Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Galgóczi Dóra

169 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Glutén, cukor, tartósítószerek – ezeket igyekszel kerülni, hogy egészségesebb legyél? Azért másra is jó figyelni, nehogy tévútra kerülj.   Nézd a többi összetevőt!  Ha gluténérzékeny vagy, olyan kenyeret keresel, mely gluténmentes lisztből készült. Ez eddig rendben van, de ha emellett…..
Ott állsz a kenyerespult előtt, és fogalmad sincs, melyiket válaszd. Szeretnél tanulni még valamit, de nem tudod, mihez is lenne kedved. Megkérték a kezedet, de nem tudsz elhatározásra jutni, vajon tényleg ő az igazi?  Utálok dönteni!  Ha nehezen megy a döntés, valószínűleg már jó előre tartasz…..
A kommunikáció leghatékonyabb módszerével sikerrel érvényesülsz, és közben mások érdekeit is figyelembe veszed.   A legtöbb ember célja, hogy szándékait érvényre juttassa a másokkal történő párbeszéd során. Ez kétféle módon is meghiúsulhat: vagy túlzottan alárendeljük magunkat a többiek…..
Ha kisebb elváltozásokat fedezel fel a körmeiden, lehet, hogy kezdődő betegség vagy hiányállapot áll a háttérben. Figyeld az árulkodó jeleket!  A sima, fénylő köröm nem csak az esztétikus megjelenés miatt fontos. A korábban ép körmökön megjelenő barázdák, alakváltozások, elszíneződések belső…..
„Ettől tuti lefogysz, nincs benne szénhidrát!” Ugye, hányszor hallod ezt? Sajnos ezeknek a diétásnak nevezett ételeknek a tápértéke nulla, és hosszú távon beteggé tesznek.   A szénhidrát nem ellenség  Csak nem mindegy, milyen formában eszed. Egy finomlisztes kakaós csiga hizlalhat a low carb…..
Hogyan viselkednek a konyhában az egyes csillagjegyek? Most kiderül! Ne vedd teljesen komolyan - ja, de, mégis! KOS: berohan a boltba, és mikor közlik, hogy nincs mandulaaroma, átcsörtet egy másikba, majd harmadikba. Mert ami kell, az kell! BIKA: megnézi a receptet, leül, gondolkodik. Majd így…..
Néhány táplálék formája segít eldönteni, hol fejtik ki hatásukat a szervezetben.   Dió, az agy tápláléka  A héjából kibontott dióbél formája és barázdáltsága meglepően hasonlít az emberi agy kinézetéhez. Ha szellemi munkát végzel, vagy szeretnéd megőrizni memóriádat idősebb korodban is,…..
Ha ezekben a hetekben több időt töltesz otthon, talán a tavaszi nagytakarításba is belekezdesz. De ne csak az ablakmosásra és a portörlésre gondolj, hanem az online takarítására is! Naponta tíz-húsz haszontalan e-mail  Hírlevelek, reklámok, mindenféle kéretlen levél. Eddig csak legyintettél rá,…..
Sokszor hallhatod, hogy milyen táplálékokat kell fogyasztanod az immunrendszered védelméért. De ne csak erre koncentrálj, hanem arra is, hogy milyen táplálékokat kerülj, amelyek gyengítik az ellenálló képességet. Savasít és gyulladást kelt  A húsok, különösen a feldolgozott húsáruk, savas…..
Az ősi kínai orvoslás már 4000 évvel ezelőtt felismerte, hogy egyes szerveink meghatározott időpontban érik el teljesítőképességük csúcspontját. Érdemes ehhez igazítanod a táplálkozás, a testmozgás, a munka és a pihenés időszakait.   Mikor ülj asztalhoz?  Reggel 7 és 9 óra között legaktívabb a…..
Kitűzöl egy célt, hogy mától kezdve minden héten háromszor tornázol, vagy, hogy nyárra öt kilóval kevesebb leszel. Esetleg, hogy minden hétvégén túrázni fogsz, és esténként tévézés helyett sétálsz.Majd eltelik egy kis idő, és azt veszed észre, hogy semmit sem haladtál a célod felé. Mert mindig…..
Ahhoz, hogy a megfogant kis embrió megtapadjon a méh falán és beágyazódjon, megfelelő minőségű és vastagságú méhnyálkahártya szükséges.   Orvosi vélemények szerint az ovuláció után a 8-12 mm-es nyálkahártya (endometrium) vastagság optimális, természetesen kis egyéni eltérések lehetnek. Ha a…..
