Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mind3gy

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemi erőszakkal képtelenség viccelni, én most fejből csak egy komikust tudok, akinek ment (Louis CK-ről van szó), de ő sem azon a borzasztó bűncselekményen pattogott, hanem inkább saját magán, hogy milyen borzalmas gondolatai vannak. Maksa Zoltán pedig nem egy Louis CK, úgyhogy az…..
mind3gy 2015.01.02 22:12:39
Bármivel lehet és KELL viccelni. Nincs tabu, mert mindenki érzékeny valamire, valamilyen területen érintett és ezért előbb-utóbb olyan szűk lenne a kör, hogy már csak a fiktív dolgok maradnának. Aztán betiltanánk az elvont vicceket is, mert valakit megbántana, ha egy másik az ő képzeletbeli barátait cikizné. Fejben.

Bármivel lehet és KELL viccelni, mert a humor agresszió: Kivillantod a fogaidat amikor nem fizikálisan, hanem mentálisan engeded ki a gőzt. A humorban valaki mindig a szerszám rossz végén van, valakinek fájni fog. Az idézett mondatban az ELTE kárára: Érdemes odamenni annak, aki erre vágyik - hiszen ott előfordulnak ilyen esetek. Az egyetem a poén kárvallottja. Nem a megerőszakolt szerencsétlenek voltak a tárgyai, hanem a nem természetes személy, aki gondatlan volt.

Ha az én csajomat erőszakolták volna meg az ELTE táborában, röhögnék? - kérdeznék sokan oly' szívesen. Valószínűleg nem röhögnék - ezen a poénon egyébként sem röhögtem. Mégis naponta cigányozik Tibi atya, félmilliós csoportot épített ebből (is). Tele van az internet a Mónika Show részleteivel, pedig az szándéka szerint nem viccből készült. Hogy a Szomszédokból Oli úr figurája milyen sztereotípiákat ültetett el a melegekről a magyar társadalomban, arról valaki egyszer szakdolgozatot írhatna. A szellemi sérültekkel készült utcai interjúk pedig vírusként terjednek a magyar interneten. Ezektől mégsem akad ki se Sajó Dávid, se senki más, aki erről a mondatról cikkezik. Az valamiért nem fontos.

Talán azért, mert néznek Family Guyt és South Parkot, ahol a nemi erőszak egészen hétköznapi elem egy poén felépítéséhez vezető úton, noha nehéz azt feltételezni, hogy egy Amerika méretű faluban nem történik belőle minden nap néhány ezer.

Én mégis megijedek, ha néha hobbiból stand upolni állok. Mert a legszentebbet, a nézőt bántom, azért, hogy rávezessem, ő a felelős a saját életéért. Ő tehet arról, ha hízik, ha nem talál munkát, ha nem beszél nyelveket, ha kevés a fizetése, ha nincs párja és ha boldogtalan. És pontosan az ilyen cikkek miatt nem akarom ezt Magyarországon nagy nyilvánosság előtt csinálni: Mert jön egy cikk, amit követ majd még harminc és soha többé nem tudom magamat tisztára mosni. Rettegek attól, hogyha csinálok valamit a zenétől vlogon át a humorig, akkor majd a 444-en, az Indexen, a Blikkben meg az Origón szétszedik és úgy állítják be, hogy a saját anyám se köszönjön nekem, ha olvasta. És ha nekem félnem kell amiatt, mert másképp gondolkozom, mint az ezeknél dolgozók egy része (tisztelet a kivételnek), akkor itt talán tényleg nincs szabadság.
mind3gy 2015.01.03 01:33:15
@tzi: Akkor lenne igazad, ha arról szólt volna a mondat, hogy "tessék úgy felöltözni/viselkedni/stb. mint az a lány ott a táborban." Szerencsére nem ez történt. Én lennék a legjobban kiakadva, ha valaki ilyet mondana humoristaként. Ez még a részegen összehányos poénoknál is lejjebb van, kifejezhetetlenül. Ezzel szemben a mondatnak köze nem volt az áldozathoz, hanem az ELTE kárára történt. Hogy az ő HÖK-ösei a felelősek ezért.

Időbeni korlát nincs: A nemi erőszak/halál/tömegkatasztrófa/atombomba évtizedek múlva is súlyos nyomokat hagy egy emberben, akkor is fáj, akkor is kísérti. Mindegy, hogy másnap vagy három év múlva viccelsz ilyesmivel, neki ez akkor is rossz emlék. Nem törlődik ki magától sohasem. Ezért nem az elszenvedőről szólnak az ilyen poénok jó ízlés esetében, hanem az analógiát ragadja meg vagy valamire utalni akar. Itt arra, hogy sorra derülnek ki az ilyen ügyek a magyar gólyatáborokból.

Sajót pedig megkövetem és bocsánatot kérek, úgy emlékeztem, hogy ő írta a cikket. Kijavítanám a hozzászólást Klágra, de sajnos (egyébként helyesen) nem lehet.