Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akos873

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy az európai repülés kezd leállni, a legtöbbeket érintő kérdés az, hogy lehet visszaszerezni a le nem utazandó repjegyekért korábban kifizetett pénzt? Nem egyszerű, mert a komoly likviditási válságba került szolgáltatók a törölt járatok után sem szívesen adják vissza. Frissítés: a Wizz is…..
akos873 2020.03.22 20:07:18
@Fillér B. Gusztáv: itt EU- s intezkedés kellett volna már kb. 3-4 hete, egységes szabályozással (visszatérítés vagy ingyenes átfoglalás) és a légi utasok jogairól szóló rendelet atmeneti felfüggesztésével, legalábbis ami a 14 napos szabályt illet
akos873 2020.03.22 21:53:30
@ordasbacsi: oké, de az is több mint a semmi, itt az a gond, hogy nem utaznánk érthető okokból mostanság, és semmi mozgásterünk nincs.
Igaz, flex szolgáltatást kellett volna vennünk, de mivel mi 5-en mentünk volna, az +35 ezer, igaz a kifizetett jegy 98%-a pont volt, csak hát elvi kérdés.
akos873 2020.03.24 11:47:16
@Kánikula: ez engem is érdekelne, de ha nem foglalsz át, akkor szerintem törölniük kell a foglalást és visszafizetni a foglalás díját.
Szinte óránként érkeznek a bejelentések arról, hogy milyen drasztikus intézkedéseket hoznak a koronavírus terjedésének megfékezésére az európai országok, jellemzően betiltanak minden nagyobb rendezvényt, bezárják az élelmiszerboltokon és patikákon túl az üzletek jó részét és az iskolákat, az…..
akos873 2020.03.14 17:44:45
@Pesti Lokista: március 31-ig történő foglalások esetén enged (módosítási díj nélkül). Ha április 1-jén utazol, akkor már módosítási díjat kell fizetni.
Miután egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem sikerül napokon belül megállítani a koronavírus terjedését, súlyos válságspirálba keveredik az európai turizmusipar. Ennek részeként ugyan ki merne repjegyet foglalni olyankor, amikor teljesen bizonytalan, hogy mikor cseng le a járvány és mennyi áldozatot…..
akos873 2020.03.10 22:44:32
akos873 2020.03.14 07:40:05
@Darth Revan: igen, de csak a március 31-ig tartó utazásokra
      Az a pasi nárcisztikus - mondják egyesek, de mit is jelent ez? Egy mondatban megfogalmazható: menekülj! De honnan ismerheted fel, hogy egy nárcival van dolgod? A nárcisztikus a legjobb manipulátor a világon, ahogy ezt a politikában is látjuk jelenleg. Kapcsolati téren  értelmezve a…..
Ma aztán összejött minden a szaftos Wizz-botrányhoz: szokásos minimálszolgáltatás üzemzavar esetén, totálisan fogalmatlan utasok, kamu félrebeszéléssel kommunikáló légitársaság, az egészet kampánycélra felhasználó kormánypolitikusok. A történet mellett leírjuk azt is, hogy mit lett volna célszerű az…..
akos873 2019.05.26 09:03:24
@Hungry horse: megtörtént már többször, bár nem tudom, hogy a dubai poggyászkezelés kapcsán a kormányhivatal fogyasztóvédelmi bírsága végleges (jogerős) lett-e vagy bíróságra került
Ma 15 éves a Wizz Air, ugyanis 2004 május 19-én szállt fel az első járatuk, Katowicéből.  Az évforduló kapcsán összeszedtük azt a 15 legfontosabb és leghasznosabb tudnivalót, amely azonnal eszünkbe jut a céggel kapcsolatban. Kezdő fapados utasoknak, ha nem akarnak nagyon ráfázni,  kötelező! 1.…..
akos873 2019.05.21 09:02:53
@nerock: Felemás, azért vissza nem mondható szállást nem szívesen foglalok, nálam Bergen törlése verte ki a biztosítékot, de bécsi indulással is törölték már a járatunkat menetrend átszervezés és frekvencia csökkentés miatt (Gdansk), bár ez ott a kezdeti időszakban, főleg ezen az útvonalon várható volt. Kíváncsi leszek, hogy ősztől a bejelentett reptérzár miatt hogyan módosítja egyes járatok menetrendjét.
Összességében semmi gondom nincs velük, a csomag dolgot is be lehet nyelni, kizárólag a szétültetéses dolgot nem tudom megbocsátani. Azzal, hogy ezt nem vezették volna be, legalább minimálisan megkülönböztették volna magukat a Ryanair-től... nem jelentős összeg, ha ketten megyünk, de ha a gyerekekkel, akkor az már úgy sok.
