Regisztráció Blogot indítok
Adatok
viknya

42 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zöldségpürék/főzelékek 4-5-6 hónapos korban Összeállítottam magamnak egy listát, arról, hogy mi mivel kezdtük majd mivel szeretnénk folytatni a hozzátáplálást, külön, szó lesz a gyümölcsökről és a fűszerekről is. Természetesen azt a három féle módszert használtam a pürék elkészítésére amit az…..
"Sűrítés...." Hogy mire is gondolok? Messziről kell elindulnom, elkezdtük a hozzátáplálást, jöttek szépen sorban a gyümölcsök zöldségek....  Mi négy hónapos korában kezdtük el a hozzátáplálást. Eltelt 1 hónap és sikeresen kiváltottuk a tízórait és az uzsonnát.  Ezek után észrevettem, hogy nem…..
Gyümölcspépek/pürék 4-5-6 hónapos korban Összeállítottam magamnak egy listát, arról, hogy mi mivel kezdtük majd mivel szeretnénk folytatni a hozzátáplálást, külön, szó lesz a zöldségekről és a fűszerekről is. Természetesen azt a három féle módszert használtam a pürék elkészítésére amit az…..
Köles/Köleskása Egy kisebb edénybe beletesszük a kölest felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi és lassú lángon puhára főzzük. Pürésítjük anyatejjel vagy táppal...
Zab/Zabkása Egy kisebb edénybe beletesszük a zabpelyhet felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi és lassú lángon puhára főzzük. Pürésítjük anyatejjel vagy táppal.  ..
Búzadara Egy edénybe beletesszük a búzadarát, kétszer annyi vízzel felöntjük és puhára főzzük. Pürésítjük anyatejjel vagy táppal. Én magába a tápban főztem meg a búzadarát.  ..
  Rizs/Rizsnyák Gluténmentes és a baby ételek "tartalmassá" tételének egyik legegyszerűbb módja a krumplin kívül. Sima rizsből vagy bio rizspehelyből is készíthetjük. Forrásban lévő vízbe puhára főzzük a rizst majd botmixerrel illetve én turmixgéppel pépesítettem. Én a rizspelyhet részsítetem…..
1. AZ ALMA Hozzávalók: 1 db alma :) Első körben almalevet adtam a kis angyalnak, nem mondhatom, hogy elsőre sikert értünk el :) , hogyan is fogalmazzak... szó szerint kiköpte az egészet!!! Oda adtam neki a tápot majd elkezdtem enni a lereszelt almapépet, ekkor nyitogatni kezdte a kis száját…..
Keresgéltem a neten és én ezt a Milumiles táblázatot találtam a legoptimálisnak. A tervek szerint ma már almalevet fogunk inni :) Recepteket már nézegettem holnap felteszem milyen módszert választottam és bejött-e a kiscsajnak. :)..
"Hozzávalók: Alap: 50 dkg darált háztartási keksz 10 dkg vaj (ne margarin legyen!) 10 dkg porcukor kb 2-2,5 dl tej Túrókrém: 50 dkg tehéntúró 7,5 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja fél citrom leve (vagy ízlés szerint) 1 dl Meggle…..
Rákaptam a Milka csokis cookira... talán itthon is el tudom készíteni <3 "Hozzávalók: 15 dkg finomliszt 1 csapott teáskanál szódabikarbóna csipet só 3 púpos ek cukrozatlan kakaópor kb 1 ek vanília aroma 10 dkg vaj vagy margarin 8 dkg kristálycukor 5 dkg porcukor 1 tojás 1 tábla fehér…..
  2017 májusában megszületett a kislányom, ennek apropóján október környékén aktuális lesz ez a téma is.... jelentem "visszatérek" :)  ..
Nutellás Túrógolyó Hozzávalók: 50 dkg túró 1 csomag zselatin fix 2 csomag vaníliás cukor 2-3 ek porcukor (ízlés szerint) nutella 20-25 dkg étcsoki   Elkészítése: Egy habzsák, vagy zacskó sarkát levágjuk, beletöltjük a nutellát, és egy sütőpapírra…..
