Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Salizoli

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Újra számolhatják a nyugdíjakat?! Mikor és hogyan valósulhat meg?! Kiket érinthet?!   Felreppent a hír miszerint, újra számolás várhat bizonyos nyugdíjakra. Mondhatni szerencsére nem arról van szó, hogy a jelenlegi nyugdíjakon változtatnának/csökkentenék. Nem mindenkit…..
Salizoli 2019.05.23 19:05:25
@Gitram: Ez nálad valamilyen fóbia lehet,aki nem tud különbséget tenni a magán és az állami befizetés között,ott komoly problémák vannak..
   Biztos Ön is sokat gondolkozott már azon, hogy miként lehetne a magyar nyugdíjrendszert a mostani rémes helyzetéből rendbe rakni vagy legalább csak egy kismértékben javítani rajta. Vajon mi az, ami leginkább fenntarthatóvá tenné hosszútávon az időskori juttatások…..
Salizoli 2019.04.15 12:51:15
@Pyrrhus: Nem,33,4% adót és járulékot vonnak le.Többi része a kommentednek sem pontos,nézz utána,valamint a közmunkát ne keverd a versenyszférával mert annak GDP értéke a nullával egyenlő.Egyébbként lehet tenni ellene továbbtanulásnak hívják és nem siránkozni,jó szakmával közel 300 ezres bérre is el lehet enni h-p ig 8 órában dolgozni. Probáld megoldani kell,mert siránkozással nem jutsz előbbre,mert a sült galamb nem fog a szádba repülni
Salizoli 2019.05.23 19:05:11
@Hérics: Arról ki tehet hogy te mennyit keresel?Elárulom te tehetsz róla,ha el jutottál a felismerésig akkor tegyél érte hogy többet keress..Felnőt ember,18.évét betöltött vagy,tehát innen kezde te saját magadért vagy felelős.
  Fel fog kopni az állunk nyugdíjasként vagy nem tudjuk majd hova tenni a pénzünket?   A legutóbbi bejegyzésünkben arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon az olvasók hogyan látják most a rájuk váró nyugdíjas éveiket pénzügyi szempontból. A lenti diagram összesíti az eddig…..
Salizoli 2019.04.11 12:41:22
@Antalbaba: Jajj te szegény majd lesz idöm majd sajnállak!:
Salizoli 2019.04.15 12:50:57
@Antalbaba: Szövegértelmezéseddel van némi gond,vagy direkt kiforgattad a cikket,itt nyugdíjasként majd hova teszed a pénzedet hogy megélj,Tettél érte hogy többet keress pl az elmúlt 3 évben? készitesz költségvetést?Ilyenkor szokott lenni egy 10% amiröl nem is tudják az emberek hogy mire megy el.Optimalizáld a költségeidet és fogod tudni hogy min kell változtatni,mert amit leírtál inkább siránkozás.Attól még nem oldódik meg te szegényke akinek net élőfizetésre tellik hogy ide böfögsz.Old meg 18 éves elmúltál,mindenki saját élete kovácsa,mindenki annyit keres amennyire értékeli magát a munkaerő piacon.
  Hatalmas különbségek a nyugdíjak között! Hogyan fogunk tudni megélni idősen? Megélhetési problémák, szűkös havi juttatás, küzdelem minden falat kenyérért. Előtakarékosság, tervezés, az anyagi biztonság reménye. „Nagyon nem várják a magyarok az időskort, elég…..
Salizoli 2019.04.15 12:50:07
@Állatbarát62: Neked itt is manyup fóbiád lehet,mert mindenröl ugyan az jut eszedbe,van esetleg a cikkhez érdemi hozzászólásod? Mert hogy ez nem az,..Manyup az állami nyugdíjrendszer része volt ezért vehette vissza az állam mert a járulék ezen része nem került vissza az állami rendszerbe ezért nőt a hiány ,hitelt kellet fel venni hogy nyugdíjakat fizessenek.
A járulék és adók nem képeznek magántulajdont,majd amit a nettó béredből raksz félre az a tied..
