Regisztráció Blogot indítok
Adatok
R. Igor Mortis

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hazánkban a szexuális felvilágosítás mondjuk úgy, nem megfelelő. A szülők feszengnek a témától, a gyerekeknek pedig kínos beszélni róla – pontosan emiatt tartják magukat a leggyakoribb szexuális tévhitek, melyek bár többünknek magától értetődőek, mégis gyakran…..
R. Igor Mortis 2015.06.03 08:36:19
@Életunt Cápa: Nem pont így, a durrbele, minden előkészülettől mentes, felelőtlen szextől igen, sőt az fájhat is, de egy nyugodt körülmények között, megfelelő eszközöket kézügyben tartó/használó szextől minimális eséllyel leszel anya/apa, nem is fáj, igazából a legszuperebb top5 érzésben benne van :)
Belsőség Heti merítés 2015.04.26 09:22:56
Kis fehér nyuszi nagyot ugrik! Olyan autót szerettem volna amiből alig van, koránál és típusánál fogva is, sokan lebeszéltek terveimről, de nem hagytam magam... Gizi - az OROSZ technika átka Ajtózárak tönkrementek, a hátsó ajtó lakattal volt lezárva. Oldalsó ajtó…..
R. Igor Mortis 2015.04.29 08:32:06
@UdjanMineck: nem hittem volna, de egyetértünk. maximálisan. legalábbis ebben.
Elképesztő sztori az egyszeri vásárlóról, aki  egy Lidl parkolójába beszélt meg egy találkozót. A partnert késett, egyszeri vásárlónkat pedig többen is meglátogatták ez idő alatt. Köztük egy kisbusznyi rendőr.  Tisztelt LIDL Szeretnék érdeklődni , van e valamilyen…..
-Paul Wade, Fegyencedzés. Végre valaki ki merte mondani azt, amit már évek óta sejtettünk: a testépítők egyszerűen csicskák, de leginkább gyengék. És ezzel kábé mindent elmondtam, ami említésre méltó. Felfújt, vizes izomzat, nevetséges célok és eszközök, idejétmúlt…..
R. Igor Mortis 2015.04.27 07:32:40
@Carcosssa: capoeira? A legszebb küzdősport. És még nehéz is.
R. Igor Mortis 2015.04.27 07:32:48
@hidroponi: Amerikai foci. Éppcsak a talpukon nincs vértezet. A rögbisek azok igen, lehet 40+ éves, lehet pocakos, de ők bizony erősek.
Megmondom őszintén, hogy pár éve, amikor különféle kisebb politikai mozgalmaktól hallottam az alapjövedelem gondolatát, azt mondtam, hogy hát miért, ne, nem teljesen lehetetlen a dolog. Annyira lehet szolidáris a társadalom, hogy mindenkinek alapjoga legyen egy bizonyos szinten élni.…..
R. Igor Mortis 2015.04.26 14:28:51
@integrans: Amikor hatodik elemiben befejezte a tanulmányait a delikvens, akkor önrendelkezett egész életére. Szopóágon lesz, amíg él. Nem vagyok hajlandó megfinanszírozni az életét amit akkor már elszabott. Ő ment csavarogni míg én tanultam. Bűnözni, míg dolgoztam, hogy tanulhassak.

Szóval alanyi jogon lehet hülye, és semmilyen szociális elv nem mondja ki, hogy az elhivatott, vagy csak éretlenségből elkövetett önsorsrontás után bárkit is fel kell karolni, és egyéb, felelősséggel élő emberek pénzét oda kell adni neki.
R. Igor Mortis 2015.04.26 19:26:40
@Brendel Mátyás: Jó, ezek a speciális esetek. Persze részben revideálom magamat. De az is megfigyelhető, hogy mindig a speciális esetek miatt szív a többség az országban.
R. Igor Mortis 2015.04.26 19:28:11
@Diorella Queen: akik hatványozzák a nyomorukat néhány apró mozdulattal.
Legalább családbarát az intézkedésterv. Ezt cinikus értelemben értem.
A szomszédasszony hiába kérte őket, legalább nézzék meg, ha kell fizet is érte, nem voltak rá hajlandóak. Kedves Praxis!   Egy szomorú és tragikus történettel jelentkezem, a szomszédasszonyunk férjének tragikus haláláról írnék pár sort. Az úr 54 éves volt, két hete volt…..
R. Igor Mortis 2015.04.26 14:40:28
@Je ne suis pas Charlie Hebdo!:

Én sem vagyok CsárliHebdó ha ez számít :)
Nincs ebben a sztoriban semmi, csak egy történet egy ellopott és megtalált autóról, ami végül mégsem lett meg. Mert csak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
R. Igor Mortis 2015.04.15 06:01:21
@Béla Ló: Ez félremehetett, mert nekem Pipacs nótája tetszik: "Az emberi fej törékeny kis csacskaság...eloszlik,mint a buborék...lalalala..." ;)
Belsőség Heti merítés 2015.04.12 10:11:19
Kényelmes pénztemető Egy ismerősöm mondta, amikor megvettem, hogy készüljek fel, mert mindig valami hibajelző fog világítani az autóban. Hát igaza lett! Relax avantgard módra Szerintem rendben lesz a bringa az elkövetkező 10 évben, hacsak valamilyen elektronika meg nem…..
Hangzott el a kérdés egyik remek olvasónktól. A kérdés jogos, megpróbáltam röviden, tömören és érthetően összeszedni mik szólnak mellette és ellene. De kezdjünk azzal, hogy mi az a tórium? A tórium egy radioaktív elem, Thorról kapta nevét. Több évtizeddel ezelőtt felmerült…..
R. Igor Mortis 2015.04.12 19:58:50
@zotyesz11: Még mindig azt mondom, inkább K+F, mintsem stadionok szakmányban. Azokból bevétel majd a bontásuknál lesz, ha egyáltalán. És a felelős politikai döntés is az lenne, hogy olyan programokba is belekezd az ország, amelyekből azonnal ugyan nem lehet ellopni ilyen-olyan pénzeket, de 6-7 ciklus múltán már az akkori csürhe...khm...gárda láthatja hasznát. Itt ülünk a Föld egyik legjobb helyén, olyan felkészült szakemberek között (minden szakmában, talán tevetrénerek és hasonlók nem), akiknek csak egy értelmes kihívás és a mellé tett, nem kirívóan magas összeg hiányzik a világhírhez akár, részint a szakmai alázat, részint a problémák másfelől megközelítésének rég bevált magyaros útjainak köszönhetően. És mi van itt? Langyosvíz, pocsolya, filléres gondok, eszköztelenség, pénzhiány, ha valaki mindezek ellenére tényleg letesz valamit, bagóért viszi szabadalmastól valamely külföldi cég. Szóval inkább tudományra menne a pénz, aminek egyszer hasza is lehet, nem focira, aminek sosem volt.
Belsőség Heti merítés 2015.04.05 08:52:42
Életem nagy projektje Megálltunk a kereskedés előtt és én kissé gyámoltalanul várakoztam az udvar hidegében, amíg a haverom kigurult ezzel az orosz szerkezettel. A szívató magas alapjáratán forogva vidáman csilingelt a laza vezérműlánc és a mélyen barázdált kormorán téli…..
R. Igor Mortis 2015.04.05 13:45:46
@nick papagiorgo: Várjál, revideálom, mert igazad van.
MÁS XJS-ét vezetni überelhetetlen. :)
Egy hely, ahol nem Damoklész kardja lebeg fejünk felett, hanem valami egészen más, annál valami sokkal nehezebb. Egy hétszáz kilót nyomó kő és nincs photoshoppolva. De mit keres ez egy templomban? Nem meteorit becsapódás, amit látunk, bár elég hihetetlen, hogy a templom közepén egy hatalmas kő…..
Szégyenérzettel kevert izgatottsággal jártuk be japán újdonsült szellemvárosait a monitor elől. A helyszín a Fukusima prefektúra, egy nagyjából két Békés-megye nagyságú közigazgatási terület, amelynek nevét Japán történelmének legnagyobb földrengése óta ismeri a világ.…..
R. Igor Mortis 2015.03.13 14:56:42
@Shadowbull: Azért csak óvatosan, Snowden óta egy halom dologról kiderült, hogy nem, vagy nem akkora hülyeség.