Nagyon-nagyon finomak ezek a mini Sajttorták, viszont nekem beleragadt a muffin formába :( ... ...így csúnya de finom kategóriába tartozik! :) Szilikonos muffin formát fogok használni ehhez a recepthez! Hozzávalók: Kekszes alap 15 dkg darált keksz 10 dkg Rama Vajas…..
  Karácsonyi menünk 6 éve egészült ki ezzel a fogással, most születésnapom alkalmából megcsináltam magamnak, fogalmazzunk úgy, hogy nem vagyok tortást... mint a nevéből is adódik császár szalonnával volt az eredeti recept nekem túl markáns íze van ebben az ételben, így én bacon szalonnát…..
Imádom Imádom Imádom!!! Könnyű, egyszerű, gyors és finom mi kell még? Az meggyes piskóta mellé, felsorakozott ez a sütemény is az állandó repertoárba! Receptet itt találjátok: Bocikocka ..
Ahogy írtam, megcsináltam anyukám születésnapjára a főzött krémes Csokitortát! Teljes mértékben a recept alapján csináltam mindent... a piskótája össze esett... így sajnos félbe kellett vágnom és egy "Fél-HOLD" alakú tortát sikerült csinálnom, csúnya de finom kategóriát…..
Végre megcsináltam!!!! Pontosan olyan mint ahogy leírták, végtelenül egyszerű és nagyon nagyon finom! De meséljenek a képek inkább! Sajnos mielőtt lefényképezhettem volna megsütve el is fogyott!!! Felszeletelés után vajat, újhagymát, kolbászt, és sajtot, borsot, sót, zöld fűszereket öntöttem,…..
Sajttorta Nem is tudom hova kapjak... hirtelen.... meggyszósszal esetleg??? De a recept tökéletesnek látszik mégis mindig változtatni akarnék rajta....     "Hozzávalók: 15 dkg darált keksz 10 dkg Rama Vajas íz Sajtkrém 20 dkg krémsajt (ha lehet tejszínes) 1 db…..
Túrós fagyi Ez a recept lesz a kedvencem a nyárra :) "Hozzávalók: 20 dkg tehéntúró 3 dl habtejszín 2 evőkanál porcukor 3-4 csepp vaníliakivonat fél citrom reszelt héja 10 dkg tejcsokoládé Elkészítése: A túrót egy villával összetörjük és egy tálba…..
Banános fagyi nyár van nyár..... röpke lepke száll virágra.... "Hozzávalók: 2 nagyobb banán 1 dl banános joghurt 3 dl habtejszín 2 evőkanál porcukor Elkészítése: A habot felverjük, belekeverjük a porcukrot. A banánokat pépesítjük, a joghurtot is…..
Citromos petrezselymes tengeri hal citromos joghurtos öntettel, bonyolultan hangzik pedig az egyik legegyszerűbb étel amit ismerek! Hozzávalók: 2-4 db nagyobb tengeri halfilé 1 fél citrom leve 1 pohár joghurt, teáskanál liszt só, bors, petrezselyem     A halat bepácolom egy fél citrom…..
Nagypapám jut mindig eszembe róla... hm... meg a palacsintáról is főleg a csintalan palacsintáról :) de ezt majd egy másik alkalommal! Nagyon hosszú sokáig tart de minden percet megér!  Hozzávalók:  1-1,5 kg krumpli 2 evőkanál zsiradék (ez lehet zsír vagy vaj) 3 tojás liszt só…..
Bocikocka miért nincs itthon túró???? miért????????? "Hozzávalók: Tésztához: 15 csapott ek liszt 1 csapott tk szódabikarbóna 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor 1 tojás 11 csapott ek cukor 1 tasak vaníliás cukor 11 ek olaj 2,5 dl tej Töltelékhez: 25 dkg…..