Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viliavereb

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évekkel ezelőtt egyszer nosztalgiáztam egy sort a nyolcvanas évek kapcsán arról, amikor nagy, befutott nevek másféle zenét játszottak, mint amivel híresek lettek. Most itt a folytatás, immár évtizedhez nem kötve! Tudom, hogy a zenei bejegyzéseim nem olyan népszerűek, mint a vonatosak vagy…..
Egy egyszerű kérdést tettem fel itthon és külföldön dolgozó szerszámforgató barátaimnak: mi az az öt márka ami beugrik, ha kéziszerszámról van szó? A magyar válaszokon, megmondom őszintén, egy kicsit meglepődtem. Egyrészt nehézséget jelentett az öt márka összeszedése, másrészt meglepetésként ért a…..
Az emberiséget egyszer a vízkő fogja kiirtani - vizionálok nemzethalált, miközben a bojler belsejében kotorászok az  összegyűlt, három kilónyi ásványtömeg maradéka után. Két évente kellene (szerelő által) tisztíttatni, de általában addig elromlik benne valami és minek áztassuk feleslegesen a…..
Kicsit féltem már attól, hogy el fogom felejteni a programozást, mire beszerzek minden alkatrészt mindahhoz, amit elképzeltem, hogy majd összerakok, úgyhogy ha már lyukra futottam a két jól hangzó, de annál körülményesebb kedvencemmel, csak nekiállok annak a malackatranszportnak, hogy kicsit…..
Néhány nap után azért csak leesett, ML miért mondta, hogy ne nagyon szereljem össze az autót, mert még lesz rajta forrasztgatnivaló: hát azért, mert ha nem forrasztok a motorhoz néhány jumper wire-t, akkor legfeljebb úgy fog működni, ha én tologatom, úgyhogy majd szedhetem szét, hogy aztán majd újra…..
Viliavereb 2018.05.29 09:12:52
Szerintem vegyél egy lábhajlító eszközt az ellenállásokhoz. Egy műanyag darab berakod és pontosan raszter méretre hajlítod a lábas alkatrészt.
Például egy ilyent:
www.hestore.hu/prod_10025487.html
Én sem vagyok egy forrasztó művész de sokat dolgoztam elektronikusok között, így sokat tanultam tőlük. Az egyik legfontosabb szabály az alkatrész láb és a nyákon lévő pad (vezető felület) ne legyen hideg! A pad olvasztja le tulajdonképpen az ónt. Ne a pákával olvaszt meg az ónt közvetlenül, hanem a lábbal és a nyákon lévő rézzel. A folyasztó szer (gyanta) akkor dolgozik a leghatékonyabban. Ha hideg felületre kerül rá az ón akkor az csúnya hibát tud okozni. Látszólag ott van de, nincs kontaktus, vagy csak időnként van, időnként meg nincs . Ha lehet használj ólom mentes forrasz anyagot. Nem árt egy elszívó is, ami készülhet egy használ PC ventilátorból, és egy darab konyhai szénszűrős elszívó betétből. Láttam egy Youtube videón, de itt le van tiltva az oldal, így nem tudom belinkelni. A szép forrasztáshoz sok gyakorlás kell! Csak ügyesen, menni fog!
Viliavereb 2018.05.31 21:49:03
Csak megtaláltam a videót a házilag készített elszívóról!

Itt van:
youtu.be/Nb78wF1Tkwc?t=73
Egyébként én is űzöm az újrahasznosítás műfaját.
Ami nem áll távol az Arduino filozófiájától.
Mivel elég népszerű volt a látogatók között a papírmakettekről szóló bejegyzés, ezért Tarjányi Dánielnek köszönhetően tovább ismerkedünk ezekkel a hazai készítésű játékokkal.A mai napon a Néprajzi Múzeum sorozat darabjairól mesél majd nektek Dániel, akinek ezzel át is adom a szót. A…..
Analógia Repedt tojáshéjak 2018.04.28 14:36:02
Aki olcsón keres lemezjátszót, csak hogy a nagyitól örökölt fekete lemezekbe bele tudjon hallgatni, az nagyon gyorsan a Jófogás és a Vatera legsötétebb bugyraiban, egykori nagynevű hifi-gyártók hifitorony-lemezjátszói között találja magát, amik állapottól – és az eladó tájékozottságától és…..
Itt a blogon már sokszor írtunk a szerszámok beszerzésekor szóba kerülő szempontokról. Az alábbiakban egy szakértő szedi össze azokat a megfontolásra érdemes pontokat, amelyek a 'használt vagy új fűrészgép legyen?' jellegű kérdések eldöntésében segíthetne...
