Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bonalilla

19 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évről-évre nagyobb a hype a sorozat körül, ami nem csoda, hiszen kezdetben a Maffiózók, később a Lost, majd a Breaking Bad után mostmár kétségkívül a legnagyobb tévés drámaóriásról van szó. A rengeteg promózás nálam is elérte a hatását, annyira be voltam zsongva, hogy fenn kellett maradjak a hétfő…..
 Sokan hajlamosak azt hinni, hogy a vibrátor a modern világ találmánya, pedig a péniszt utánzó kis játékszerek valójában egyidősek az emberiséggel. Persze, a helyes szóhasználat inkább a dildó, mivel ezek az eszközök egészen 1869-ig nem vibráltak.  A legrégebbi ismert…..
 Gyönyörű, tehetséges, elbűvölő, és lázadó. Clara Bowban minden megvolt ahhoz, hogy a világ a lábai előtt heverjen, de ezzel együtt vonzotta az irigy ellenségeket is. Vajon ők találták ki a pletykákat, amik véget vetetettek Clara karrierjének, vagy minden híresztelés igaz…..
Itt a Valentin-nap, a szerelmesek ünnepe, úgyhogy tegyük félre kicsit a pajzánságot, és fókuszáljunk az érzelmekre!  1. Márvány-szerelem  Galatea és Pügmalion szerelmének története az egyik legszebb ókori görög történet, amely ihletet adott több tucat festményhez,…..
bonalilla 2015.02.17 20:45:19
@kugi: Többféleképpen is láttam már leírva magyar nyelvű írásokban, szerintem így is, úgy is helyes. Nekem így volt a legszimpatikusabb, de nem találtam erre vonatkozó szabályt, úgyhogy elképzelhető, hogy helytelenül használtam.
Thomas Jefferson, az Amerikai Egyesült Államok harmadik elnöke, és felesége, Martha Skelton 10 éven át boldog házasságban éltek, összesen hat gyermekük született. Amikor Martha súlyosan megbetegedett, férje megígérte neki, hogy az asszony halála esetén soha többé nem nősül…..
 Phryne, a görög prostituált neve ma már nem cseng túl ismerősen, pedig ő több volt egy egyszerű kurtizánnál. Ókori celeb, szex szimbólum, bőkezű adakozó, és mindenekfelett múzsa volt. Több olyan műalkotáshoz állt modellt, amelyeket még ma is megcsodálhatunk.  Phryne…..
 A valóság néha a tündérmeséknél is elképesztőbb helyzeteket képes létrehozni. Így történt ez Juan Baptista dos Santosszal is, aki különös testi adottsága ellenére megtalálta a tökéletesen hozzáillő nőt. (A képek egyesek számára felkavaróak lehetnek!)  Juan Baptista…..
 Most, hogy az apácák hálószobatitkait már kifürkésztük, jöhetnek a szerzetesek! Boccaccio a novelláiban előszeretettel tünteti fel az egyház képviselőit rossz színben. Így történik ez a most következő történetben is, ahol egy szerzetes elhiteti egy hívő asszonnyal, hogy ő…..
 A kalózok történelmében sosem volt hiány a „szakma” női képviselőiből. Legtöbben beleszülettek, vagy beházasodtak a kalóztársadalomba, majd saját karrierbe kezdtek, Jeanne de Clisson azonban kivétel volt. Ő ugyanis nemesasszonyból vált könyörtelen harcossá, hogy…..
1. Maszturbálás  A Chou dinasztia idejében (i.e. 770 – i.e. 222) az önkielégítés a férfiak számára tiltott volt, mivel egészségtelennek hitték. Úgy vélték, maszturbáció közben a férfi veszít a „jang esszenciájából”. A nők azonban szabadon maszturbálhattak (az ő jin…..
 Amikor Gerda Gottlieb, dán festőnő, megkérte férjét, Einart, hogy öltözzön nőnek egy festmény erejéig, még nem sejtette, hogy a kérés egész életüket megváltoztatja majd. Einar ugyanis többé nem akart megszabadulni a női ruháktól, végül pedig ő lett a történelem első…..
 St. Augustine az Amerikai Egyesült Államok egyik legrégebbi városa. Hosszú történelme során tanúja volt számtalan csatának és háborúnak, a spanyolok és az angolok felváltva uralták. Legérdekesebb története azonban nem a csatározásokhoz köthető, hanem egy szerelmes asszony,…..
bonalilla 2015.01.20 14:31:24
@Phteven: Egy erőd börtönében nem hiszem, hogy bármilyen hang gyanút keltene :)
 Boccaccio Dekameronja bebetonozottan foglal helyet a top10-es olvasmánylistámban. A vagány író szókimondóan szállt szembe a középkor prűd erkölcseivel, és a mindenható katolikus egyházzal. Dekameron című műve tulajdonképpen egy keretbe foglalt novelláskötet, aminek…..
bonalilla 2015.01.17 21:44:52
@kugi: Szerencsére Boccaccio szerette a "hepiendeket", úgyhogy nem volt rá jellemző, hogy tragikus véget írjon a történeteinek :)
 Egyesek bármire képesek öt perc hírnévért. Ez különösen igaz a mai poszt főszereplőjére, Mary Toftra, aki egészen gátlástalan és meglehetősen undorító módon harcolta ki a helyét az újságok címlapjain.  Mary Toft egy átlagos angliai szolgáló volt, Joseph Toft, egy…..
Szép Heléna és Paris szerelmének történetét már számtalanszor hallottuk: a daliás herceg elrabolja világszép szerelmét Spártából, kirobbantva ezzel a trójai háborút. Csakhogy van a sztoriban egy elfeledett szereplő, egy összetört szívű nő: Paris felesége, Oenone, akit a…..
1897-ben New Orleans vezetősége kijelölt egy 38 háztömbből álló városrészt a bordélyházak számára, ahol legalizálták az (egyébként illegális) prostitúciót. A Storyville néven futó piroslámpás negyed hamarosan a bűn és fertő szinonimájává vált a városban, és Amerika…..
Kik is voltak a vesta-szüzek?  A vesta-szüzek Vesta istennő papnői voltak az ókori Rómában. Elsődleges feladatuk a szent tűz őrzése volt, emellett áldozatokat kellett bemutatniuk Róma biztonságának fenntartása érdekében. Kislányként választották ki őket, majd tíz évig…..
A történelem királyainak és királynőinek sorában ritkák voltak a szerelmi házasságok, Őrült Johanna (balra) és Szép Fülöp (jobbra) azonban kivétel volt. Bár házasságuk elrendezett volt, a fiatalok első látásra egymásba szerettek. Házasságukra később árnyékot vetett…..
A mocsikák Peru északnyugati részén éltek időszámításunk szerint 200 és 800 között, majd rejtélyes módon, nyomtalanul tűntek el. Írásos emlékeket ugyan nem hagytak maguk után, de mindennapjaikról sokat megtudhatunk, köszönhetően gyönyörűen megmunkált kerámiaedényeiknek.…..
Ha az „ókor” és „szex” szavakat egy mondatban használom, akkor az olvasók többsége azonnal az ókori Róma perverz történeteire asszociál. Pedig az ősi Egyiptom is bőven tartogat számunkra erotikus sztorikat. Az ókori egyiptomiakat ugyanis hasonló szexuális szabadosság…..