Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Serczeg (törölt)

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor szerda este először olvastam a híreket, nem hittem a szememnek. Ami Franciaországban történt az egyszerre hihetetlen és eszeveszettül kézzel fogható. Embert ölni a legnagyobb bűnök egyike, hogyha nem a legnagyobb. A Charlie Hebdo munkatársainak halála önmagában megrázó…..
Serczeg (törölt) 2015.01.09 14:20:51
@shitgun:
Ha valaki tényleg komolyan hisz valami természetfölöttiben, az nem fog háborogni karikatúrákon, hiszen amiben hisz, az fölötte áll ezeknek a dolgoknak, Istent nem lehet megsérteni. Aki mégis sértésnek éli meg, annak csak egy fajta hovatartozás miatt kell a vallás.

A másik, hogy el kellene fogadni, hogy sokféle értékrend van, ezek a karikatúrák nyilván olyan közegnek készültek, ahol a vallásokon lehet gúnyolódni, viccet csinálni belőle. De másképp úgy is fogalmazhatnék, hogy attól, hogy a muszlimoknál tilos Mohamed ábrázolása, még semmi közük ahhoz, hogy más ábrázolja, mivel azok az emberek nem muszlim vallásúak, nyilván a muszlimok hite szerint bűnösek persze, de az az ő dolguk.

De gondolj csak bele, mi lenne, ha mondjuk az én vallásom szerint tilos mondjuk 10 óra után az utcára menni. Akkor ha valaki az utcán demonstrál 10 után, azt ha nem is lőjem le, de háborogjak és perelgessem? Mert a vallásos emberek bizony ezt csinálják, csak nyilván van aki radikálisabb módszerekkel. Te nem lőnéd le az ilyen karikaturistákat, de egyetértesz az őket beperelőkkel, és támadod őket csak azért, mert nekik más az értékrendjük, valójában viszont soha nem ártottak neked. Valójában tényleg a fejekben van a gond, csak nem pusztán a gyilkos merénylők fejében, hanem sok más emberében is.
Serczeg (törölt) 2015.01.09 14:24:35
@shitgun:
A másik, hogy hol húzod meg a szólásszabadság és a szimpla provokáció határát? Itthon én úgy látom, az egyházak gyakran olyan dolgokat tekintenek ellenük irányuló támadásnak, aminek sokszorosát csinálják más, nem vallásos emberekkel szemben. Vagy Amerikában a neoprotestáns kreacionisták, akik betiltanák az evolúció oktatását. Nyilván ez csak az én meglátásom, de mindenki meglátása szubjektív. Pontosan ezért volt őrület a baloldal gyűlöletbeszédes ötlete, ahogy a Fidesz hasonló sajtót megrendszabályozni akaró ötletei, vagy amikor a politikus kommentelőket perel, mert az ilyesmire hivatkozva bármit provokációnak lehet tekinteni. A sajtószabadság akkor működik jól, ha bármilyen alpári és gyűlölködő szöveget meg lehet ereszteni, legfeljebb kiutálják az illetőt, de még jogilag sem eshet bántódása.
Serczeg (törölt) 2015.01.09 14:27:28
@Androsz:
Szerintem meg a hitoktatás és/vagy kötelező erkölcstan árt a gyerekek lelkének, mégsem lövöm le a kitalálóit. Kihangsúlyozom, az is csak egy vélemény, hogy a karikatúrák gyermeki lelkek megrontói!
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Sziasztok!   Látom, megy a siránkozás a diploma hiánya és az érettségivel…..
Serczeg (törölt) 2015.01.09 11:24:12
@Online Távmunkás:
Ennél azért bonyolultabb a helyzet, ugyanis mikor iskolai végzettségről beszélünk, akkor lineárisan sorba tesszük, hogy általános iskolai, szakmunkásképző, érettségi, főiskolai, egyetemi, pedig adott esetben lehet értékesebb egy szakmunkásképző vagy egy technikum, mint egy egyetemi végzettség. Aki csak egy érettségit igénylő munkát végez egy semmit nem érő egyetemi diplomával, az csak papíron túlképzett. Most nyilván nem arra gondolok, mikor a diplomája olyan, hogy abban a szakmában nagy a munkaerőpiaci túlkínálat éppen, mert ez minden szakmával előfordulhat, hanem az eleve nem létező munkakörökre kitalált diplomákra gondolok.
Serczeg (törölt) 2015.01.09 12:02:45
@Őrült Ló Nagyfőnök:
"de miért lenne semmit nem érő mondjuk egy magyartanári diploma?"

