Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FlyD

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre nyilvánosságra került a sokak által már oly rég várt Budapest-Sanghaj járat menetrendje a Airlineroutes oldalán. E szerint, mint arról már első kézből itt a blogon olvashattatok a járatokat a China Eastern Airlines leányvállalata a Shanghai Airlines fogja repülni Boeing 787-9 típusú modern…..
Új helyszínre tette át a Wizz Air a csomagméricskélést a 2A oldalon Ferihegyen. A szigor nem változott, majdnem zéró tolerancia van érvényben. Már nem a karámban meózza a Wizz földi kiszolgálója a csomagokat, hanem még a fő terminálban. Amikor az utas elindul a kapuhoz, még az automata kiengedőkapu…..
FlyD 2019.02.27 10:36:38
@Fillér B. Gusztáv: arról még nem volt post, hogy a Wizz szépen csendben a 15 napon belüli visszaútra alkalmazott ingyenes (helyválasztás nélküli) online checkin időt megszűntette. A visszaút esetén is 48 órával az indulás előtt lehet legkorábban ingyen becsekkolni. Már ebben sincs különbség a Ryanhez képest.
Már épp megírtuk volna, hogy mekkora cumiba szaladhatnak bele azok, akik karácsony előtt utaznak Ryanairrel, de a sztori ma reggel kissé váratlan, de nagyon komoly fordulatot vett. Michael O'leary, aki sokszor, sok helyen elmondta, hogy soha a büdös életbe nem fogja elismerni a szakszervezeteket,…..
Csináltunk egy villámkört a Balkánon. Mivel a Wizz némi állami támogatással tuningolva több balkáni városba is repülni kezdett, kipróbáltunk néhányat. Három nap három ország annak érdekében, hogy amelyik tetszik, oda visszamegyünk. Az eredmény háromból egy tuti visszatérés, egyet meglátunk, egy…..
A meghirdetett menetrend alapján igazi gyorsbusz indult a budapesti reptérről a belvárosba. Az útvonal kitűnő, felfűzi a pályaudvarokat is. A menetrend is zseniális, fél óránként jár. A valóság egy cseppet más, de a szolgáltatás valóban létezik, minibusszal. Sőt egy másik szolgáltató is belépett a…..
Óriási botrány lett Amerikában abból, hogy a biztonságiak elég agresszív módon távolítottak el egy United-gép fedélzetéről egy utast. Megnéztük, beleszaladhatnak-e ilyenbe európai fapados utasok is. Elméletileg igen, túlfoglalás kisebb mértékben, de itt is előfordul. Hasonló balhé viszont még nem…..
FlyD 2017.04.15 08:00:38
@wildcow: Ez érdekes. Régen történt? Úgy tudom, feladott csomag nem utazhat a gazdája nélkül, ilyenkor le kell szedni a poggyászt is.
Továbbra is nagyon dinamikusan áraznak a derék ultra fapadosok, ami azt jelenti, hogy a jegyeik nagyjából fele irreálisan drága, 20 százalékuk simán drága, 20 százalék reálisan árazott és kábé 10 az, ami olcsó, amit érdemes megvenni. Ezekkel viszont szerencsére egészen tuti helyekre repülhetünk,…..
FlyD 2017.04.09 18:41:28
@Blende79: Köszi a tippet, Portoval kombinálni nem is rossz ötlet, bár ehhez minimum egy szűk hét kell :D. (Lisszabon nálam kevésbé játszik, ott jártam már.)
FlyD 2017.04.10 14:58:49
@Repülős Rozi: kérlek írd meg a 38€-s airbnb szállás nevét. Én bárhogy is nézem, nem találok ennyiért, de még a közelében se nagyon (legfeljebb hostel-szerűt).
FlyD 2017.04.11 09:54:29
@Repülős Rozi: Gratu hogy ezt megtaláltátok! Szimpatikusnak tűnik a szállás, viszont egyetlen egy hétvége sincs már, amikor foglalható lenne :(. Mázlitok volt, az ár közelében sincs sok lehetőség :(. De köszi a tippet, feljegyzem, hátha később még szükség lesz rá :).
Egyre kevésbé érdemes 20-30 százalékos akciókban foglalni, máskor olcsóbbak a jegyek. Íme néhány példa, hogy eshetnek le az árak a töredékükre, a két ultránál miért nem érdemes sok hónappal előre jegyet venni. Ma véget ér egy újabb semmire se jó Wizz-akció: a 30 százalékos leárazás jól hangzik, de…..
FlyD 2017.03.02 10:49:29
@Zime: 145-ért jó ár! Általában 500 € körül indul, időnként elcsíphető 400 €-s jegy is, de jó átszállással ill. ideális időpontokkal (pl. hétvégétől hétvégéig) nem nagyon láttam még ennyiért (sűrűn nézem). Amúgy nem kizárt, h. augusztus-szeptember környékén is lesz hasonló áron, de ha találsz megfelelő időpontot, szerintem ne habozz, vedd meg. Thaiföld jó hely :), a kevésbé turistás helyeket se hagyd ki!
