Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Manyike

0 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a jogorvoslati határidő még nem járt le, de minden szavazatot megszámoltak: végre érdemes megnéznünk, hogy a 2018-as választáson leadott voksok a korábbi választásokkal, elsősorban a négy évvel ezelőttivel összehasonlítva mit mutatnak az egyes pártokról. ..
Manyike 2018.04.15 14:47:20
ÉRDEKES (magyar felirattal):
Egy külföldi szakember érti a magyar választási rendszert:
www.facebook.com/sevaster1/videos/vb.404252313047686/1059125917560319/?type=2&theater

ápr. 14. Hann E./Medián a Fidesz kampányáról:
- ETIKUS, hogy az utolsó hetekben a falvakban házról házra jártak,
- VITATHATÓ, hogy nem létező, fantomizált ellenséggel riogatott
- ELLENZÉK gyáva volt vidéken az erős Fidesz miatt, s vagy már nincs (régi pártok) vagy még nincs (új pártok) országos hálózatuk

TÜNTETŐK miatt lesz országos hálózata már a civilekkel erősített ellenzéknek?

TÜNTETÉS:
- szervezők előre egységesítik s megadják a fő követeléseiket, s hogy mi várható tőlük?
1. a beadott választási kifogások szabályos rendezése?
2. Magyarország lépjen be az Európai Ügyészségbe?
3. aktivizálódjanak civilek s a pártok országosan valami közös etika-erkölcs mentén, az eltérő ideológiák ellenére is?
4.
5.
stb.

MI LETT VOLNA, HA .. 2011-ben Karácsony Gergely teljes ellenzéki összefogást tartott szükségesnek a választáson a Fidesz legyűrése, valamint a következő kormány kezét megkötő kétharmados törvények megváltoztatása érdekében. Utána jöhetett volna egy „sportszerű” választás.
Manyike 2018.04.15 15:07:15
@teevee:

többi párt ellen: választási rendszer sajátosságai

választók ellen: "Magyarországon a migráns, mint fenyegetés, valójában nem létezik. Szakértők mondják, hogy a világtörténelemben nem volt még ilyen, hogy egy párt, egy kormány a saját népét egy ilyen fenyegetéssel képes legyen ekkora hatékonysággal befolyásolni."
fuhu.hu/hann-endre-a-hintapolitika-bukasra-lehet-itelve/
A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb fölénnyel nyerte meg a 2018-as választást, mint amire akár maga is számított. Ha megnézzük a választás…..
Manyike 2018.04.09 07:11:02
Ekkora győzelem oka? Mert megvédik az országot a külső ellenségektől.

1./ A látható lényeg:
"Török Gábor: mérföldkő, hogy Orbán nem ítélte el az őcsényi erőszakot"
valasz.hu/itthon/torok-gabor-merfoldko-hogy-orban-nem-itelte-el-az-ocsenyi-eroszakot-125747
2./ A háttérben tartott lényeg:
az építkező NER(s -szisztéma, pl. választási matematika)
3./ ellenzék: megosztott s korlátozott. Minek egymást hibáztatni? Tegyék a dolgukat: megvédeni az országot a kormánytól
Pár nappal a választás előtt már mindenkit csak egy dolog érdekel: milyen eredményre lehet számítani vasárnap? A politikával hivatásszerűen foglalkozó közvélemény-kutatóktól és elemzőktől természetesen azt várják az emberek, hogy tudjanak válaszolni erre a kérdésre. A válaszadás képességével talán…..
Manyike 2018.04.05 15:04:24
@inreallife: ok, jegyzem :)

