Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MichaelCorleone

25 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szóval idén elindult egy új Dragon Ball sorozat, hosszú kihagyás után. Még 2009-ben kaptunk egy DB Kai-t, ami igazából csak a Z felújítása volt, szóval nem számít. Azelőtt ment a GT, ami inkább fanwork volt, mert a mester keze nem nagyon volt benne. Így mondhatjuk, kb. 15 éve nem…..
Gondolataim Mások véleménye 2015.10.09 16:00:47
Mégis mit jelent az, hogy ne hallgassunk mások véleményére? Hol lennénk, ha nem hallgatunk szüleink véleményére? Még mindig pelenkába szarnánk, és egy rohadt szendvicset nem tudnánk összedobni magunknak. Hol találnánk magunknak párt, ha nem lennénk figyelmesek a másik nem…..
Fuuu geci. Most találtam nemrég ezt a Szabó Pétert facebookon. Jézusom. Mi folyik itt? Mi ez a sok motivációs faszság, ami tönkrebassza az pszichológia egészét? Hol lesz ez a tudomány 100 év múlva? Az emberek már vénán keresztül nyomják magukba a kurva motivációs…..
Gondolataim brainstorm No.2 2015.10.03 16:19:41
inglish bréinsztorm, mert csak. You know those fucking fat ass burger fucks, sittin’ next to their computers, writing silly conspiracy theories on internet for 12 year old lil’ fucks. Yeah. Fuck ’em. Fuck their miserable fucked up life, which in they can’t get themself socialized. Why…..
Gondolataim brainstorm 2015.10.03 13:46:04
agymenés lálálá Vannak egyszerűnek tűnő dolgok. Csak annyit mond: Csináld, és kész, ne gondolj semmire, ami meggátolna, menj előre és adj bele mindent. Ezek a motivációs szövegek az általános pszichológia a végletekig leegyszerűsített formája. És mivel az nem egy egyszerű…..
Gondolataim No'1 2015.09.29 21:19:26
Kérem képezze a blog alaphangulatát, ez itten. No, elvontság, filó, gondolatok stb.   ..
Reménykedve ültem be elé, hogy nem valami vontatott drogos-krimi sorozat lesz, az epizódonként 50 perc nem unalommal telik el, nem cselekménymentesen, és azt kell mondjam, csalódtam benne, pozitívan. A Narcos egy Netflix originals sorozat, mely idén, augusztus 28.-n került a nagyvilág…..
Meg kell, hogy mondjam, először egy cseppet sem érdekelt az Ex Machina, az előzetes nem kötött le, nem voltam benne biztos, hogy egyszer is megnézem az életben. Olyan átlagos, gagyi sci-fi-nek hittem, ami semmi újat nem tud mutatni. És igen, tévedtem. Csalódtam a filmben, és…..
Régi filmről nehéz írni. Főleg ha nem „csak” egy igazi klasszikusról beszélünk, hanem egy mesterműről. Az ötödik pecsét pedig pont egy ilyen alkotás. Egyszerűen minden információ a filmről amellett szól, hogy egy tökéletes mestermunkáról van szó. De nem is fényezném…..
Film maffia Blog #REBOOT 2015.04.17 18:37:21
Úgy döntöttem rebootolom a blogot, a jelenlegi túlságosan hajaz a többire, nem elég egyéni, stílusos. Inkább eldobom a hivatalos, megszokott, és unalmas szerkezetet, meg tulajdonképpen mindenféle szabályosságot és inkább a saját stílusomban, freestyle módra alkotok tovább. A…..
A harcosok klubja egy olyan film, amiről érdemes írni, beszélgetni, ugyanis megjelenése óta egy erősen vitatott film. Voltak, akik imádták, és voltak, akik utálták. Az egyik legvegyesebb fogadtatású blockbuster volt a film történetében. És miért? Itt először a felszínen kell…..
Az érvelő kritikus Blog alapok 2015.04.16 18:49:46
Üdv! Először is, le szeretném tisztázni, hogy nagyjából hogyan fog kinézni a cikkek többsége. A blog azzal a céllal készült, hogy mivel a legtöbben csak az írás címét, és a végértékelést olvassák el, én lelövöm a poént a címben. Szóval: 1. Felteszek egy kérdést…..
A következő listában összegyűjtöttem az idén érkező alkotások közül a legjobban várt filmeket. Talán nem teljesen reális a lista, elvégre, ha az átlag nézőközönség igényei alapján készíteném el, akkor csak blockbusterek lennének rajta. Ez a lista az én tippem, mik…..
Itt is van a #Komment-kritikák 2. rész, amiben továbbra is terjedelemben mindegyik kritika megegyezik egy hosszabb kommentel. Kihagytam néhány fontos filmet, valószínűleg azok is a legjobbak között vannak, de sajnos nem tudtam hozzájuk jutni. Az alábbiakról van szó, melyek később…..