A sok negatív poszt után szeretném megosztani Önökkel a pozitív véleményemet a győri kórház általános sebészeti szakrendelőjéről. Tisztelt Praxis Blog!   A sok negatív poszt után, amelyek itt olvashatók, szeretném megosztani Önökkel a pozitív véleményemet a győri…..
R. Igor Mortis 2015.03.13 01:52:22
@Diorella Queen:
Így kategorikusan a dokikat?
Én az embert tudom tisztelni, függetlenül attól, hogy doki, pék, operaénekes, vagy napszámos. Ha megérdemli. Attól hogy doki, még nem feltétlenül jó ember. Vannak rendesek és valóban tiszteletre méltók, meg utolsó tuskók de jó szakemberek, és vannak rossz-doki-jó ember, rossz doki-rossz ember stb. felállások is. Mint minden szakmában.
Az a világ már talán elmúlt, amelyben a képesítése előtt illik hajbókolni valakinek, legyen az bármekkora féreg is.
R. Igor Mortis 2015.03.13 08:52:32
@Tempus.Anh: Egyértelmű. Ezért is nem akadok ki, ha beviszek valakit az út mellől, és első körben részegnek gondolják, majd kiderül, hogy gyengébb agyvérzése, vagy szívrohama van, esetleg inzulinsokkos. Volt ilyen, piaszagot nem éreztem, elöször részegnek gondolták, aztán az acetonos-ketonos lehelletre felhívtam a figyelmet, azonnal jött egy komplett stáb. Szerintem nagy baj nincs, határozottnak kell lenni, mint bármiben, de nem követelőzőnek.
Többen is jelezték, hogy ne lepődjünk meg, ha a műtét előtt az orvos közölni fogja a „tarifáját” és ha nem fizetünk, elmarad a férjem műtéte. Tisztelt Praxis!   Majdnem fél évvel ezelőtt kapott a férjem időpontot az egyik budapesti kórházba egy igen rég húzódó…..
R. Igor Mortis 2015.02.21 18:29:35
Az elmúlt hetekben több olvasónkat is meghatotta már a Telenor nagyon nehéz sorsa, ami egyoldalú szerződésmódosítás keretén belül megvalósuló díjemelésre kényszeríti a céget. Utánajártunk, hogy mennyire jogos ez, illetve mit lehet tenni, ha valaki nem akarja elfogadni a…..
R. Igor Mortis 2015.02.13 17:25:40
Érdekes, én nagyjából 14-15 éve vagyok az akkor még westel, ma t ügyfele. Egy ideig újrakötögettem a szerződéseket, hűségidőstől, aztán úgy gondoltam, nem érdekel tovább ez az elbaltázott rendszerük. A mobil előtt is volt élet, ha ők szemétkednek, akkor letettem a mobiltelefonálásról. Párszor hívtak, hogy hosszabbítsak, kössek megint szerződést, persze nem érdekelt tovább (kb.4-5 éve). Mindig minden alkalommal elmondtam, hogy régebb óta vagyok a cégnél ügyfél, mint bármelyik jelenlegi munkatársuk munkavállaló, ne ilyen mocsok szerződésekkel kelljen engem ott tartani, hanem nyújtson minőségi terméket/szolgáltatást jó áron, és eztán is náluk maradok, a közös múltunkból talán kikövetkeztetheti bármelyik jobban idomított delfin/rendőrkutya is, hogy nem váltogatok szolgáltatót és csomagot sem pár forint vélt előnyért. Azért felhívtam a figyelmüket ha emelkedni fognak a díjaim, akkor lelépek tőlük, ez nem érzelmi dolog, eddig nem voltak lényegesen drágábbak, vagy rosszabbak a többieknél, ezért maradtam, amennyiben ez változik minden változik. Érdekes módon azóta sem emeltek semmiféle díjamat, minden ugyanaz mint 5 éve, kivéve a hűség, merthogy nincs. És mégsem léptem le, pedig nem köt oda semmi. (Talán a lustaság, meg személyes megjelenés kötelezősége, iléyesmik)

