Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GasztroGarázs

36 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szezonnyitás, na végre, itt a blogon is... Ugyan már volt néhány grillezés idén tavasszal, de poszt még nem készült egyikből sem, és mint tudjuk, ha nem teszed fel a fészbukra, akkor meg sem történt. Ezen most változtatunk, és egyúttal ünnepélyesen megnyitjuk a 2017-es grillszezont, nem is…..
Sütött már a grillen csirkét, pizzát , és mindenféle húsokat, díjnyertes sört főz, csilipaprikát termel, közben meg vitorlázik és házat is épít, ha kell, meg persze az ő ötlete volt a Gasztrogarázs is, amit most közösen írogatunk. Na, ezt csinálja valaki utána.... és még csak 40... mi lesz még…..
Néhány hete Korfun jártunk, ahol a sziget egyik legjobb vendéglőjébe, a The Village Tavernába tévedtünk be. A barátságos, családias légkör (meg tulajdonos Nikos törkölypálinkája) nagyon megfogott minket, és  persze a kaják is szuperek voltak. Az egyik kedvencünk a saganaki, vagyis a sült sajt volt,…..
A grillezés és a BBQ a jó parázsnál kezdődik, ha nincs megfelelő hőmérséklet, nem lesz jó a végeredmény sem. A grill 150 C-tól fölfelé kezdődik, a BBQ hőtartomány pedig 100 és 150 C között alakulhat. Ok, na de, hogy lehet a megfelelő faszén vagy brikett parázságyat előállítani? Erre próbálunk most…..
Azzal kell kezdjem, hogy én még nem is akartam szegyet sütni. Mert ugyan eddig lenyűgözőnek bizonyultak a Monolith kamadó képességei, (libacomb és csülök), de még nem éreztem magam eléggé felkészültnek, hogy  egy viszonylag ismeretlen sütővel nekiugorjak egy marhaszegynek. De másképp alakult, mint…..
GasztroGarázs Sörös csülök... 2016.07.26 09:09:14
A libacombos eredmények után nekibátorodtunk, hogy a Monolith kamadóban egy nagyobb darab húst süssünk meg. A feltétel annyi volt, hogy csak 3 óránk van rá, így a marha kiesett, maradt a sertés, annak is a csülke. A Metróban vasárnap reggel vettem 2 csont nélküli csülköt amit kétféle módon…..
Most, hogy vágyaink beteljesültek egy Monolith kamadoval, ki is kellett próbálni, hogy mégis mi a különbség, ha egy minőségében és tudásában a felső ligában játszó eszközzel sütjük meg a vacsoránkat. Elöljáróban annyi: a különbség óriási, soha nem készült még nálunk ennyire kevés idő- és…..
A férfiember életében legkésőbb kamaszkorában eljön a pillanat, amikor vágya tárgyai/alanyai poszter formájában felkerülnek a szoba falára. Legyen ez egy Ferrari Testarossa vagy épp Sabrina fehér bikiniben 1987-ből. Bármi is nézzen rá vissza a falról, olyan őserővel tör rá a birtoklás vágya, hogy…..
A nagy grillválasztó teszt első állomásának egyik utolsó fejezetéhez értünk. Az Outdoorchef Chelsea 570C gömbgrillen már sütöttünk sörös csirkét, Piedone steaket és velőscsontot, sőt még a pizza is sikerült (másodjára). Most arra voltunk kíváncsiak, hogy üzemel ez - a Weberhez képest közepes…..
GasztroGarázs Részeges Csirke... 2016.05.27 21:06:56
A mai nap újra vallatóra fogtuk az OUTDOORCHEF Chelsea 570 grlilljét egy átdolgozott recepttel. Mert ugye mit csináljon szegény férfiember ha a garázsában csapról folyik a Flower Power ? Persze, hogy megissza és áthívja a haverokat, majd mikor már minden és mindenki sörben fuldoklik megszületik a…..
Újra itt a grillszezon ennek a legbiztosabb jele, hogy a minden áruházban újra kikerülnek a polcra a tavaly ősszel elrakott grillek. Nagy újdonságot nem látni sehol, a barkács áruházak a szokásos belépőáras szortimentel és a méltán híres Weberrel indítják a szezont. Az előbbiért nem éri meg pénzt…..
GasztroGarázs BREAKING NEWS!!! 2015.08.28 09:40:27
Flower Power Amerikai IPA a főzdefeszten a Garage Brewery-től!  Hosszú volt az út, komlóhegyeket másztunk, maláta sivatagokon keltünk át, és sör óceánokat hódítottunk meg, mire eljutottunk idáig. A recept újragondolásaként, még több PEACE (gyümölcsös illat) and LOVE…..
