Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyönyörű zombi

58 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
családunkban örökletes a hajlam a hipochondriára és az önsajnálatra. én ezt már tökélyre fejlesztettem. pár nap letargia alatt sikeresen létrehozok magamnak egy minimum 1 hetes, makacs kórságot. ezzel baj nem is lenne, ha idő közben nem változtam volna meg. a letargia kezelésére…..
akkor vagyok teljes, ha hétről hétre van mit megfejteni, ha megyek s csinálom és szenvedek és küszködöm vele, meg vért izzadok de látom eredményét. most meg napról napra csak ülök és nincs semmi fejtegetni való, csak az a sok barom ember a városban, itt szemben az út…..
gyönyörű zombi 2010.06.16 22:53:28
úúúúúristen ezt a szekrénykipakolós motívumot de sokszor leírtam már én is!!! mert hát ez a legjobb metafora erre az egészre, nem? :)
akkor gondolkoztam el ezen talán legelőször, amikor a receptemet írtam. emlékszel még arra?
velem ez testben és lélekben is megtörtént (és történik éppen most is, ugye...)
tudod, végül mire jutottam? arra, hogy kellenek a francnak a régi cuccok! szépek és jók voltak egykor, szerettem őket és rengeteg kellemes emlék fűz hozzájuk... szerettem beléjük nézni, mert olyan volt, mintha a ruhák tükrében láttam volna egykori önmagam... csakhogy az már nem én voltam. mert változtam, bármennyire is küzdöttem ellene, végül rájöttem, hogy el kell fogadnom a változást ahhoz, hogy tovább lépjek.
az első lépés a recept volt: amikor kivettem a szekrényből a régi ruhákat, amiket addig csak azért őrizgettem, hogy "hátha majd egyszer megint jók lesznek", de fel sose mertem venni őket... csak porosodtak ott, foglalták a helyet, de új ruhák már nem fértek be -ezért nem is vettem új ruhákat, pedig piszok nagy szükségem lett volna rájuk, mert nem volt egy normális göncöm, amiben utcára mehettem volna.
szóval fogtam ezeket a göncöket, kissé mámoros állapotban nevetve magamra húztam őket, majd a tükör elé álltam, és... már nem sírtam, hanem nevettem. állati hülyén álltak rajtam, de már nem bántott a dolog, sőt!... azt hiszem, akkor fogadtam el magamat és az egész életet, úgy ahogy van. utójára fölvettem a régi dolgokat, jól megnéztem magam, hogy az agyamba véssem az emléket, aztán szépen sorban zsákba hajtogattam minden darabot.
megtehettem volna, hogy tovább őrizgetem őket, de minek?! nem azért dobtam ki mindent, mert úgy döntöttem, hogy úgyse leszek többé "olyan", sovány, trendi, stb... dehogynem, leszek! célok közé ez is ki van tűzve. de ha egyszer elérem, hogy megint "olyan" legyek, akkor az már nem "az" lesz, hanem már eggyel jobb! nem? és ha valami egyel jobb, akkor miért húznék rá olyan göncöket, amiket egyel rosszabb koromban viseltem? ;)
egy szóval a nagytakarítás tényleg sokat segít. az embernek rá kell jönnie, hogy változik, és ezt el is kell tudni fogadni. ez pedig akkor a legegyszerűbb, ha fogod azokat a dolgokat, amik materiálisan a múlthoz kötnek (ld. ruhák), és kidobod őket. de az emléket nem. mert az segít megtalálni a helyes irányt, és nem az anyagi, külsődleges, "töltelék" dolgok.
Pánikszoba Ha fújni kezd a szél 2010.06.05 22:44:00
Széllel álmodtam. Egészen pontosan széldémonokkal. Eleinte külön-külön jöttek a világ minden irányából, végül szükre, füst-szerű testük egyetlen hatalmas fekete felhővé állt össze, s úgy vonultak tovább, felém... Szinte láttam, ahogy ebből a hatalmas és ijesztő fekete…..
