Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Galgóczi Dóra

154 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakran hallani ezt a mondatot: leküzdöm a betegséget!  Azonban, ha harcként értelmezzük a gyógyulás folyamatát, ez a hozzáállás késlelteti a javulást. Az egyes betegségek soha nem véletlenül alakulnak ki, és nem csak a helytelen életmód tehető felelőssé. Az életről alkotott kép, a fel nem dolgozott…..
Egyre gyakoribb probléma a pajzsmirigy alulműködés, és sokáig szinte tünetmentes maradhat. Kialakulásának pontos okát nem mindig lehet kideríteni, de szerencsére a kezelés hatékony.   Mit nézess a laborban?  Ha háziorvosnál történik a vérvétel, ő csak a TSH értéket nézi – ebből is lehet…..
A boltban kapható kencék nagy része nem túl egészséges, és hosszú távon meg is unhatod őket. Készíts inkább otthon kenyérrevaló krémeket!  Kukoricás kence Párolj meg kevés vízen 20 dkg fagyasztott csemege kukoricát. Kicsit várj, míg langyosra hűl, majd botmixerrel pépesítsd (egy kis vizet hagyj…..
Ha nagyon erősen vágysz egy célra, minden erődet beveted, hogy elérd. Aztán ha nincs siker, még tovább hajtod a dolgot, miközben magad és a világot okolod. Holott lehet, hogy másra lenne most szükséged.  Céltudatos vagy tudatalattis?  Az akarás olyan érzés, ami azonnal feszültséget kelt.…..
Hihetetlenül nagy tolerancia jellemzi a testünket. Ez egyfelől jó, mert nem leszünk azonnal betegek, másfelől rossz, mert alattomosan zajlanak az egészségedet romboló történések.   Hozzáedződni az ártalmakhoz  Már a babakocsiban kezdődik. Anyuka fehér lisztes kiflivéget ad a másfél éves szeme…..
Szinte kényszert érzel arra, hogy naponta többször posztolj valamit a közösségi oldalakon. Részt veszel olyan eseményeken is, amelyek nem is érdekelnek. Mutatni akarod magad a külvilágnak, különben azt hinnéd, nem is létezel.   Mások tükrébe nézve  Amikor lájkvadászként szorongva várod, hányan…..
Inzulinrezisztencia, termékenységi gondok, pajzsmirigy alul- vagy túlműködés. Egyre gyakrabban előforduló állapotok ezek, és szándékosan nem írom azt, hogy betegségek. Mert nem azok. Kezelhető állapotok, ha kell, orvosi segítséggel, de mindenképp természetes megoldásokkal kiegészítve.   A talpadon…..
Bánatodban, mert ha már úgysem sikerült a fogyókúra ebben a hónapban sem, akkor legalább valami örömöd mégiscsak legyen. Hogy utána jön a lelkiismeretfurdalás, és még plusz két kiló? Az valahogy most kiesik, mintha egy rolót engednének le az agyadban. Nehéz, nehezebb, még nehezebb  Fogyni,…..
Ha előre felkészülsz a holdfázisok változásaira, jobb lesz a közérzeted és elkerülhetsz egyes panaszokat.  A Holdat időről időre eltérő mértékben világítja meg a Nap fénye. A jelenség attól függ, hogy a Föld mennyire takarja el előle. Egy holdciklus mintegy 29 napig tart. Az első héten a bolygó…..
Ez a leggyakoribb buktató, ha egészségesebben szeretnél élni. Hogy nincs időd, vagy legalábbis kevesebb, mint kellene. Azért pár trükkel szerezhetsz egy kis időrést!  Amikor úgy érzed, annyira elfoglalt vagy, hogy sem tornázni, sem egészségeset főzni nem tudsz, talán egy kis átszervezéssel időt…..
Ha gyakran érzed úgy, hogy energiahiányod van, szívesen fordulsz egy élénkítő táplálékkiegészítőhöz. Azonban bánj velük óvatosan, mert lehet, hogy ellenkező hatást érsz el, mint várnád.  A fáradtságot nem elnyomni kell  Egy-egy  kimerítő nap  után természetes, hogy kifáradsz. Ám ha krónikus…..
A fáradtság természetes és szükséges reakciója a testednek a megterhelésre. Jelzi, mikor elég, mikor hagyj pihenőt magadnak. Ne félj tőle! Inkább örülj, hogy megdolgoztál érte. A fáradtságnak van egy megtévesztő arca is. Amikor a szellemi fáradtságot fizikainak érzékeled, és válaszként…..