Tegnap bevásárlás előtt beugrottunk néhány könyvért a Libribe, kissé frissíteni az olvasnivalókon. Éppen az újdonságos polcokat szemléltem amikor elémugrott egy kb. A4-es formátumú könyv rajta egy bájosan bénán kinéző papírgőzössel, valamint A vonatok története címmel. Gondoltam megnézem mi is lehet…..
Elkészült az ország első magyar nyelvű interaktív megújuló térképe. Mit is jelent ez? Adatok, statisztikák és érdekességek az összes európai országról.  Nagy általánosságban elmondható, hogy ha van pénz, van zöld energia is. A világ legnagyobb megújuló energia…..
Igenis jó a vasárnapi zárva tartás! Nem tudom megérteni a sok fanyalgót. Az a baj, hogy olyan kevés érv jut az ember eszébe, amikor meg akarja védeni, ezt a nagyszerű intézkedést. De nem baj, segítségére szeretnék segíteni nektek, így összegyűjtöttem egy csokorra valót, hogy…..
Ahogy az életnagyságú autókból, a kicsinyített másolataikból is léteznek egyedi, méregdrága mesterművek, amelyek akár 5-10 ezer dollárért, vagy még drágábban cserélnek gazdát. Az azonban minimum meglepő, hogy egy kisautóért a Bonham's tavaszi aukcióján 146 ezer dollárt…..
Jövő júliustól már nem papír alapon, hanem elektronikusan vezetik az anyakönyveket. Ez az állampolgári ügyintézést és az anyakönyvvezetők munkáját is egyszerűsíti. Az Országgyűlés hétfőn az elektronikus anyakönyv kialakításával összefüggő törvénymódosításokat…..
Az Indexes fórumok közönségének sorai közt megmozdulás szerveződik a hazai ipar egykori bástyájának számító Láng Gépgyár mintegy 100 esztendei tevékenysége során összegyűlt tervanyag megmentésére.A gyártelep átalakítása miatt a jelenlegi tervtár épülete is lebontásra…..
Megint kaptunk egy navit tesztre. Látszólag semmi újdonság a nagyobb képernyőn kívül, kezdetben így éreztem. Aztán jött a Spanyolország-próba... Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Nesze!szer Csússzunk tűsarkakon! 2011.12.04 09:39:00
  Zavar, hogy korizásnál úgy nézel ki, mint egy töltött galamb?! Vége ennek a korszaknak! Eddig ugye a tűsarkú és a sport két külön fogalom volt, de a Dsquarednek támadt egy ötlete. Összehozta a két dolgot egy cipőben - illetve…..
Aki eddig azt hitte, hogy az Echo Tv-nél jobbra már harcsabajuszos betyárok olvassák a híreket fokossal a kezükben, azoknak az N1 Híradó kísérleti internetes adása csalódás lesz. A Jobbik propaganda-híradójából ugyanis kiderül, hogy a nemzeti oldalon sem kötelező kellék már a…..
Viliavereb 2011.04.19 11:14:38
A világ kedvező irányú átalakítása miatt fontos lenne tudni, honnan jött az ötlet, hogy a világtól elzárt Zangla falucska néhány köztiszteletben álló férfija társaságot alakítson, majd ezt ne közös ivászatok szervezésére, számlagyártásra, esetleg állami pénzek…..
Emlékeznek még tán, nem is olyan régen csámcsoghattunk már a Paul Bracq nevével fémjelzett El Benzo-n. Nem volt teljesen véletlen, hogy említésre került, hiszen akkor már Csikós jóvoltából (aki egyszer elvitt magával a legendás és misztikus Klub-ba) tudtam, hogy itthon is…..
Viliavereb 2009.06.17 11:27:33
@GaspiW123: A plexi élesen törik mint az üveg ezért nem használható járműveken! Helyette poliészter vagy polkarbonát. Bár ez utóbbi 3x anyiba kerül.
Kedves apuka!Ön olyan elfoglalt, hogy az utolsó pillanatig dolgozott, és nem volt ideje ajándékok után kajtatni? Milliomos talán, aki már minden megvett a fiának, aki a csilli-villi cuccokat két perc alatt megunja? Vagy ellenkezőleg, majdnem olyanszegény, mint a templom egere, ezért nem…..
Derzi gyanúsan gyorsan kiégett energiatakarékos izzóit korrekt módon cserélte az Obi, de a Landlite terméke továbbra is kérdés maradt számunkra. Körülnéztünk, ha jól értjük, egy fórum szerint a gyártó nem vállal garanciát erre a tipusra, de akkor miért is cserélte vissza az…..