Regisztráció Blogot indítok
Adatok
midragon

150 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
alonzomosely Csokoládé 2022.05.20 08:49:05
Sosem hittük volna, hogy létezik élet a lyukas csokoládén túl! Azt pedig pláne, hogy minden idők legnagyobb csokoládétudorát, a nagybecsű Gombóc Artúrt követően még lehet bárki, aki többet tud eme igen változatos és fenséges étkek titkairól. Hát… tévedtünk! Testes csokifalónk lexikális tudása…..
alonzomosely Pánikszoba 2022.05.18 20:29:59
Meg (Jodie Foster) kislányával, Sarah-val (Kristen Stewart) beköltözik egy több szintes, New York-i lakásba. A tágas, gyönyörű otthon azonban rejt némi érdekességet: egy pánikszobát, egy betonfallal, páncélajtóval védett, élelmiszerrel, külön telefonnal és monitorokkal biztonságossá tett helyiséget.…..
Larát eddig sem lehetett nem szeretni: a női Indiana Jones ugyanis nem csupán az akrobatikában volt otthon, de ügyesen használta az ökleit, a világ összes fegyverével közeli barátságban volt, emellett pedig nem elhanyagolható tény, hogy dögös bakancsa felett még dögösebb forrónadrágot viselt, az…..
alonzomosely Tűzhányó 2022.05.02 21:43:55
Köztudomású dolog, hogy a hollywoodi filmgyártást nem csupán a tehetség, a szakértelem, a profizmus és a befektetésre váró nagymennyiségű pénz emelte a világ fölé. Bizony, volt ott még egy egyébként teljesen hétköznapi és feltűnésmentes tényező is! Nevezetesen: a napsütéses időjárás, amely igencsak…..
alonzomosely Visszavágó 2022.04.27 17:40:49
Mel Gibson a hollywoodi nagyágyúk közül is az egyik legbiztosabb pénzügyi befektetésnek számít. A negyven felett is jóképű, vonzó és lehengerlő lendülettel játszó sztár nem csupán a kamerák előtt, de azok mögött is valami egészen egyedire képes: két saját rendezése, Az arcnélküli ember, illetve A…..
alonzomosely Crocodile Dundee 2022.04.27 17:19:52
„Ez nem kés! Ez A KÉS!” ­– szólott Paul Hogan és lazán előhúzott egy jó fél méteres „dzsungelkardot”. A Crocodile Dundee első részének eme legemlékezetesebb poénja máig él az emberek emlékezetében. De nem is csoda, hiszen bemutatásakor nálunk is több százezren voltak kíváncsiak a messziről jött…..
Igen, hiába filmmániákus az ember, a mindennapi, családi teendők mellett filmes élete igazából nem vizuális élvezetekkel, hanem a megnézendő alkotások listáinak készítésével telik. Hiszen – pláne, amióta a streaming szolgáltatók is beléptek a játékba – a showbiz dömpingben évenként százával nő a…..
alonzomosely A Sakál 2022.04.17 09:55:09
Bruce Willis most aztán igazán tapsikolhatott örömében! No nem azért, mert már megint egy akciódús filmbe hívták lövöldözni; hiszen vérrel és verejtékkel írt pályafutása alatt már eddig is jónéhány hadosztálynyi embert küldött át a másvilágra. A nagyjából húszmilliós gázsi sem dobogtathatta meg…..
alonzomosely Jackie, a jófiú 2022.04.16 17:57:33
Végre sikerült! Jackie Chan, Ázsia elsőszámú, milliárdos rajongótábort magáénak tudó akcióhőse az egész világon befutott. Hiába dolgozott húsz éven át kőkeményen és hiába törte diribdarabra a legkisebb porcikáját is, csak most, a kilencvenes évek közepére-végére sikerült neki az igazi áttörés. De…..
alonzomosely Tommy Boy 2022.04.15 10:52:15
Szombat este, ugye sok mindent lehet csinálni… Lehet például: szunyókálni az ágyikóban, sörkuglizni a brigáddal, popcornozni a mozijegyszedővel, bulizni a barátnővel, felcsavarodni egy fára a haverokkal vagy a diszkóban a bemosok-az-arcodba nevezetű gyorsasági játékot űzni. Léteznek azonban jóval…..
alonzomosely CODA 2022.04.06 18:10:58
A múlt héten osztották ki az idei Oscar-díjakat és azon kívül, hogy Will Smith „watchagonnado” felkiáltással odapattintott egyet Chris Rock állára, az addigi abszolút favorit, A kutya karmai közt hatalmas botlása borzolhatta az egyre lemondóbb kedélyeket. A tucatnyi jelölésből azért Jane Campion…..
alonzomosely Utódlás 1-3. évad 2022.03.27 11:11:14
Családot, barátságot és a bizniszt keverni állítólag nem egészséges dolog. Vagy mégis és éppen ez hozza a valódi üzleti sikert? Az Utódlás című sorozat bőven ad példát mindkét tétel megerősítésére, ám hogy mi az erősebb a vér köteléke vagy a pénz szaga, arra a nézőnek kell majd választ…..
