Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Salizoli

14 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A téma, ahogy a cimben is szerepel, kényes abból a szempontból hogy ha az ilyen emberekről véleményt mondasz, konkrétan a fecebookon akkor mindjárt rád sütík hogy a másik oldalhoz tartozól ! Konkrétan fogalmazva a facebookon bármilyen pénzüggyel foglalkozó oldal,ahol terméket,szolgáltatást adnak…..
Ezt mindenkinek magának kell mérlegelnie,ugyan is ami nekem jó az nem biztos hogy a másiknak is jó! Elfogult leszek és nem konzervativ befektető,szeretem ha szabadon dönthetek a portfolió ősszetételéről,nem szeretem ebből kifolyólag a kötött portfolió csomagot mint az önyupnál,mondom ezt úgy hogy…..
                                                       Önkéntes nyugdíjpénztár! Nem irigylem azokat az embereket akiknek csak ebben van a  megtakaritása! Nem cinikusságból írom ezt,hiszen a pénzügyi kultúra nagyon alacsony szinten van,és ez nem az emberek hibája természetesen,mert sokan csak…..
A nyesz R számla Ezt a blog postot szeptember 23.-án szerettem volna megírni , de a körülmények sajnos nem tették lehetővé hogy írjak. Most tudtam idöt szakitani mert sajnos édesanyámnak hasnyálmirigy tumora volt,amit augusztusban diagnosztizáltak de elvileg nem volt áttétes amit kétlek mert…..
sajatnaplomjegyzet Nyesz R számla 2022.09.21 15:05:52
A nyugdíjbiztositásról kettő posztot írtam ,akkor a nyesz r számla is megérdemli hogy olyan részleteséggel írjak róla. Ezt leginkább úgy tudom leírni jól ha saját tapasztalataimat is hozzá teszem! A nyesz r számla valamikor 2006 ban indult,sajnos kevés embernek van ,alig 100 ezer embernek(ez is…..
Megint nyugdíjbiztositás,folytatva az elözö posztot. Leszek egy kicsit elfogult ezzel a termékkel kapcsolatban ugyan is 2014-töl van,akkor még nagyon gyerek cipöben jártam mint termék ismeret valamint a befektetéseket illetően,bár volt egy alapismeretem pénzügyi tudatosság terén ,volt mit…..
Igyekszem a nyugdíj megtakaritás témában is írni ,több posztot írni egy hónapban. Nyugdij megtakaritások már nagyon régen léteznek ,legrégebben az önkéntes nyugdíjpénztárak 1994-ben alakult meg ,majd 2006-ban a nyesz r számla,2014-ben jelentek meg a nyugdíjbiztositások. 2014-ben a biztósítók a már…..
Mert annyi, minden történt.... Most már rendszeresen fogok írni, egy új témáról a pénzügyi tudatosságról ami itthon hiányzik generációk óta. Magyarországon 1945 óta zajlik sajnos hogy sem az oktatásban valamint a szülő gyerek viszonyában nincs tovább adva(tisztelet a kivételnek),ami régebben 1945…..
sajatnaplomjegyzet Választás! 2022.04.02 17:26:54
Már alig várom hogy holnap szavazhassak le kell váltani ezt a kormányt! Nagyon remélem hogy lesz elszámoltatás ha Péter nyer a választáson és sok csontváz fog kihullani a szekrényből az biztos. Remélem nem veszi el az elszámolttattás a parlamenti vizsgálóbizotságban és lesz birósági ügy és és nem…..
Rögtön a közepébe csapok: Szégyellje magát a magyar kormány és ne a magyar emberek mert a nyilvánosan nem is de titokban tudna fegyvereket szállítani ukrajnának és lőszereket ,ugyan is az orosz járművek (BTR 80),harckocsikhozT72 stb nagyon sok lőszer van nálunk felhalmozva. Arról nem is beszélve…..
   Rendszeres bejegyzést szerettem volna írni sajnos közbe jött egy kis probléma a számitó géppel meg javították ugyan de annyira alap gép volt muszáj volt egy újra beruházni . Nagyon lassú volt hdd lett lecserélve ssd-re valamint ki lett takarítva. Mostani gépen jóval korszerűbb játékra is jó…..
sajatnaplomjegyzet Most ráérek! 2022.03.04 22:20:12
Természetesen az ukrán helyzetnél maradva,nem értek sem a honvédelemhez és a külügyi diplomáciához, a saját laikus véleményemet írtam le. Tegnapi nap szerettem volna ezt leírni de nem volt kedvem,a héten éjszakás műszakban dolgoztam,mai nap már nem mert múlt héten vasárnap kezdtem dolgozni.. Így…..
                          Az Ukrán helyzet.   Az elözö bejegyzés félre értésre adhat okot hogy elfogult lennék:Természetesen elitélem a katonai agressziót,de a kialakult konfliktushoz 2 állam kell,olyan mint a házasság,elözmények vannak amit a mind a kettö ország elkövetett. 1, A háborúhoz több…..
                         Az ukrán helyzet ! Elöre bocsátom nem vagyok semmilyen diktatúra hive sem a letünt kommunizmusé valamint a nácizmusért! Gondolkodjunk reálisan és elfogulatlanul amikor 2014-ben orosz támogatással a luhanszky régiót megszállták mert nem engedték a többségében orosz…..
A Roncsok című sorozat legújabb részében ismét egy Ikarus buszé lesz a főszerep!..
