Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jadiska

31 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem mára kiderült, hogy az "Állatkertünk lesz, ha bele döglünk is" cím igen találó volt :-D Ma reggel konkrétan úgy beállt a hátam (és a nyakam) a tegnapi gazolástól, hogy nem bírtam kimászni az ágyból. Az ujjaimon lévő vízhólyagokról már nem is beszéljünk, még gondolkozom, hogy ha…..
Sziasztok! Mégis hogyan lehet emészthetővé tenni számotokra is azt ami velünk mostanában történik? Ugyanis sehogy sem jó! Ha elkezdem részletesen leírni az aktuális földmunkákat, akácfaoszlop hántolást, vagy éppen a betonozást a végén leiratkozik az a kevés olvasóm is akik még vagytok nekem! Ha nem…..
A címben szereplő négy állatnak egy közös tulajdonsága biztosan van velünk: mégpedig az, hogy baromi lassúak. Sajnos mi is azok vagyunk, és a tetvekkel ellentétbe lassúságunk ellenére hulla fáradtak vagyunk. Ebből a szempontból talán csigának jobb születni, kivéve, esetleg akkor, ha a szülőhazád…..
Állatkertünk lesz Összefoglaló 2018.05.06 00:28:02
A gyerekkori álmokkal általában az a baj, hogy gyermekként nem is igazán fogjuk fel miről álmodozunk. Néha túl egyszerű a vágy, így van ez azokkal akik kiskorukban kalauzok akarnak lenni, mert kilyukaszthatják a jegyeket vagy a kukás autón akarnak utazni. Az ilyen álmok idővel gyakran elvesznek.…..
Madagaszkár a világ legidősibb szigete, mintegy 88 millió évvel ezelőtt szakadt le a Gondwanaról (háh, nem tudod mi az a Gondwana? A Gondwana egy szuperkontinens volt, ez darabolódott fel, és ebből alakultak ki a mai kontinensek). Madagaszkáron az élet a leszakadást követően…..
A probléma mintegy 14-16 millió évvel ezelőtt kezdődött, amikor is kialakult a Visegrádi hegység. A miocén korban Európa felszínét mocsaras, párás, meleg erdők és dúsfüvű pusztaságok borították. Az emlősök diadala már javában zajlott; ősi elefántfélék, megannyi patás, macskafélék, és kisebb…..
Szentendre elfogadta az új SZÉSZ-t ez azt jelenti, hogy szeptember 1-étől drága kis telkünk és a mellette őrködve figyelő önkormányzati telkek mindhárman új övezeti besorolást kaptak, méghozzá állat-és növénykertté váltak. Úgy gondolok néha rájuk mintha új ruhába öltöztek volna, új besorolásuk…..
Na ezt hogyan fogom frappánsan, érthetően és még szórakoztatóan is összefoglalni azt nem tudom, de azért értékeljétek a próbálkozásaimat :-) Kétségbeesésemből kiderülhet, hogy túl régóta nem írtam bejegyzést, így most a sok történést egyszerre kéne Rátok zúdítanom, de ez egy szegény olvasónak…..
Sokszor gondolom úgy, hogy felnőttként a gyerekkori álmaimat kergetem. Azt nem tudom, hogy ez jó-e? Vagy inkább problémás? Szerencsére nem az én tisztem eldönteni. Ugyanakkor a kék, piros és sárga sapkás törpök folyamatosan kísértenek. Illetve én vagyok az egyik, és minden állaton segíteni akarok.…..
Állatkertünk lesz Éljen Darwin! 2017.03.17 19:22:53
Idővel rá kellett jönnöm, hogy akármilyen kicsike állatkertet is szeretnénk, a munka, és a megszervezés annál nagyobb feladat. A legnehezebb még csak nem is a papírmunka, hanem az, hogy úgy kell elkészíteni, megálmodni, hogy ne csak nekünk tessen, hanem olyan embereknek is, akiket egyáltalán nem…..
Állatkertünk lesz Őszi zsongás 2016.10.10 22:13:19
Egy bonyolult procedura során odáig jutottunk, hogy a Pécsi állatkertben született sarkantyús teknősökhöz jutottunk hozzá. Ennek ürügyén elutaztunk Pécsre, amely 5. legnagyobb városunk; nevének eredetén ne is gondolkozzatok, mert a wikipédia sem tudja. Hát izgatottan vártam a találkozást az újjá…..
Legjobb tudomásom szerint a világ első állatkertje Hierakonpolisban épült időszámításunk előtt 3500 körül. Mi 5517 évvel később tervezzük nyitásunkat, de remélem az érdeklődés nem fog elmaradni :-) Mostanában úgy tünhet nem igazán van mit írnom, de ez nem igaz, folyamatosan munkában vagyunk, és…..
Azt mondják ritka az amikor az ember megélheti az álmait. Hát valahol, valahogy minden nyűglődés és nehézség, átvirrasztott éjszaka, hisztik (ez is én vagyok) és álmosság után mégis nekem erre lehetőségem van. Persze ehhez arra is szükség van, hogy az embernek ne „ferrari gyűjtemény létrehozása”…..