Teljesnek tűnik a Ryanair jövő téli menetrendje, már bejelentettek több új útvonalat az elmúlt hetekben, most hozzájött még újabb hat, abból kettő full meglepetés. Érdekes helyzet, a Wizz eddig mínuszban van, de állítólag náluk még lesz bejelentés. Néha már alig bírjuk követni az útvonalas…..
akos873 2019.03.28 15:45:13
@Ráhel a saját lábunkon áll: OFF, talán ez segíthet, éremes lenne a nagykövetséggel / konzuli szolgálattal felvenni a kapcsolatot.

konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?iran
Jött egy bejelentés a Wizz Artől egy új nyaralóútvonalról, csak nyáron és nyilván méregdrágán elvisznek Valenciától egy köpésre, Castellonba. Amúgy Valenciába van egész évben Ryanair, tehát nem egy nagy hír ez. Ami érdekesebb, az egy újabb budapesti útvonal bezárása. Ezt most a Wizz…..
Sokkal rosszabb feltételei lesznek hamarosan a Wizz Air hitelkártyájának, tavasztól lényegében dupla annyi idő alatt lehet összeharácsolni egy ingyenjegyre valót, mint eddig. Várható volt, meglepően sokáig kitartottak az aranyévek. Személyes háttérrel kezdve: kábé 15 éve fogadtam meg, hogy a büdös…..
Tudjuk, hol nyaralsz idén nyáron - legalábbis ha a cél az, hogy olcsón lehessen tuti helyekre eljutni. Alant mutatunk öt úti célt, ahová idén repülhetünk először nemcsak közvetlenül, de baráti áron - meg egyet, amely szintén új és nagyon király, de sajnos nem lesz jóáras. A titok annyi, hogy…..
Végre megnyílt a jövő nyári foglalási időszak minden fapadosnál, lehet tervezgetni. Foglalni viszont a két ultránál az esetek 99,9 százalékában pénzkidobás, a jegyeket még nevetségesen drágán adják. Érdekes, hogy a Wizz semmit se bővít Budapesten, a Ryanair viszont igen. A Wizz Air bázisonként,…..
akos873 2018.10.01 13:12:24
@olvasóink írták: nem értem! Rendszerhiba? Nem küldtek emailt , a foglalás törölve, de a visszatérítést lefuttatva azt írja ki, hogy nem törölték. (Elnézést, OFF, de tényleg kiradíroztak egy csomó járatot; valakinek van infója?)
akos873 2018.10.01 13:22:58
@lokoszt: Köszönöm akkor várunk...
Kétszázszor jártam eddig a budapesti repülőtéren. Ennyi idő alatt kitapasztaltam, hogyan spórolhatok pénzt, hogyan nyerhetek időt vagy épp kerülhetem ki a tömeget az utazásaim során. Felderítettem a „lisztferihegy” kevésbé ismert zugait, miközben a saját káromon tanultam. Íme, ezek egy hivatásos…..
Azt nagyjából mindenki tudja, hogy a súlycsökkenéshez kevesebbet kell enni és többet mozogni. Persze ez nem ilyen egyszerű, mert a mai környezet és az ember biológiájának kombinációja nagyon meg tudja nehezíteni a fogyókúrázást...
Pár új infó, egyenesen a Wizz Airtől. Csomagszabályokról, kommunikációról, megszűnő útvonalról. A Wizz kommunikációs csapata tartott tegnap háttérbeszélgetést, volt pár dolog, ami fontos/érdekes lehet az utasoknak, ezekről röviden. A legfontosabb: a csomagszabályokkal kapcsolatos korábbi…..
akos873 2018.09.14 08:09:11
@dieter: Szerintem a cég megengedhetné magának, hogy ezeket a talán kisebb nyereséget termelő járatokat is fenntartsa, mert az útvonal felfüggesztése után lehet, hogy a Ryanair beugrik "helyette", nem biztos, hogy a Kelet-Európai piacon az utasok elbizonytalanítása jó lépés. Egyébként erősítsétek meg, vagy cáfoljátok, de úgy tűnik nekem, hogy mióta a bécsi bázis elindult, mindent oda próbálnak koncentrálni, ami nekem egy pici déjá-vu érzést hoz, egyszer láttunk már ilyet, igaz, az a cég (a skyeurope) egészen más helyzet miatt menekült oda, nem lehet összehasonlítani a wizz mostani állapotával. Nem szeretném lebecsülni az osztrák piacot, és az is világos, hogy keletkezett egy piaci rés ott, már csak az a kérdés, hogy nem lesz-e túlkínálat a bécsi repülőtéren.
Előzményként két dolgot azonban mindenképp meg kell említeni. Az egyik az, hogy az Európai Unió közlekedési rendészetei évek óta azért küzdenek, hogy csökkenjen a halálos közúti balesetek száma, amire jó uniós szokás szerint tervet is készítettek. A cél az, hogy 2020-ban éppen fele annyi ember…..
akos873 2018.09.12 07:52:42
8@zord íjász: Nékem mindegy, de szerintem 575 2017-ben.
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_feb002.html
akos873 2018.09.12 08:06:25
@zord íjász: erre " Azt nem nagyon írhatta/akarta volna, mert
1. akkor nem hozta volna fel példának Velencét,
2. és nem úgy írja, hogy "5 ezer."

