Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ko.barbi

27 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság sorra nyerjük a nemzetközi turisztikai elismeréseket és büszkén hirdetjük, hogy Budapest fürdőváros, a turistákat pedig gyakrabban kell útbaigazítani a Széchenyihez vagy a Gellérthez, mint a Bazilikához vagy akár a Parlamenthez. Mégse minden pesti strand csillaga ragyog olyan fényesen, mint…..
Közgazdász Online Észak délje 2016.03.06 15:03:58
Skandináviáról az embernek általában három dolog jut az eszébe: jó életszínvonal, svéd húsgolyó és nemi egyenlőség. A Lundban töltött öt hónap alatt volt szerencsém nemcsak ezeket, de jóval több mindent testközelből megszemlélni Svédországgal kapcsolatban.   Lund esszenciája: vöröstéglás épületek,…..
So what is the Erasmus relationship? Does it exist? Is it possible at all? Can we escape from it or does it find every one of us by the end? And is it good or bad if we fall for it? Do we need it? Want it? Or are we just going with the flow? Anyhow, the Erasmus relationship is definitely…..
Lund was gloomy and rainy on the day I got back from Lapland, and still, I have never seen it that pretty. It felt like coming home. I wished so hard to be back and when I was, I loved all the streets and corners, even the scary buses. I didn’t come back to Lund alone, though; Kriszti was with me…..
Lapland Calling By the end of the month, another adventure was due: Lapland was calling. Another dream was about to come true. However terrible I feel for this, I have to tell, though, that I wasn’t quite enthusiastic for Lapland the days before we had to go. All I could see was that it’s far far…..
I didn’t leave any mark in here in this month. The reason for that is very simple: I was too busy living. The usually gloomy, sad-gray, not really spring-not really winter, not yet Christmas, but already cold November surprised me this time, it was so packed with great things I still feel sometimes…..
South of the North Announcement 2015.11.03 23:47:00
Mivel az itteniek egyre közelebb és közelebb kerülnek a szívemhez és szeretném velük is megosztani az élményeimet, gondolataimat erről az egész mini kis életről, ami itt zajlik körülöttünk, a későbbi bejegyzések nyelve angol less. As the people I met here are getting more and more close to my…..
Avagy így bulizunk mi itt a világ végén. Egyszer volt, hol nem volt, három szomszédunknak nagyot álmodott (szükség volt hozzá egy holland, egy német és egy ausztrál-ír szürkeállományra meg gondolom, kellő mennyiségű szesztermékre...) és így született meg a Bauta Project B Facebook esemény. Ötletünk…..
Így hagytunk el két embert a nemzeti parkban. Bár az első pár hét programjairól a sorban állás közben sikeresen lemaradtam, mégis sikerült jegyet szereznem az egyik túrázásra a hétvégén. Nem igazán tudtam, mire számítsak, csak megtetszett az ötlet, hogy végre mehetek…..
Az együttélés szépségei: ha egy valaki beteg, hamarosan mindenki más is beteg lesz. Sokáig tartottam magam, de jelentem, vasárnap reggel én is csatlakoztam a klubhoz. Bár azt nem tudom, hogy végül a movie night tagok fertőztek meg vagy a szombat pre-partival, nation partival,…..
Hajhálóm szerencsére nem volt, de a nagy evőkanálból undin placcsanós fejadagmérést kipróbáltam. Ma a Kalmar Nationen-nél kuktáskodtam. Oké, érzem, hogy kell ide egy kis bevezető. Azt már mondtam, hogy itt a diákszervezeteket Nation-nek (svédül Nationen - kiejtés "nahúúúnen"…..
Bár északon vagyunk és közeleg a tél, mégis jó hosszúra nyújtjuk a napjainkat mostanság. Az egész így kezdődött: Lomma beach en gång till, vagyis Lomma beach még egyszer. Egyszer volt, hol nem volt, szeptember utolsó vasárnapján szépen sütött a nap, úgyhogy bátrak voltunk,…..
B-a-u-t-a-s-t-e-n-e-n. Mert most már végre le tudom írni és ki is tudom mondani. Bautastenen, vagyis "nagy szikla". Itt éldegélünk hatvannégyszer pár tíz négyzetméteren per fő és igyekszünk kihozni a legtöbbet a szűkös apartmanokból. Merthogy az itteni kétszobás kis…..