De azt nem is soroltam azok közé, mert a tanár egy létező szakma. Ellenben pl. a szabad bölcsészet szak nem több egy kiterjesztett humán érettséginél, munkaerőpiaci szempontból aki elvégzi, az olyan munkákat kaphat, amihez érettségi kell, mégis az lesz papiron, hogy alacsonyabb munkakörben van, a magyar tanárnál, ha tanít, akkor ez nem igaz (ebben a kontextusban írtam amit írtam, nem beszéltem a bérekről).

Nincs semmit érő diploma, de munkaerőpiaci szempontból van. Itt meg nem arról beszéltünk, hogy miért jó, ha valaki új dolgokat tanul, hanem konkrétan arról, hogy munka szempontjából miért jó. A kettő nem ugyanaz. Pl. el lehet végezni a tibetológia szakot úgy, hogy tudod, hogy azzal nem helyezkedsz el, de érdekel, mert ez a hobbid, akkor nyilván nem várod a sült galambot, hanem másban is képzed magad, hogy legyen munkád, közben meg továbbra is érdeklődhetsz Tibet után. Ha meg mégis keresnek ilyet, akkor örülsz.
Serczeg (törölt) 2015.01.09 14:07:45
@Online Távmunkás:
"Ugyanabban a szakmában mikor értékesebb a szakmunkás, mint az egyetemi végzettség?"

Pontosan ugyanabban a szakmában nyilván nem, de pl. van hogy egy szakács csak szakmunkás képességgel értékesebb munkát végez, mint aki vendéglátás és turizmus szakot végzett, és recepciósként dolgozik. De még a potenciális maximum, amit a végzettségével és a tehetségével elérhet, lehet több adott esetben egy szakácsnál, mint egy turizmus és vendéglátás szakosnál, ha előbbi tehetségesebb, mint utóbbi.

"Szerintem a a szakközépiskolai végzettség többet ér, mint az érettségi, mert az érettségi értéke közelíti a nullát, ha utána nem szerez diplomát az illető."