Fideszre szavaz kb. 2,2M fideszes + külhoni 0,2M + nem politizáló ..... ?
........................
részvétel: min. 65%
........................
- listan: fideszt 38%, jobbik 25% mszp 15%, dk 8% lmp 8%, egyeb 6%-ra varom
....................
össz ellenzékek:
- egyeniben 22, ezek melle szerintem olyan 10-20
....................
S a patkóban? Fidesz-KDNP abszolút többség, s akkor gyors kormányalakítás? S utána a 4 év? Jobbiknak új elnöke lesz, talán osztódnak is? A többiek közül meg ki tud jobban megújulni s több gyanús ügyet leleplezni?
....................
Sok olyan választó van, aki nem politizál, a fő migránsveszélyt megfelelően érti, s díjazza, hogy valaki - legalább ettől - megvédi.
Manyike 2018.04.05 17:52:02
@inreallife: Szeretném, ha a 3. OEVK-ban Bauer Tamás egyoldalúan visszalépne Kovács Gergely (MKKP) javára. Nem viccelek.
Régóta meggyőződésem, hogy a politikusi beszédeket önmagukban értelmetlen elemezgetni. Teljesen felesleges olyan kérdésekről beszélni, hogy mennyi volt bennük az újdonság vagy hasonlók, mert csak egy dolog számít minden beszéd kapcsán: segítették az adott szereplő stratégiájánák érvényesülését, vagy…..
Manyike 2018.04.04 10:32:41
@Manyike:
17. OEVK dr. Szabó Szabolcs

Logikus politikai taktika?

most éppen az MSZP-P egyezkedik másokkal

utána/meg mellette egyezkedjenek a többiek is - DK - LMP-Együtt - Mommentum - a nekik logikus, hasznos sorrendben
Manyike 2018.04.04 14:26:00
@Manyike:

Hadházy kilép a politikából?

Együtt megegyezik a DK-val is (Vajda Zoltán miatt)?

Szél Bernadett csalódott, mert úgy gondolhatta, hogy a Fideszt, az MSZP-t, a DK-t s a Jobbikot utálják a legjobban, s ő lesz a legnépszerűbb ME-jelölt? Hogy ennyi év alatt miért nem lettek nagyobb párt, egy másik kérdés.

Karácsony Gergely nagy szívességet tesz éppen az MSZP-nek?

Fidesz 50% alatt nyer, s ha nem akarnak még nagyobbat veszíteni, össze kell valakivel fognia?
Lassan két hete lepte meg az egész országot a hódmezővásárhelyi időközi választás eredménye. Az ellenzéki pártok által támogatott független jelölt meglepő győzelme után sokan azt várták – a kormányoldalon és a kormányváltást kívánók között is -, hogy az ellenzéki pártok viszonylag rövid időn belül…..
Manyike 2018.03.14 12:29:44
@6.Lenin:

Tévedsz.
1. értelmes felnőttként mind a ketten tudjuk egymásról, hogy másként jár az agyunk. És? Semmi gond. Ilyen színes a világ, más téren is. Ez nem fejlődés, ez puszta alap.
2. engem érdekel, hogy te s bárki más mit gondol bármiről, a dumcsink meg csak különböző témákat, ill. szempontokat érint, s én hiszem, ha látszólag meggyőzhetetlenek is vagyunk, akaratlanul és láthatatlanul is hat ránk minden kívülről, de ezzel sincs semmi gond a mai info-dömpinges világban.
3. hogy egy párt miről akar "engem" meggyőzni, mert ez is a dolguk, jó messziről radarozom, ami igazán hat rám az, ami nekem fontos, majd én eldöntöm, hogy mi az (ez függhet a személyiségemtől, a neveltetésemtől, az élettapasztalataimtól, a mai sorsomtól stb.). És? Ez a szabadság ma megadatik, élek vele.
4. Te is tudod, nincs diktatúra, s ha választás van, az eredmény a szabályok alapján lesz. Az egyszerű hétköznapokban is csúnya pletykásak az emberek, s persze mindig más a hibás. A "jó" politikus meg az emberek szájízének megfelelően tesz.
Manyike 2018.03.14 13:06:16
@6.Lenin: én magamat nem úgy látom, ahogy te engem, de nem is olyan akarok lenni, amilyennek látsz. A "tévedsz" csak ennyi. A többi
- másként gondolkodunk a világról - de ezt tudjuk, általában
- jobban megismerni a másik másmilyenségét, egyes témákban, részletekben - talán akarjuk :)
Manyike 2018.03.14 13:51:16
@6.Lenin:
"Senkit nem szeretnék meggyőzni, megváltoztatni." - ok :) na, azért van bennünk közös is.

