Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EEEEE!

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Devecz Miklós többek között a zalaegerszegi ZTE futballcsapat elnöke is, itt éppen Orbán Viktor miniszterelnökkel szerepel közös fotón, a facebook oldalán Mai hír, hogy Devecz Miklós, a MÁV Személyszállítási Zrt. volt vezetője lesz a Szegedi Tudományegyetem első kancellárja,…..
EEEEE! 2014.12.28 01:15:53
Az úriember a versenyszférában volt vezető beosztásban évekig az önéletrajza alapján - ebből a szempontból kellemes csalódás.
A Fiktív és tsa. tudományos fokozatgyár alkalmazása viszont valamiféle nyitottságot jelez a könnyebbik út irányába. (Nem, olyan NINCS, hogy valaki tudtán kívül iratkozzon be nem akkreditált képzésbe.) Az életútját nézve végképp nem értem, miért lenne bármilyen szüksége egy ilyen embernek egy tudományos fokozatra - ha annyira érdekli a szakterülete tudományos igényű publikációkat fokozat nélkül is írhat - ha meg kellően sokat ír ilyenből, akkor meg gyerekjáték megszerezni egy igazi fokozatot.

Számomra sokkal izgalmasabb kérdés az, hogyan boldogul az Úr a felsőoktatás finoman eklektikus világában: adott 14 kar és 1 klinika. A 14 karon belül vannak a jól menő mamutok (TTIK, orvosok), a jól menő kis karok (GTK, fogorvosok, gyógyszerészek), a középhad és a rettenet ("mérnöki" "kar" és lassan a jogi kar :( ). A klinika pénzügyi hatását az egészre nézve gondolom nem kell ecsetelni, míg a vezetői kultúra karonként változik (a feudalisztikus karok értelemszerűen nem épp az élvonalba tartoznak). És persze ott van Márk is, mint az örök túlélő. Majó Zoli eddigi munkásságának az eredménye eddig pont abban volt mérhető, hogy ezt a zsák bolhát úgy tudta összefogni, hogy a mínuszok szépen csökkentek és a karaván is haladt (ahogyan mezei talpasként alulról szemlélve ezt meg tudom állapítani). Ehhez képest érdekes lesz az, hogyan fog manőverezni egy kívülről érkezett ember, akinek a kinevezését pont a 2 hetes kényszerű téli szünet első napjára időzítették. Kiegészítve mindezt az ELI projekt termőre fordulásával, amibe az SZTE örvendetesen belegubancolódott (a város ezt a projektet hazavágná, így vagy az SZTE menedzseli, vagy nem megy semerre).

Izgalmas időszaknak nézünk elébe - csak jó lenne, ha nem valami Mikszáth-novella kerekedne ki belőle.