Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tyrion25

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világon sehol nem divat négy csatorna nézettségélt egy kalap alá söpörni, csak nálunk, ahol az MTVA rendszeresen félrevezető közleményekkel idegesíti azokat, akiket még érdekel, hányan nézik a kormány szócsövét. Tegnapi közleményük például így kezdődik: Szilveszterkor…..
Először azt hittem nem jól hallok, amikor a Klubrádió híradását hallottam a rendezvényről. Aztán elolvastam az Indexet és meg vagyok döbbenve. Mi ez az elfogadhatatlan trágárság, alpári stílus, ostoba szobordöntés? Bajnai mit keres itt és miket mond? Persze tudjuk, normális…..
Tyrion25 2013.09.30 14:41:15
Szerintem meg nincs igaza Fodor Gábornak. Itt azért többről van szó, h "csak" simán rossz irányba mennek a dolgok, nem csak arról van szó h volt néhány rossz gazdaságpolitikai döntés. A teljes igénye nélkóül az ügysészség úgy fütyül, ahogy OV akarja, az összes közjogi méltóság az ő hűbérese, közben elveszik a szerzett jogokat, agymosoda lesz az iskola, ahol csak az ő ideológiájuknak megfelelő dolgokat lehet tanítani. Cenzúrázzák a médiát, semmiről nem számolnak be ami kínos, Obersovszky és társai pedig épp csak nem Caesarnak titulálják őket a hírekben. IGENIS van veszély, igenis a demomkráciának háttal állunk, valóban nincs Sztálini diktatúra, de egyfajta weimarizalódás megfigyelhető. Azt hiszem a sznob ballib értelmiség, mint fodor Gábor is, azt nem vezsi észre, hogy mindezek ellenére, amiket leírtam OV a népszerű. Az emberek nem értik mit is jelentenek a demokrácia pillérei, amit lebontanak a szemünk láttára, és az eddigi módszerek nem voltak alkalmasak, hogy rádöbbentsék őket. Ez egy radikális performansz volt, sokkal képiesebb, mint hat ballib tudós kesergése az ATV-n, én személy szerint több ilyet várok, mert ez talán rádöbbenti az embereket a helyezt komoéyságára. Zárójelben jegyzem meg a bezsédek végig a bválasztásokkal való elkergetésről szóltak, és OV sem börtönben, se számüzetésben nem akarta senki küldeni, csak a politikai élettől való visszavonálását akarták a szónokok elérni. Szóval semmilyen erőszakos retorika nem volt.
Tyrion25 2013.09.30 14:58:12
@shitgun: @shitgun: Nem értünk egyet. Egy kampányt összeségében kell nézi. Ez egy kampáynelem volt mindössze. A problémákra az E14 a megoldásait minden egyéb fórumon hagoztajta. A honlapján az egész programja elérhető. Sokkal kidolgozottabb, mint bármely más párté, akik eddig szimpatizáltak velük ismerik. De azt észre kell venni, hogy egy éve nincs új szavazó. Sajnos ki kell mondani az emberek alapvetőnek nem informálódnak, nincs igénye megérteni, mi az hogy IMF, GDP... és nem értik ezeket a fejtegetésket. Könyörgöm, ha azt nem fogják fel , hogy mit jelent egy Alkotmánybíróság a rendszerben, miért fontos, akkor ne azt várd, hogy közgazdasági összefüggéseket akarnak hallani egy rendezvényen. Ez a felemelekedett kommunikáció megmutatta, hogy önmagában nem elég. Hidd el én is azt szeretném, ha stúdiókban szakpolitikusi vitákban dőlne el a válsztás sorsa, de kimondom ehhez még hülye a magyar. Arra viszont nincs idő, hogy megvárjuk, hogy felnőjön ehhez. De hagsúlyozom ez csak egy kampányelem, a sok közül. Ha neked nem tetszik mehetsz és meghallgathatod Oszkót, amire én is jobban kíváncsi vagyok, mint az utcai masírozásokra (sosem voltam, nem is leszek), de nem 1 millió zsvazat kell, hanem kb két és fél millió. Ez politikai is, sajnos.
Úgy néz ki, ez az egyetlen módja, hogy a kormány támogassa őket. Miután nyilvánvalóvá vált, hogy a konduktív pedagógiában élenjáró Pető Intézetnek a kormánypárti képviselők nem szavazták meg a csődhelyzet elkerülésére kért 500 millió forintot, az intézet…..
Tyrion25 2013.09.18 13:08:08
@Amadeus62:

