Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Empty

1 bejegyzést írt és 8454 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem szokásunk napi aktualitású hírekre reagálni, de engedtessék meg nekem egy szubjektív kivétel: most olvastam, hogy Kiss Ernő nyugállományú rendőr dandártábornokot egy óra leforgása alatt kétszer is ittas vezetésen kapták Budapesten. Erre a hírre szeretnék reflektálni pár mondatot...
„A csók az influenza megszerzésének aránylag kellemes módja.” (Vető József)  ..
Empty 2009.10.21 11:44:20
@Kocka Költő:

Neked is szép napot!

Annyit kéne tisztázni, hogy a 78 illetve 74 még hátra van, vagy összesen?
Empty 2009.10.25 02:05:06
@Kocka Költő:

Most meg:

Buddy Rich performs "Two O'Clock Jump" solo, 1964
www.youtube.com/watch?v=YaThs_k-v9k
Empty 2009.10.25 02:58:35
Biztos vagyok abban, hogy, olvasóink közül azok, akiknek (szerencséjükre vagy pechjükre – hozzáállás kérdése) már volt alkalmuk találkozni a büntetőjoggal, felfedezték, hogy az összeesküvéselméletek elmélete bizonyos szempontból hasonlít a bétékához, legalábbis az…..
Empty 2009.10.09 13:58:53
@scuderia ferrari:

Viccbôlvan, te is feltehetsz Moszkvics feliratot a 458 Italiádra, s majd mosolygok. :-)
Empty 2009.10.21 17:07:20
@gothmog:

Azért adtam többféle forrásból linket, hogy mindenki maga döntse el. :-)
Rájöttem! Szemétszállítás 2009.10.21 08:59:00
Valamilyen okból a háztartási hulladékot nagy, drága autókkal viszik egyik helyről a másikra, keresztül-kasul az országon, sőt az egész földrészen. Ez a megoldás nagyon sok közlekedési balesetet okoz, és igen sok az - állítólagos üvegházhatásért felelős - gáz is…..
Empty 2009.10.21 13:50:16
@ern0:

Nem tudom még sose néztem meg a netet. Azért nem fogom beköttetni a villanyt, aztán meg fizetném a rendelkezésre állási díjat vagy mijafaszt. Napersze.
Empty 2009.10.21 15:23:46
@darvicor:

Miért nem kefélsz egy jót? Egy idôre elmúlik a hiábavalóság-érzésed.
Sok értelme nincs a blognak. Brúnó viszont nem hatalmazott föl a blog egészét érintő tevékenykedésre, és technikailag sincs rá jogom, viszont a kérdést feltehetem.Végülis ha én nem rakok ki új posztot, akkor gyakorlatilag nem megy tovább, mert a többi admin csak ritkán néz ide.…..
Empty 2009.09.28 21:43:21
Grand Central (K-Pax soundtrack)
www.youtube.com/watch?v=YAgp-BeBnOs

[Már volt. Tudom. Ezentúl minden ami lesz már volt.]
Empty 2009.10.20 03:12:10
@Lena.:

A cinkék nekem évek óta visszatérnek. Van egy vagány, aki akkor is csipeget, ha kinyitom az erkélyajtót. Ha kilépek persze elrepül. A napraforgó- meg a kendermagot imádja.
Empty 2009.10.21 00:43:00
@Lena.:

Vagy megkéred a feletted lakót, hogy kössön már 2 zsineget a korlát aljára. Vagy van esetleg ruhaszárító, bográcsállvány vagy ilyesmi amirôl lógatni lehet. Vagy kiakasztasz a korlátra egy kis mûanyag tálcát, amiben csak a kisebb madarak férnek el. Ha a saját erkélyed korlátjára kötöd, a nagy madarak akkor sem férnek hozzá, s mondjuk belülre, hogy lásd is a cinkéket. Na meg a fa, aminek az ága majdnem benyúlik az erkélyedre. Ha elég közel van arra is kötheted. Most hirtelen ennyi ötlet. :-)
Ilyen reklám is volt? Ugye nem?  A kép innen Kedves Szakítós! Nemrégóta olvasom csak a blogot...és sosem gondoltam, hogy egyszer Én is megírnám a sztorim....De most itt az idő :-)2008 decemberén kezdődött... Nevezzük a fiút G. -nek...Regisztráltam egy…..
Meggyanúsította Fernando Alonsót következő csapattársa, Felipe Massa, szerinte ő is benne volt a szingapúri csalásban. A Ferrari néhány óra múlva közölte, a brazil nem úgy értette. ”Ő a legkevésbé, de Alonso is benne volt, tudta. Nem bizonyítható, de természetesen…..
Empty 2009.10.15 17:42:11
A Maderspach családA mai gyásznapon az egész Kárpát-medencében számos megemlékezést tartanak az aradi vértanúk kivégzésére emlékezve, emléküket persze mi is tiszteletben tartjuk, de a mai (és a sorozatban következő) poszt elsősorban a méltatlanul elfelejtett mártírok emléke…..
Empty 2009.10.07 20:17:26
@Árpádka:

Festetich György a XVIII. század végén már követelte az önálló magyar alakulatok létrehozását, Festetich László alapítványt hozott létre valamikor 1830 körül ,,a katonai Tudományoknak édes hazánkban leendő tökéletesítésére". Eszterházy Pál a Batthyány kormányban miniszter volt, a szabadságharcban nem vett részt tevôlegesen.
Empty 2009.10.07 20:24:07
@Super 64:

,,Hermann szerint Haynaut ezzel szemben Grazban temették el március 17-én, tehát holttestét nem szállították el a Szatmár megyei Nagygécre, ahol a bresciai hiéna 1850-es nyugdíjazását követően letelepedett. Ettől persze még feléledhetett volna, de Hermann szerint ez alaptalan legenda. Haynau 1805-ban, illetve 1809-ben sebesült meg, az utóbbi alkalommal a mellén; nem valószínű, hogy ennek 50 év múlva ilyen hatásai lettek volna. Az igaz, mutat rá a történész, hogy Haynau gyakori fejgörcseiről többen is megemlékeznek; de az agy- és tüdővérzést még a korabeli orvostudomány is meg tudta különböztetni a tetszhaláltól. Haynau halálának valódi diagnózisa ugyanis „akut agy- és tüdővérzés” – igaz, a halál beálltának napja érthető okot adhatott a legendák nekiburjánzására: 1853. március 15., a forradalom kitörésének ötödik évfordulója. Isten keze lesújtott a bűnösre, nyugtázta a nép elégedetten, hozzászámolva még vagy tucatnyi rejtélyesnek, különösnek mondott halálesetet a megtorlók környezetében."

urbanlegends.hu/2009/10/megkesett-kegyelem-elveboncolt-haynau-es-a-nema-bucsu/
Empty 2009.10.10 13:08:47
@Lord_Valdez:

A Dayka Gábor és az Ugron Gábor között van. :-)
Alaszka délkeleti sarkában, az atabaszk indiánok athna nevű törzsének egykori halász- és vadászterületén található egy – körülbelül 300 állandó lakosú – kis település, Gakona. Határában sétálva az óvatlan látogató (aki talán csak a környék lazacállományát…..
Empty 2009.10.08 16:53:08
@Bobby Newmark:

Miért fáj? Rossz a frekvenciád?
Na kérem szépen, mai posztunkat egy olyan Valaki szerzette, aki annyira félti identitását, hogy még művésznevét is nekem kellett kitalálnom. Olvassátok hát Pierre Woodmantől az informatikusok egy újabb, kiemelt fajtáját sok szeretettel s jó kedvvel: A modoros IT-vezető…..
Empty 2009.10.07 20:47:56
@vákum:

Majdnem az összes megvan a felsoroltakból. :-)
Szlíper gyöngyszeme következik, hosszú és nagyon jó. Szépjónapot Tibikém! A modoros autós íráson felbuzdulva engedtessék meg nekem, hogy a modoros autóvásárlókat egy csokorba szedjem. Jómagam 4 évig dolgoztam autókereskedelemben, így az alant felsorolt…..
Empty 2009.10.05 05:12:24
@magyar-magyar szótár:

Végigolvastam, s jólesett így hajnalban.
Amikor 1741-ben az orosz szolgálatba szegődött, dán származású haditengerész, bizonyos Vitus Bering kapitány egy tengeri vihar folyományaként kényszerből kiköt egy kis, északi szigeten, még nem tudja, hogy a környező tengert, valamint az Újvilág és az Orosz Birodalom közötti szorost róla fogják…..
Ebben a posztban a Konföderáció XV. századi hódító háborúit foglalom össze. A Morgarteni csatától számítva majdnem napra pontosan 200 esztendeig tartó földrajzi, politikai, gazdasági növekedést a másik m betűs csata, a Marignanoi (ejtsd Márinyánói) két nap alatt lefékezte,…..
Empty 2009.10.02 00:06:51
A fenti kép mutatta be egy angliai ingatlan adottságait a lakáshirdetésben, a helyszínen pedig az alábbi látvány fogadta a látogatókat:   Igen, Hölgyeim és Uraim ez egy atomerőmű. Nem minthogyha bármilyen más ipari létesítmény…..
Empty 2009.10.01 21:58:34
@molnibalage:

A KFKI-s 10MW. Kutatóreaktornak nem kevés.
A különböző államok (hadseregek) nukleáris csapásmérési potenciálja, kapacitása (magyarán és leegyszerűsítve: atombomba a spájzban) olyan téma, amely az utóbbi időben (hála az Iráni Iszlám Köztársaság, valamint Észak-Korea erőfeszítéseinek) nemcsak a biztonságpolitikai…..
Empty 2009.09.30 20:21:47
@k i cs i m a c i:

Nem vett részt a nyilvános tárgyaláson, de ott volt.
Részlet az emlékiratából:

,,dr. Páthy Sándornak lényeges része volt abban, hogy eredetileg engem és fiamat Nürnbergbe vittek, s itt végre foganatosítható volt tanúként részletes kihallgatásom, s ezután visszanyertem szabadságomat. Páthy a szokásos szóbeli kihallgatás és keresztkérdések helyett írásba foglalt kérdőívet szerkesztett, s ez lehetővé tette, hogy tanúvallomásomat és fiamét elfogulatlanul mérlegeljék.
Empty 2009.09.30 20:42:33
@k i cs i m a c i:

Nem tartották háborús bûnösnek se az amerikaiak, se Sztálin.
Talán az egyház közbenjárása is számított.

