Regisztráció Blogot indítok
Adatok
midragon

235 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
alonzomosely Imádlak utálni 6/10 2024.04.22 20:54:18
alonzomosely Nincs alku 2024.04.22 20:13:11
F. Gary Gray a legismertebb és legfoglalkoztatottabb fekete bőrű filmrendezők közé tartozik. Jó három évvel ezelőtt elkészítette négy fiatal bankrabló lány történetét A nagy dobás című produkcióban. A film szép sikert aratott és a nézők, a kritikusok elismerés emellett kivívta a producerek…..
Egymilliárd évvel a számítógépes animáció előtt! Minden idők japán szörnyeinek ősatyja hét évtizeddel ezelőtt kezdte meg gumiruhás tombolását a lángoló makett romok és a medencében úszkáló modellhajók között. A klasszikus szörnymozi sikerét követően ezidáig már több, mint negyven különböző…..
alonzomosely Bridget Jones naplója 2024.04.17 21:45:12
Az angolok vicceit bárki szeretheti vagy utálhatja, figyelmen kívül azonban senki sem hagyhatja, hiszen a jellegzetes albioni humor mára ízlésformáló tényezővé vált. Elég csak a Monty Pytonék abszurd, Mr. Bean kisemberien gonosz, Benny Hill gyermekded vagy házunktájáról a L’art pour L’art poénjaira…..
alonzomosely Napoleon 6/10 2024.04.14 18:51:13
A hősök végre visszatértek! Azok a férfiak, akik vérüket és életüket nem sajnálva kardot rántanak vagy puskát töltenek, hogy a halál szemébe nézve a végsőkig harcoljanak hazájukért, szabadságukért, elveikért vagy csak egyszerűen egy számukra sokat jelentő eszményért. Bár a többség szemlesütve…..
A korabeli, francia bűnügyi filmek egyik legsikeresebbjében Henri Verneuil rendező sztártriót állított kamera elé: Lino Ventura nyomozóként Jean Gabin és az ifjú Alain Delon, illetve bandájuk nyomában jár. A csavaros gyémántrablási sztoriban nem csupán a színészek kiválóak, de a párbeszédek és az…..
alonzomosely Fekete telefon 7/10 2024.04.01 08:05:58
alonzomosely Egy kosaras naplója 2024.03.30 11:51:22
A drogból nincs kiút! Az ember kezdi egy kis ártatlan, házmögötti szipuval, aztán jöhetnek a gyógyszerek – nem is a kábulat, csupán a sportteljesítmény növelése végett –, aztán ha már ez is kevés, szúrhat a tű, hogy bevégezze az eddig elkezdett munkát. Így kezdi Jim Carroll (Leonardo DiCaprio), a…..
 A katasztrófa-sorozat talán leggyengébb részében kisrepülőgép ütközik egy 747-es utasszállítóval, ami aztán irányítás nélkül száguld a végzet felé. Ismét (korabeli) sztárgárda - Charlton Heston, Karen Black, George Kennedy, Linda Blair, Jerry Stiller - próbál túlélni és menteni a…..
Egy pasas, aki ellopta a legendás Hollywood-felirat egyik O-betűjét. Hogy ki ő? Hát Bab. Egyszerűen csak ennyi: Bab! Semmi más, csak: Bab! Na jó, mivel azért nem egészen áll így a dolog, hiszen nemrégiben még más nevet használt. Úgy hívták, hogy: Mr. Bab! Ő az az alacsony grimaszbajnok,…..
Rob Reiner rendezői karrierje során több zsánerben is kipróbálta magát és még a nyolcvanas évek végén sikerült egy olyan kaland-mesefilmet elkészítenie, ami Amerikában mára a korabeli csehszlovák királylányová-történetek kultikus magasságába emelkedett. Az ifjonc Cary Elwes és Robin Wright szerelmét…..
A holló címről természetesen a nagytöbbségünknek a 30 éve bemutatott és apja, Bruce után szintén fiatalon az árnyékvilágból eltávozott Brandon Lee kultmagasságba szárnyaló, komor filmje ugrik be elsőre. Manapság, a jócskán túlárazott szuperhős képregényfilmek univerzumában meg is feledkezünk róla,…..