5+1 lépés a stresszmentes grillezésért! Gyerekként megbabonázva bámultam a tüzet, ha lehetőségem volt tüzet gyújtani nem késlekedtem sokat. Mondjuk ennek áldozatul esett viszonylag sokminden, mert amit lehetett eltüzeltem. Emlékszem, a nagymamám a templomból kérte el a leégett…..
Régen, amikor Anyu bejött a szobánkba,hogy “most aztán tényleg rakjatok már rendet, mert különben…”, akkor jöttünk azzal átlátszó szöveggel, hogy “de mi tudjuk mi hol van, és különben is csak a hülyéknek van szüksége rendre, egy zseni átlátja a káoszt is:)” Ez…..
GasztroGarázs Fitness hal... 2015.06.24 07:34:18
Előre bocsátom, hogy kölcsönös meg nem támadási egyezményt kötöttem a tengerek és óceánok, tavak, vizek minden élőlényével és ez nekünk így jó. Én nem eszem meg őket, ők meg nem bökdösnek, ha úszom az élőhelyükön. Viszont állandó csodálkozást váltok ki ezzel a…..
Milyen az ideális sütemény? Kevés munka van vele, előre elkészíthető és a lábam nyomát is megcsókolja, aki evett belőle. Na, ez pont egy ilyen recept lesz. Egy olyan végtelenül egyszerű tortát mutatok, ami elronthatatlan, jól variálható és aki egyszer megkóstolta, sosem…..
GasztroGarázs Másik sör... SMaSH 2015.06.16 07:09:32
Ha ez a másik, akkor melyik az egyik? A kérdés jogos, de ez most megválaszolatlanul marad, mert magam sem tudom. Egy dolog biztos, van egy hely Wekerle szívében, ahol azt is megtalálod amit nem is kerestél, vagy épp a történések találnak meg....ezt még nem tudom pontosan....de talán…..
GasztroGarázs Marhaszegy LIVE.... 2015.06.12 19:49:25
Elérkezett az idő! Elkészítem a BBQ csimborasszóját az első marhaszegyemet. Hogy izgalmasabb legyen, igyekszem élőben közvetíteni minden eseményt és fényképekkel dokumentálni mi történik.  Holnapra kell készen lennie valamikor délutánra, nincs konkrét időpont meghatározva,…..
GasztroGarázs Gombócok 2015.06.12 08:37:01
“Egy őszi napon Babóca, a katicalány szilvás gombócot főzött és meghívta a barátait ebédre.”   Ezt a mondatot az utóbbi időben túl sokszor hallottam, ugyanis családunk legfiatalabb tagja erős függőségbe került a Bogyó és Babóca meséktől. De a kétévesek ópiuma…..
A 90-es évek óta esszük a füredi hatlépcsős szenzációs velős pirítósát, és isszuk hozzá a száraz fröccsöt. Mostanra mindkettőből jelentős mennyiséget pusztítottunk el ahhoz, hogy kiderüljön: a velős pirítós az egyik legjobb alapozó étel a pénteki/szombati füredi…..
Az eper szezonnal van tele az összes női magazin. Ilyenkor gondolom a gasztro rovatok szerkesztői megnyitják a gépükön az epres mappát, így bekerülhet a 23.-24. oldalra a tavalyi, meg a tavalyelőtti és az azelőtti epercharlotte, meg az epres kiskosárkák és a csokiba mártott eper is.…..
Néhány éve Görögországban nyaraltunk Rhodosz szigetén, ahol megtaláltuk a legnyugisabb partszakaszt. A Posseidon strand egy szikla tövében állt, távol a turistáktól, össz-vissz 8db napernyővel és egy Üvegtigris-szerű bódéval, na és a tulajjal: Anthony-val, aki tökélyre…..
GasztroGarázs Csirkés burrito 2015.06.06 09:00:00
Nem azért mondom, de nyár van. Egyeseknek annyira nyár van, hogy már nyaralni is elmennek, például van, aki Mexikóba megy. Ez még nem is lenne baj, de meg is osztja velem a fészbukon az ott készült képeket, amint épp margarita koktélt szürcsöl, delfinnel úszik a víz alatt,…..
Meggyőződésem, hogy grillezni bármin lehet, csak egy kis faszén parázs kell hozzá. Egy kis odafigyeléssel pedig a végeredmény is elég jó lehet ahhoz, hogy legközelebb is megpróbálkozzunk a tűzön sütéssel, majd időről-időre elkápráztassuk a vendégeinket. A grillezés és a…..
GasztroGarázs Szegedi Vörös... 2015.06.04 08:00:00
Szegedi vörös… Mindenki gyűjti valahonnan az inspirációt, nekem mázlim van, mert nem kellett Írországig menni, hogy megalkossam a vörös sörömet, elég volt feleségül vennem egy szegedi vöröst :) Ha megnézed ezt a kis sör útmutatót Légy Te is Sörszakértő akkor…..