Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TóthJ

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Átlátszó Oktatáson, Horváth László Econovumon megszerzett "MBA" és "PhD" névvel fémjelzett oklevelekről szóló posztunk miatt jelenleg jó hírnév megsértése miatt per folyik Szegeden. Horváth annak megállapítását kérte májusban a Szegedi Törvényszéktől, hogy ezt…..
TóthJ 2014.12.30 13:13:49
Nem tudom, hogy jogilag mi a helyzet, de ez egy viszonylag primitív és jelentéktelen CV-trükk. Én el tudom képzelni, hogy aki egy ilyenre befizet és azt később a CV-n feltünteti, az kifejezetten megtévesztő szándékkal teszi, pontosan azért, hogy összekeverhető legyen a valódi fokozattal, ugyanakkor jogilag mégis le van védve, mert nem hazudott magának fokozatot, csak kellően homályosan fogalmazott ahhoz, hogy az átlagember, akinek nincs ismerete ezekről, annak vegye. De pl. egy HR-es, egy pályázatértékelő, bárki a felsőoktatásban akinek van valódi fokozata stb. nem átlagember, neki tudnia kell, hogy ez pontosan mi és mi nem (főleg hogy oda is van írva a kiadó intézmény, feltehetőleg pont az ilyen vádak hárításának céljából), vagy ha nem tudja, akkor inkompetens.

Szerintem itt az a kérdés, hogy a cikket jegyző Tóth Csaba Tibor hozzáértőnek számt-e vagy sem. Szerintem neki tudnia kellett (hiszen a nyomozása eredményei is erre mutattak) hogy a feltüntetett "PhD" nem tudományos fokozat. Ennek ellenére a cikk mégis következetesen (vagyis következetlenül) fokozatként utal a PhD-re

"Horváth egyébként életrajza szerint doktori fokozattal is rendelkezik, és ezt mindössze egy év alatt sikerült megszereznie."

"Ennél is érdekesebb azonban legújabb két fokozatának története." stb.

ez őgy látszik, hiba volt; egyszerűen annyit lett volna érdemes írnia, hogy "megtévesztheti az olvasót" vagy valami ilyesmi és utána leírja ugyanazt ami a cikkben van, kivesézve a PhD fokozat és az Econovumos izévalami közti különbséget.