Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csakszolok

1 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás. Kérdéseket és észrevételeidet a support@blog.hu címre tudod elküldeni. Jó…..
A népnyelv által gyakran sörhasnak nevezett kisebb-nagyobb pocak leginkább a férfiak visszatérő problémája. A legtöbb embert csak a látványa zavarja, ezért próbál megszabadulni tőle, de fontos tudnod, hogy a pocak eltüntetése az életedet is megmentheti! A hastájéki zsírtömeg…..
csakszolok 2015.07.25 09:18:01
Azért ez a cikk kicsit egyoldalú és több hamis állítást is tartalmaz, pl. a zsírt, pocakot valami ördögi rossz dolognak állítja be.

Vegyük először az állatvilágot, és azt a több millió évnyi evolúciót aminek a végén ott van az ember. Az állatvilágban a zsír energiaraktárként funkcionál. Vehetjük példaként a vándormadarakat (ahol adott esetben megduplázódik a testtömeg vonulás előtt), a medvét (általánosságban sok zsír+téli álom) vagy a fókát (sok zsír, szigetelés)

Ezek fényében kijelenthető, hogy sok zsír + sok mozgás = (nagy eséllyel) nem jelent problémát, élettanilag működik, a fenti sportoló kollega is ezt igazolja (én én is egyetértek vele)
Ez kb azt jelenti, hogy a medve bár nem tudja mi az a BMI, de ne üljön le a TV elé 8 óra ülőmunka után sört szürcsölgetve.

Probléma akkor van amikor sok zsír + kevés mozgás van, ld nyugati ember.

A másik része a kövérségnek, a lelki okok, ez külön megér pár tanulmányt.
Általánosságban ha valaki kövér, akkor nézze meg és változtasson:
-a táplálkozás: kalória bevitel, cukrok korlátozása (alkohol=cukor, fehér liszt = cukor), inkább fehér húsok
-nézze meg az anyagcseréjét: pajzsmirigy és máj funkciók
-lelki okok, elszigetelődés, elhatárolódás: "azért vagyok kövér, hogy ne bántsanak, ne férjenek hozzám" "azért vagyok kövér, hogy nagyobbnak látszódjak", "azért vagyok kövér, hogy figyeljenek rám" stb.
-gyerekkori, anyai vagy apai programok: "azért vagyok kövér, mert azt mondták, hogy ha vékony vagyok veszélyben vagyok", stb.
De nagyon csúnyán. Most, hogy nyilvános, hol lesz fizetős január elsejétől az autókázás, eléggé felhúztam magam, egykori lakóhelyem érintettsége miatt is. Fizetős lesz ugyanis az M2-es autóút, azaz a 2/A, avagy az újkettes, ahogy Gödön ismerik. Ez három okból is óriási…..