South of the North Vi cyklar. 2015.09.12 23:23:00
Éjszaka sötétben csapatostul hazabiciklizni, csak gurulni lefelé a domboldalon és figyelni a vörös lámpákat a többi bicikli hátulján, na az a boldogság! Merthogy messze lakunk a várostól, és befelé nehézkes és fárasztó a tekerés, de hazafelé a legjobb, mert csak gurulni kell,…..
Malmöben jártunk. Már ideje volt, hiszen hetek óta itt vagyok, és még Malmöig se jutottam el, pedig alig negyedórányira van vonattal. Vagy kicsit több mint félórányira biciklivel, ahogy azt a németek bebizonyították - a fene a sportos mindenségüket. Meg az ezüstkanalat is a…..
South of the North Cykel panic! 2015.08.29 01:14:00
The story of how I ended up with two bikes. Cykel, vagyis bicikli. Ez az egyik első svéd szó, amit az ember megtanul (ez és a systembolaget, vagyis az otthoni dohányboltra hajazó itteni italbolt hálózat, amit azért vezettek be, mert a svédek túl sokat ittak, wtf? A lényeg, hogy csak itt…..
South of the North Inte så bra... 2015.08.28 00:18:00
Azt hiszem, a második nap volt a legnehezebb. Az elsőn túl elfoglalt voltam, az utazás, az érkezés, a papírok, a szállás úgy lefoglalt, hogy fel se fogtam, mi történik. Másnap reggel viszont ágynemű nélkül ébredni nem volt épp a legkellemesebb élmény. Ahogy az első vásárlás…..
South of the North Lomma Beach 2015.08.23 19:30:00
Ki gondolta volna, hogy Svédországban is le lehet égni? Persze nem nekem, én az otthoni nyáron edződtem, de a többieknek, akik vörös arccal és vállal jajgattak a buszon hazafelé. Merthogy a tengerparton voltunk. Igazi svéd beach-en - nem gondoltam, hogy ilyen is van. Bikiniben…..
 Vagyis Lundban lakom. Illetve „Barbie girl in a plastic world.” Jelentem megérkeztem északra, és azóta annyi minden történt, hogy azt se tudom, hol kezdjem. Talán ott, hogy az Arrival Day-en el se hittem, hogy tényleg Svédországba jöttem – kicsit Kevin McAllisteres volt a helyzet…..
Ne is kérdezzétek hogy kell kimondani, fogalmam sincs… De itt fogok lakni. Hát végre csak lett négy fal meg egy tető, amibe majd beköltözhetek. Nem mondanám, hogy álmaim szállása, mert elég messze van, csak egy lakótárs jár hozzá, viszont ahhoz képest elég drága, de annak is…..
„Please do not answer to this e-mail.” – ez állt a várólistás kolis levelemben, ami azért elég ijesztő. Főleg, mert hozzátették, mostantól ne támaszkodjak csak rájuk lakásügyben. Kössz szépen! Szóval várólista. Nem tudom, miért döbbentett meg ennyire, igazából ha…..
South of the North Beforehand 2015.06.05 18:19:00
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy (újabb) nagy dilemmám, amiből „számtalan veszély és megpróbáltatás után” végül Svédország került ki győztesen. Engem is meglepett, hogy még Nottinghamet is képes volt kiütni a nyeregből, mert az még hagyján, hogy Olaszország…..
South of the North Erasmus Vol.2 2015.05.15 22:18:00
Az Erasmus ösztöndíj az elmúlt évtizedben több mint három millió ember életét változtatta meg – nem beszélve arról a kb. egymillióról, akik egyenesen ennek köszönhetik az életüket: ők az Erasmus baby-k. A programot a filmművészet és a könyvpiac sem hagyhatta szó nélkül.…..
Közgazdász Online Liftes eset 2015.03.23 21:01:59
„Ments meg!”, szólt a fiú, mire a lány megnyomott egy gombot, majd pár lélegzetvétellel később elköszönt, és sose látták egymást többé... Fotó: Metzler Viktória Nem, ez nem egy túlcukrozott románc klisés bevezetője, és nem is valami akciófilm gyengécske szerelmi…..
Az Interkulturális Műhely csapata tavasszal sem tétlenkedik. A karácsonykor útjára indított magazinjuk nagy sikerére való tekintettel úgy döntöttek, hogy ebben a félévben havonta készülnek majd új számmal. A kultúraközöttiség jegyében márciusra filmekből szemezgettek és…..