Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marcus015

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Egybegyűltek! Egy híján hatvan éve történt az, amit ma, október 23-án ünneplünk. Hogy tényszerűen mi esett meg aznap, olvastuk, hallottuk, esetleg néhányan magunk is megéltük. Ezeket szerencsére könnyű felidézni – segítségünkre van számtalan fénykép és felvétel azokból az időkből, néhány…..
Forradalmaink veszte közül talán az utolsó, az 1956-os veszte fájhat máig is, mert ez volt az a forradalom, amely után már nem volt felállás, amely azzal a tanulsággal járt, hogy az igazságot és az egységet ki lehet vívni, de csak egyetlen pillanatig tarthat, mert veszte…..
Nem akarok nagyon hosszan alapvetni, ezért csak ennyit: a kereszténység gyökerében egy univerzális hit és embertan áll, nacionalista módon értelmezni, ahogy a bevett egyházak és a Hit Gyülekezete nevű szervezet teszik általában és a muszlim bevándorlás ügyében konkrétan --…..
Amikor egy civilizáció nem tud megfelelni a saját magas igényeinek, avagy szükségképpen kirekesztővé kell válnia, mert az igényei érvényesítéséhez gyenge, akkor csak rossz választások vannak a civilizáción belül. Ilyen korban élünk, amiről éppen olyan kevéssé tehetünk…..
Egyrészt, Tapolca ide vagy oda, a Fidesz nagyon vezet még, másrészt nem tudjuk -- ha 2018-ról beszélünk. Ám a kormányzás megrekedt, egyelőre nem képes újítani. A politikai kormányzásról beszélek -- szakmai kormányzás sosem volt, az ország nem fejlődik, eseti "vak tyúk"…..
Marcus015 2015.08.31 11:14:37
@HaFr: Tévedtem volna és a mostani választáskor voltak PKP-jelöltek Tapocán? Szabad megtudni a nevüket?
Marcus015 2015.08.31 11:27:05
@zipe moha: Nem csalódott vagyok hanem a realitásra próbálom felhívni (én is) a figyelmet a magam módján. Azt írogatom rendszeresen hogy (mondjuk most így:) a PKP nagy készséget mutat a szavak megformálásban de véleményem szerint messze elmarad a tettekben.
"A PKP jelen van" - írod. Jelen van a neten egy blogban amit esetenként szemléz a mandiner. Ennyi.

Elég volna ennyi? Kötve hiszem.
Ha epés kedvemben lennék akkor azt írnám hogy ez így csak szájtépés.
Most azonban - figyelemmel a szimpantizánsok együttartásának jelentőségére is - inkább csak azt írom hogy ez kevés.
Marcus015 2015.08.31 11:27:52
@HaFr: Nem vagyok tapolcai.
Olvasni a Guardianben, hogy Nagy-Britanniát ezrével hagyják ott az orvosok, és vándorolnak el -- például Ausztráliába -- a magasabb megélhetés és az alacsony bérek elől. Ez utóbbit úgy kell érteni, hogy az Egyesült Királyságban egy radiológus (röntgen szakorvos) csak 100 ezer…..
Többen jelezték a legutóbbi posztom után, hogy szép, szép, hogy látom -- adott esetben túl kíméletlenül -- a problémákat, de elő is kéne jönni valami megoldással, egy pártvezetőtől, aki hatalomra akar jutni, megoldásokat vár a közvélemény. Ez így van. A blogon a rengeteg…..
Marcus015 2015.08.20 16:41:55
@explanatus: Szépen leírtad tömören egy induló párt, a PKP kezdeti nehézségeit.
Azt azonban hozzá kell gondolni hogy a PKP nehétségeihez a belső tényezők is hozzátartoznak. PL. ha a PKP legalább 2035-ig sanyarú jövőt fog prognosztizálni akkor garantáltan kimarad a parlamentből. Magyarországon ugyanis nem fogja senki Béndek Pétert egy Chucillnek elismerni hogy elfogadjon tőle egy ilyen jövőképet.
Európa a kereszténység, a humanizmus, és az emberi jogok hazája -- és egyre kínosabban szembesül azzal, hogy nem tud megfelelni ezeknek az eszméknek (pontosabban ezeknek se -- miután az erkölcsös individualizmust, a szabad…..
Marcus015 2015.08.14 18:50:43
@unionista᠍᠍: Te kibontanád talán még a keresztény hittérítők zászlaját is. De akkor mi lesz az ateista Európával?
Marcus015 2015.08.15 07:01:59
@kommenthelyett: Béndek útkeresése nyilvánvaló. Ez nem baj hanem egy normális dolog.