Ezeket a szerződéseket is érdemes lenne újragondolni. Nem életszerű, hogy bárki elolvas 15-20 oldalnyi jogi szakzsargont, majd azt értelmezi és meg is érti, mielőtt aláír a mobiloséknál. A/4 1 oldal, 12-es betűvel férjen el. Eladó-vevő-termék-ár, különleges feltételek/intézkedések, vis major. Kampó. Minden más már az ügyfél bőreére menő előgondoskodás a majdani pofátlan lehúzás jogi hátternének megteremtésére.

Meg ugye nem is szerződést szoktak módosítani, hanem üzletszabályzatot.

Komolyan mondom, a jogászok megérdemelnének egy-egy irtózatos seggberúgást.
A Forma-1? A rali? Motorverseny? Ugyan. Ez mind csak üzlet. A vegytiszta verseny ez. A Fülöp-szigeteken érzik a bugit. És kőkemények. ..
Csak együtt alvás, szex semmi. Levélírónk annyira tiszteletben tartja a lány kérését, miszerint lassítsanak, hogy megpróbál lopakodó üzemmódba helyezkedni az ágyban, nehogy az új jelölt megérezze ágyéka rajongását. Tovább várni vagy lapozni?   Ha esetleg nem tudtad: a…..
„Nagyon örülnék, ha a párom magához térne és nem utasítana vissza, mert nekem éppen annyira kínos kuncsorogni azért, ami járna” – Posztolónk úgy érzi, párja csak kifogásokat keres, hogy elkerülje a szexet. Nem bajlódik többet a szexuális téren passzív nővel, inkább…..
„Előreláthatólag a Valentin-napot úgy ünnepeljük majd, hogy nem találkozunk” - a passzivitásért kirúgni ezt a lányt nem érdemes, mert kiváló szexuális töltőállomás. Könnyű ágyba vinni, ha csak aludni kell. Egy rossz barátnőben az a jó, hogy kiszámítható. Meddig…..
Túlzás lenne azt állítanom, hogy ez a rózsadombi műértő kaviárkáromkodás Simicskától nem igazán hatott meg engem? Nem telt el pár nap sem, hogy az ájfónomon szembesültem Simicskával, akit a magyar sajtó a pofámba nyomott. Egy hiteltelen és hihetetlen Simicska cunami tartol…..
A hidegfüstölési szezon kellős közepén járunk. Az elmúlt hetekben a hőmérséklet többnyire +4-10°C között ingadozott, ami ideális körülményeket teremt különféle húsfélék hidegen füstöléséhez.  A hidegfüstölés egy teljesen különálló iskola és szakma, a barbecue-tól függetlenül (egy önálló blogot is…..
R. Igor Mortis 2015.02.07 07:57:55
Én láttam már több magyar városban is hidegfüstölőt, változó első benyomással. (igaz Budapesten még nem, de Szombathelyen, Pécsett, Debrecenben és Nyíregyházán igen). Hazabeszélek, de pont Nyíregyházán hajtott el egy kuncsaftot a mester, mert nem találta a sós pácolást elég alaposnak és/vagy elég hosszan tartónak. Nem füstöli meg, mert ha megeszik és megdöglenek, akkor persze őt fogják elővenni érte, és nem vállalja a felelősséget.
Az én pácolt húsaim átmentek a vizsgán szerencsére, de persze én nagyszülőktől, szülőktől tanultam hogyan sózzak, forgassam, kezeljem a húsokat még a füstölés előtt. Érdeklődve olvastam ezt a bejegyzést, mert pont kacsát még soha nem ettem füstöltként. Elsőre az egy napos pác kicsit kevésnek tűnt (35-40 órát adtam vona neki saját fejem után), ám ha a szerző és ismerősei élnek, valamint mosdó fronton sem mozgalmasak a napjaik, akkor gyanítom elég az 1 nap is.

Más: A sónak igenis van íze, illetve van jellegzetes íze, de mondok jobbat, még az illatuk sem ugyanolyan, attól függően mi található bennük.
Magam részéről csakis kősó, lehetőleg tömbben, aztán majd töröm, mozsarazom.