Gondolom szakmunkásképzőt akartál írni, de még úgy is egyetértek. Papiron meg az érettségi számít többnek.
A hazaárulózásáról és sikkasztási ügyéről ismerté vált volt fideszes politikus, Fodor Ibolya a legnagyobb közösségi oldalon zaklatott egy kommentelőt. A különös hozzáállású képviselőasszony azzal fenyegette meg a hozzászólót, hogy szól a főnökének, mert rágalmazta…..
Serczeg (törölt) 2015.01.09 14:04:30
@doggfather:
Nézd, én itt élek, a pécsi konzervatív "értelmiség" (az időjel azért van, mert sokgenerációs diplomás családokról van szó, de begyöpösödött, a világ dolgairól nem tudó emberekről van szó) pontosan ugyanolyan, mint ez a nő. Náluk a tisztesség, becsület, erkölcs fogalmak azt jelenti, hogy tartásuk van, ha bebizonyosodik valamelyikükről, hogy loptak, csaltak, akkor is nagy mellénnyel hirdetik a tisztességüket, náluk akkor veszne el a tisztesség, ha gyengeséget mutatva beismernék, hogy valamiben hibáztak (más vidéki városokban is megtalálható a típus, nem csak Pécsről van szó). Nyilván ettől még nem mind sikkasztó, mint ez a nő, de hidd el, hogy előbb fogják elítélni azokat az embereket, akik 1-nél több emberrel fekszenek le, mint azt, aki közülük sikkaszt.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Abszolút egyetértek az írással, én is teljesen hasonló tapasztalatokkal…..
Serczeg (törölt) 2015.01.09 10:49:50
@droid_:
Mondjuk itt azért logikailag nincsen ám igazad, mert ha tegyük fel, a Microsoft szándékosan felfelé torzítaná a felmérésének eredményét (szerintem nem teszi egyébként), akkor azzal érdemben nem nyomná fel a béreket, mivel hiába kérnének többet, ha a keresleti-kínálati egyensúly lejjebb van, nem kapnának többet. Ellenben népszerűbbé tenné a szakmát, ami jó neki közép- és hosszútávon, mivel több munkaerőt kap és olcsóbban.
Serczeg (törölt) 2015.01.09 10:53:19
@Holtsav:
OFF:
Nekem van egy második diplomám, amit nem teszek ki Linkedinre, mert egyrészt ugyan a közhiedelem nem tartja büfé szaknak, én annak tartom, mert tudom mi ment ott, másrészt nem értek az összekötő sávhoz, amivel a szakmámhoz kötődik.
Serczeg (törölt) 2015.01.09 10:55:36
@droid_:
Nekem legutóbb elég necces volt a lakcímbejelentés (3 év után szántuk rá magunkat), pedig saját lakás, de a hivatal ebben az országban az adófizetők pénzén az adófizetők ellen dolgozik, így csak a sokadik okmányiroda látogatás után zárult le. Pedig csak a parkolás miatt volt fontos.
Nem érzed azt, hogy egyre hidegebb és szorosabb az a kéz, amelyik a golyóidat szorongatja? Egyre nehezebben kapsz levegőt, egyre kényelmetlenebb minden és közben még valami elégedettségre gyanút adható hangulatjelzéssel kell operálnod a mindennapokban! Egyértelmű, hogy a farok rossz…..
Serczeg (törölt) 2015.01.07 16:20:30
@ex-dr. vuk:
Ő nem a piac törvényeiben hisz, hanem a szabályozás erejében, mert ő jobbos, érted jobbos :-)
Serczeg (törölt) 2015.01.07 17:13:44
@ex-dr. vuk:
Nekem volt idős rokonom, aki el is adott a megtermelt gyümölcsből, de természetesen mindig fű alatt ment, mert az ilyen háztájit termelő embereknek nincsen őstermelő igazolványa. Akinek meg van, az nem ér rá piacon árulni.
  ...de soha nem merted megkérdezni senkitől. Munkaalapú társadalom, unortodox gazdaságpolitika, rezsicsökkentés, nemzeti burzsoázia, nemzeti együttműködés rendszere, nemzeti konzultáció. Mindig csak karcolgattad, mit is jelenthetnek ezek a kifejezések, de soha nem merted felfedni a…..
Serczeg (törölt) 2015.01.08 11:28:21
@vajdasagi:
Amúgy ennél a kérdésnél én azt nem tudom eldönteni, hogy ezek tényleg ennyire hülyék, és maguk is így gondolják, vagy csak a népet hülyítik ezzel. A legrosszabb, hogy az export orientáltságot is összekeverik a termék-szolgáltatással, mint ha szolgáltatni nem lehetne exportra.
Serczeg (törölt) 2015.01.08 11:29:31
@Behajtó70:
Nem lenne egyszerűbb, ha azok húznának el, akik újradefiniálták a magyar szó jelentését, kizárólag a saját politikai táborukra vonatkoztatva? A magyar nép és nemzet előbb volt, mint a fideszes.
Elszakadt a cérna. Érzékeny lelkűek itt hagyják abba az olvasást, káromkodni is fogok. Rondán.  Agyafúrt kormányunk kitalálta, hogy szúrhatnak ki velünk még jobban. Keresztény gyökerek eszement ötlete nyomán vasárnap zárva fognak tartani a boltok. Persze, lesznek kivételek. A…..
Serczeg (törölt) 2015.01.08 09:29:17
@JohnDoeTheReal:
Remélem ez csak irónia.
(Alább a Kultúrbarlang, a Fantasy Film és az Etalon Kiadó petíciójának a szövege olvasható.) A címválasztás nem véletlen, de célzatos! A legendás filmalkotás kölcsönvett címével szeretnénk utalni arra, hogy az eddig csendben munkálkodó művészfilm kiadók most elérkeztek…..
Serczeg (törölt) 2015.01.07 15:30:14
@Sweetshark:
Én régebben vettem DVD-ket, de ma már nem teszem, ugyanakkor ha lehetne, fizetnék az online műsorért, csak szolgáltatás nincs Magyarországon sajnos egyelőre (pl. netflix nincs még, hbo go meg alap tv előfizetéshez köti). Ha minden filmet feltennék a polcra, amit megnézek, akkor nem lenne helyem. Nyilván vannak, akik még igénylik jó ideig a tárgyiasult formát, azonban egyre kevesebben maradtok, úgyhogy idővel tényleg ki fognak halni a DVD lemezek. A legújabb laptopokból már hal ki a DVD meghajtó, a 15,6-osokban is egyre ritkább, ahol meg van, oda egyre többen teszik át a vinyót, hogy SSD-t tegyenek a helyére.
Serczeg (törölt) 2015.01.07 15:41:58
@Lazók György:
"Amit javasolsz, nem hiszem, hogy jelent pillanatban ebben az országban reális alternatíva lenne. "