"Hobbi."- a prevenciót múltkor kibeszéltük, szerintem az agytorna is az. Akkor ez is közös? :)
A mai hódmezővásárhelyi időközi polgármester választást nem csupán helyben követték izgatottan, de a végeredményére az egész ország figyelt. Nem azért, mintha egy megyei jogú város választási eredményéből automatikusan következtetni lehetne arra, mi történik majd április 8-án. Sokan és sokszor…..
Manyike 2018.03.04 09:59:39
@graycivil:

Kár, hogy eszköz lehet a célért: a legelesettebbek könnyű célpontnak (bűnbak, hergelés, figyelemelterelés), s az őket képviselők megvásárolhatósága (tudatosan, előre, lejáratón).

Korrupció: sajnos nincs ismeretem, hogy van-e olyan külföldi ország, ahol kicsiben sincs meg, még a gondolkodásokban sem (pl. a lakosság körében is minden korrekt összegű számlás s elfogadható mértékben adóköteles is), s mindennek következménye van, a nagy ügyeknek főleg (főleg önkéntes lemondások).

@6.Lenin:

Mindig szimpatizáltam a prevencióval, mint a gyógyítással egyenrangú céllal. Szerintem is alap, hogy ennek kellő súlya kimondottan hiányzik a magyar oktatásból s a hétköznapi gondolkodásból, életvitelből. Pont ezért én még mindig nem értem, hogy miért a nagy stadionok a központi retorika s tettek fő hangsúlya, s miért cél a csak üldögélő, a heti stresszt drukkolással levezető, főleg focit néző sok néző, hogy miért nem a kisebb, s mindenféle hasznos közösségeket támogatják inkább agitálással s lehetőségek biztosításával (pl. beszélgetős vagy alkotó vagy mozgásos).
Manyike 2018.03.04 16:35:07
@graycivil: @Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nagy aggódással figyeljük a menekültek helyzetét. Sajnáljuk őket s féltjük hazánkat is. Nehéz ügynek tartjuk, aminek jelenleg nem látjuk a legjobb megoldását, pedig a probléma nemzetközileg is, s a jövő szempontjából is jelentős.

Mikor idén Elon Musk a Falcon Heavy rakétával elliptikus Nap körüli pályára állított Tesla Roadsterét, arra gondoltunk, hogy a világ sok milliárdosa s tenni akaró bárki, képes lenne-e valami csodára (pl. Afrikát modernizálni s átmeneti vagy új otthont teremteni a bármilyen okból menekülteknek).

Tenni az emberiségért és/de embernek maradni (a szó nemes értelmében).

Értjük, ha az érvek közé erős nemzeti szempontokat kell hangsúlyozni, de nem gondoljuk, hogy sajnálni, együttérezni, megérteni, szeretni csak önmagunkat lehet.

"Ilyet mond egy keresztény ember? - kérdez vissza Török Gábor", Orbán V. megjegyzésére Őcsény kapcsán
hvg.hu/itthon/20171005_torok_mraz_orban_mszp_botka

"„A köztelevízió vezetőinek, a propaganda irányítóinak felelősségük van, amivel szembe kellene nézniük” – mondja a migránsellenes kampány gyűlöletkövetkezményeiről Török Gábor "
valasz.hu/itthon/torok-gabor-merfoldko-hogy-orban-nem-itelte-el-az-ocsenyi-eroszakot-125747
Manyike 2018.03.04 20:33:29
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Semmi gond, amúgy sem terveztem nagy belebonyolódást.

A "mi" = családom, barátaink, ismerőseink, kollégáim, sporttársaink, a szomszédaink ... ilyesmi.

A "mi" nem vagyunk egészen egy véleményen, de kb. működik, hogy érdekeljen mi lehet a másik fejében, lelkében s miért.
Pár hét alatt sok minden történhet még, de mai tudásunkkal nem lehet kérdéses, hogy a pártok versenyében a Fidesz fogja a legtöbb listás szavazatot szerezni április 8-án. Általában ezt szokták leegyszerűsítve úgy megfogalmazni, hogy biztosra vehető a kormánypárt győzelme. E győzelem mértéke - és így…..
törökgáborelemez 514. A tét 2014.12.04 02:11:12
Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai szenátor mégis ezt gondolja. S amit mond, az legfeljebb árnyalatokban, jelzőkben tér el…..
Manyike 2015.01.10 11:31:15
@korábban ulrike: @Hepci:

összefutottam egy ismerőssel .. fia Németországban orvos 3 éve ... itthon is dolgozott néhány évet "csak" egyszerű diplomával a bürokratikus előírások miatt a rezidensi továbblépés nélkül ... fizetések ismertek .. abban a kisvárosban rögtön kapott szolgálati lakást és kocsit is .... ami viszont nagyon tetszik neki: 1. szakmai előmenetele, képzése alapból biztosított 2. csak nagyobb teamben dolgoznak, döntenek stb. minden beteg esetén 3. minden szükséges eszköz, vizsgálat gond nélkül rendelkezésre áll ... - sajnos nekem csak ennyit mondtak ...

a fiataloké a jövő, de milyen tapasztalatokat, tudást szereznek itthon és megtörténhet-e a valóban szakmai alkalmasság alapján a kiválasztódás? Míg Obama új javaslata, hogy az érettségi utáni 2 éves főiskolai képzést mindenkinek ingyenessé kellene tenni, addig nálunk: index.hu/belfold/2015/01/10/a_kormanytol_vedik_az_erettsegit_a_kutatok/

Lehet, hogy naiv is vagyok, de nincs elegendő információm sok mindenről, így az összeesküvés-elméletekbe sem tudom kiélni magam :) amit szinte mindenhol érzékelek - sajnos - hogy hadilábon állunk a minőség-gel, megbízhatóság-gal s nemcsak a pénz miatt .. én ebben látnék nagy kiugrási lehetőséget, s nemcsak pazarlás tekintetében....

@6.Lenin:
Engem érdekelnek a Te gondolataid is, pont azért mert nem ugyanazt gondoljuk (így izgalmasabb) 1-1 közügyről. Ha Te nem így működsz, jelezd, nem írok Neked többet, semmi gond ... :) Én most nézek, mint a moziban, keresem a következetes irányt ...pl zuglói önkormányzat és Karácsony Gergő (sajnos most linkek keresésére nincs időm):
- egyhangúlag megemelték a saját jövedelmüket
- elsőként, egyetlenként minden közbeszerzést feltesznek a netre, nyilvánossá teszik
- csakazértis kitűzte az önkormányzat épületére az EU-s zászlót
- panaszkodnak a szocik, hogy nehezen jönnek ki vele
- a panaszkodó Török Zsoltnak másnap állást adott a zuglói önkormányzat (oktatás, egészségügy átlagához képest elég jó fizetőt)
Manyike 2015.01.10 18:43:22
@6.Lenin:
Ezért is írtam ismét neked:

" 6.Lenin 2015.01.08. 13:19:36
@Manyike:

Szia!

ha én is abban az irányban lennék elfogult, mint te., de nem vagyok 1ik irányba sem (szerintem, még ha mások igyekeznek ennek ellenkezőjét is bizonyítani).

) ha valóban vizsgálni szeretnénk valamit, akkor biztos, hogy tévútra jutunk kiragadott részek vizsgálódásakor. Mindent kellene a vizsgálat tárgyává tenni.

) aki dolgozik, tesz valamit, hibákat is elkövet. bárki is legyen az. "

Egy kiegészítés még K.G. tevékenységi listájához + pestisracok.hu/karacsony-gergely-zuschlag-ugy-es-hunvald-weinek-per-egyik-alapfigurajaval-bonyolitja-zugloi-atadas-atvetelt/

Bocsi, nem tűnt fel ez a koncepciód, de ügyes vagy, ha sikerül is kitartanod mellette s megtalálod benne a magad örömét is "(ha esetleg eddig nem vetted észre, nem szoktam számokról, egyénekről külön vitatkozni senkivel sem, 1ik oldalról sem)"

K.G. bár ellenzéki közkatona, lehet még a ma működő rendszerben sajátos hiba tünete...
Manyike 2015.01.10 20:25:54
@6.Lenin:

www.origo.hu/itthon/20150107-robbanaskozeli-a-helyzet-zugloban.html

elméletileg (?!) még az is lehet, hogy K.G. abszolút csak szakmai akar lenni - pl. ezért dicsér meg fideszest is -, de a mai - csak politikai erők mentén - működések mellett kénytelen gyanúsan is taktikázni, és mert muszáj haladni a feladatokban? ... súlyos módszertani örökség és egzisztenciális félelmek ... ?