Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kerzo

16 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vettem egy WorkZone akkus csavarhúzót az Aldiban, és ebben a videóban bemutatom az első benyomásokat...
Munkapad Sétáló asztal 2016.08.06 11:09:29
Bár ez a holland projekt nem mai darab, azért még mindig csodálkozást vált ki az emberekből. Egy hagyományos bútordarab újragondolása, amely így megmutatja, hogy mechanika szépségeit. Működtetése egyszerű, ha magunktól eltóljuk, vagy magunk felé húzzuk, akkor a mechanikai kialakításnak köszönhetően…..
Készül a szalagfűrész. Ebben a videóban bemutatom, hogy hogyan ragasztottam fel a gumírozott parafa bandázst a szalagvezető tárcsára...
Az útóbbi időben megnéztem néhány konstrukciós videót a 3D CNC marógéptől kezdve a különböző emelő szerkezetig szinte mindenről. A közös az volt bennük, ami egy kicsit elrettentett, hogy szinte mindent hegesztettek. Önmagában semmi bajom a hegesztéssel, én is szeretem alkalmazni, ha igényli az adott…..
Karácsonyi zöld fenyőKarácsonykor hozzám jő,Kis szobámba díszelegÁraszt békét örömet. Karácsonyi zöld fenyőFeldíszítve még szebb ő,Szaloncukor, habkarika,csillagszóró, és a boa,Gyertya fénye tündöklő...
Valamit tennie kellett az iWiW-nek, ez kétségtelen. Olyan mértékben húz el mellette a Facebook és a piac, hogy azt nem volt szabad szó nélkül hagyni. Mert az iWiW-et túlzás nélkül mindenki temeti. Egész egyszerűen nem találok olyan véleményt, ami akár csak egy kis esélyt is adna…..
V. rész Mi is történt? Most pedig vegyük lépésről-lépésre, mi is történt első sörünk elkészítése során. I. Fertőtlenítés A fertőtlenítés és a mikrobiológiai tisztaság a sörkészítés allatt az egyik legfontosabb mozzanat. A sör kiváló tápatalaj a mikroorganizmusok…..
Az iwiw-et az internettel foglalkozó környezetem temeti. Az iwiw mára nem hype-os, halott cucc, felejtős, ennyi volt, kapu becsuk, ágyő, viszlát, és kösz a halakat. Az iwiw helyett itt a Facebook, az a király, az a cool, az a jó, az kell nekünk, az a divat.Amúgy az iwiw köszöni…..
Nagybátyám is előszeretettel készített gyufaszálakból épületeket, úgyhogy közelről is megcsodálhattam, megérinthettem az aprólékosság és türelemjáték netovábbját. A gyufamakettek készítése, azaz különböző épületek élethű makettjeinek kidolgozása gyufaszálak…..
kerzo 2010.09.15 08:57:52
@Bal: Miért, abban mi a művészet, hogy reprodukálok egy arcot, vagy tájat egy vásznon?

@nál: "Ez a legmagasabb szinvonalú iparosmunka." És ugyanez igaz a szobrászra is, meg a freskó készítőre is.