Salizoli 2019.04.15 12:50:33
@laci_52: Mindenki hónapról hónapra él, hiszen mindenki havonta kap fizetést,viszont aki keveset keres az tegyen érte hogy többek keressen,előbb fizessen mindenki jövőbeni önmagának amikor megérkezik a bére,és utána következzenek a szolgáltatók.Készitsen havonta költségvetést mert általában ott van az a 10% a bérnek amit az emberek nem tudják hova megy el, mert jellemző általában érdekes a legújabb ,2 évente mobil magas havi törlesztővel,cigi,alkohol.Ez is csak kifogás amit írt. Mindennek van 10%a.Ha átrendezné és készítene költségvetést biztosan tudna félre rakni a bérének a 10%át,mert ha pl ennyivel csökkentenék feltételesen a bérét,állitom akkor is megélne,akkor miért ne tudá ezt félre tenni?
   Az újabban megjelenő információk szerint továbbra is számos előnyökkel járhat a tervezett nyugdíjkötvény? Vajon tényleg egy kedvező megtakarítási formát kíván az állam az érintettek részére bocsátani, ami még a nyugdíjrendszer megmentését is elősegítené? Mi az…..
  Szeretnének spórolni idős korukra? Szeretnének elmenni nyaralni, kirándulni nyugdíjas éveikben? Soha nem késő elkezdeni a spórolást, vágjon bele most!   Tudom, mire gondolhatnak, így első olvasásra. A mai fizetés mellett nem igazán lehet spórolni. Ha a mostani nyugdíjra…..
  Pihenni szeretne? Kikapcsolódni néhány napra? Unja már az állandó otthon ülést? Íme néhány lehetőség, amellyel kikapcsolódhat, megismerkedhet új emberekkel.  Az idős embereknek ugyanúgy szükségük van kikapcsolódásra, mint a fiataloknak. Az ő életüket is a monotonitás…..
Salizoli 2019.03.18 13:32:04
@Talasz: Ezt te választottad,életpályádnak megfelelöen..
   A nyugdíjprémium kifizetése a GDP növekedéssel áll összefüggésben, aminek szabályozása a nyugdíjtörvényben foglaltakon alapszik. Az olvasói vélemények szerint viszont más állhat a háttérben...      Hamarosan megkapják a nyugdíjasok az utóbbi időben egyre többször…..
Salizoli 2018.11.19 12:40:11
@laci_52: Erre a 2009-es Bajnai kormány által hozott törvény ad lehetöséget,amikor a 13.havi nyugdíj kifizetéseket megszüntették.Kár ide bárminemü politikát belekeverni.
A Roncsok című sorozat legújabb részében ismét egy Ikarus buszé lesz a főszerep!..
Salizoli 2018.08.09 15:04:43
@Efrajim Canuck: Ittt ez nem áll fennt,1 dinamó van ott mint kerékpár alkatrészek.Tolvajok tanyájától is messze van ez ettöl,pláne hogy csöves legyen,mert látszott hogy rendezett körülmények közt probált élni és nem oda piszkitott ahol élt.Ahogy a fényképek is bizonyitják...
Salizoli 2018.06.23 23:12:50
@onlajnok: Kivánom hogy ne járjatok rosszúl vele...
Salizoli 2018.06.16 15:18:32
@Parajpuding: Úgy néz ki van hova fejlödnöd hogy tudd mi a különbség az állami és a magán nyugdíjszámlák között...:DDD Tudc ennek sincs semmi köze az államhoz!Majd rá jössz te is,csak akkor késö lesz...
Salizoli 2018.06.17 11:16:57
@desw: A nyuggeroknak fizettek is bözsi utalvánnyal hogy öket válasszák megint....Morzsáért..
Salizoli 2018.06.17 12:57:16
@desw: .