Miért? Az online terjesztés jóval olcsóbb, mint a DVD-s.
Serczeg (törölt) 2015.01.07 16:06:11
@Lazók György:
Magyarországon nincs elterjedve, és pont a szerzői jogvédelem torz megoldása miatt nincs is elterjedőben. Ezen kellene változtatni.
A brutális székesfehérvári rabok magatartása sem független a magyar társadalom állapotaitól. Egyszerre vagyunk tettesek és áldozatok, mi magunk is! Ehhez már – a blog címével szólván – a kiáltás is kevés. Nem bekiáltani, üvölteni kell először azért, ami a Facebookon…..
Csalódott vevő tökre elérte a TMX-et, válaszoltak is neki szépen. Hogy akkor mi a baj? Ez: "A TMX Mobile Solution Szerviz Kft. által kiadott jegyzőkönyv, amely az Ön esetét dokumentálja nem érvényes a belföldi kereskedelmi forgalomban. Jelenleg ez egy súlyos…..
Serczeg (törölt) 2015.01.06 14:15:15
@hekhekhekhekkinen:
Látom már más is leírta ezt. Igen, ez a webshop pont erről híres, érdemes rákeresni, pl. prohardver fórumos találatoknál derül ki.
Serczeg (törölt) 2015.01.06 14:21:11
@Már meging egy nick:
"Ez a szürke import érdekes kérdés, definiálni kellene mit értünk alatta, mert önmagában az, hogy egy termék nem a hazai disztribútoron keresztül jön be az országba az nem illegális."

Nem illegális, de a legtöbb gyártó esetében abban az országban érvényes a garancia, ahol kereskedelmi forgalomba került. Ezért kell ilyen esetben a Radiumnál kopogtatni.
Serczeg (törölt) 2015.01.07 11:21:14
@Rosszindulatú Vászka:
Én ezen nem röhögök, mert már rohadt sok ideje így van, hogy az oprendszer nélküli gépekre FreeDos-t tesznek, hogy papiron legyen hozzá oprendszer. A másik megoldás, hogy előtelepítenek valamilyen Linuxot, vagy mellékelnek hozzá egy Linux Live CD-t. Utóbbit olyan gépekhez is, amiknél máig nincs alapvető hardver elemekhez Linux driver, magyarul csak Windows-al használható teljes értékűen.
Nem mulasztotta el az országos média nagyra duzzasztani a szokatlan esetet, mely keretében egy párnak az esküvő napján utasította vissza a pap a házasságkötést. A pécsi lagzi helyett Budapestre utaztak, ahol állítólag bíborosi engedéllyel összeházasodtak. De mi ez az egész?…..
Serczeg (törölt) 2015.01.06 11:42:01
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Az egyház az állami támogatás mellett a saját, részben a hívőktől beszedett pénzből IS tartja fenn az egyházi iskolákat, ahová nem csak egyházi adót fizetők gyerekei járnak. "

