Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mavako

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Közkívánatra beszélgessünk egy kicsit a jó öreg motivációs levélről, ami mindenki mumusa, pedig nem kéne, hogy az legyen. Nagyon sok cikket lehet róla olvasni, mintákat lehet letölteni arról, hogy hogyan is nézzen ki, mi is legyen beleírva, stb. Engem is sokan megkerestek,…..
Mavako 2018.07.30 19:06:26
Valaki el tudná nekem mondani, hogy miért van az, hogy az ezen a blogon kommentelők nagytöbbsége, azaz az informatikusok, ha már látják ők maguk is, hogy szinte csak ők kommentelnek és ezt nyilván ők maguk is látják, ugyanakkor biztos tudatában vannak annak is, hogy a munkavállalási lehetőségeik eltérnek a többség által megszokottaktól (munkáltató keresi őket, ahogy IT Knight is írta), akkor miért kommentelnek úgy, mintha csak ez az egy szűk keresztmetszet lenne a valóság? Ennek az ellenkezője is épp ugyanúgy igaz lehet. Ez a blog nem csak informatikusoknak készült, akiknek egy része csak röhögni tud azon, hogy "álláskeresés... hmmm... hallottam legendákat erről. :) ) ráadásul szabadidejükben érdekes mód álláskeresési portálokra jönnek kommentelni, hogy ez baromira nem így van (hehe -gondolom gondolják sokan magukban-).

Tehát a kérdés: Miért kell mindíg úgy hozzáálni minden bejegyzéshez, mintha ezt nektek írták volna?

@j311: "@jobangel: Ja, ez kb. olyan mint aki nem köti be a biztonsági övet, mert 100 000-ből 1 autós azért élte túl a balesetet, mert nem volt bekötve."

Ezt rosszul érted. Szerintem éppen kb. olyan mintha 100000-en ülnek naponta kocsiba, de csak egy szenved balesetet, és ha bekapcsolta volna az övét, akkor túléli. Tanulság, akár szenvedsz balesetet, akár nem, kapcsold be a biztonsági övet. De ha nem kapcsolod be, akkor is túlélheted, de kisebb rá az esély.

Amúgy én is szenvedek ezzel a motivációs levéllel, meg az állásinterjúval, mert pályakezdőként nem igazán tudok mit kezdeni vele. Nem tudom, hogyan lehetne megoldani olyan felmerülő kérdéseket, amik a hétköznapi dolgokkal kapcsolatosak, melyekre ha válaszolni szeretnék, olyan példákat kell felhoznom, amelyeknek az én szemszögemből semmi tétje nem volt, hiszen iskolai életből szeretne megtudni rólam valamit, ami egy teljesen más dimenzió a munkától. A családi vállalkozás meg ugye "nem munka". Így belőlem a "vizsgáztató" hogyan deríti ki, hogy "rátermett" vagyok egy poszt betöltésére?

Munkakereső pályakezdő élelmiszermérnök.