Szerintem ezt nem poénkodták el. Ami ebben a hírben gyakorlatilag a valóság.
2010. január 2-án volt egy balesete Erőss Zsoltnak a Magas-Tátrában, ami után egy héttel gondolkodás nélkül vállalta, hogy amputálják a sérült lábát. Azért tette, hogy mászhasson. A hétköznapi ember ezt nem értheti, de ha belegondolunk, nem került volna ilyen helyzetbe, ha nem…..
Tyrion25 2013.05.24 15:29:18
@b3nta:

Az a két bátor ember bolond volt. Az egyik a két gyereke helyett választott a textíldarab ciplését, bár kétlem h ez lett volna a tényleges cél, valójában csak adrenalin függősége hajtotta. A másik meg akkora zseni volt, hogy úgy ment 8 ezer méterre, hogy sosem mászott 5 ezer felett. Most ha nekem is eszembe jut ez és egy rohadt nagy zászlóval útnak indulok a hegyere majd meghalok, akkor "bátor" leszek???

Erre azt tudom mondani, hogy te igazi szíttya lehetsz menj, légy bátor! Én meggyáván itthon maradok és a munkámmal próbálom jobbá tenni ezt a qrva országot, amit az ilyen nagy magyarok elcsesztek.
Tyrion25 2013.05.24 15:42:39
@b3nta:

Húú ebben a mondatban annyi volt az ellentmondás, hogy most ha lehet erre nem térnék ki. De legyen elég, hogy nem kapálásból élek,és másokat sem használok ki. Mellesleg a kapálás is hasznosabb, mint háromszínű zászlóval rohangálni 8000 méter felett. De mondom felőlem tegye.

De azt az embert, aki egoista önző módon, a saját szenvedélyét választja a gyerekei felelősségteljes felnevelése helyett, nem tekintem bátornak, igazából rohadt gyáva. Nem bírt felnőni a feladathoz, hogy saját magát és szenvedélyét háttérbe szorítsa, nem mert másokért felelősséget vállani. Az lett volna ám a nagy küzdelem, ezt az egészet feladni a két kisgyerekért, nem hegyet mászni. Persze az alkesz is a piát választja!
A magyar gazdaságpolitika alfája, omegája, agytrösztje, az ország legnagyobb showmestere, csak sajnos idáig már olyan 2000 milliárd forintba került a szórakoztatása.Pedig tudjuk, hogy sose szabad fullba nyomni a kretént, de mégis, ő megint és megint megteszi. Volt már simplicity,…..
Tyrion25 2012.11.16 14:20:08
@dzsi85:

Tudod épp ez az amit nem értek. Hogy ezek az emberek akkor is a Fideszre szavaznak ha előtte embereket lőnének a Dunába, az is jó volna. Tehát őket a Fidesz nem tudja elveszíteni. Akkor viszont miért nem politizál úgy a Fidesz h. új választókat szerezzen. Szemmel láthatóan ezt meg sem próbálja, csak azt akarja h ez a 1.6 milló zseni el menjen, míg a többit otthon tartsa. Azért ez elég rémisztő.
Tyrion25 2012.11.16 14:29:16
@Geeronimo:

De feltűnt. De ezt ma már egy Fidesz szavazónak sem fogod tudni megmagyarázni. Ők amíg a világ a világ hinni fogják, h Bajnai leafgánozta őket és ezt képtelenek leszenk összekötni Orbánnal. Ők hisznek, azzal meg nem lehet mit kezdeni.
Két forrásunk is jelezte tegnap, hogy a ma adásba kerülő Fábry-show legutóbbi felvétele sem úgy sikerült, ahogy Sándorunk elképzelte, ma pedig a Bors is megírta, hogy megint szétesett a kertévéről a köztévére visszaköltöző showman. Információink szerint Fábry csak egy…..
Tyrion25 2012.03.01 12:14:47
@Gugsz:

Aha hát ha te mondod, mondjuk a nézettségi adatok nem ezt mutatják, de neked van biztos igazad. És ismét felhívom a figyelmed, hogy ez közpénz!!!!
Ez a mondat jutott eszembe az eheti mancs Kósa Lajos-interjújáról. Nem tudom linkelni, tessék megvenni és elolvasni — addig meg higgyék el nekem, hogy ezt mondta ez a jóember:"MN: Csakhogy a hiteleket jórészt uniós támogatású fejlesztések önrészéhez vették fel...KL: Ez…..
Tyrion25 2012.02.24 10:51:30
@kovi1970:

Sajnálom de igenis ez a nép ilyen hülye. Szerintem egy országnak olyan a vezetése, amilyen maga a nép. Itt erre van igény. Ha nem lenne ilyen a magyar, esélye nem lennek ezeknek a poltikusoknak ezzel a stílussal a választáson, és más lenne a politikai kultúra, hogy megválasszák őket. A politikus nem csinál más, mint kiszolgálja a nép igényeit.

Nézd meg Dániát, Svédországot, ott higgadt, tájékozott néphez, ugyanilyen politikai elit jár. Mi hülyék vagyunk ilyet is kapunk. Annak a hozzászólónak volt igaza, aki azt írta, hogy ennek a Kósa mondatnak a Zemberek még örülnek is és nem látják az összefüggést az EB döntése és eközött a mentalitás között.
Tyrion25 2012.02.24 10:58:39
@Battlestar Galactica:

Hát kb. :). Sokáig vártam, hogy jobb lesz. De ha belegondolsz itt ez megy 1000 éve!!! Mi genetikailag hülyék vagyunk. Mindig más a hibás, mi sosem. Ha elolvasol egy Ady verset, mintha tegnap írta volna.
„Ha ebben az országban semmi sem szent, ha semmiben sem lehet megbízni, ha állandóan be akarjuk bizonyítani, hogy semmi értelme semminek, akkor nihillisták és cinikusok leszünk, és az ilyen országnak nincs jövője.” Orbán Viktor mondatai ezek tavaly nyárról.…..
Kicsit úgy élem át ezt a mai napot, mintha a világosi fegyverletétel lenne – mondta az IMF-es tárgyalás tényét kommentálva ma este a Hír TV-ben a Magyar Nemzet újságírója. Sem az ellentétes állítások miatt kialakult hitelességi válságról, sem az egyre feltűnőbb…..
Házkutatás, őrizetbe vétel, bilincs, szabadlábra helyezés. Sok ilyenről olvastunk már az elmúlt években, az ingerküszöbünk egyre feljebb és feljebb került. Most mégis érdemes megállnunk, mert példátlannak látszik az eset: a történet középpontjában (egyelőre) egy volt…..
A ma esti Tétben ismét előkerült az, ami a következő években feltehetően még sokszor téma lesz: meg lehet-e majd változtatni a Fidesz-KDNP által most elfogadni készülő új alkotmányt egy esetleges kormányváltás után. Kétharmadot kell hozzá szerezni – mondta rezignáltan…..
Tyrion25 2011.04.14 09:31:02
Gábor lehet, hogy úgy érzed, hogy a cikked erről szól, de annak aki olvassa kb. az jön le, hogy a Fidesz a zsákmányelvvel felépítette ezt a rendszert, ami nem feltétlenül jó, de az ellenzék nehogy ezzel szembe fogalmazza meg a poliltikáját, mert az rossz az országnak, megszűnik a poltika minimális összetartása is.
Ebben csak az az érdekes, hogy amikor a Fidesz ellenzékben mindent megtett a kormány ellehetetlenítéséért, te mindig azt hajtogattad, hogy ez a demokráciába belefér, nincs ezzel semmi baj. Pár hónapja egyik postodban még azt elemezted, hogy Viktor bármikor előhúzhat valami váratlant, mert ez az ő politikai stíusa és kíváncsi vagy mi lesz az. (Egyébként még mindig úgy gondolod, hogy ami itt folyik belefér a demokráciába?????) Ha viszont az ellenzék mozgásterét nézed és találkozol egy ilyen lehetőséggel, amit Lengyel László vetett fel, akkor rögtön aggályaidat fejezed ki, hogy jajj ez hova vezet. Nem visszás ez egy kicsit? Szeinted ebbe a helyzetbe bele kéne törődni, el kéne fogadni, hogy ez az illegitim valami a Magyar Köztársaság (bocs Magyarország) Alkotmánya és kész. Ez kicsit túl mutat a poltikai pártok adok-kapokján szerintem itt most tényleg nagyobb a tét, mint hogy jobban , vagy rosszabbul élünk-e mint négy éve. De tudom szerinted ez a demokrácia, amíg választás van addig minden ok. Bár innen csak egy lépés, hogy a párt törvényt úgy módosítsák, hogy pl. új párt 4 évig választáson nem indulhat, mondván nehogy csak anyagi haszonszerzés legyen a céljuk és úgyis túl sok párt van Magyarországon. És ne mond hogy ennek az esélye nulla, nem ezt láttuk az elmúlt időben (ld. készülő egyház törvény). De nem akkarok tippeket adni , így is elég kreatívak.
Tyrion25 2011.04.14 09:44:08
@Balt: Bocs, de ha még az illegitim fogalmát sem isemered, akkor nem hiszem, hogy hozzá kéne szólnod. Érveid egyébként is oly meggyőzőek volta, hogy romba döntötték az eddigi világklépem. Nem te vagy véletlenül a Deutsch Tomi?
Tyrion25 2011.04.14 09:55:40
@sztd:

Egyetértek veled, valóban nem az ALkotmány számít az emberekknek, de a Fidesszel szemben ellenszenv szimbóluma lehet. Igazából Gyurcsánít sem az Őszödi beszéd miatt utálták, hanem a megszorítások és a népszavazás utáni impotens kormányzás miatt, de jó szimbólum lett a besazéd, most meg mindenki úgy emlékszeik, hogy ő az az ember aki hazudott. Na Viktorra is ez vár, ő is kénytelen megszorítani, de emellett ő lesz aki rákényszerítette Mo-ra ezt az alkotmányt, ami csak az ő akaratának felel meg, ő a diktátor.
Ma - a tervek szerint 40 órás időkeretben, folyamatos televíziós közvetítés mellett – a parlamentben kezdetét veszi az új alkotmány vitája. Az alkotmányozásról már több alkalommal írtam, jelezve, hogy nem elsősorban a formálódó szöveg, amely – kisebb…..
Tyrion25 2011.03.21 11:35:23
@laji:

Tiszteletbeli állandó tanácsadó. Ez azt jelenti, hogy elmondja a véleményét az éppen regnáló MNB elnöknek, akkor is ha Simor az , akkor is ha te vagy az. Nem Simor belső tanácsadói közé tartzik. Ez nagy különbség és persze ettől lehet még jó szakember. Bár az, hogy hittanárként dolgozik kicsit meredek nekem egy mionetáris tanácstagtól.
Tyrion25 2011.03.21 11:44:41
@namitirok:

Hát elég érdekesen értelemezed a világpoltikai helyzetet ha azt gondolod, hogy Orbán azzal, hogy elfordul a nyugattól és bezárja a kapukat megementi a nemzetet. :) A világ éppen globalizálódik, akárcsak István idejében, csak akkor a globalizációt a kereszténység jelentette. Így nem igazán látom azt, hog ymi indokolna egy befelé forduló, nacionalista poltikát.

De tudod mit higgy benne. Te dolgod.
Tyrion25 2011.03.21 11:47:31
@laji:

Azt írtam, hogy nekem fura, de ettől még lehet jó szakember. Majd meglátjuk, remélem tényleg szakmai döntéseket fog hozni.