Tíz évvel ezelőtt, 1994-ben új legenda született. A születés azonban magával hozta a halált is, hiszen egy alig 28 éves, jobb sorsa és valódi sztárságra érdemes fiatal színésznek kellett eltávoznia ahhoz, hogy megszülethessen minden idők egyik legsötétebb és legegyénibb igazságosztója, Eric…..
Az egyik legnagyobb francia színész, Jean Gabin a színpadon kezdte karrierjét, majd több, mint száz filmben bizonyította zsenijét 1976-ban bekövetkezett haláláig. Ez a fekete-fehér, vicces krimije amiben idősödő csibészként bűnöz, ugyan nem a legjobbja, de A balek bosszúja fő pénzhamisítójaként is…..
alonzomosely Csúcsformában 2024.03.12 19:58:52
Na végre! Megtörtént az, amire minden megszállott Jackie Chan-rajongó már hosszú-hoszú évek óta készülődött! A bunyósfilmek elsőszámú nagymenője, a fantasztikus harcművészeti koreográfiák és lélegzetelállító kaszkadőrmutatványok nagymestere, Jackie Chan végérvényesen befutott. Az eddig csak…..
Joe Dante rendező a farkasemberes horror és a nagy világsikert hozó Szörnyecskék után maradt a sci-finél és három tini főszereplőjével - közülük csak Ethan Hawke és River Phoenix váltak ismertté, ám utóbbi élete és karrierje tragikusan korán véget ért - a zöldövezeti hátsó kertből repíti a srácokat…..
Még egy film 1978-ból, a vietnami háború dzsungeléből! Jó sok évvel Gerard Butler előtt a már öregedő harcos, Burt Lancaster is a pokolban vacsorázott, amikor a hatvanas évek elején a franciák leváltására az amerikai haderő első katonái Vietnamba érkeztek, hogy felvegyék a harcot a Vietkong ellen.…..
midragon 2024.03.11 20:44:33
@gigabursch: Én sem írtam, hogy nagyszerű lenne, pont a 6/10-nek megfelelő.
Don Simpson elment. A magánemberként szélsőséges életvitelű – drog, pia, szexbulik ­–, de egyébként kitűnő, száz százalékig maximalista sztárproducer 1996 januárjában, 52 éves korában hagyta itt a film- és árnyékvilágot. Elválaszthatatlan társával, Jerry Bruckheimerrel összértékben jóval több, mint…..
alonzomosely A titokzatos nő 2024.03.04 20:56:10
Szerelemvonat Busanba Erotika és erőszak helyett romantika és nyomozás: Park Chan-wook rendhagyó szerelmi története csavaros, néhol meglepő és bár Cannes-ból elhozta a legjobb rendezés díját, azért nem oly izgató, mint A szobalány és nem is kalapál el úgy, mint az Oldboy – ehelyett megajándékoz az…..
Bár a vietnami háború traumáját feldolgozó mozik egyik legsikerültebbje A szarvasvadász, a Cannes-i premierjéről a komplett akkori keleti blokk tiltakozva kivonult és hiába kapott 5 Oscar-díjat - a rendező, Michael Cimino, maga a film, illetve a De Niro - Streep - Walken trió -, hazánkban…..
alonzomosely Igaz történet 2024.02.29 17:41:21
David Lynch-csel kapcsolatban általában nem ehhez szokott az ember, hiszen a független király eddigi munkái alapján joggal alakult ki róla az a kép, amely őt a sötét, bizarr, idegborzoló sejtelmesség és a szürrealizmus elsőszámú kamerás festőjévé emelte. A mindig új utakat kereső filmes most tényleg…..
Alan Parker rendező (Madárka, Lángoló Mississippi, Evita, Angyal a lépcsőn) egyik legjobbja az ötvenes évekbeli, párás, bűnös New Orleans-i mocsárba ránt bele, ahol Harry Angel nyomozó (Mickey Rourke még jóképűen) egy titokzatos fickó, Louis Cyphre (Robert De Niro pokolian) megbízásából nyomoz a…..