Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Biotópia

37 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biotópia Második nekifutásra 2015.08.07 07:58:00
Az elmúlt két hétben ismét rám jött az ültetési láz, ezért elővettem a kis kerti füzetem, amibe még az excelles vetésterv mellett előre, csak halmazokban összeírtam, mit érdemes majd…..
Biotópia Valami ONE a levegőben.. 2015.07.31 22:13:32
.. Mégpedig halak .. Legalábbis  újabban. Két hét alatt másodjára fordult velem elő, hogy bicikliztem,  illetve sétáltam és szó szerint halak potyogtak asz égből. Döbbenetes egy élmény. És hát igen sajnálom őket. Az elsőt még bedobtuk a nem messze lévő patakba. De ezzel a…..
Biotópia Moving shadows 2015.07.22 13:41:45
Különösebben nem tartottam érdemesnek a témát, hogy külön bejegyzést szenteljek neki, viszont a minap egy látogatónk kedves dolognak tartotta, ahogyan a zöldségeim hűsöléséről gondoskodom. Amikor ennek kialakításán fáradoztam, két dolgot vettem figyelembe.  Az első példa,…..
Mikor erre a cikkre készültem, magam is nagyon sok újdonságot megtudtam a paradicsomról. A neten ezer féle tanács fellelhető arról, hogy hogyan is lehet profin paradicsomot nevelni, Én mindezeket szem előtt tartva mégis picit másképp csinálom, mint a "nagyok". Külön nem szerettem…..
Biotópia 2015.07.18 22:35:46
@unokaskert: szia,nagyon kedves vagy. megneztem az oldalad, es szerintem En jocskan elbujhatok, tekintve, h neked mar tobb eves tapasztalatod one.. gratulalok En is! amugynagyon kedves a neve is.. :)
Közép Európa, Magyarország, XXI. század. Sosem feltételeztem, hogy az alábbi téma itthon megtörténik.  Látom az ezernyi cikket a menekült helyzetről, holott az állam a maga berkein belül sem képes megoldást nyújtani a már eddig befogadott, azóta állampolgárrá vált…..
Biotópia 2015.06.14 22:38:30
napok ota azon elmelkedem,hogy mi lehet az oka annak,hogy talalkoznom kellett a gyerekek,es az anya (igen, ra sem haraggal tekintek, a tortentek ellenere sem) gyotrelmeivel. oriasi feladat ebbol a helyzetbol mindannyiunk szamara leszurni a tanulsagot, es mindannyiunk szamara a legjobbat kihozni.
irasom hangveteleben kielezhetnem,hogy magam az anyai feladataim mennyivel felelosebben, ha ugy tetszik jobban latom el,de ez nem celom, meg ha a kornyezetem ebben visza is igazol.
ezzel szemben eltokelt szandekom, hogy kedves kozeledessel raebresszem az anyat arra,hogy igenybe vegye a segitseget,es onmaga is raebredjen, hogy egyedul az ove a felelosseg azert, ha a gyerekek kenytelenek a lelki alultaplaltsagot, es a felelotlen allatartas kovetkezmenyeit elszenvedni.
azon is gondolkodtam, hogy ez a tukor vajon sajat hianyossagaim mutatja, vagy utat mutat afele, hogy vegyem eszre, hogy a keszsegeim alapjan kepes vagyok kiallni a magam karara is azokert,akik egyedul erre nem kepesek.
szeretnem,ha itthon komolyabban vennek a hatosagok, ha a vedonoi szolgalat felhivja egyes gyermeki sorsokra a gyermekvedelmi szakemberek figyelmet. ezt, ugyan tudom, hogy fejjel megyek a falnak, megis el fogom erni.
tisztaban vagyok vele, hogy itthon mar nincs kenyszer gyogykezelesre lehetoseg. vajon a torvenykezes azal tisztaban one, h az egvilagon senki sem elenorzi, h a mentalis betegseggel kuzdok, akire gyerekek vannak bizva, vajon szedik- e a nekik elrendelt gyogyszereket?
nem reszortom itelkezni..egyben viszont biztos vagyok.. azert, hogy megtortenhet ez manapsag, az anya a legkevesbe hibas.. es itt nincs helye a kifogasoknak.. itt altalanos ervenyu megoldasokra one szukseg!
Biotópia 2015.07.18 00:52:33
Kedves Biga0011!