Az egyházi iskolák ugyanannyi normatív támogatást kapnak az államtól, mint az állami iskolák, ha ehhez hozzá akarnak még tenni, akkor hozzátesznek.
Serczeg (törölt) 2015.01.07 10:49:07
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Akkor nem érted. Az egyházi iskolák megkapják ugyanazt a normatív támogatást, amivel ugyanolyan színvonalon el tudják látni az oktatást, mint egy állami iskola. Ha ezen felül az egyház még hozzátesz (amit én láttam, az alapján ezt csak az egyházon belül jobb lobbierővel író iskolák tudják elérni), akkor jobb körülményeket tud biztosítani az iskola az államinál. Amellett, hogy nem csak oktatási tevékenységre kap az egyház pénzt, hanem a hitéleti tevékenységre is kap támogatást, tehát már nem állja meg a helyét az állításod, mert az egyházi adót nem fizető szülők már így is többet fizetnek be, mint amit kapnak, hiszen templomba meg nem járnak valószínűleg, bizony az egyház potenciális hívőket kap, mivel az iskoláiban többé-kevésbé egyházi nevelést valósíthat meg, a hittanórákon, a reggeli, esti imákon, és egyes programokon keresztül. Szóval nagyon erős csúsztatás a részedről arra hivatkozni, hogy akik nem fizetnek, azok kapnak valamit. Mert de, fizetik, közvetve még az állami normatíván felüli részt is, másrészt inkább azon kellene felháborodni, hogy az egyház gyakorlatilag úgy tarthat fenn iskolákat, hogy neki semmibe sem kerül, és hirdetheti így ezekben az eszméit. Vidéken egyébként ma már alig van jó gimnázium, ami nem az egyház kezében van. Magam is egyházi iskolában tanultam egyébként, a szülővárosomban 2 állami és 3 egyházi gimnázium volt akkor, a 2 államiból egy igazából szakközépiskola volt, de gimnáziumi osztályt kezdett indítani, alacsony színvonalon.
Ha már valaki nem tudja kiiktatni az életéből a Coca Cola-t, akkor legalább válaszon jól. Az előző posztomhoz pont illik ez a videó. ..
Ez az útdíjügy, mint cseppben a tenger mutatja meg a magyar élet valóságát. Az útdíj abszurd példáit már többen jól leírták, engem a rendszer egészének a működése érdekel, melyet Hende Csaba tevékenysége fejez ki legjobban. Az útdíj bevezetése nyilvánvalóan a…..
Serczeg (törölt) 2015.01.05 17:19:04
@bölcsbagoly:
Pl. a 8-as főút Inota-Székesfehérvár közötti szakasza 2*2 sávos elválasztással, szintbeli kereszteződések nélkül, 110-es megengedett sebességgel, mégsem lett fizetős, mert hivatalosan nem autóút. Ezzel szemben a szekszárdi M9 híd 2*1 sávos, a kaposvári elkerülő 2*1 sávos, és mindkettőn szinte végig 90-el lehet menni, de ezek hivatalosan autóutak, ezért fizetősek lettek...
Serczeg (törölt) 2015.01.05 19:39:24
@bölcsbagoly:
Ja, hogy a kormány nem gondol a döntései előtt át semmit, és az a hülye, aki a hatásairól vitatkozik előtte, sőt napokkal a bevezetése után, mert ugye a puding próbája az evés? Bocs, nem szóltam...
Attila 3 in 1 levele a panaszon túl egy nyálcsorgatós történetet és egy nyílt levelet is tartalmaz a bedöglött iPhone 6 kapcsán. (Igen, ez az a készülék, amit novemberben kezdtek árulni itthon, ami gyakrolatilag egy várólistára való felkerülést, nem új telót jelentett még…..
Fölösleges „milliárdokat pazarolni” rákkutatásra, amikor ez a legjobb módja a halálnak. Mielőtt nekünk esne mindenki, gyorsan leszögezzük, ezt nem mi állítottuk, hanem egy neves orvos, a British Medical Journal volt főszerkesztője. Szögezzük le rögtön az elején: (a belső…..
Serczeg (törölt) 2015.01.05 10:08:31
@porthosz:
A kemoterápiás gyógyszerek ugyanúgy átmennek a klinikai fázisokon (ahol kontrollcsoportos vizsgálat is van a placebó hatás kiszűrésére), szóval amik forgalomban vannak, azokról már tudni lehet, hogy több esetben használnak, mint hogy nem. Innentől kezdve azt mondani, hogy nincs statisztika...
Serczeg (törölt) 2015.01.05 15:15:57
@porthosz:
Nem, akkor hatásos a kemó, ha szignifikánsan többen élnek még legalább 3 évet vele, mint nélküle a betegek.
Serczeg (törölt) 2015.01.05 15:19:37
@irdesmond:
Az a logikai ellentmondás az írásodban, hogy attól, hogy vannak gazdagok, akik hiába költenek sokat a kezelésükre, mégis meghalnak, meg vannak szegények, akik kezelés nélkül túlélik, az nem jelent semmit arra nézve, hogy hasznos-e a kezelés, mert az arányok számítanak. Steve Jobs azért sem jó példa, mert ő kuruzslókban bízott, és nem orvosokban bízott...
Mi történik gyerekkorban, amitől az egyik szülő gyereke normális test alkatú, de a másiké kövér lesz? Mitől függ, hogy kövér lesz-e a gyerekem vagy sem? Ezt a kérdést próbálom boncolgatni, habár már egy másik posztban érintettem a gyerekkori elhízást, de most jobban ki…..
Serczeg (törölt) 2015.01.05 08:53:21
@anothernick:
A track rögzítő mobilalkalmazások azt is megbecsülik, testtömeg alapján, hogy hány kalóriát égetsz el. 10 km/ 1 óra kényelmes futás olyan 1200 kilót ír ki, nyilván nálam alacsonyabb/könnyebb embereknél ez némileg kevesebb. Egy mekis sajtburger 304 kalória, a big mac 509:
www.mcdonalds.hu/eletmod-es-taplalkozas/kaloriatablazat