Amúgy már nagyon várom az AirAsia BUD-DMK vagy BUD-KLIA2 járatát :).
FlyD 2017.03.02 10:52:10
@Fillér B. Gusztáv: A Wicc régi oldalán ott van, az újon nincs. Lehet, hogy tényleg csak ott felejtődött.
Kést venni a fedélzetre? Nekünk is új, hogy legálisan is lehet, nem mindent dobnak ki a szekunál. Ultra fapados turistának persze különösen jól jön, ha vihet magával eszközt felvágni a zsömlét és megkenni a kenyeret. Biztos mindannyian emlékszünk azokra a képekre, amikor a reptéren hegyekben álltak…..
Szép kis kétkezes gyomrost vitt be a Wizz ma két nagyágyúnak, egyszerre kapott a Ryanair és a Lufthansa azzal, hogy a káeurópai cég Frankfurt fő repterére indít járatokat, ráadásul Budapestről is és naponta. Michael O'Leary Ryanair-vezér addig mondogatta, hogy Heathrow-ra és Frankfurtba soha nem…..
Már nem csak a prémium Mastercard-bankkártyával rendelkezők mehetnek be a budapesti reptér indulási oldalán található, szem-szájnak ingere váróba, hanem a Wizz-hitelkártya tulajdonosok is. Habzsi-dőzsi a bádogkarám előtt, egyszerre menő és morbid. Majdnem az lett a poszt címe, hogy ingyen…..
Mindig vicces olvasni a Ryanair magyarázatait akkor, amikor utasszívató-bevételnövelő intézkedést hoznak, amelyeket aztán megpróbálnak úgy beállítani, mintha örülnünk kéne nekik. A legfrissebb döntés és a hozzá kapcsolódó duma alapján ezek tényleg keményebbek, mint a fagyott kutyaszar. De legalább…..
Ha valaki azt hitte, hogy a ferihegyi bádogsátras beszállításnál nincs rosszabb, akkor nagyot tévedett. Európa egyik legfejlettebb országának egyik most felújított repterén akár 20 percig is a szabad ég alatt kell ácsorogni a nulla fokban, hogy beszállhassunk a gépbe. Ehhez vegyük hozzá, hogy…..
Négy új járatot jelentett be a Wizz Air, ezek közül kettő mindenképp érdekes lehet a kis pénzből fasza helyekre vágyó magyar turistáknak. Bergen környéke fantasztikus ízelítőt tud adni Norvégiából, Algarve pedig télen a legmelegebb hely a kontinensen, Portugália déli partvidékén januárban is 20…..
FlyD 2016.09.21 17:18:57
@Csillushka: A blogot belinkelnéd? Nem hiszem, hogy bárkit is zavarna itt egy ilyen link :). Köszönöm!
A foci EB miatt ha valamikor nem lehet reális áron a Francia Riviérára menni, az most van. De egyébként is megéri egy nizzai és környéki kiruccanással megvárni a szeptembert. Akkor azonban kár volna kihagyni. Már a monacói posztunkban pedzettük, hogy ez a környék nem épp a csóringerek gyűjtőhelye.…..
Nem vicc: last minute adagolnak 8 ezer forintos jegyeket Izlandra. Európa egyik legszebb részére bármikor érdemes elugrani, ennyiért meg szinte kihagyhatatlan. Nem csak a főváros környéke járható be télen-tavasszal, de a nyugati fjordok is lenyűgözőek. S persze az északi fény és a fürödhető…..
Ki mondta, hogy a fapadosok mind ugyanolyanok? Olcsók, de szarok? Dehogy. Az egyik ebben jobb, a másik abban, az egyik ezzel szívat, a másik meg mással. Ha a tervezett útirányon van konkurenciaharc, ezeket az apróságokat érdemes figyelembe venni. Kis összegzés szilveszterre, tapasztalati…..
FlyD 2016.01.01 19:20:16
@aaeronika: Kiegészítve a fél órával korábbi érkezés miatti bocsánatkérést: novemberben repültem Wiccel Catániába, landolás után a fősztyuvi azét kért bocsánatot, mert utashídra állították a gépet és emiatt tovább tart a kiszállás (mintha a kétajtós lépcsős kiszállás + busz gyorsabb lenne).
Továbbra se tud leállni az apró sunyi áremelésekkel a Wizz Air, a jó hír az, hogy legalább nem az alapjegyárat buherálják, hanem a kiegészítő szolgáltatásokat. Érdekes, hogy miközben a Ryanair lassan két éve a szolgáltatásjavítással van elfoglalva és sikeresen növeli…..
FlyD 2015.09.12 13:56:11
@Mészáros Laci: az árak NEM az eladott jegyek számának függvényében változnak, hanem a keresés intenzitása befolyásolja.