Ragalmazasert, zaklatasert, fenyegetozesert En tettem feljelentest,m ugyanis a szoban forgo "anyuka" visszavagaskent a tamadast valasztotta, es tett egy anomim bejelentest, mely szerint "iszakos vagyok, es egyedul hagyom ejszakakra a kisfiam, ferfiakhoz jarok", holott nem iszom alkoholt, max fel orara kiviszem ugyan a kutyam este, de ezt hadd dontsem el En, es nem mintha rad tartozna, de egyedulallo anyuka vagyok. Gondolom eszrevetted, hogy moderacio utan jelent meg a kommented,akkor azt is tudod, hogy azzal, hogy hagyom elesedni, allok elebed.
Es nehany eszrevetel:
Nem azt allitom, hogy nem ment el, hanem azt, hogy ugy fel oraval,.negyven perccel kesobb ment. A kisfiam ballagtatta Dorit, es ha O azt mondja, hogy vegig sirt, akkor az igaz.
A masik eszrevetelem, hogy En kifejezetten kerultem a vezetek nev, telepules megjeloleset, igy gyanitom, az Anyuka ismerose vagy, es pontosan tudod, hogy ki vagyok!
Igy ezt a kommentedet meg fogom mutatni a rendorsegnek! Hagyom megjelenni a masik kommented is, innentol kezdve toled fugg, hogy serulnek e a szemelyisegi jogaik!
Es hajra, de javalom, hogy a Gyermekjoletisnek is szerezz egy ugyvedet, ugyanis reszemrol az AJB-hez fordulok, mert a pofam leszakad, hogy majdhogynemket eve "eletvezetesi tanacsot" kap a csalad, megis ezalatt a tudtukkal fojtogattak, es loktek le Dorit a lepcson , megsem tettek semmit ahavi egy idetelefonalok, kiszaladokon kivul, plusz a szolgalatnak fogalma sem volt rola,h Ritus ket targybol bukik, folytassam?
Biotópia Minden arany, ami recycle 2015.07.17 13:00:19
Múlt év december 21.-én, amikor belekezdtem ebbe a blogba, kifejezetten egy nagyon látványos, tetszetős kert tervei lebegtek a szemem előtt. Aztán kiindulva abból, hogy a TerraCyclébe beleszerettem, rájöttem, hogy akkor lesz igazán fenntartható a kert, ha minél több dolgot…..
Biotópia Köszönet a gyomoknak! 2015.07.02 15:31:04
Sokan kinevettek eddig, amiért nem vacakolok a gyomokkal.. Majdhogynem két hétig nem tudtam kijönni a kertbe. És csudák csudájára mégsem keletkezett az üvegházacskában kiültetésre váró palántákon kívül semmi károm. Ami nagy szó.. Legalábbis nekem. Hálás vagyok a…..
Biotópia First eprünk 2015.06.27 22:30:18
Oh hát végre mi is elmondhatjuk magunkròl, hogy az első saját eprünket is megéltük. Háromféle epret ültettünk. Mègpedig egy folytontermő, egy kétszer termő és egy ázsiai fajt. Még a palánták végleges helyükre ületése előtt jòcskán alátrágyáztam, a szamòcának szánt…..
Biotópia Csodás kertek rovatunk.. 2015.06.23 13:40:18
Szeretném megmutatni a környék csodás kertjeit. Irénke néni a szomszédom, megkockáztatom, hogy Pomázon neki vannak a legszebb leanderei. Íme néhány közülük.. Helyhiány miatt ezekből szeretne is eladni. 1000-30000 Ft között vásárolhatóak belőlük. Kérésre kontaktot…..
Ez a nap más, mint a többi, pedig nagyon nem kène annak lennie. Szerintünk minden gyerek megkülönböztetett figyelmet érdemelne az év minden napján.   ..
Feketén, fehéren Az eredeti elképzelések és az első rajzaim alapján a felső lejtős, nagyrészt már előkészített 27 méteres sáv maradt utoljára, melyet három, épp csak két arasznyi magasság különbséget tartó szimpla deszkázott támfalat beépítve szerettünk volna…..
Biotópia Alakulunk.. 2015.04.28 20:00:21
Húh, nem is tudom hol kezdjem, annyi minden teendő akadt, mióta elkezdtük az első budakalászi kert tereprendezését. A három kialakított, a régi lejtőn lejjebb eső kisebb terasz még lépcsőzetesebb lett, amolyan magas ágyás szerűen fel lett töltve trágyával és némi jó…..