Salizoli 2018.08.09 15:04:43
@Efrajim Canuck: Ittt ez nem áll fennt,1 dinamó van ott mint kerékpár alkatrészek.Tolvajok tanyájától is messze van ez ettöl,pláne hogy csöves legyen,mert látszott hogy rendezett körülmények közt probált élni és nem oda piszkitott ahol élt.Ahogy a fényképek is bizonyitják...
Salizoli 2018.06.23 23:12:50
@onlajnok: Kivánom hogy ne járjatok rosszúl vele...
Salizoli 2018.06.16 15:18:32
@Parajpuding: Úgy néz ki van hova fejlödnöd hogy tudd mi a különbség az állami és a magán nyugdíjszámlák között...:DDD Tudc ennek sincs semmi köze az államhoz!Majd rá jössz te is,csak akkor késö lesz...
Salizoli 2018.06.17 11:16:57
@desw: A nyuggeroknak fizettek is bözsi utalvánnyal hogy öket válasszák megint....Morzsáért..
Salizoli 2018.06.17 12:57:16
@desw: .
Miért nincsen pénzügyi kultúránk?- Elmondom   Úgy döntöttem, hogy kiírom magamból az okát annak, hogy a magyar pénzügyi kultúra miért fetreng saját hányásában!   Az oktatást okolod? A szüleid a hibásak? Az a baj, hogy nem születtél inspiráló környezetbe?   Egy fenéket! Ezek mind körülmények.…..
Salizoli 2017.05.29 12:11:23
@Salizoli: Az elfelejtettem mondani nekem megérte a nyugdíjbiztositás,mert valóban ösztönöz a havi díj befizetésre mert online be van állitva az átutalás.
Salizoli 2017.06.04 19:16:29
@VT Man: Aggódnak? Ezt szerintem csak te gondolod igy!:))
Salizoli 2018.02.11 18:15:04
@Jack__Bauer: Ezzel a számitással csak az a baj hogy a meg kapott adójóváirás is termel hozamot,erre a saját szerzödésem a példa,külön számlán vezetik és online elérhetö.
Tehát a számitásod nem jö mert te állandónak hiszed azt az összeget,pedig befektetési egységben van és kezdeti költséget sem vonnak belóle.
Salizoli 2017.09.13 23:54:23
@Hortenz: nyesszelnis lehet simán 9%ot is hoz pl nekem..
Salizoli 2017.09.25 23:19:17
@Hortenz: Nyesz számla 9%, simán lehet..
 ..
Salizoli 2017.04.24 23:14:33
@Salizoli: ha,valamit ki felejtettem,a kockázati részt próbáld minimálisra csökkenteni.
Salizoli 2017.04.25 11:17:26
@Salizoli: Azt sajnos már nem lehet vissza hozni ha olyan sokat veszitettél,de teljesen egyett értve amit leírtál.
Salizoli 2017.04.25 12:52:45
@Salizoli: Azt elfelejtettem leirni,hogy igen nekem van normális tanácsadóm,meg vagyok elégedve vele.Egy kialakitott portfoliót sokáig kell hagyni,nem szabad sürüd adni,venni ez nem tözsde itt alapkezelök vannak,nem csodálom hogy válltottál tanácsadót, mert nem is nevezném annak azt az embert aki megbtudja mondani hogy az arfolyam a maxon van e vagy még emelkedik vagy hogy csökken az árfolyam,azokat jövendö momdónak nevezném de nem tanácsadónak,ezzel meg az a baj hogy aki tényleg ért hozzá és ugy kezeli mint szerzödés gondozó,mint ha a saját szerzödése lenne na tényleg az ö munkályát teszik tönkre,sajnos ebböl is általánositani fognak arra a közvetitöre aki ténylegesen a ügyfélért vannak és késöbb is elérhetöek.
A portfoliöt sem szabad sürün bolygatni az alapok leirásában benne van a minimális idö is.A te szerzödésed több mint 3 éves probáld minimálisra csökkenteni a kockázati dijjal,ha szüneteletted a befizetést sajnos igen akkor is vonják a költségeket.
Általában az emberek utólag okosak, utólag tudják, hogy mit kellett volna tenni, de előre az ismeretlnbe nem mernek cselekedni. Valószínűleg így vagyunk a nyugdíjjal kapcsolatban is annak ellenére, hogy egyre több ember fogja fel ennek a sürgösségét és jelentőségét. A legtöbben…..
Salizoli 2016.09.21 11:17:04
@átvert befektető: Ez úgy hülyeség amit írtál hogy csak ne,a szerződést ápolni kell,ha az ügynök nem érhető el akkor szólni kell a központba,de ez nem jellemző.
Az én esetemben is volt hasonló,hogy kiszállt az ügynök amiről nem is tudtam,az új ügynök maga jelentkezett levélben,elérhetőséggél hogy átveszi a szerződés intézést ha valamit kellene intézni.
Úgy gondolom ha valóban így történt,nem szabad hagyni magadat,
Több ponton sántitt amit írtál egyébként...
Kijöttek a friss számok az önkéntes nyugdíjkasszákkal kapcsolatban. A lényeg, hogy jelenleg 1,077 millió tagjuk van. A cégek befizetett vagyona 9,54 milliárd forintot, míg az egyéni befizetések 12.84…..
Salizoli 2016.09.20 12:47:27
@Diorella Queen: Egyéni számla van az önyp- nél mindenkinek,negy egy közös kasszába fizetnek a tagok....
Salizoli 2016.09.20 12:50:11
@Rövid G. atya: Pedig ha végig olvastadd volna a cikket akkor hasznosabb let volna hiszen informáltabb lennél,mindig a részeletekben van a lényeg.