Állatkertünk lesz Itt a tavasz 2016.05.08 10:50:56
Szóval végre elérkezett a tavasz ami annyiból rossz, hogy jellemzően akkor süt a nap amikor dolgozom, és minden szabadnapomon zuhog az eső. Mörfitől eltekintve azért még mindíg a kedvenc évszakom. Végre többet lehet kirándulni, orchideákat keresni, ami mostmár minden tavasszal program, ééés…..
Az elmúlt hetekben egészen nehezen álltam meg a helyemet. Kicsit sok lett a munka és alig bírom kipihenni magam 1-1 szabadnapon, hiszen akkor meg otthon kell állatozni, etetni-itatni és takarítani. Megkockáztatom, hogy nem szenteltem annyi figyelmet az állatokra mint kéne, de szerencsére őket ezt…..
Állatkertünk lesz Új hobbi 2016.02.29 14:26:48
Akár hányszor járok arborétumokban, azt kell tapasztaljam, hogy a fákról szinte semmi információt nem kapok. Lehet hozzá vagyok szokva a részletes állatkerti (állatokról szóló) leírásokhoz (már ahol van ilyen=éljen a szegedi Vadaspark!), de azok az ütött-kopott, néha szétmállott táblák amin…..
Állatkertünk lesz Hétköznapok 2016.02.10 20:44:58
Reggel vezetés közben arra gondoltam valahogyan meg kéne osztani azt a hangulatot ami körülvett... Kicsit esett az eső, sötét volt, a városi fények égtek még, az esőcseppek szétszórták a fényt. Ahogyan reggel háromnegyed hatkor szokott: még nem volt annyi autó a városban. Gond nélkül átsuhantam az…..
Állatkertünk lesz Óriáskerék 2016.01.20 18:28:35
Arra gondoltam, hogy leírom az újabb fejleményeket, persze leginkább azt, hogyan szuperálnak az állataink. Aztán rájöttem, hogy ha valaki beleolvas ebbe a blogba talán felteszi a kérdést: "Te jó ég ! Ennek a nőnek tényleg az a legnagyobb problémája pl, hogy mit eszik  a teknőse?" A válasz az, hogy…..
Na ugye megmondtam, hogy nem fogok gyakran írni? Csak, hogy igazam legyen, hanyagoltam kicsit a blogírást. Na nem mintha semmi sem történt volna. Hosszas egyeztetések után ott tartunk, hogy Szentendrén a "testület" elé terjesztik az állatkertünk ügyét. Amennyiben ezt az egész dolgot…..
Jadiska 2015.12.15 16:51:17
Előszőr is szeretném mindenkinek megköszönni, aki csak egyszer is gondolt ránk december 10-én. Lett ugyanis eredménye: a Testület megszavazta, AZT, hogy megtehessük az első lépéseket az állatkert ügyében... azaz elkészítethessük az ún. Területi Tanulmányi Tervet... Ez egy…..
Nem rég értem haza, az oposszumok már várnak és hangosan szimatolnak ki a terráriumokból, Joci kicserélte a gurámis akváriumok vizét, ami annyira jó, mert ő sokkal gyorsabban végez az ilyesmivel mint én.. lehet azért mert kicsit (de tényleg csak egészen kicsit) erősebb és több…..
Állatkertünk lesz Feleség hajsza 2015.10.29 11:28:30
Gondoltam csinálok egy gyors bejegyzést mi történik mostanában. A legújabb fejlemények szerint a városrendezés lassan folyik.... most úgy állunk, hogy ha minden jól megy, akkor 2016 őszén kerül pont az ügyünk végére. Így az álmomban legkésőbb 2017-ben tervezett nyitás éppen…..
Na végre van pár jó hír, illetve történés... Voltunk a vagyongazdálkodási irodában. Elmentünk oda, hogy megtudjuk megvehetjük e majd a jövőben a kiszemelt telek melletti önkormányzati telkeket... és ha igen azok mennyit érhetnek majd? Persze mindenki arra volt kíváncsi mi is…..
Állatkertünk lesz Ezek vagyunk mi 2014.12.28 19:09:54
Kik is? A Joci az Évi a családja, és a Peti, no meg az állatok :-) Itthon körülbelül 40 állatfaj számtalan egyedét tartjuk. Erre minden értelmes ember azt mondaná, hogy őrültek vagyunk, kivéve, ha nem tudná azt, hogy titkos tervünk, egy állatkert létesítése. Ezen…..
Jadiska 2015.10.20 00:26:05
Miss Money Penny mindenki által jól ismert: Mr. James Bond főnökének "M"-nek a titkárnője. Hááát a sorozatból kiderül, hogy Miss Money megéri a "pénzét" és  érzéki szálakat fűz a csapodár (ámde annál izgalmasabb és még annál is veszélyesebb életet élő) Mr. Bond…..