Mostanában nagyon elfoglalt voltam, és habár rengeteg tavalyi filmhez hozzájutottam, nem volt megfelelő pillanat egy-két kritika megírásához. Viszont most úgy tűnik egy darabig újra szabad vagyok, így gyorsan írok néhány igen fontos múlt évi alkotásról szóló cikket,…..
A cím nem véletlenül nem magyar, és nem is csoda, ha ön, kedves olvasó, nem hallott még erről a filmről. Egy dél-koreai háborús-történelmi filmről van itt szó, melynek stábjában egyetlen ismerős ember lehet, Min-sik Choi, aki a főszerepet játszotta az eredeti Oldboy-ban. A film…..
Al Pacino-t igen alulértékelt színésznek tartom, annak a 7 oscar jelölésének és 1 díjának ellenére is. Hatalmas filmekben játszott főszerepeket, amik talán nem is lennének akkora klasszikusok nélküle. Egy olyan színészről van szó, akire kevés szerep illik, de azokat egytől…..
MichaelCorleone 2015.01.15 19:05:28
@doggfather: Üdv!
Az elmúlt 10-15 évben egyetlen komoly szerepben nem lehetett látni, már csak az ilyen Jack és Jill szerű filmnek nem nevezhető förmedvényekbe lehet látni, meg nagyon alacsony költségvetésű filmekben. Al Pacino életét végignézve ő egy olyan színész aki az életét tényleg a színészetnek szenteli, megérdemelné, hogy a nagyok között említsék, de ne úgy mint az előző század egyik nagy színészét. Az álmatlanság volt az utolsó nagy szereplése, azóta Hollywood egyetlen rendes munkát nem adott neki. Ezért gondolom alulértékeltnek. Néhány éve még egy tv filmben, a Dr. halálban játszott főszerepet, és azért Golden Globe-t is kapott. Ő ennél sokkal többre képes, látszik benne az akarás, csak nem ismerik el eléggé. Persze sokan gondolják túlértékelt színésznek, nem mindenki kedveli, ezt elfogadom, agresszív arcformája van, kedves, pozitív szerepek nem passzolnak annyira hozzá, így elsősorban nem mindenkinek lehet szimpatikus, megértem. Én viszont alulértékeltnek tartom, ez lehet csak az én véleményem.
Na ha a Fury az a film, ami túl nagy reklámkampányt kapott, akkor ez a szöges ellentéte. A 2014-es évben erről a különlegességről egyetlen szót nem hallottam, pedig az Empire, Variety és Rolling Stone magazinok mind elismerték. Sok kritikát idehaza nem nagyon lehetett olvasni róla,…..
Film maffia Harag (2014) 2015.01.14 23:24:50
A II. világháború témájú filmeket mostanában ritkán lehet látni a mozikban, Hollywood azzal érvel, hogy már nincs mit elmondani erről az időszakról, így mostanában csak sorozat formában (pl. Unsere Mütter, Unsere Väter) tekinthetünk erről alkotásokat. A korszak rajongói…..
Film maffia John Wick (2014) 2015.01.14 21:42:36
Vajon milyen filmre számíthat az ember, ha a filmben látható főhős neve alkotja az alkotás címét? Valószínűleg egy olyan akciófilmre, aminek a főhőse annyira badass, hogy a cím elég, ha az ő nevét tartalmazza. Az ilyen típusú filmeknél már nagyjából előre tudhatja az ember,…..
Nem sok kritika készült erről a tavalyi alkotásról eddig. Nem is csoda, hisz a filmet nem nagy érdeklődés övezte. Ennek egyszerű oka van, képtelen volt újat mutatni, és tulajdonképpen a cselekmény is elég üres volt. Felvonultatott egy csomó remek színészt, de ez nem mentette meg,…..
Film maffia Cigányok ideje (1988) 2014.12.29 15:48:22
Láttam már sok furcsa filmet. Dél-koreai western-t, indiai sport-musical-t, a Radírfejet David Lynch-től és a Forrás-t, Darren Aronofsky-tól (ezeknél elég, ha a címet megemlítem…), de mindezek eltörpülnek amellett, hogy egy kis híján két és fél órás filmet végignéztem, ami…..
Valamikor még régebben láttam, este a tévében, de tegnap néztem újra, így szintén friss az élmény. A következőkben az Egy makulátlan elme örök ragyogása c. filmről szeretnék írni. Főhősünk Joel Barish (Jim Carrey) csendes, átlagos életet élő harmincas szingli férfi.…..
Film maffia Senki többet (2013) 2014.12.29 11:50:06
A blogot talán érdemes lenne valami különleges filmmel kezdeni, valami maffiafilmmel, vagy az egyik kedvencemmel, de inkább hagyatkozok a friss élményre. Ezért is választottam Guiseppe Tornatore legújabb filmjét, a Senki többet-t, amit tegnap este tekintettem meg. A főszerepben…..