere 2015.10.26 14:08:30
@Bambano: Igen, az is publicitás. Igaz, negatív, de mint tudjuk: mindegy, mit írnak rólunk, csak írjanak.
A tegnapi nap a magyar médiatörténet egyik legviccesebb óráit hozta, hiszen délután háromkor még úgy tudtuk, hogy a TV2 tulajdonosa Andy Vajna, akiről az elmúlt két napban minden újság azt írta, hogy Orbánnak vette meg a tévét, bejelentette, hogy az új rezsimet Dirk Gerkens, az…..
... és őrülten szexin. Nem hittem, hogy ezt még le fogom írni Nicole Kidmannel kapcsolatosan, de az Interview magazin októberi számában az ausztrál színésznő egykori fényében tündököl, gyönyörű és szexi. Ezt a csodálatos képsort Fabien Baron…..
comment:com Tóth Gabi, az ember 2015.09.28 09:22:57
Egy olyan műsort bevállalni, amiben 24 órán át össze van zárva az ember egy másikkal, embert próbáló feladat, eljön ugyanis az a pont mindenkinél, amikor már nem érdekli a kamera, és lecsupaszítja magát, (mármint lelkileg, nem egy szál pendelyre, még mielőtt) amikor olyan…..
Azt mondják, hogy a napszemüveg öltöztet. És ez valóban így van, hiszen bár nagyon fontos a funkciója, főleg így tavasszal és nyáron, azért egyáltalán nem mindegy, milyet választ az ember. A jó napszemüveg ugyanis kultikus darabbá válhat, ahogyan az megtörtént számtalanszor a…..
A TV2 nagy port felvert reality-sorozatának egyik legtöbbet szenvedett szereplője (Nórit nemcsak Gábor bántotta, hanem szinte minden lakótársa lehülyézte a bent töltött 47 nap alatt, és durva tréfák alanya is volt) nem sokkal ezelőtt egy pillangóceremónia nevű kiválasztás…..
jpmoliere 2015.04.29 13:42:09
@kridli: én visszanéztem, ezért is tettem róla eredetileg említést. Szerintem ez ugyanolyan esetnek minősül, mint a gábor-Nóri-féle erőszakoskodás, sőt, bence és Apolka esetében még súlyosbító tényező, hogy a fiú sokkal nagyobb, nehezebb, mint a lány, ergo sokkal nehezebben szabadulhat(ott volna).
Most kellene belőle visszamenőleg felhajtást csinálni, hiszen nem egy, hanem több ilyen eset is van a TV2 rovásán az Éden hotellel kapcsolatban, ezért is hívtam fel rá a figyelmet.
jpmoliere 2015.04.29 14:37:53
@CoolKoon: Azt javaslom, olvasd el még egyszer azt a hozzászólásomat, amire reagáltál.
jpmoliere 2015.04.29 14:43:48
@CoolKoon: Természetesen az utóbbi értelemben használtam, és ezt mindegyik, ezután következő hozzászólásom is megerősítette.
Megéreztem, hogy kell adnom egy lökést az MTVA sajtóosztályának ahhoz, hogy elkészüljön a Tökéletes Sajtóközlemény: sikerült a magyar sajtó jelentős része és a szakemberek által is egyöntetűen bukásnak tekintett március 15-i nézettséget kihozni úgy, hogy a naiv olvasók…..
Azt írja a Blikk, hogy az ugrás után látható, nem túl jó minőségű felvételen az Éden Hotel két játékosa látható, miközben éppen nagyon szeretik egymást. A zuhanyzós-állós dugás résztvevői egyelőre még nem költöztek be a hotelbe, a felvétel láthatóan egy…..
A The Daily Show vendége volt Anne Hathaway színésznő, akit Jon Stewart új filmjéről a Song One-ról kérdezett. Hathaway egy dalt is énekel a filmben, Stewart először csak az éneklésről kérdezte, majd hibát követett el, mert megkérdezte azt is, hogy miről szól a film. Hathaway…..