alonzomosely Feltámadás 2022.03.26 08:24:31
Fel! Támadunk! – adja ki immár sokadszorra a parancsot John Prudhomme, a kemény, de nehéz családi emlékeket hordozó zsaru és kollégái élén benyomul a bűntény helyszínére. Becsörtetve és a mocskos slozin egykedvűen üldögélő, nagydarab, fej nélküli hullát megpillantva azonban rá kell eszmélnie, hogy…..
alonzomosely Az utolsó szamuráj 2022.03.21 20:49:33
Andszin-szan elámulna… Tom Cruise, az amerikai polgárháború hőse Japánba keveredik és kormányos elődjéhez, Richard Chamberlainhez hasonlóan kimonót ölt magára – Tom-szan azonban nem elégszik meg ennyivel: nemsokára kardforgató szamurájként indul csatába. Edward Zwick rendező felettébb vonzódik a…..
alonzomosely A jövő hírnöke 2022.03.10 07:01:18
Driiing – driiing ! Driing – driing ! Mint szokták volt mondani: a tejesember mindig egyszer, a postás mindig kétszer csenget. Legalábbis mostanáig! Mától ugyanis a postás már a csengőkapcsoló közelébe sem merészkedik, csak becsúsztatja az ajtó alatt a borítékot és a fal mellett suhanva iszkol is…..
alonzomosely Fekete Amerika 2022.03.05 12:57:23
Képzeljük, mi történne, ha az Ovális Teremben egy afro-amerikai president tenné fel a lábát az asztalra, ha a Ku-Klux-Klan tagjai célpont és munka híján csak a portájuk körüli gyep nyírásával ütnék el az időt, ha már kevésbé lennének látványosak a kosármeccsek, pár tizedmásodperccel lassabban futnák…..
Szépen animált és látványos bunyókkal tűzdelt harcoshercegnő mese a Disney-világból, ahol elképzelt dél-kelet-ázsiai vidékeken barangolhatunk. De vajon Raya, a Szív-béli hősnőnk képes-e valami új koreográfiát bemutatni, ami lepipálhatja a (rajzolt) Mulan és a Kung-fu panda…..
alonzomosely Get Carter 2022.02.27 07:59:17
Csípd el a remake-et! Thomas Crown és Shaft után most Carter akciózik egy hetvenes évekbeli klasszikus újtájában. Nem is rosszul! A nyolcvanas évek akcióistenei – lásd még: Arnie címszó alatt – sajnos leföldelték villámaikat. A mennydörgésük sem a régi már, hiszen azok, akik jó másfél évtizede…..
Az ígéret szép szó… Aki a nyolcvanas évek elején-közepén volt gyerek, tudhatja, milyen izgalmas érzés összerakni az NDK-s Astro-Cabinet távcsövet, aztán a Hold felszínét vagy A Farkasbercit kutatni a csillagos égen – és arra emlékezni, hogy anno milyen sokkoló is volt látni a Challenger utolsó…..
alonzomosely Mission: Impossible 2 2022.02.25 09:12:51
John Woo-val hivatalosan csaknem tíz évvel ezelőtt találkozhattunk, amikor Van Damme soványka sztorijú, de jól rendezett Tökéletes célpont című lövöldözősdijét készítette. Odahaza a hetvenes évek elejétől elsősorban vígjátékok és romantikus mozik készítésével foglalatoskodott, de aztán Tsui Hark…..
alonzomosely A velencei kurtizán 2022.02.23 15:11:53
Nem biztos, hogy Catherine McCormack neve mindenki számára túl ismerősen fog csengeni. Bár azok, akik még emlékeznek A rettenthetetlenre, illetve már többször is megnézték Mel Gibson lenyűgöző filmjét, felkaphatják a fejüket a név hallatán. Catherine McCormack játszotta ugyanis Mel, alias William…..
alonzomosely Mission: Impossible 2022.02.23 11:14:40
Akkoriban, amikor a Commodor 64-esen pötyögtettük az ős-kompúterjátékokat, a fene sem gondolta volna, hogy az a bizonyos Impossible Mission nevezetű ugra-bugra, behatolós-kulcskeresős játék egy korábbi, nagyon sikeres tévészériából lopta az alapötletét. Ha pedig most végignézzük Tom Cruise…..
alonzomosely Amerikába jöttem 2. 2022.02.21 17:47:29
Egyszer, réges-régen, amikor Eddie Murphy kissé szűkebb pocakkal még reményteljes királyfi volt, a napfényes Afrikából elutazott a királynők szürke városába, Queens-be, hogy jó reggelt kívánjon a szomszédjainak... A sztorit mindannyian ismerjük, jót is szórakoztunk rajta anno, ám most eljött az…..
alonzomosely A gyűjtő 2022.02.21 17:06:26
Csók a lányoknak! Örök kérdés férfikörökben, hogy a női nem ifjabb korosztályának tagjai közül melyik csoportból lehet kiválasztani a legmegfelelőbb fehérszemélyeket. Valaki a butuska, de formatervezett bombázókra esküszik, más inkább a fakultációról fakultációra rohanó, átlagarcát dioptriák mögé…..
Höhö-höhö, ez ténleg tök állat! Höhö! De ténleg! Nna, akinek erről a rövidke, de annál velősebb, véleménynyilvánításról most hirtelenjében nem ugrik be, hogy vajon kitől is származik, annak sajnálatosan óriási multikulturális szakadékok tátonganak a búrájában. Ami természetesen nem olyan nagy baj,…..