Pánikszoba Prison break 2010.04.27 18:55:00
Most úgy érzem, mintha a hátamon csimpaszkodó, láthatatlan kiméra a nyakamon előre nyúlva, karmos ujjait a mellkasomba vájná, s úgy szorítana össze, hogy végül egy csepp levegőm sem marad. Az a kiméra, akinek terhét eddig motivációként cipeltem most megcsalni látszik. A szabadságom nem igazi…..
a júpící és a békávé meg csessze meg magát.meg egymást.meg amúgy is...
gyönyörű zombi 2010.01.13 23:09:50
a félyszbúk szerint cápa voltam előző életemben.Ki vagy mi voltál elözö életedben?Pokbibi took the Ki vagy mi voltál elözö életedben? quiz and the result is CápaTipikusan az vagy, aki "szereti" a másikat. Az egy masik kerdes, hogy mit szeretsz vele csinalni. Általában…..
gyönyörű zombi 2010.01.13 23:07:37
Pánikszoba Elveszett mennyország 2009.12.26 02:22:18
Úgy egy órával ezelőtt rámtört, hogy - mint egy megkoronázandó a mai csodás napot, s nem utolsó sorban, hogy némi karácsonyi fílinget azért mégiscsak csempésszek magam köré az éterbe -, feltétlenül és azonnal sírnom kell. Nem is tétlenkedtem, megkerestem hát az érzelgés kiváltására legalkalmatosabb…..
Pánikszoba boldog (?) karajcsont. 2009.12.25 14:40:04
Fa a talpában. Szaloncukor a gyomromban. Fejemen a haj megmosva, bár a szénabogja hangulat azért befigyel kicsit.Harisnya megvan. Basszus... Az a kurva macska!!!Nem baj, lecserélve. Nem, mégse jó, legyen inkább nadrág. Ebben kövér vagyok. Én ugyan le nem megyek... Na jó, mégis - bár abban nem vagyok…..
de most nem azért,mert valaki meghalt,csak a kapcsolatok halódnak.hangosan nyögve.a csend meg bennem van ám és nagyon nem szeretem.nem is küzdök a dologgal,csak szemlélem a történéseket és fogom a fejemet,mert nem tudom hova tenni őket.érdekes hogy amit az ember kíván azt az élet…..
Pánikszoba Kocsma-virágom 2009.12.10 02:22:52
Furcsamód megint pont a kocsmában kapott el egy izgalmas, mondhatni filozofikus gondolatmenet (mily meglepő), pedig Isten látja a lelkem, nem is ittam 3 deci bornál többet, és ráadásul azt is szódával keverve. Tán épp itt ütközik ki, hogy valóban borban az igazság...Azzal kezdődött az egész, hogy le…..
Pánikszoba Memento 2009.11.05 23:10:00
Szinte el is felejtettem, milyen semmitmondó tud lenni egy sír. Útban Feléd, a temetőben, ez a gondolat eszembe sem jutott. Sőt, ellenkezőleg. A bokrétával a kezemben, földre szegett tekintettel, szinte pontosan úgy készültem a találkozásunkra, mintha valami előadást kéne tartanom,…..
ha mindannyian egyek vagyunk,de kisebb részekre azért le lehet bontani minket,csak a könnyebben érthetőség kedvéért ugye,akkor a tulajdonságaink is közösek.persze nem.mert amikor visszaolvadunk a nagy közösbe(vagy a kisebb,lebonthatóba,ahogy tetszik)eltűnnek a tulajdonságok,halovány…..