Mosolyogtató csak az a dologban hogy Béndek keményen a szemünk közé mondja a pillanatnyilag éppen érvényes véleményét - amit aztán később megváltoztat - majd ugyanolyan határozottsággal adja tudtunkra az új, éppen aktuális "okosságot".
Marcus015 2015.08.17 11:22:57
@ogli dzsí: Ez nem igaz.
A nemzeti érzelmet analizálni nem szép dolog, ebben az országban könnyedén megkapja az ember érte a zsidó-ballib-hazaáruló jelzők egyikét vagy összességét, amivel pontosan jellemeztük is a…..
Marcus015 2015.08.13 16:54:18
@explanatus: Franciaország és Spanyolország nem omlott össze mint az Osztrák-Magyar Monarchia.
Marcus015 2015.08.13 16:58:57
@unionista᠍᠍: Nem írtam azt hogy a trianoni döntés igazságos volt vagy nem. Elég messzire vezetne ha egy háborút lezáró békekötésnél az igazságok keresnénk. Én csak azt írtam hogy a trianoni határokat reálisan, az akkori etnikai arányokat figyelembe véve húzták meg.
1000 leütés Kapitalizmust! 2015.08.07 07:06:52
A magyarok elfeledkeztek arról, hogy milyen bánatos, szürke, reménytelen volt az országuk Kádár idején, milyen volt először szembesülni (ki, mikor és milyen körülmények között tehette) a Nyugattal:…..
Marcus015 2015.08.08 05:58:46
@zipe moha: Ha a "nincs piaci támogatás" körébe beleérted az egyházak támogatásának tilalmát, azzal egyetértek.
Marcus015 2015.08.08 10:21:05
@zipe moha: Azért írtam mert szerintem nem időszerű a kapitalizmust követelni, hiszen kapitalizmusban élünk jelenleg is. Rosszul tudom? Azért írtam azt is hogy pl. 1986-ban - a rendszerváltás előtt - aktuálisabb lett volna a cím.
"...az egyházak ne legyenek finanszírozva...de te mint közszolga melegedhess tovább" ... Nem vagyok közszolga, nem melegszem állami adományból, a magam ura vagyok.
A korrupció az alapjelentése szerint erkölcsi züllést, romlást jelent. Nem kell vagyonosnak vagy hatalmasnak lenni ahhoz, hogy az ember korrupttá tudjon válni ebben az értelemben -- elég érdektelenné vagy…..
Marcus015 2015.08.06 15:36:44
@zipe moha: Van itt társadalom, volt is. A társadalom ugyanis az egyének összessége akik (vélt vagy valós) érdekeik szerint cselekszenek, érdekérvényesítésük céljából alkalmi vagy tartós csoportokat alkotnak.

Hogy a rendszerváltás során az alkotmányozás tekintetében (is) történtek hibák az igaz. Kijavítani azonban sosem késő.
A Tárki felmérése szerint az intenzív propaganda ellenére jelentősen csökkent a bevándorlásellenesek aránya (a bevándorláspártiaké ennek kb. a felével), és nőtt a…..
A magyar társadalom alapélménye a gyűlölködés már jó száz éve legalább, és most, hogy a politika hosszú távra erre rendezkedett be, folyamatosan megerősítve a társadalom alapélményét, érdemes felmérni, mit veszítünk. Az üzleti életbe -- az ember között értékek…..
A Fidesz szerint a tartós gazdasági növekedés, a munkahelyteremtő programok, a munkahelyvédelmi akció, a növekvő minimálbér és az életpályamodellek, valamint a 100 millió forintos "Gyere haza, fiatal!" program is a külföldön élők hazahívását célozza. Egyetértek. És pont…..
Közhely, hogy a média nagyobb része miképp lejt (egyik ebbe, másik abba az irányba), és a a maradéknál pedig a kattintásszám a vezető szempont (nem pedig az, hogy bármilyen újsütetű szereplőt szisztematikusan segítsen a megmutatkozásban). Ez van, semmi gond. A média logikája…..
Minden nagy tett egyfajta álmodozásból, precízebben a képzelőerőből indul ki, és itt nagy tett alatt bármit érthetünk, ami egy ember életének egy jobb formájára vonatkozik: jóságra, gazdagságra, sportolói vagy művészi karrierre, családanyai vagy családapai babérokra,…..
Marcus015 2015.07.12 07:36:49
@explanatus: Bár az unionista-hozzászólások törlésre kerültek, a reflektálásokból következtetni lehet a lényegére és talán az egyik egyetmondok-komentben is idézet van tőle. Ezek alapján úgy látom hogy ő ahelyett hogy vitatkozott volna a gyűlöletét fejezte ki. Ennek szerintem sincs helye a blogban, természetes hogy az ilyet törölni kell.