  Nyugdíjas éveit mindenki máshogy képzeli el. Akár pozitívan, lelkesen várjuk az időszakot akár negatívan, mindenképpen lesz pár dolog amire nem tudunk igazán felkészülni!   Mindig elgondolkozunk azon, hogy milyen is lesz nyugdíjasként élni, mire készüljünk fel, mi az ami…..
Salizoli 2018.06.04 15:49:11
@Trisi: Látszik te sem ismered a nyugdíjbiztositást,mert akkor tudhatnád hogy az aláiráskor érvényes nyugdíjkorhatár vonatkozik rá hiába emelik. Tehát fixálható..
Salizoli 2018.06.04 15:49:14
@Trisi: Ell kell hogy szomoritsalak, meg fogod élni,de azért majd megnézem milyen arcot vágsz amikor az elsö nyugdíjad az utolsó béred 40% lesz.
  "Nyugdíjas lettem és feléltem a megtakarításaimat. Hogy mit fogok csinálni a második héten?! Na arról fogalmam sincs." (1)   Ön is mindent elkövet azért, hogy még hasonló helyzetbe se kerüljön?! Akkor arra is kifejezetten figyeljen oda, hogy az állami támogatást mindenképpen…..
Salizoli 2018.03.05 13:41:01
@Pattaya: Ekkora butaságot hogy lehet írni? Az állami nyugdíjrendszer része volt,neve egy kicsit megtévesztö,nyugdíjárulék egy része ment oda amit a nyugdíjasoknak kellet volna megkapni,amit bruttó bérböl fizetett.Amit a leadozótt bérböl fozet az már az öné.Magán nyugdíj számlák: önyjp,nyesz,nyugdíjbiztositás.
Salizoli 2018.03.05 13:41:08
@Mistral1011: Ezt nem jól tuddod,elöször is ismerni kellene a nyugdíjrendszert,..Felosztó kirovó nyugdíjrendszer van ami azt jelenti hogy a befojt járulékból finanszirozzáka nyugdíjasokat,ezért is kellet a manyupot megszüntettni mert hatalmas hiány keletkezett a nyugdíj kasszában. Amiröl te irsz azt TAÓ támogatásból megy amit a cégek fizetnek terúlet támogatásból.De ha vamaihez hozzá szólsz legyél felkészült,nézz utána hogy a játulékok és adók mire mennek ell.Nagy tájékozatlanságra vall a kommentedd.
Miért nincsen pénzügyi kultúránk?- Elmondom   Úgy döntöttem, hogy kiírom magamból az okát annak, hogy a magyar pénzügyi kultúra miért fetreng saját hányásában!   Az oktatást okolod? A szüleid a hibásak? Az a baj, hogy nem születtél inspiráló környezetbe?   Egy fenéket! Ezek mind körülmények.…..
Salizoli 2017.05.29 12:11:23
@Salizoli: Az elfelejtettem mondani nekem megérte a nyugdíjbiztositás,mert valóban ösztönöz a havi díj befizetésre mert online be van állitva az átutalás.
Salizoli 2017.06.04 19:16:29
@VT Man: Aggódnak? Ezt szerintem csak te gondolod igy!:))
Salizoli 2018.02.11 18:15:04
@Jack__Bauer: Ezzel a számitással csak az a baj hogy a meg kapott adójóváirás is termel hozamot,erre a saját szerzödésem a példa,külön számlán vezetik és online elérhetö.
Tehát a számitásod nem jö mert te állandónak hiszed azt az összeget,pedig befektetési egységben van és kezdeti költséget sem vonnak belóle.
  A nyugdíjtémában Ön is sokszor érzi magát tanácstalannak? Nem tudja, hogy hogyan tehetné a legjobbat? Most eláruljuk, hogy ekkor mi a teendő!   Többekben felmerülhet a kérdés, hogy a nyugdíjkorhatár elérése után folytatná a munkaviszonyát és ebben a helyzetben mit kell…..
Salizoli 2018.01.24 13:12:44
@laci_52: Úgy jár a lehetö legrosszabbul,viszont ahogy a cikkben van de nem fejti ki hogy ha nem megy nyugdíjba ha nem tovább dolgozik akkor évente 6% al növeli a nyugdiját.