Biotópia Tavaszi atyaég 2015.04.20 22:22:00
Azt hiszem méltón kijelenthetem, hogy talán 100 km-es körzetben a mi kertünkben lelhető fel a legtöbb tavaszi hagymás virág. :)       Tulipán minden mennyiségben          Nárcisz   Fürtös gyöngyike és egyéb apróságok   Meténg   A kert…..
Most, hogy túl vagyunk a kora tavaszi szántáson, boronáláson és megállíthatatlanul beköszöntött a jó idő, úgy döntöttünk, hogy itt az ideje "megigazítani" a hegyet: március utolsó hétvégéjén az egyik budakalászi kertben két napos közösségi munkálkodásba…..
Biotópia Mesél az erdő 2015.03.24 08:10:00
Szeretnék nektek mesélni a budakalászi Szegély utca felett található erdőterületről. Maga az erdő kettő, gazdálkodásunkba bevont telek felső határa is egyben. Budakalász és a budapesti III. kerület Békásmegyer felőli részét választja el. De ennél jóval fontosabb szerepet…..
Azt elmúlt egy, másfél hónapban budakalászi kertünkben bozótot irtottunk, legallyaztunk jó pár gyümölcsfát, szántottunk, boronáltunk, egyszóval nem unatkoztunk. :) Közben elvetettük az előnevelést igénylő zöldségek magjait is, melyek ablakpárkányomon várják, hogy végleges…..
Biotópia Zerka 2015.03.19 10:10:00
Sziasztok! Én vagyok a lány a fáról. :D  Ma ONE a szülinapom. A nevem Milák Erika Enikő. A családom, barátaim Zerkának szólítanak. A partiumi, érmelléki, rézaljai Marghitán születtem, nagycsoportos ovisként telepedtem le Édesanyámmal Pomázon. Jelenleg Budakalászon élek kisfiammal, (Schallinger…..
  Ebben a cikkemben a dísznövényeket életciklusuk szerinti felosztásban szeretném bemutatni. Az egynyári, kétnyári, lágy- vagy fás szárú évelők csoportjait más és más módon tudjuk szaporítani. Egynyáriak Az egynyári dísznövények életciklusa, mint arra nevük is…..
Biotópia Március a kertben 2015.03.11 12:44:42
  Március elejével, a tavasz megérkezésekor dísz és konyhakertünkben is megszaporodnak teendőink. Amikor már virágzik az aranyvessző, a fagyok elmúltával ébresszük fel rózsáinkat a téli álmukból! Szedjük le a téli takarást virágainkról, cserjéinkről!   Metsszünk!…..
  Ma egy különleges magbörzével és előadásokkal összekötött eseményen jártunk. És meg kell mondjuk, le vagyunk nyűgözve! A meghívottak között szerepelt Halmos Mónika gasztróbotanikus és a Rózsakunyhó. Mónika magyar és német nyelvterületen megjelent könyveiben,…..
Biotópia Tudd, hol a helyed! 2015.03.06 18:40:30
Ismét közös főzésre hívunk titeket, március 14-én! Találkozzunk a Szimpla Kertben, 11-kor! (Kazinczy utca 14.) Főzzünk egy jó kiadós egytálételt, készítsünk desszertet is, csomagoljunk be mindent, és bringával juttassuk el a rászorulóknak. Ha főzni jössz, hozd magaddal…..
Biotópia hhhasss! 2015.03.05 13:49:00
See the Pen Typography: Whitespace by zerkITa (@imadott) on CodePen. ..
Jaj, ne! Már megint a Budapest Bike Maffiával főzünk! Közösen!  Mikor is? Ja! Február 28-án, 11-től.  Hogy hol? A Szimpla Kertben! (Kazinczy utca 14.) Várunk titeket a maffiaklubba, hogy megfőzzük a világ legfinomabb zöldborsós-gombás raguját, hagymás főtt krumplival!…..
A megfelelő növénytársítás fogalma korántsem a manapság divatba jövő bio kertészkedéssel egy időben épült be a köztudatba, hanem már az ókor óta foglalkoztatja az embert. Egymás védelmi rendszerét kiegészítő növények csoportba ültetésével olyan növényközösségeket…..