Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vazulin (törölt)

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Dezsőnek nem kell meghalnia 2011.01.25 07:40:00
Szűk egy hetük maradt azoknak, akik a kormány diktátumát elutasítva megtartanák magánnyugdíj-pénztári tagságukat. Az sem biztos, hogy az ötvenezer nyilatkozat meglesz.    Ebben persze benne van, hogy a Fidesz teljes erejével emelgeti a flipperasztalt; átsodródni az állami…..
w Iszappapolás 2010.10.11 05:20:00
Az árvizet ismerjük, akár fel is lehetne rá készülni, például nem kéne ártérre építkezni. Kolontár és Devecser olyasmit kapott a nyakába, amire nincs recept. Előrejelzés sincs, az ipari katasztrófák ilyenek, valahol valaki félrenyom egy gombot, vagy valakik egymás után…..
vazulin (törölt) 2010.10.11 17:17:53
olyan jo latni, hogy valaki mindenhez, de tenyleg MINDENHEZ, igy ert mint a melyen tisztelt cikkiro. Persze velemenye mindenkinek lehet, le is irhatja. De ilyen magas lorol... Regen szivesen olvastam a cikkeidet Arpad, kar hogy a bizonyos kaptafa es a cipesz kozti tavolsag azota kezd a vegtelenhez konvergalni. Tenyleg kar.

Hogy ne csak bofogjek: az ipari katasztrofak nagy resze (kb 80%) az "okos" embernek koszonheto, azaz man-made es mint ilyen nagy reszben megelozheto (lenne). Mas okos emberek pont azzal foglalkoznak, hogy az ilyet megelozzek. Csak hat az adott esetben draga is lehet. Ha egy ceg vezetese profitot maximalizal, azt altalaban a koltsegek csokkentesevel teszi ha piaci reszt novel, az arait csokkenti. (jo, meg ezer mas dolgot is tehet, de ez az alap) Ha mindezt ugy teszi, hogy a uzem biztonsagat nem veszelyezteti akkor nevezhetjuk oket felelos vezetesnek.

Csak a Deepwater Horizon (BP) katasztrofat nezzuk csak meg: A nyereseg novelese erdekeben leroviditettek bizonyos - biztonsagi okokbol nelkulozhetetlen - munkafolyamatot. Sporoltak par M USD-t Okoztak vele 20Mrd USD kart (persze valojaban joval tobbet, a vegszamlat majd 100 ev mulva lehet majd megirni). Megerte? Felelos vezetokent viselkedtek? Nem. Majndem csodbe ment a BP? Majndem allamositottak? Igen. Leallitottak es moratoriumhoz kotottek az offshore furasokat? igen. Nagyon helyesen. Mert a toke (tisztelet a kivetelnek) mar csak ilyen, profitot maximalizal, es kozben magasrol x@arik a kovetkezmenyekre.

MAL esete ugyanez. Letezik technologia a gatak reszletes vizsgalatara? Igen. Elvegeztek? Ha igen, akkor titkoljak, takargatjak a szandekossagot / sulyos gondatlansagot (gross negligence), ha nem, azert hibaztak, mert nem vegeztek el. Veszelyes uzem konyorgom.

Kozben pedig versenykepes es piacvezeto. Kerdes, ugy is az tudna e maradni, hogy az iparagi biztonsagi standardokat betartana, felelos vezetok iranyitanak, es mondjuk koltenenek biztonsagra? Kotve hiszem. Es igy is vesztesegesek.

es meg 1 dolog: kina sem csak azert versenykepesebb mint pl az EU mert Xi Xiua Ling olcsobban szereli ossze a vilagitos peniszkorbacsot. Hanem azert is, mert kb leszarjak, (leszarhatjak) ha egesz magyarorszagnyi teruleteket tesznek ipari hulladeklerakova. A szamlat majd ok is megkapjak. Lehet, h szaz ev mulva de meg fogjak kapni. Es majd hirtelen annyira nem is lesznek versenykepesek. Addig meg gyartsuk csak mi is, meg ok is tovabb az aluminiumot, ugy ahogy eddig ugye? "Versenykepesen."

Hat a nagy budos lof@szt. Hulljanak az ilyen cegek nyugodtan.
vazulin (törölt) 2010.10.11 19:10:02
@Brian Grassfield: na te sem tudod mit csinal a Borsodchem... De azert jol megmondtad.
Subba Sugár Meliton él és virul! 2010.09.20 08:30:00
Sugár Meliton, aki blikkfangos nevét az árvaházban kapta és akinek maga Szily Katalin volt a gyámügyi előadója, a 90-es évek pesti éjszakájának egyik legjellegzetesebb figurája volt (a rózsát áruló 900 éves bácsi mellett). Saját verseit árulva/tarhálva járta végig a kor…..
A görög válság körüli hírek elültével Magyarország vette át Európa beteg emberének szerepét a nemzetközi sajtóban. (Kép: apokalipszis.com) A The New York Times-on már a Nobel-díjas Paul Krugman is Magyarország gazdasági nehézségeivel foglalkozik a blogjában. Ez az írás…..
A lelkiismeretes Homár olvasó elébemegy a dolgoknak. Easy a Miskolcon megfélemlített utas ügyében felháborodott levelet írt az MKV Zrt-nek, amiben elküldte a poszt url-t és kérte a vizsgálat megindítását. A miskolciak pedig úgy látszik gyorsak és alaposak, hipphopp kikérdezték…..
vazulin (törölt) 2008.04.17 10:32:42
Hepiend alert! A Volánbusz egy hónap után kiderítette, hogy Attila fiának a szabályzat szerint nem járna kártérítés elhagyott böröndje után, mert saját maga pakolta be, nem a sofőr. Viszont miután a sofőr is hibázott (illetve a levél a Homáron megjelent),…..
vazulin (törölt) 2008.02.07 15:02:14
vazulin (törölt) 2008.02.07 15:03:19
"Átsorolunk a pattogatott kukoricás pulthoz, mert világossá vált, hogy hacsak nem nyomok ravaszul csípőmagasságból egy villát a körülöttem feltorlódott sonkarajongók hátába/oldalába/hasába, itt nem lesz hidegtálfogyasztás." Szodoma és Gomorra kategóriában íme az…..
vazulin (törölt) 2008.02.04 10:39:28
Már nem divat az éves bérlet, vagy miért akarta Leó visszavinni az övét az Akácfa utcába? Akárhogyis, nem volt elég gyors, mert az előző három ügyfél már kipucolta a kasszát, a becsületes büntetésfizető állampolgárok pedig még munkában voltak:Régen sokat mérgelődtünk…..