Mondjuk ez az egész vita nem merült volna fel, ha a Fidesz nem változtatott volna a jelölési eljáráson, vagy nem így. Ezzel, hogy kisajátíotta ezt is és amit eddig tett pl. kirúgni valakit mert nem ért egyet a reptér nevével, komoly aggodalmakra ad okot vakóban.
w A gólkirály beszéde 2011.03.16 06:00:00
Európa elnöke a Nemzeti Múzeum lépcsőjén arról beszél, hogy Európa nekünk nem diktálhat.   Mint a kisgyerek, megint azt hiszi, hogy nem látják. Hogy ez megmarad belpiacon, és aztán nyugodtan felállhat Brüsszelben a pódiumra, a Strong Europe szlogen mögé, és ott előadhatja…..
Tyrion25 2011.03.16 09:39:32
@harger: F�k t�nem gondolt r�Azt hitte, hogy mint eddig mindig nek�mondja, k��eg �m figylenek r��amikor majd Br�ben, vagy Berlinben j� akkor megint Eur�fejek� fog t�lni, bezs�er�ur��eg, hogy mi mennyire elfogadjuk az Uni��it, s�i �uk azokat. Mellesleg, a Mercedes �az Audi tudom, hogy nem a k�sz�szem� van itt. Ez a poltika viszont azt fogja eredm�ezni, hogy mennek ink� Rom��, vagy Szlov�� legk�ebb. Egy�� azt, hogy a Mercedes itt �t �az Audi fejleszt nem Viktorod, hanem Bajnai�int��el.

Azt j�nne meg�eni, hogy a politik�n az inform�s kapcsolat sokkal fontosabb, mint a form�s. Jobban sz�t, hogy mi t�nik ab�, mint a t�yal�n. De ilyen stzerepl�ut�ne v�a, hogy vele fog k�zni Merkel. Sz� nem,nem gondolta v�g.
Tyrion25 2011.03.16 09:40:05
"Tovább olvadt a kormánypártok előnye, de hegemóniájukat senki sem fenyegeti"– írja kutatási beszámolójában a Tárki. Nem kell nagyon meglepődni, hogy a korrekt mondatból mindenki azt a részt emeli ki, amelyik éppen számára kedves, pedig a „csökkent” és…..
Tyrion25 2011.02.24 11:06:26
@dzsaszper:

Persze nem úgy értettem, hogy az ellenzék semmit nem erősödik. Az szerintem biztos, hogy a mélypontot elérték már, lassan egy éve nem változott semmi. Én is úgy látom , hogy valamit nő az ellenzék (az idő nekik dolgozik) a Fidesz viszont sokat csökken, főleg ha még jönnek a népszerűtlen intézkedések is, emellett sok lesz, aki eddig szavazott, most nem fog.

De ezért nem értem, miért azt emelik ki , hogy az ellenzék nem erősödik. A fidesz szempontjából a lezüllés hozzájuk ugyanazzal az eredménnyel jár.
Tyrion25 2011.02.24 11:30:59
@dzsaszper:

Hát ezt most nem egészen...

Nyilván, hogy az érvényes választásnak van politikai következménye. De én épp azt írtam, hogy ez a Fidesz számára, ha az általam felvázolt forgatókönyv megvalósulna, akkor lenne kedvező, magyarán akkor nyerhetne, ha összefog mással. Annak nincs jelentősége, hogy erre a fidesz azért kényszerül, mert ő és ellenfelei is 40-40 %-on állnak , vagy éppen azért, meret mindenki alacsony 20-20 % körül van.
Tyrion25 2011.02.24 14:32:28
Ez az elemzés egyáltalán nem mond ellent az általam fent leírtaknak sőt inkább alátámasztja azt. Nem ismerem mondjuk a hivatkozott volt szoci országok választási rendszerét, de a megoldás szerintem ebben van.

A mi választási rendszerünk egyértelműen a koalíciós kormányzást preferálja, nem az a megszokott, hogy egy párt abszlolút többséget szerezzen, pláne, hogy 2/3-ot. Az a tény, hogy pedig , hogy egyedül kormányoz egy cikluson át azzal jár, hogy eltávolodik a többi párttól , akik ellenzékként abban érdekeltek, hog ysikertelen legyen. Mondhatnánk, hogy elszigetelődik, egyedül marad. A választáson pedig az addigi ellenzék összefog, és mint említettem, a választási rendszerünkben így van esély a győzelemre. Szövetséges nélkül nem megy.