@_atya_:
A kálium-klorid pedig nem a konyhasó, persze lehet kicsit fogyasztani belőle, illetve kívánatos is, de egy csomag sóban 20-30% nagyon túlzás.. A nátrium-klorid ami nekünk kell, az is módjával.

A kalcium-kloridot meg hagyjuk útszórásra. Mikor oldódik melegszik arra jó, vagy kiszárítani a herbáriumot, megenni nem az igazi, oldódáskor 60°C fölötti hőt termel.
R. Igor Mortis 2015.02.07 12:39:45
@Márkaséf: Amikor a disznó végét (a sonkát) nem csontról lefejtve, hanem tényleg hagyományosan, egyben pácoljuk, akkor bizony a csont mellett "be kell verni" sóval, ami azt jelenti, hogy a csont mellett óvatosan felszúrjuk a húst és az így kialakított zsebbe egy célszerszámmal (semmi bonyolult, akár egy fakanál nyele is lehet) betömörítünk sót. Amitől persze sós lesz a közvetlenül a csont mellett található hús, viszont nem válik mérgezővé. Két általam ismert betegsége tud lenni az "egybesonkának". Az első amikor kívülről megtelepszik rajta valamilyen penész. Főleg akkor fordul elő, amikor a füstölés után lemossák a felületet. Nagy baj nincs, finoman le lehet szeletelgetni a penészes réteget az alatta lévő részektől még nem lesz beteg senki. A másik amikor a csont mellől elindul a romlás-rothadás. Felvágva ezek a részek még büdösek is, persze a pöc és füst miatt figyelni kell a szagra, illetve a hús textúrája kezd krémessé válni. Na olyankor az egész darab megy a kukába, attól még talán egy kutya is kapitulálna(ebben nem vagyok biztos, a kutyák jobban bírják a nekünk már életveszélyesen romlott dolgokat, de nem kísérletezek a blökivel, ki vigyázna a házra, ha mégsem bírja a Clostridiumot, Salmonellát).

Persze, hogy vannak veszélyek, és a legkörültekintőbb kezelésbe is bele tud esni a fene. Tudni kell észrevenni. Bármilyen nem odaillő szag, szín vagy textúraváltozásnál baj lehet.
Ám az is igaz, hogy a becsületes odafigyeléssel elvégzett sós és füstös kezelés a legtöbbször elég az egészséges finomságokhoz. Kisebb darab, és mondjuk csontmentes húsokkal érdemes kezdeni, vagy a nagy húsokat (sonkákat) szétbontani és kisebb részekben pácolni-füstölni. Nem merek bátorítani én sem senkit, magamról tudom, hogy mennyire figyelek oda, vagy mennyire nincs bennem semmi ragaszkodás, ha egy darab mégis gyanús marad füstölés után. Azonnal kuka, vagy elásom a kertben. Nem az a műfaj, amiben kísérletezni lehetne az ételekkel, mondván kicsit fura az íze, vagy furcsán néz ki, de biztosan nem lesz tőle semmi bajom. Ilyen szempontból ez inkább a gombászathoz hasonlít. Nem tudod mit látsz, érzel,szagolsz, ne edd meg!