Pánikszoba Szar dolog 2009.10.15 13:52:00
Tegyük fel, hogy történik egy kis baleset. Mondjuk elreped egy szennyvízcső, ami pont a Te lakásodon megy keresztül; ráadásul a fal, amiben halad, voltaképp nem is a Te tulajdonod, hanem a közös képviseleté; a házé, amiben Te laksz. A dolgot csak tetézi, hogy a pince, amelyet elönt a szar, emiatt a…..
 na most van az hogy iszonyatosan jól esne ha vmi vasággyal együtt 40kilós,szépen ívelt szemű hölgyike megtaposná a hátamat,de jóóó alaposan.aztán hagyna aludni.ehelyett kuty taposta meg a gyomormat.aztán édsanyám folytatta azzal hogy bejött a szobámba,leült az ágyamra és…..
gyönyörű zombi 2009.09.26 22:40:54
tudod az a furcsa,hogy a legtöbb esetben túl sokat adtam magamból már az elején.ez egy olyan hiba amivel tisztában vagyok,idiótát csinálok magamból mégis újra és újra.de most nem.csak ültem és nem hittem el hogy ilyen van.más az amikor az ember az Okosoktól hallja és nagyon más…..
Pánikszoba TAO 2009.09.19 01:00:00
- Neked sincs ma forgalmad?- Á, halál van. itt unatkozom egy órája.- Én is. Kínomban már repedésig vixoltam a pultot.- Igazából én nem tudom mit kívánjak, hogy legyen munka, vagy inkább ne is jöjjön már erre senki. - Na igen. Ha nem jönnek, van időd enni, újságot olvasni, pisilni meg cigizni.…..
amikor az egész napos takarítás,pakolászás,bevásárlás után felhívod a csajokat hogy kb mikorra várható érkezésük,megkapod a várt választ,miszerint van még időd,gyors zuhany,ruha kikészít,kaját megcsinál,lasagna szósz faja,elő a tésztát,az szép szürke-kék-zöld…..
Pánikszoba Furcsa álmos 2009.06.26 21:50:23
Nehezen viselem ezt a párás, fülledt időt. Úgy érzem, nem erre lettem kitalálva. Aztán persze lehet, hogy az időnek ehhez semmi köze, egyszerűen csak most ilyenem van. Rossz karma. Vagy rossz a bolygók állása. Vagy nem tudom. Ma délelőttre voltam beírva, így annak rendje és módja szerint 4:30-kor…..
ha szemben ülnél magaddal mit kérdezél tőled?ha lélekdarabkáim rohangálnak a világban,és ha valóban találtam már min.kettőt,és a másodikkal már nem fogom elk#rni,akkor miről beszélgessek vele?amikor megtaláltam minél több időt akartam vele tölteni,minél többet megtudni…..
nem leszek se kamionos,se remete.kocsmám még lehet ugyan,de inkább elmegyek szellemírtónak.olyannak,aki elmegy mindenféle házakba,ahol a kedves lakók nem érzik túl jól magukat.majd kitalálok valami jó kis vérben tocsogó sztorit hogy mi is történt ott X éve,meggyújtok pár…..
gyönyörű zombi 2009.06.13 11:46:35
Pánikszoba Patológia 2009.06.13 10:36:00
Tegnap mesélte a barátosném, aki patológián dolgozik, hogy látott képeket női meg férfi öngyilkosokról. Az egyik egy nő volt, aki a fürdőszoba kövén feküdt: felvágta az ereit, összevérzett mindent, a búcsúlevelét pedig a tükörre írta: "Köszönettel"…..
avagy reklámok.-milyen az a trendi illat?-miért kell ebédidőben szemölcseltávolítóizé meg aranyér elleni krém reklámot leadni?már csak a hüvelygombát hiányoltam.-a súrolókrém súrolásra való.ki az a barom aki ezen meglepődik?-a vim reklámot be kéne tiltani.ez nem…..
van egy kutyás ismerős néni,apám szavával élve,amolyan intimfing.ezalatt azt kell érteni,hogy baromi intelligencsnek próbálja magát beállítani,pedig elég egyszerű teremtés.ő Gizike.Gizikének van 3 eléggé irritáló kutyulimutyulija,bár ez nem lényeg.folyton csicsereg és folyton…..