Egyébként a művészet maga a reprodukció. Néha létező dolgokat reprodukálnak, de néha csak érzéseket.
Munkapad Szék és létra egyben 2010.09.15 08:56:00
A legtöbb háztartásban előfordul, hogy ha magasra kell nyúlni, akkor az első dolog, ami a kezünkbe akad, egy szék. Ez néha elég, néha nem. De ahogy a mondás tartja: Ha rövid a kardod, toldd meg egy lépéssel. Esetünkben ez úgy alkalmazható, hogy ha alacsony a széked, toldd meg…..
Munkapad Szerszámélezés 2010.09.10 09:15:00
A mai bejegyzésben egy egyszerű, de annál hasznosabb eszközt szeretnék bemutatni. Ez pedig nem más, mint egy kis támaszték köszörűgépre, amivel megfelelő módon meg lehet támasztani az élezni kívánt szerszámot.   Miért hasznos ez? Gondolom az senkinek nem okoz meglepetést, hogy megfelelő munkát…..
A héten kezdi el befrissíteni a Gmail-fiókokat a Google a "Priority Inbox"-szal. (update: A Google közben elkezdte frissíteni a magyar nyelvű Gmail-fiókokat is. Magyarul a "Fontos levelek" nevet kapta a funkció.)A Priority Inbox nem más, mint egy olyan ajánlórendszer,…..
Munkapad Munkavédelem 2010.08.30 22:21:00
Minden munkát ezzel kezdünk. Vagy mégsem? Sokat csodálom az amerikai építő/szépít/bontó/barkácsoló műsorokat. Szinte minden alkalommal felhívják a figyelmet, hogy bármit csinálunk, használjunk megfelelő védőfelszerelést. Tudom, hogy ebben biztosan nagy szerepe van annak, hogy…..
Munkapad Helló világ! 2010.08.24 20:06:00
Sokféle módon lehetne megmagyarázni, hogy miért van szükség erre a blogra, kezdve a világválságtól, egészen a mindenki blogol nagyszerű indokokig. De ettől egyszerűbb a helyzet. Az ok csak annyi, hogy az, ami lehet kényszerből, vagy szenvedélyből történő dolog, hogy az ember a…..
A Zugügyvéd meglátása szerint egyre több végrehajtás lesz napirenden a közeljövőben, az alábbi levél is egy ilyen konkrét problémáról szól, ráadásul ingatlanrész végrehajtásáról.Tisztelt Zugügyvéd, Szeretném kérni a segítségét. A fiam 2 év házasság  és…..
Pozitívumok a magyar vasúton - ezt a címet is adhattam volna. Most ne a mellékvonalak bezárásáról (szünteteltetéséről stb.) beszéljünk. Azt nézzük meg, találunk-e arra utaló jeleket az új menetrendben, hogy Magyarországon lehet jó vasutat csinálni. A MÁV-START hivatalból…..
kerzo 2009.12.30 20:13:38
@vonat blog: Arra sincs pénz. Hitelből építik.

A szolgáltatás minősége a mögötte álló irányítási rendszer minőségétől függ. Ahhoz, hogy itt változtatást lehessen elérni, olyan személyekre van szükség, aki ismeri egy modern vasút mögött álló irányítási rendszer felépítését és működtetését. Ilyen emberből igen kevés lehet idehaza. De ha véletlenül találnak valakit, akkor olyan mértékű ellenállásba fog ütközni (pl. szakszervezet részéről), hogy képtelen bármit is csinálni.
Olyan sok, fapados légitársaságokra panaszkodó levelet posztoltunk már be, hogy direkt üdítő egy kis magyarozós utasgyalázást olvasni. A véres kardot Gyöngyvér hozta, akit kiborít a magyaros ügyeskedés a Wizzair járatain. Hány csomag az egy kézipoggyász? Milyen hosszú a pannon…..
Tehetetlenség vagy lehetetlen felkészülni az ítéletidőre? Mármint arra az arasznyi hóra, ami minden páratlan évben meglepi országunkat?   Ki gondolná, hogy az egyre ritkább hazai havazás miatt megbénult MÁV egy bő hétre elegendő témát biztosít a szak- és kevésbé…..
A rendőrség egyre több kerékpárt kap adományba. Az adakozókedvű vállalkozók, önkormányzatok rendszeresen a „speciális” festés segítségével próbálják jelezni, hogy a testületnek szánták a bicikliket. A rendőrség azonban még az autók dizájnja sem egységes, a…..
kerzo 2009.12.23 19:51:01
@Cactus71: Szerintem majd átszerveznek a rendőrséghez egy csomó vasutast és akkor legalább hatalom is lesz a kezükben. Vagy valami tartalékos postás hadosztályt ültetnek rá a biciklikre.
Nem volt szándékomban, hogy írjak, de az események úgymond rákényszerítettek. :) Az egész történet szombaton (2009. dec. 19,) kezdődött. Szokásosnak mondható téli nappal, amihez hozzá tartozik az is, hogy esik a hó. Nos ez a dolog így december második felében bizony sokakat…..
Tudom, kicsit erős a cím, de koránt sem véletlen. Szeretnék megosztani néhány gondolatot, hogy szerintem miért tartunk ott, ahol tartunk. Természetesen ez is a szabályokban keresendő, illetve a szabályok betartásában. A katonaságnál volt egy mondás, miszerint a parancsot nem…..
A parlament a minap fogadta el azt a jogszabály változást, amelynek hatására jelentősen megváltoznak a hitelfelvétel szabályai, legyen az gyorskölcsön, vagy lakáshitel. Az eredeti cikk itt olvasható.Nem kívánok kitérni minden részletre, csak néhány dolgot kiemelni:Januártól…..
Az előző bejegyzésben már megemlítettem, de akkor most leírom azt is, hogy miért tartom az új törvényt, illetve annak a csekk befizetésére vonatkozó részét hülyeségnek.Tényleg az a legegyszerűbb módja a pénz korábbi beérkeztetésének, hogy az egyszerű emberrel számoltatjuk…..