A só mennyiségét sem illik nagyon kicentizni. Ha feldolgozásra kerül később a füstöltáru, akkor inkább legyen sósabb, főzés előtt esetleg lehet kicsit áztatni, vagy hozzáadott só nélkül főzni, és helyére kerülnek az ízek. A közvetlen fogyasztásra készült termékeknél pedig amikor azt hinném, hogy elég a só akkor még kevés. Még élek, szóval annyira nem rossz a taktika. Általános érvényű szabályt viszont nem tudok, a só mindenhol borítsa a húst dolgon kívül.
"Bayer Zsolt egy geci... Orbán Viktor is egy geci." (Simicska Lajos)   ..
R. Igor Mortis 2015.02.06 21:21:35
@Késes Szent Alia: Dejszen ez a logikus konteó, szegény átvert Simicska, szegény átvert fidesz, szegény árvert szavazók, Orbán megy nyugdíjba, persze lesz valami puccs-színház, új vezír, persze a régi kezével a seggében, aki ígér szépet és jót, ugyanazt, de hangsúlyozottan nem ugyanúgy->a gépezet működik, az alkotó pihen. (putyin-medvegyev módon), bónuszként két választás múlva Orbán visszatér pumaháton, dakota harci díszben, tomahawk helyett fokossal, kalumet nélkül, de trafikszerződést osztogatva....na késő van, bújok a szalmába.
R. Igor Mortis 2015.02.06 21:23:13
@acs63: de dúlván ám! :D
R. Igor Mortis 2015.02.07 09:46:54
@margitt: emiatt lett kávés a monitor :)
Nemrég jelent meg egy tanulmány Michael J. Wood és Karen M. Douglas jóvoltából, “What about building 7?” címmel, amit több weboldalon már úgy értelmeztek, hogy az összeesküvés-elmélet hívők racionálisabbak. Cikkeik nem mentesek a szkeptikusokat becsmérlő, saját magukat pedig…..
R. Igor Mortis 2014.12.28 20:09:01
@Kilgore Trout: Snowdenről honnan tudható, hogy nem tervezett az ügy?
Azt sem kell elsőre benyalni.
De ha tényleg ilyen szerencsés, hogy megcsinálta és túlélte, mi a garancia arra, hogy nem fog balesetet szenvedni, meghalni valami betegségbe hirtelen?
Vagy ha már kiderült ami kiderült, akkor nincs értelme likvidálni, mert az csak olaj lenne a tűzre, és ezért nem nyaggatják. De emez nem derült ki, illetve minden hivatalos magyarázat ezer felől vérzik, tehát van sumákság. Honnan tudhatjuk az óceánon innen, hogy nem senyved egy komplett robbantós-brigád mondjuk Guantanón?
Tudjuk? Nem tudjuk.
De mondjuk ott van Bin Laden. Szerintem az ipse sohasem létezett, csak kellett egy indok, amért lehet fegyverkezni, és háborúzni (nagy üzlet), kipróbálni az új fejlesztéseket, mert bár a jenkik nem teljesen százasak, de azért ott sem lehet (ott nem lehet) elverni pár közepes méretű állam éves költségvetését fegyverkezésre, ha arra igazából szükség sincs. Megalkották Osamát, kikiáltották főgonosznak, aztán hadd szóljon, ami a csövön kifér. Azóta hány állam vásárolt be az akkor tesztelt fegyverekből? Egy, tíz, ötven?
Osama teste hol is van? Vagy csak a fogsora, vagy legalább a turbánja, vagy fél marék szakálla? Ja, hogy nincs sehol. :)

Jó, kicsit elrugaszkodtam és ez tényleg konteó, mert egyrészt semmit nem tudok róla, másrészt nem is igen érdekel, csak néha elgondolkodom és ilyenek jönnek ki a végeredmény-rovatba. Amúgy tényleg messze nem érdekel, hacsak annyiban nem, hogy nap mint nap elcsodálkozom rajta, mennyire képesek elhinni mindent az emberek, ami minden logikának ellenál, de leírva/filmen látnak. Érted? Leírva, és filmen. A 10 esztendős unokaöcsém úgy vág meg és effektez egy filmet, hogy tíz perc alatt Darth Wader siratja Micimackót, miközben a kiidulási alap a Megint dühbe jövünk volt. És ilyen könnyen manipulálható médiának hisznek az emberek. :)
Nem röhej?
R. Igor Mortis 2014.12.28 20:09:44
R. Igor Mortis 2014.12.28 20:33:55
@sanyix: Jah, vagy amennyire hülyék, frusztráltak és nemzetnek szeretnék érezni magukat, a jenkiknek lehet annyi is elég, hogy ez a haza érdeke... :P

És így büszke állampolgárként befogják.
Még ezt is elhinném pedig.
Év vége van és nem bírjuk ki listák nélkül. Első összeállításunkban, a ránk legnagyobb hatást gyakorló outfiteket, ruhadarabokat gyűjtöttük össze a magyar közélet 2014-es idényéből. 10.: Habony Árpád a barna ötven árnyalatában Habony Árpád többször is fog…..