Ráadásul ezek relatív nagyon drágák, ahhoz, hogy valaki mekis kajától hízzon el, meglepően tehetősnek kell lenni, ahhoz képest, hogy kulturálisan legalul helyezkedik el.
Serczeg (törölt) 2015.01.05 11:49:58
@Orltran:
Nem, az eredeti egyáltalán demagóg. Attól, hogy adott esetben egy elhízott ember lehet egész életében egészséges, majd 80 évesen egy éjszaka leáll a szíve és nem ébred fel, statisztikailag nem ez a helyzet. Az elhízás, mint kockázatnövelő tényező igencsak jelentős anyagilag, míg a másik esetben, a sportolóknál (nyilván nem élsportolókról volt szó, mert azt írta, ők maguk fizetik a sportolásukat) van egy kockázat növelő tényező az ízületi és sport sérülésekre, míg egy kockázat csökkentő a szív- és érrendszeri betegségekre. Ezt a kettőt össze kell vetni, és akkor kiderül mi a helyzet.

A másik, hogy lehet, hogy vállműtéteket nem magánrendelésben szoktak csinálni, de a térd és boka problémákat nem nagyon tudja megoldani a tb-s rendelés, pedig ezek is gyakoriak, nem beszélve egyes sportág specifikus problémákkal. De még ha mindezek a dolgok mind a közösből mennének, akkor sem biztos, hogy negatív lenne az egyenleg. Mindezt úgy, hogy egyes extrém sportoknál már nem fizet a TB, ellenben életmód szempontjából semmilyen korlátozás nincs. Mellesleg nem is értenék egyet olyannal, hogy valamit ne fizessen, ha már súlyozni akarnánk, akkor a befizetésnél kellene, mivel kockázat növelő és csökkentő tényezők vannak, nem érdemes büntetni a tüdőrákos dohányosokat, szemben a tüdőrákot soha nem kapó dohányosokkal.
Serczeg (törölt) 2015.01.05 11:51:56
@Orltran:
És mielőtt az elhízott embereknél kockázat csökkentőnek mondanád, hogy ők meg nem fognak sportsérülést szenvedni, el kell mondjam, hogy tévedsz, mert az elhízás és a sportolás nem diszjunkt halmazok, nekem van például olyan elhízott ismerősöm, aki sokkal kockázatosabb sportot űz, mint én, ráadásul ugye az elhízás sportolás esetén növeli az ízületi problémák esélyét.
A Homár szerkesztősége tök homály mező- és erdőgazdálkodási ügyekben, így, ha valaki okos tanáccsal tud szolgálni Pista gazdának a vaddisznókkal és a vadászokkal folytatott kétfrontos csatájában, ne tartsa magában. (Na ugye, hogy nemcsak kuponos van!) Kedves Homár, a…..
Serczeg (törölt) 2015.01.05 11:26:13
@Kulics:
Azért nincs igazad, mert a földtulajdonos mindenütt köteles a helyi vadásztársaság rendelkezésére bocsátani a területét vadászatilag. Tehát cserébe jogos, ha elvárja, hogy a vadásztársaság lehetőleg tegyen a vadkár ellen, pl. etetéssel, vadállomány ritkításával, stb. Ez egy külön szakma, megvannak a módszerek, nyilván 100%-ban sosem kerülhető el a vadkár, de ez benne van a pakliban.
Serczeg (törölt) 2015.01.05 11:28:17
@Kulics:
Hozzáteszem, hogy ha a vadásztársaságok nem felelnének a vadkárért, akkor mindenütt az lenne, ami egyébként egyes társaságoknál így is van, túlszaporítás, mivel basznak a vadkárra, de a sok vad sok pénzes hobbivadászt hozhat. Vedd figyelembe azt is, hogy a nagyvadaknak nincsen természetes ragadozója, tehát bármilyen rondán is hangzik a vadgazdálkodás, szükséges dolog.
Nemi erőszakkal képtelenség viccelni, én most fejből csak egy komikust tudok, akinek ment (Louis CK-ről van szó), de ő sem azon a borzasztó bűncselekményen pattogott, hanem inkább saját magán, hogy milyen borzalmas gondolatai vannak. Maksa Zoltán pedig nem egy Louis CK, úgyhogy az…..
Serczeg (törölt) 2015.01.03 08:54:06
@Thomas Dantes:
Szerintem olyan 5-6 éves korára a legtöbb ember eljut oda, hogy ami a filmben és a viccekben van, az nem a valóság.