Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stealin

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megszólalt a becsmérlők, a piszkálódók és a mindentudók ideológiákon átívelő serege a tegnapi tüntetés kapcsán. Ez a kényszeresen véleményező társaság tipikusan soha semmit nem kezdeményezett még a közéletben, fogalma sincs az ilyen kezdeményezések nehézségeiről, a…..
Stealin 2015.01.03 15:36:25
@Valóság nevű unokahúgotok:
'Mondhatni: ugyanazért nem vevő a társadalom a tegnap esti szónokokra és a PKP-re: mert mindkettő lényegében csak önmagából indult ki és ezért csak önmagáról szól, nem pedig rólunk, azaz a magyar nép politikai árváiról.'

Pontosan.

Vagy ahogy eccerű kétkezi eszű kollégánk mondta elüldözése előtt: 'engem kellene meggyőznöd kedves HaFr'

De ha nem, hát nem.
Stealin 2015.01.04 09:58:31
@panelburzsuj:
'Ha HaFr lukra futott - azaz a döntően mégiscsak az általa személyesen megformált pártra nincs mérhető igény - akkor az nem azért az ország baja, mert "lefoglalt", vagy elbénázott bármit is, hanem azért, mert mások még ilyet se tudnak/akarnak összedrótozni. '

HaFr nem ezért fut lukra, hanem mert nem tudta átlépni saját árnyékát még 2002-ben,szerintem.
Ahogy azóta sem, és ezen az ironia sem tudott segíteni.
Mindenesetre egy hevenyészett kismonográfiában benne lenne, hogy ha a szocik összeállnak a Ferivel, akkor az megeszi őket.
És lőn, unokahúgotok ezerrel vágtázik már :)
Jó ideig még tetszik-nem tetszik, a Feri meg a Viktor között lehet választani, megint csak szerintem.
Legalább az unionistára hallgassatok egy kicsit!
Stealin 2015.01.04 15:09:51
@panelburzsuj:
mindenkit mégse noszogathatok egyesével.
unionista szómenéséeit sokáig nem is olvastam végig, legyintettem rá, mint a többi mérhetetlenül intelligens, bölcs , a gonosz patás rendszerét töviről hegyire ismerő és már rég eltemető kommentre.
De csak egy kis időt kellett rá szánni, meg félretenni egy időre az előítéletemet:(

De szerencsére Elnök Úr megint belecsapott a húrok közé, és már végre valaki pontosan tudja, hogyan lépünk túl e mai korcsmán ...
Hajrá!
Van egy homályos, de csaknem általános, és időről időre kitörő érzés a világban azzal kapcsolatban, hogy nem jó irányba mennek a dolgok, amely legutóbb az évezredfordulóról, a dotcom lufi kidurranásától, a tőzsdeválságtól és az ikertornyok lerombolásától ered, amikor a…..
Stealin 2015.01.03 09:33:13
@Khonsu:
': Orbán annyival van előrébb Gyurcsánynál, hogy meglátta a problémákat (legalábbis egy részüket). A baj ott kezdődik, hogy rossz választ adott rájuk'

A már megszokott, tipikus reakció a tied is.

Először talán azt kellene megnézni, maga a 'diagnózis', a problématérkép amit HaFr e mostani posztjában felfest vajon mennyire jól közelítheti meg a valóságot!

Majd jöhetne egy 'vízió', amivel meghaladható lenne ez az állapot, ahová érdemes lenne eljutni, ami a problémákat talán orvosolja.

ÉS akkor jöhetnének a konkrét 'válaszok', ÉS akkor lehetne beszélni arról, vajon jók-e ezek a válaszok, miért igen, miért nem.

Persze ha valakinek elég a 'gyurcsányorbántakarodj' akkor nem kell bíbelődni mindenféle gondolkodással. Ki kell menni az Opera elé, oszt jól megmondani.
El kell zavarni egy kommentben, annyi

Orbánnak volt/van egy értelmes magyarázata e fent megfogalmazott problémákra, van egy víziója, mifelé kellene elmozdulni a húszéves 'neoliberális' nemműködőnek bizonyult kliséktől.

Lehet persze fasisztázni a család, munka az erős állam (milyen lehet egy Erős Európa, ha gyenge államok akarják létrehozni??) koncepció miatt, lehet gajdolni a médiaszabadság halálát, lehet szörnyülködni a hirtelen támadt ötmillió éhezőn, lehet.
Lehet a manipulált, elbutított tömegekről, a mérhetetlenre nőtt korrupcióról, fasiszta diktatúráról, elnyomásról jajongani, ettől még nem lesznek jobb válaszok OV mostani jó/rossz válaszai helyébe.

És ahogy a Despota mondá:
'Természetesen verseny lesz, és a végén a választók fognak dönteni. A kérdés csak az, hogy milyen alternatívát kínálunk'

Miért oly rettenetes kilátás ez az orbánellenes konglomerátum számára?
Stealin 2015.01.03 09:35:26
@zenonküp:
Második bekezdés, szabad olvasni is a blogot;-)
Stealin 2015.01.03 12:37:43
@zenonküp:
Kérdezd meg szerzőnket, miért támogatta 2002-ig aktívan Orbánt, és miért fordított neki hátat.

De azt is megkérdezheted tőle, mit értett azon, hogy az eredmény minősít ...