Nem gondoljuk, hogy a letisztult, minimalista otthon jobb vagy értékesebb, mint egy zsúfolt, olaszosan harsány, színes, káoszs otthon, de nekünk most épp jól esik inkább az előbbi irányba menni. Egy lomtalanító konténert is be kellett vetnünk a folyamat elején. 35-40 év alatt azért összegyűlik az…..
Amikor életmódváltáson gondolkodsz, felmerülhet a kérdés, mi a jobb: ha azonnali hátraarccal szakítasz minden eddigi szokásodon, vagy apránként, lépésről lépésre haladsz előre?   Egyértelmű választ nehéz lenne adni, hiszen mindenkinek más a személyisége, és a korábbi étkezés, testmozgás sem…..
Merthogy jellemző tulajdonság, az biztos. Lehetne elemezni, hogy csak eme ország lakosaira jellemző, vagy úgy általában, egyre inkább, az emberiségre. Látszólag megkönnyebbülést ad, látszólag kiadjuk a sérelmeinket. Valójában… talán többet árt, mint használ.   A hőség,…..
Jellegzetes tünetek különböztetik meg a görcsöt a fájdalom egyéb fajtáitól. Minden életkorban előfordulhat, és csaknem bármely testrészt, szervet érintheti. Az emberek 95 százaléka életében legalább egyszer tapasztalja. Kötődhet krónikus betegséghez, de egyszeri esemény is…..
Mi köze a virágoknak, növényeknek a lelki életünkhöz? Jóval több, mint az, hogy elbűvölnek a szépségükkel. A virágterápia orvosok által is elismert gyógymód, sokféle panaszon segít, ha jól alkalmazod.  Élethosszabbító gyógyulás  Az angol orvos, Dr. Edward Bach mindig…..
Életvezetési tanácsokkal tele a padlás – igaz, neked csak egy földszinti másfél szobásod van, azon is még ott a törlesztőrészlet. Párkapcsolati okoskodással tele a hócipőd – igaz, már mezítláb jársz, mert az most az új trend. Egészségügyi igazságokkal tele a tányérod…..
Hányszor gondoltál arra életed során, hogy mennyire el akarsz érni valamit? Kapaszkodtál, ragaszkodtál, mentél előre, senki sem állíthatott meg. Aztán… jött a kudarc. Mit szólnál, ha fordítanál egyet a dolgon?   Érthető, hogy ha van egy célod, akkor csak a megvalósításon…..
Á, erre nem fecsérlem az időmet, legyen csak azoké, akiknek nincs más dolguk! – juthat eszedbe a masszázsra gondolva. Holott a gyógyító, kiegyensúlyozó, stresszoldó hatása már régóta bizonyított tény. Sokféle masszázs létezik, van, amelyik a sportolás utáni…..
A megszokott szendvicseken kívül most ajánlok két olyan megoldást, melyeket könnyen magaddal vihetsz túrázni, piknikezni. Az elkészítésük egyszerű, és jó energiaforrást biztosítanak az erdőn-mezőn gyalogláshoz. Kis dobozban tedd őket a hátizsákba. Kukoricás…..
Sokféle kiváltó oka lehet a fejfájásnak, és ha azonosítod, honnan ered, a fájdalom enyhítése is könnyebb lesz. Frontok, rossz testtartás, éhség és stressz egyaránt provokálhat fejfájást. Ha krónikussá válik, mindenképp történjen orvosi kivizsgálás! Amint ez megtörtént, és kiderült, hogy nincs…..
Egy-két nap kialvatlanság még nem okoz nagy bajt, legfeljebb múló fáradtságot. Ám ha krónikus alvászavarban szenvedsz, egész szervezeted működése felborul. Nincs általános szabály Napi nyolc óra alvás mindenkinek? Sokszor hallhattad a tanácsot, pedig félrevezető lehet.…..
Könnyű összekeverni a két érzést. Ha a hűtőhöz rohannál, talán nem is a gyomrod kerget, hanem a kimerültség. A fizikai fáradtságra legjobb reakció a pihenés, de ha nem teheted meg, valamivel fel kell turbóznod magad. A szellemi fáradtság szintén ételvonzást eredményez.…..
Köztes állapotban vagyunk a gyümölcsöket tekintve. A téli-déli fajták már kifutóban, a nyáriakból még korai is alig létezik. Te viszont nem akarsz lemondani róluk. Vannak, akik kizárólag szezonális gyümölcsöt esznek, náluk szóba sem jön a narancs, banán, mandarin. Ha te nem követed ezeket az…..