Példa: kidobták a Nizzai repjegyeket, a 20%-os "akció" idején oda-vissza 12ezer körül adták. Mire sikerült lefixálnunk az időpontot, az ár felment 18ezerre. Amikor két nappal később megnéztem az ülésrendet, azt tapasztaltam, hogy rajtunk kívül SENKI nem foglalt az adott járatra.

Szóval ha megvannak az árak/időpontok és még gondolkoztok, melyik legyen, ne ismételje senki a keresést 5percenként!
FlyD 2015.09.12 16:56:18
@qwertzu: Mint írtam, a helyeket tekintve üres a gép rajtunk kívül. És végig annyi fővel kerestem, ahányan megyünk. Még a session-időt is kivártuk amikor feljebb ment az ár, de hiába.
Olvashatatlan feliratok, egyik héten 20 centi hó, a másikon plusz 20 fok, reptéri csicskáztatás, használhatatlan elektronikus bankkártyák, péntek délután bezáró, szombat este kinyitó élelmiszerbolt. Egy izraeli úton sokkal több meglepetés éri az embert, mint amikor a szokott…..
Lezuhant a legnagyobb ázsiai fapados légitársaság egyik gépe. Eddig a legnagyobb, legbiztonságosabb gépekkel repülő nagy low-cost cégek biztonsági statisztikája világszerte hibátlan volt, nagy kérdés, mennyire ijednek meg most az utasok a fapadosoktól. Lezuhant az Indonesia Air…..
FlyD 2014.12.28 14:14:17
Ha már szóba kerültek az ázsiai fapados társaságok, pár gondolat essen az AirAsiáról ill. a NokAirről (saját tapasztalat alapján).

AirAsia: A320-asokkal repül. Nincs géprohamozás, mindenkinek kiosztanak egy helyet (ha perkálsz, választhatsz saját helyet - párszáz Ft egy normál hely, nem többezer, mint egy csomó európai (nem csak ultrafapados) társaságnál). A kiosztott hely viszont a legkevésbé kedvelt helyek természetesen, közel a szárnyhoz. A feladott poggyász díja masszívan alulmúlja a wazz és a bryan árait, továbbá a 20 és 25 kilós motyó között kevesebb, mint 400 Ft a különbség. Kiváló meleg étel széles választéka elérhető kb. 1000 Ft-os áron. A földi és légi kiszolgálás is kiváló volt, nem éreztem, hogy fapadossal repülnék. Egyetlen ponton volt ryanair feelingem: amikor online becsekkoltam a gépre (2 héttel az indulás előtt), a biztosítást alapból hozzáadta mint új szolgáltatást, aminek a kikapcsolása erősen emlékeztet arra, hogyan kell a ryanairnél a mocskosul magas fix árfolyammal számolt összeget elkerülni abban az esetben, ha nem Ft-ban számolt repjegyet akarsz Ft kártyával fizetni. De itt még ez is egyértelműbb volt.

NokAir: két éve repültem velük Bangkokból Chiang Maiba illetve Chiang Raiból Bangkokba. A chiang mai járat baromira hangos volt és alig fértem el az ülésben a magam 185 centijével. A biztosításon kívül semmilyen külső szolgáltatást nem tukmálnak rád (pl. autókölcsönzés, transzfer stb.). Alapból benne van az árban egy 15 kilós feladott poggyász, amit 5-kilónként kb. 1300 Ft-ért növelhető. Emellett, ha netán elméretezed a motyót, a reptéren fizetve se halsz bele a büntibe. Egy foglalás alatt 2*20 kilót terveztünk, kettőnknek volt 47 kiló és egy finom fejcsóválástól eltekintve valószínűleg éppen belefértünk a toleranciaszintbe. Nem kekeckedtek, pedig felkészültünk, hogy szó nélkül fizetünk néhányezer Ft-ot.

Az ázsiai fapadosok színvonala messze magasabb.
FlyD 2014.12.28 14:26:02
@egy igazi barom vagy mária: LOL :D. Természetesen sima utasbiztosításra gondoltam ;)
FlyD 2014.12.28 20:52:29
@ComLo: Engem érdekelne egy fapados postsorozat (mondjuk minden földrész egy-egy külön cikk). Az ötletet támogatom!