Ezért írtam, hogy a lényegtelen, hogy ha a Fidesz népszerűségvesztése olyan mértéket ölt, mint az ellenzéké (MSZP leginkább), nem szükséges, hogy a tőle elpártolók tömegesen az ellenzéket kezdjék támogatni, elég ha passzívvá válnak, az is vereséget jelenthet a Fidesz számára. Mindegy, hogy egy válaztás azért szoros, mert mindenki 40 %-on áll, vagy azért, mert 20 %-on. Ezért nem értem miért azt hozzák fel mindig, hogy a Fidesz esése lényegtele, az számít, hogy az ellenzék ebből nem profitál. Simán elképzelhető egy olyan kiábrándultság, hogy egyik erő sem népszerű, sok a nem szavazó. De pertsze ez alőbb-utóbb odavezet, hogy jön egy új aki mindent visz.
A médiahatósághoz panasz érkezett, valakinek nem tetszett, hogy a Tilos Rádió szeptember 2-án délután előzetes figyelmeztetés nélkül leadott "egy kiskorúak erkölcsi, szellemi és pszichikai fejlődésére hátrányos hatású" Ice-T számot. Az NMHH ezért most vizsgálatot…..
Tyrion25 2010.12.30 10:08:18
nekik@efxemx:

Mondjuk szerintem az eléggé odabaszna Szalaiéknak, ha naponta kapnának kb. 10-20 ezret az ilyen bejelentésekből.:)
Tyrion25 2010.12.30 10:09:36
@efxemx:

Az mondjuk eléggé odabaszna Szalaiéknak, ha naponta kapnának ilyen bejelntésekből 10-20 ezret.:)
Egy kicsit ma békén hagyjuk Rajnit és a többieket! Mert sajnos elhunyt Leslie Nielsen a több generációt megnevetető komikus, aki már vagy 30 éve ugyanúgy néz ki. Pedig karrierje nem komikusként indult: 1956-ban a Tiltott bolygó főszereplőjeként (még barna hajjal ) úgy nézett ki,…..
Aki olvassa ezt a blogot, tudja, hogy az elmúlt időszakban mennyi kritikát kaptam azért, mert nem voltam hajlandó a demokrácia lényegi és a korábbiaktól minőségileg eltérő korlátozását látni a Fidesz döntéseiben. Az, hogy valami személyesen nem tetszik, még automatikusan nem…..
Huszti Szabolcs labdarúgó írt egy levelet, amiben elküldte az anyjába a közvéleményt hagymázas álmokkal, szerethető csapatokkal meg vállalható vereségekkel traktáló magyar futballvezetést a tésztás doktorral meg Sanyibácsival együtt. Jól tette, mert az az ipari méretű…..
Tyrion25 2010.09.17 11:45:55
@morrisal_: Szerintem te összekeversz két dolgot a klub és a válogatott focit. Itt most a klubbokról van szó. A te logikád alapján a szlovén és szlovák foci jobb, mint az orosz. Ami a klubbokat illeti nézd meg a nemzetközi kupákban hogy szerepeltek az oroszok és hogy a hollandok! Az angol bajnokság színvonala sem tükrözi a válogatottét, az sokkal rosszabb, mint a klubok alapján lennie kéne.
Tyrion25 2010.09.17 11:59:30
@morrisal_: Ezt magyarázom, ne keverd össze a válogatottat a klubok. Két külön dolog. Az EL a klubbokról szól. Ez üzlet. De ami válogaottakat illeti úgy tudom az oroszok bronzot szerztek az EB-n, ahol verték a hollandjadat és ahová Anglia ki sem jutott.
Ma kezdődik a labdarúgó világbajnokság, de nem azzal, amivel kellene, azaz egy meccsel, nem, hanem minden sportesemény elengedhetetlen kellékével, a megnyitó ünnepséggel, aminél feleslegesebb dolog nem sok van a földkerekségen. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy ne…..