Pont forditva van ahogy leírta laci 52 minél késöbb megy nyugdíjba annál kevesebbet hagy az állam zsebébe....
  Minden kedves olvasójának kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kíván a nyugdíj blog!..
  Hónapokkal ezelőtt még nem is gondoltuk volna, hogy egy kezdeményezés, országos szinten milyen eredményeket érhet el! Most Ön is megtudhatja, mire gondolunk!    "Pontos statisztika ugyan nem áll rendelkezésre arról, hogy eddig mennyien helyezkedtek el a szövetkezeti formában,…..
Salizoli 2017.12.06 14:00:58
@séfbácsi2: Azért mert valaki nyugdíjas nem feltétlenül kell otthon üldögélnie,nem egyenlö az inaktivitással,sokan tudnak hobbijuknak élni vagy ha szereti a szakmáját abban dolgozni,igy ha aktiv életett él nem épül le szellemileg,fizikailag sem.Sztereotipia a nyugdíjasokkal kapcsolatban amit írtál.
  Mai bejegyzésünkben a 2018.01.01-től érvényes, a törvény által előírt, nyugdíjkorhatárokat szeretnénk megosztani a blog olvasóival.   Már most ideje utánajárni, hogy 2018-ban milyen nyugdíjkorhatárok léphetnek érvénybe, mert bármilyen apró negatív változás is, nagy…..
Salizoli 2017.12.04 13:06:42
@totti1987: Dehogy is,a nyugdíjbiztositással fixálható,mert az aláíráskor érvényes nyugdíjkorhatár vonatkozik rá.. Ezért fontos az öngondoskodás hogy ezt el lehessen kerülni...
Salizoli 2017.09.13 23:54:23
@Hortenz: nyesszelnis lehet simán 9%ot is hoz pl nekem..
Salizoli 2017.09.25 23:19:17
@Hortenz: Nyesz számla 9%, simán lehet..
  Több hiba is elkövethető a nyugdíjelőtakarékosság során, amelyeket fontos elkerülni vagy kijavítani, ha már beleestünk a hibába. Mikre is gondolunk?      Vegyünk sorra néhány fontos szempontot, amikbe bele lehet bukni a nyugdíjelőtakarékosság során:  1. Magas…..
Salizoli 2017.09.11 10:10:46
@metal: Egy ilyen termékbe nem szabad addig belevágni amig a rövid távu célok nem teljesültek pl: egy hosszú távu befektetésbe nem a rövidtávú megtakaritást rakom,arr ott van a takarék számla vagy a simma folyó számla erre teszük azt a pénzt ami ha ellromlik valami pl.hosszú távú megtakaritási termékbe konyha pénzt sem rakunk,ha nincs pénze úgy érzi akkor nem szabad ilyet addik ellinditani amig nincs rövid távú megtakaritása úgy 6 havi bérnek megfelelö.
  Reménytelenebb helyzet várhat a nyugdíjasokra, nyugdíj előtt állókra?  A nyugdíj összege és a nyugdíjazási korhatár örökké asztalra kerülő téma lesz. Folyamatosan olvassuk a híreket, hogy mi várhat ránk, mit kell majd tennünk az öregkori megélhetésünkért. A nyugdíjas…..
Salizoli 2017.09.11 10:10:36
@Khonsu: Arról nem más tehet hogy alacsony a béred igy a megtekeritási termék se,csak is kizárolag te tehetsz róla,azétt is hogy magasabb legyen.
  Vajon hogyan vélekedtek Olvasóink az egyik felkavaró, napi aktualitást élvező nyugdíjtémában? Alábbi cikkünkből megtudhatja!   Előző bejegyzéseink egyikében, arra kértük kedves Olvasóinkat, hogy szavazatukkal fejezzék ki véleményüket azzal kapcsolatban, hogy…..
Salizoli 2017.08.17 16:52:24
@fátum: Hazai nyugdíjakra 3200 milliárd megy ell..