HaFr-nek ez a blogbejegyzése tetszik, hosszabb idő óta a legjobb szerintem, szinte minden szavával egyetértek. Külön kiemelem: "Magyarország sosem kedvezett a képzelővel és akarattal megáldott embereknek, most már viszont intézményesen fordul ellenük. A túlnyomó részünk azon a szinten tengődik, amit a politikai osztály felajánl." Sajnos itt tartunk és ez komoly baj.
Marcus015 2015.07.12 09:52:09
@WilburSmith: Elég sokszor bíráltam már a PKP-t magam is de ebben más a véleményem:"... nem bajszos bácsis TV-s beszélgetések kellenek, nem blogokon és interneten közzétett írások alapján kell népszerűségre szert tenni, hanem tettekkel, cselekedetekkel."
Szerintem a PKP-nak ez a blogja amit éppen olvasunk nagyon fontos a párt megismertetésében. A TV-s beszélgetések még több emberhez eljutnának. Ezeket én tetteknek, cselekedeteknek tartom és hasznosaknak. Más dolgokat szoktam kritizálni.
25 éve időszerű. 1. A kommunista állampárt örököseként a a velünk élő múlt, korrupció, erkölcstelenség, alacsony hatékonyság, és nem utolsó sorban a pártállami politikai, titkosszolgálati, sajtó- és értelmiségi káderek átmentője és gazdateste. Vélhetően a Fidesz sem…..
Marcus015 2015.07.10 10:37:09
@HaFr: Nem vagyok eladó, nem vagyok megvehető.
Marcus015 2015.07.10 14:33:19
@HaFr: Ezt a "magas szintű" vitát nem folytatom, számomra túlzottan sekélyes. A feltett kérdésemet azonban megismétlem mert nem kaptam rá választ:
Ki gondolhatná hogy majd éppen egy PKP-szintű pártocska vezetőjétől kérne érveket egy MSZP ha a saját dolgait tervezi?
A balos agy (beállítottság) -- és nem a bal agyfélteke -- alapüzemmódja a progresszióba vetett hit. A progresszió feltartóztathatatlan, általa egyre jobb lesz mindenkinek, mert részint pontosan lehet tudni, hogy a világ miként javítható, részint kellő hatalommal mindenki…..
Marcus015 2015.06.12 09:25:05
@Lexa56: Egyetértek. Ha más valakiről írunk akkor - talán szándékunk ellenére - önmagunkat is bemutatjuk. Ez történt most is.
  "A Quaestor-ügy Európa egyik legnagyobb pénzügyi botrányává dagad" -- írta nemrég még az Index. A Fidesz-közeli csalássorozat lényegét ugyanakkor máig nem sikerült elmagyarázni a magyar népnek, pedig kiszervezett állampapíroktól kezdve kétes alakokon és a pilótajátékon…..
A mai Sunday Times, a brit konzervativizmus hagyományos minőségi lapjának hétvégi (pünkösdi!) kiadása azzal szólítja meg a brit konzervatívot, hogy miként képzeli el a divatos (dizájner) dildót. A kérdés evidensen a magánélet szentségét kezdi ki (nem azzal, hogy a…..
Marcus015 2015.05.25 15:44:32
@zipe moha: Nem kellett a kimondáshoz 300 évet várni. Már majdnem 200 évvel ezelőtt egy Karl Marx nevű egyén is leírta a polgári forradalmak okait is, céljait is, következményeit is.
Gratis. Érdekem azonban fűződne a komolyan vételükhöz, csakúgy, mint az egész országnak. 1. Most, hogy OV-ről ismét kiderült, jól érzi magát a keleti rokonainál, sokkal jobban, mint Brüsszelben, elég lenne ezt, vagy a miniszterelnök legközelebbi önleleplezését csak minden…..
Ha Isten nem volna, ki kellene találni. Az ateisták (szkeptikusok) antikvitás óta kedvenc érvének Isten léte ellen, hogy ti. az az ember félelmének (vagy éppen hatalomvágyának) szüleménye, és ekként emberi alkotás, semmi értelme nem volna, ha ne ismerné el legalább ennek az…..
Marcus015 2015.04.04 18:57:14
@Clyde Sandy: A cikkből idézek:" Ilyen Jó azonban csak addig van, amíg hiszünk benne, Istennel, vagy anélkül -- akár objektíve létező Istennel, akár az ateistákéval." A szerző a Jót tekinti az ateisták istenének. Ebből a feltételezésből kiindulva hivatkoztam én is az ateisták "istenére" vagyis a Jóra.