Sokan küzdenek hormonális és anyagcsere panaszokkal. Első lépés természetesen, hogy orvoshoz fordulj. Ő kiírja neked a szükséges vizsgálatokat, de, hogy jobban eligazodj, összefoglaltam neked, egyes problémáknál milyen értékeket érdemes megnézetni.   Pajzsmirigyműködés  A háziorvosod csak a TSH…..
Sok témában, de főleg az egészséggel kapcsolatos kérdésekben szeretünk fórumokon, csoportokban tájékozódni. Ez hasznos lehet, de vannak határai.   „Viszkető kiütések jöttek ki a nyakamon, mit gondoltok, mitől lehet?” „Van itthon egy doboz gyógynövényes kapszulám, szerintetek beszedhetem…..
Gyakran hallani ezt a mondatot: leküzdöm a betegséget!  Azonban, ha harcként értelmezzük a gyógyulás folyamatát, ez a hozzáállás késlelteti a javulást. Az egyes betegségek soha nem véletlenül alakulnak ki, és nem csak a helytelen életmód tehető felelőssé. Az életről alkotott kép, a fel nem dolgozott…..
Egyre gyakoribb probléma a pajzsmirigy alulműködés, és sokáig szinte tünetmentes maradhat. Kialakulásának pontos okát nem mindig lehet kideríteni, de szerencsére a kezelés hatékony.   Mit nézess a laborban?  Ha háziorvosnál történik a vérvétel, ő csak a TSH értéket nézi – ebből is lehet…..
A boltban kapható kencék nagy része nem túl egészséges, és hosszú távon meg is unhatod őket. Készíts inkább otthon kenyérrevaló krémeket!  Kukoricás kence Párolj meg kevés vízen 20 dkg fagyasztott csemege kukoricát. Kicsit várj, míg langyosra hűl, majd botmixerrel pépesítsd (egy kis vizet hagyj…..
Ha nagyon erősen vágysz egy célra, minden erődet beveted, hogy elérd. Aztán ha nincs siker, még tovább hajtod a dolgot, miközben magad és a világot okolod. Holott lehet, hogy másra lenne most szükséged.  Céltudatos vagy tudatalattis?  Az akarás olyan érzés, ami azonnal feszültséget kelt.…..
Hihetetlenül nagy tolerancia jellemzi a testünket. Ez egyfelől jó, mert nem leszünk azonnal betegek, másfelől rossz, mert alattomosan zajlanak az egészségedet romboló történések.   Hozzáedződni az ártalmakhoz  Már a babakocsiban kezdődik. Anyuka fehér lisztes kiflivéget ad a másfél éves szeme…..
Szinte kényszert érzel arra, hogy naponta többször posztolj valamit a közösségi oldalakon. Részt veszel olyan eseményeken is, amelyek nem is érdekelnek. Mutatni akarod magad a külvilágnak, különben azt hinnéd, nem is létezel.   Mások tükrébe nézve  Amikor lájkvadászként szorongva várod, hányan…..
Inzulinrezisztencia, termékenységi gondok, pajzsmirigy alul- vagy túlműködés. Egyre gyakrabban előforduló állapotok ezek, és szándékosan nem írom azt, hogy betegségek. Mert nem azok. Kezelhető állapotok, ha kell, orvosi segítséggel, de mindenképp természetes megoldásokkal kiegészítve.   A talpadon…..
Bánatodban, mert ha már úgysem sikerült a fogyókúra ebben a hónapban sem, akkor legalább valami örömöd mégiscsak legyen. Hogy utána jön a lelkiismeretfurdalás, és még plusz két kiló? Az valahogy most kiesik, mintha egy rolót engednének le az agyadban. Nehéz, nehezebb, még nehezebb  Fogyni,…..
Ha előre felkészülsz a holdfázisok változásaira, jobb lesz a közérzeted és elkerülhetsz egyes panaszokat.  A Holdat időről időre eltérő mértékben világítja meg a Nap fénye. A jelenség attól függ, hogy a Föld mennyire takarja el előle. Egy holdciklus mintegy 29 napig tart. Az első héten a bolygó…..
Ez a leggyakoribb buktató, ha egészségesebben szeretnél élni. Hogy nincs időd, vagy legalábbis kevesebb, mint kellene. Azért pár trükkel szerezhetsz egy kis időrést!  Amikor úgy érzed, annyira elfoglalt vagy, hogy sem tornázni, sem egészségeset főzni nem tudsz, talán egy kis átszervezéssel időt…..