de közben mások is észrevételezték. E ettől a lényeg, az írás lényege nem változott, és az 575 is nagyon sok!
akos873 2018.09.12 08:12:29
@zord íjász: Szerintem nincs jelentősége, koncentráljunk a témára, hátha valaki a BM-ben vagy az ORFK-n is olvasgatja.
“Szelfi az éjszakain?” - teszi föl a kérdést az egyik mobilszolgáltató plakátja, majd alatta meg is adja rá a választ, hogy melyik náluk kapható mobil milyen előlapi vakuja teszi ezt lehetővé. Már ahol ez egyáltalán releváns. Hétköznap kizárólag a fővárosban, e mellett néhány vidéki városban, köztük…..
akos873 2018.08.29 10:30:38
@Dezsike: Azért ha megnézed az éjszakai járatok forgalmát Budapesten, nagyon jelentős különösen éjjel 1-ig, és hajnali 3,30 után, a taxi kapacitás önmagában nem bírná el az igényt. Ami Szegedet illeti, a napokban a SZIN-ről terveztük volna az éjszakai hazatérést a Nagyállomás környékére, de mivel ilyen nem volt, autóval+gyalog mentünk. Végül kiderült, hogy az 5-ös troli (?) vonalán óránként (!) mennek buszok kifejezetten a SZIN miatt, de a tájékoztatás az SZTK honlapon elég szűk volt, nem derült ki pontosan az útvonal és a menetrend.
A Wizz bejelentett két új útvonalat, arról persze elfelejtettek szólni, hogy kettőt hármat meg bezárnak. Az átlag magyar turista kifejezetten rosszul járt. Két új útvonalat jelentett be örömködve a Wizz Air az elmúlt két hétben, a sajtóközleményük miatt ezt sokan megírták, az viszont szokás szerint…..
"Bizalomvesztéssel" indokolta a rendkívüli állomány-gyűlésen a polgármester, hogy felmondott a nem egészen két éve hivatalban lévő jegyzőnek. A baj az, hogy a mára hivatal dolgozói  - és a zuglóiak többsége is -  pontosan látják, nem az immár második jegyzővel van a baj, nem ők alkalmatlanok a…..
Péntek délután. Araszolás a Balaton felé. Jön a hír, hogy Martonvásárnál baleset, torlódás. Na, így legyen lottó ötösöm! Minden nyári péntek délután Martonvásár térségében van valami baleset. Vasárnap kora este pedig Budapest felé Szabadbattyánnál. Ez a két helyszín az M7-es Bermuda háromszöge.…..
Nincsen olyan rég, hogy átadták a Köki Terminál épületét és ezzel a megújult közlekedési csomópontot, melynek köszönhetően új buszvégállomás létesült, új metróperon létesült, s a metró kapott egy teljesen új épületet, illetve ezt az áruházzal összekötő…..
Váltó A 24-est Budára! 2018.07.22 19:11:35
A héten volt szerencsém utazni az 1-es villamossal, ami most "a nyári nagy felújításokból" sem maradhatott ki. Jelenleg pótlóbusz közlekedik a Népliget M és a Közvágóhíd H között. Amikor a pótlóbuszon éppen áthaladtunk Lurdy ház előtt, eszembe jutott egy régi elképzelésem, amit most…..
Már nem csak a prémium Mastercard-bankkártyával rendelkezők mehetnek be a budapesti reptér indulási oldalán található, szem-szájnak ingere váróba, hanem a Wizz-hitelkártya tulajdonosok is. Habzsi-dőzsi a bádogkarám előtt, egyszerre menő és morbid. Majdnem az lett a poszt címe, hogy ingyen…..
akos873 2016.10.19 20:29:11
@davi_dov: megint átvert titeket Lázár miniszter úr, ezt minden évben bejelenti, pedig a diagram mutatja, hogy ennek pont az ellenkezője igaz. Egyébként az önkormányzattól, ahol én dolgozom a 10 éve befagyasztott bértábla miatt aki teheti elmegy. Felsőfokú végzettségű, kettő középfokú nyelvvizsgával, szakvizsgával dolgozó kolléga fizetése ma = német diszkontban dolgozó munkavállaló bérével, igen, bruttó 275 e ft-ról beszélünk.
akos873 2016.10.19 20:39:27
@davi_dov: szerintem nem, sokakban megvan mind a kettő képesség, a körömreszelős gizike már a múlté. Legfeljebb a szervezeti kultura más, de a képességekkel én nem látok problémát, Szolgáltatást és minőségi kiszolgálást kell nyújtani, rugalmasan, de jogszerűen, de még a fiatalok között is sokan vannak, akik ezt nem tudják vagy nem akarják megérteni. Sajnos nekem multi ügyintézés sorám sincsenek jobb tapasztalataim, ott is bőven van "szarok az egészre" szemléletű dolgozók, de ez mindenhol előfordulhat, ahol emberek dolgoznak, nem állam / multi a különbség oka.