Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Save As

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vallási, vagy ekkléziogén neurózisnak nevezik azt a jelenséget, amikor a hit (ekklészia=egyház) okozza az illető szorongását. Nem kell azonban konkrét egyházhoz vagy vallási közösséghez tartoznunk, elég spirituálisnak, hívőnek éreznünk magunkat ahhoz, hogy a saját hitünk betegítsen meg minket. Az…..
Egyesekre mindig lehet számítani, ha ideológiai tét forog kockán, hogy elragadtatják magukat a tényektől és logikától. Lásd Szabó Ferenc karaktergyilkos cikkét Viganò érsekről, vagy a Magyar Kurír írásait (ezekre már korábban válaszoltunk itt és itt) melyeknek nem következtetése, hanem…..
Elképesztő hír járta át tegnap a világmédiát: a Szentszék szóvivője gyakorlatilag elhatárolódott egy pápai kijelentéstől. Egészen pontosan olyan esemény történt, amire a modern időkben nem volt példa: a szigorú egyházi protokollt megkerülve a pápa nem római püspökként,…..
Save As 2015.02.11 12:35:50
@Ferdinandus: Nem tudom jársz-e még erre, de most meggyónom itt, hogy néha nekem is ilyen eretnek gondolatok jutnak az eszembe. A szinódus idején különösképpen zavart, hogy nem lehetett és most sem lehet tudni, hogy valójában mit gondol és milyen álláspontot képvisel a teljesen eltérő nézetekkel előállt bíborosok között. Ez engem nyugtalanít, hogy nem játszik nyílt sisakkal. Jólesett ezt most kimondani, te adtál hozzá bátorságot, köszi!
Az esztendő vége segíthetne elcsendesedni, hogy végiggondoljuk, az adventi négy hét és a karácsonyi ünnepek elmúltával is adventben élünk. Jézus Krisztusra várunk, aki alapja, értelme és szabadítója az életünknek. (19-20). - A Példabeszédek könyve figyelmeztet, hogy "ne…..
Figyelni az Úrra, az Ő közelében lenni, Őtőle tanulni, az Ő parancsaihoz igazodni, ez a hívő élet; tanulságos, azaz másokat is erre bíztató (1-2). Erre nevelni kisgyermekkortól kezdve kell (3-4). Ez marad el a mostani generációnál, ezért nincs igazi támaszuk. Boldog az, aki…..
Bécsi fekete Sisi kedvenc keksze 2014.12.22 14:05:04
Karácsony azért is volt különleges ünnep Sisi számára, mert pontosan e napon jött a világra. 1837. december 24-én. Szép ajándék volt a családnak, majd később a monarchiának. Fiatalon nagyon szerette a boldog családi együttléteket, de ahogy az udvarba került és az…..