1946. február 14-én a szentszéki államtitkárság a következő levelet intézte Nagy-Britannia vatikáni nagykövetéhez, D. G. Osborne-hoz: „A szentszéki állam köszönti Nagy-Britannia Őfelségének szentszéki követét és veszi a bátorságot, hogy figyelmébe és meggondolásába ajánlja azt a kérést, amelyet Horthy tengernagy, Magyarország korábbi kormányzója érdekében kapott. A kérés kiemeli, hogy újabban Horthy tengernagy magyarországi bűnösség alóli felmentése után, a sajtóban olyan hírek jelentek meg, hogy őt letartóztatták vagy le fogják tartóztatni, mint háborús bűnöst, és kiadják Jugoszláviának. A kérelem nyomatékosan szeretné elérni, hogy XII. Pius pápa Őszentsége Őfelsége VI. György angol uralkodóval együtt közbenjárjon és a szentszéki megbízott az utóbbihoz eljutassa azt a kérelmet, amelyet, mint állították, több millió magyar állampolgár nevében készítettek, akik Horthy tengernagyot mély ember jellemű és érzelmű államférfiúnak ismertek, aki a magyar nép tiszteletét és becsületét élvezte, és akit meg kellene kímélni attól, hogy igazságtalanul perbe fogják a jugoszláv hatóságok.""
Soha ne vallj szerelmet a kapcsolat elején, értelmetlenség. Valaki vagy érzi, vagy nem. De ha mondod és nem viszonozzák, akkor az a világ legértelmetlenebb és leghitványabb pillanata lesz az életedben. Sziasztok! A történetem 1,5 éve kezdődött, amikor nevezzük A.-nak beiratkozott a…..
 Patak parton nem csak Kukorica Jancsi és a Tompos Kátya alakította Juliska ismerkedik? Hát mi van itt, szájjal kielégített? Mert arra járt? Kedves Szakítós! Az egyik legizgalmasabb szerelmi történetem szeretném megosztani veled. Az egész három éve kezdődött, 18 éves…..
Empty 2009.09.17 21:23:02
Empty 2009.09.17 21:37:11
@tuli_:

Keveredés-e, ha szándékos? :-)
Nyári poszt. Majd 100 komment körül lesz újabb :P (Nádas Gyuri) Napi betevő: "A démonokat dobokkal elűző bennszülötteket nem értik meg a civilizált népek, akik dudálással próbálják szétoszlatni a dugót." (ismeretlen) ..
Rájöttem! Halálbüntetés 2009.07.13 12:45:00
A halálbüntetés évezredeken keresztül tökéletesen működött a legkülönbözőbb történelmi korokban is: a súlyos bűncselekmények elkövetőitől megszabadították a társadalmat, mint ahogy a rosszindulatú daganatot is kivágják az emberből. Az utóbbi évtizedekben azonban…..
Ha van turistabarát város, akkor van turistanembarát is. A bejegyzés címe amúgy kérdésnek tűnhet, de nem az, mert Budapest nem kérdez e témában, hiszen magától is jól tudja, hogyan lehet rosszul élni az adottságokkal. Ez most egy ilyen negatív hangulatú bejegyzés…..
Blogunk egyik kedvenc sárdobálójának, Bayer Zsoltnak, a polgári közéleti napilap főmunkatársának ismét remek írását olvashatjuk a neves újság 3-dik oldalán (illetve ITT). Magához mérten keveset cigányozott ("ha cigány család költözne a szomszédjába, akkor…..
Rájöttem! Darwin 2009.01.02 18:29:00
Az ember, aki miután túl sok hasonlóságot fedezett fel maga és a majmok között, kitalált egy egész áltudományos elméletrendszert, amelyet evolúciónak nevezett el. Az evolúciós elmélet nyilvánvaló sületlensége dacára mára elfogadottá vált, ami jól megmutatja korunk…..
Empty 2009.07.11 01:44:52
@Komment Nick: Marhaság. Nincs semilyen fejlôdés. A rómaiak már kétezer éve vízvezetéket építettek, padlófûtésük volt. Afrikában pocsolyából isznak és nádkunyhóban laknak.

Kérdem én miért?

Mert Isten így akarta.
Empty 2009.07.11 06:26:40
@Empty:

Ebben igazad van, de takarodj innen, kávéra sem telik mi?
Az ilyen írásokat a művelt svédek unauthorised fan fiction-nek hívják. A műfaj célja semmiképpen sem az eredeti alkotók kenyerének elvétele, hanem a tiszteletadás előttük. Meggyőződésem, hogy ha a kreatív elmék ezen csapata pár ezer kilométerrel nyugatabbra talál egymásra, ma…..