Regisztráció Blogot indítok
Adatok
swiss blend

0 bejegyzést írt és 197 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt javasolta, hogy jelezzem az orvosi kamara felé, hogy nem volt hajlandó ellátni gyermekemet, mi több, elküldte őt a rendelőből. Tisztelt Praxis blog!   Nem egészen vagyok tisztában az iskolaorvos jogaival, ezért fordulok önökhöz. Lányomnak, aki jelenleg tizedikes, le kellett…..
swiss blend 2018.02.02 20:16:08
@a ribancok is kidobják a csikket:

Neked sem ártana a pofádat kimosni sósavval.
swiss blend 2018.02.02 20:24:18
@Karipapa01:

Szerinted a mai világban mennyi új munkavállaló megy el ténylegesen az üzemorvoshoz? Sokan még csak nem is látták üzemorvost,és mégis van "alkalmas" papírjuk
swiss blend 2018.02.03 00:35:52
@Molnárgörény: Ha valóban orvos vagy elég szomorú dolog az,hogy egy igenis létező,egy ember életét megkeserítő betegségről így vélekedsz,hogy az csak egy hiszti.A nővérem kezelt pánikbeteg volt 3 évig. Én is tudom miről beszélek.Te esetleg könyvekből ismered,én meg láttam milyen is egy igazi pánikroham ami hirtelen jön a halálfélelemmel együtt hosszú percekig.Szó sincs ott semmiféle hisztiről mert a testvéremet már csak ismerem.Soha életében nem hisztizett,sírni gyerekkoromban láttam utoljára,tehát nem hiszem,hogy ez csak egy hiszti lett volna.Többször tanúja voltam a rohamainak főleg az utcán, amikor szürkére váltott az arca,és le kellett ülnie valahova akár a földre is olyan rosszul volt.Nagy könyörgések árán elment orvoshoz végre,kapott megfelelő gyógyszereket amiktől fokozatosan és lassan eltűntek a rohamai.
A 21. században, Európában a jobb állapotú betegek mosdatják a társaikat, hogy ne egye meg őket a piszok, és ne kapjanak el további fertőzéseket. Akármennyire hihetetlen, ez a magyar valóság, a saját szememmel láttam. Tisztelt Praxis!   Tavaly ősszel kórházba kerültem,…..
swiss blend 2018.01.21 23:59:04
@she_wolf:

Szerintem meg nincs ágazati különbség.Adott egy takarító cég aki szerződést köt x kórházzal.Megállapodnak egy összegben amit a kórház hajlandó és tud fizetni,a takarító cég rábólint.Ebben a megállapodásban/szerződésben benne kell lennie a kórházi osztályok rendszeres és körültekintő napi takarításának,ami kizárt,hogy egy (vagy két) vödör piszkos,csere nélküli vízzel való felmosást jelent.Ha ilyet tapasztalnak az ott dolgozók,nekik kellene jelezni az igazgatóságon vagy tudja a franc kinek,de ez tényleg nem állapot ami a magyar kórházak többségében uralkodik.Itt még arról is lehet szó,hogy a kórházak olyan kevés összeget fizetnek a vállalkozónak,amiből a vállalkozó cég embert nem tud sehonnan elővarázsolni mert senki nem megy.Például a vonatszerelvény takarítás sem egy álom meló,de ott minimum a nettó 270.000 forintot hazaviszik,ugyanúgy mint a BKK-nál akik a megállókat takarítják éjszaka.Ha jól tudom ők még többet keresnek.
A rendőrség 1 hét alatt 3 alkalommal volt kint ilyen olyan "alkoholos problémák" miatt. Hulla részeg fertőző tüdőbeteg hajléktalanokat szállít a rendőrség hetente az osztályra, vagy egyel feljebb a zárt részlegbe. Üdvözlöm a blog olvasóit.   Sajnos ezt a posztot nem tudom…..
swiss blend 2017.11.10 22:58:10
@qbr:
Mi "embertelen"?
Az nem embertelen,hogy egy ilyen koszos és büdös embert betesznek mondjuk közvetlenül az ágyad mellé szobatársnak?
swiss blend 2017.11.11 18:59:35
@she_wolf:

A hajléktalanok java része alkoholista
-Ne haragudj,de a hajléktalanságnak miért a természetes velejárója az alkoholizmus?
Az alkoholbeteg ember egyetlen napot sem bír ki alkohol nélkül,tehát józanul nem tud bemenni egy központba
-Ennek ellenére mégis vannak akik megpróbálnak ember módjára élni a körülményeikhez képest.Ősszel és télen teltházzal működnek a hajléktalan napközik.
A hajléktalannak munkája sem szokott nagyon lenni (a felvételi űrlapon hülyén néz ki a lakcím rovatban,hogy lakóhelye: utca,penderítik is kifelé az ajtón,még ha alkalmas is lenne egyébként.
-Nagyon tévedsz.Azok a hajléktalanok akik nyilvántartásba vetetik magukat mint fedél nélküli,azok hajléktalan igazolványt kapnak,amiben állandó lakcímként valamelyik hajléktalanszálló szerepel.Ezzel az igazolvánnyal jogosult munkát vállalni,jogosult az egészségügyi ellátásra, (ingyenesen)és jogosult az adott kerület önkormányzata által biztosított napi háromszori étkezésre.Ennek fényében hidd el,hogy van olyan hajléktalan aki megembereli magát,és a hajléktalan szállóról dolgozni jár.Nem sok a létszám, de van.
..ilyen a nagy kockázatú TBC is,aminek terjedése rendszeres szűréssel kézben lehetne tartva.Nem tudom mennyibe kerül a tüdőszűrés,ha nem vagy jogosult (tehát nem fizetsz TB-ét,ugyanakkor ha beteg vagy,nem maradhatsz ellátatlanul,pláne fertőző betegség esetén.
-A tüdőszűrés ára 1500 Ft (beutaló nélkül) amit a hajléktalannak nem kell kifizetni,a hajléktalan igazolvány felmutatása esetén.Nem lehet kézben tartani a TBC terjedését,ha nem hajlandóak szűrésre menni,vagy nem szedik a gyógyszert.Olvass utána a neten,elég sok infó van erről.
A hajléktalan de még "csak hajléktalan,és nem alkoholfüggő emberek zöme inkább ívesen kikerüli a hajléktalanszállókat pontosan a betegségektől,élősködőktől való félelme miatt.
-Hajléktalanszállóra nem lehet bemenni előzetes orvosi vizsgálat nélkül, amibe a tüdőszűrés is beletartozik.
Mondjátok a nagy "okosságotokat" és fingotok nincs az alkoholizmus mibenlétéről.
-Különösebben nem hiszem,hogy bárkit is foglalkoztat az alkoholizmus "mibenléte" aki nem érintett,de talán le kell tenni a poharat és orvosi segítséget kérni ha nem megy egyedül.Sokaknak sikerült már,így tényleg ne akarjunk már glóriát tenni a saját ürülékében fetrengő hajléktalanok fejére mert súlyos alkoholisták.
Egyszerűen érthetetlen, hogy a vizsgálatok alkalmával miért nem tudnak adni időpontot előre, amikor tudják, hogy a gyereket a következő hónapban vinni kell kontrollra. Ismét üdvözlöm a blog kedves olvasóit a Heim Pál gyermekkórház bőrgyógyászati rendelésével…..
swiss blend 2017.07.21 19:50:57
@defné:

Ha nagyon csúnya és nem nagyon javul akkor kipucolják a begyulladt részt ami állítólag nagyon fájdalmas beavatkozás,mi sem engedtük.
swiss blend 2017.07.21 19:54:33
@she_wolf:
De sajnos sok gyerek nagyon szégyenli,hogy nem múló sebek borítják az arcukat hónapokig.
swiss blend 2017.07.21 19:56:38
@mechanikus körte:
Kezded kiforgatni a posztot.
Amint beléptünk, riadtan felrebbentek a fehér köpenyesek, és még mielőtt annyit mondhattam volna, hogy corpus alien, már testületileg vissza is toloncoltak bennünket a váróterembe azzal, hogy menjünk a másik rendelőbe. Egy nyáron a bolgár tengerparton kempingben sátortáboroztam a családdal és…..
swiss blend 2017.05.15 20:53:17
@qbr:

Csak,hogy abból a 1-3 millióból 2,5 millió orvos és kórház közelébe sem megy, csak ha már nagyon beteg.Akiknek 7.000 forintot vonnak azok minimálbéresek alantas beosztással,tehát a szerencsétlen még 40 fokos lázzal is dolgozik ha nem akar munka nélkül maradni.Arról meg nem beszélek,hogy hetek múlva kapnak táppénzt az emberek,egyre több helyről hallom.
Szóval ne akarjunk itt emelni mindenáron.
swiss blend 2017.05.15 23:44:23
@she_wolf:

@qbr: azt írta,hogy "de vagy 1-3 millióan csak 7.000 Ft-ot" Ez a "csak 7.000 Ft" éves szinten azért csinos kis összeg ha azt vesszük alapul,hogy a 1-3 millióból nagyjából 2,5 nem jár semmilyen gyógykezelésre,nem fekszik kórházba,nem megy táppénzre,mert félti a nyomorúságos munkahelyét.Ha ehhez hozzáadjuk a "jó" keresőket meg a még jobban keresőket akiktől jó sok pénzt vonnak le,akkor milliárdos összegek jönnek ki havonta ami bemegy a Társadalombiztosító kasszájába és szerintem a negyede ott is marad.
Várja ki a párom amíg kezelés és műtét nélkül, katétert viselve élete végéig, szépen meghal nagy szenvedések közepette? Tisztelt Praxis!   A párom 75 éves lesz nyáron és tavaly novemberben állapították meg a prosztata rákot nála a Dél-Pesti Kórház Urológiáján, ahová véletlenül került, mert akkori…..
swiss blend 2017.05.02 20:44:07
@fekete macska a fűben:
Több rákfórum van a neten ahol bontatlan,nagy mennyiségű ilyen olyan tablettákat,ampullákat stb. árulnak a hozzátartozók amik megmaradtak,és amire egy valag pénzt kiadtak a családok bízva a csodában,ami nem létezik.A búzafű leve biztos nagyon egészséges rendszeresen fogyasztva annak aki nem beteg,de a rákos betegeken sajnos nem segít.Ha létezne erre betegségre csodaszer,nem halnának meg évente milliónyian a földön.
swiss blend 2017.05.03 15:59:43
@Hórukk:

"Nézzük már meg ezt is" itt sem működik 100 éve.Amelyik orvosnál mégis működik,akkor ott erőteljes "tejelés" van a beteg részéről.
swiss blend 2017.05.04 17:13:09
@fekete macska a fűben:
Nem,nem vagyok rákos beteg (remélem nem is leszek)viszont ha a sorsomat nem kerülhetem el egészen biztos vagyok abban,hogy nem a búzafű levének napi 6 x-i ivásával várnám a gyógyulásomat mert az egészen biztos,hogy nem történne meg.Mint írtam a búzafűlé,és "társai" lehet egészséges hosszú távon fogyasztva,de a rákbetegséget nem gyógyítja.Ha gyógyítana nem halna meg évente több millió ember a földön menthetetlenül.

Figyeltem,de sajnos a tények akkor is tények,a statisztikák akkor is statisztikák maradnak.A ráknál két verziód van.Vagy elfogadod a drasztikus kezelést,és talán van reményed,vagy nem fogadod el és várod a végét.

Az ismerősöd,hogy "megúszta" ez így ebben a formában hülyeség.Akkor úszta meg ha megéli az öregkort tünetmentesen.

A bontatlan csodaszerek és gyógyszerekkel arra szerettem volna utalni-ha figyeltél volna-hogy a hozzátartozók mindenféle méregdrága szart összevásárolnak mert bíznak a csodában ami persze nem jött el és a bontatlan "rákgyógyító csodaszerek" pl.Avemar és társai meg a nyakukon maradtak.Ezek nem jártak le,nincsenek újra címkézve,csak nem értek semmit.
Annak ellenére, hogy járulékaimmal fenntartom a szociális ellátórendszert, nem kapok érte cserébe semmit, ja, de igen, ma kaptam egy jó adag megalázó, lekezelő, önkényes bánásmódot. Kedves Praxis Blog!   Szeretném megosztani Önökkel a következő történetet. Sajnos…..
swiss blend 2017.03.03 16:54:23
@g0826:

Momentán nem azokra gondoltam akik éppen egy műtőasztal fölött állnak,meg azokra sem akik hétvégi ügyeleti beosztásban vannak.Minden dolgozó nem dolgozhat hétvégén ez nem igaz.
swiss blend 2017.03.03 20:31:24
@dayue:

'Sokkal egyszerűbb a 90 éves Marika nénin,a lázas beteg gyereken,az ügyeletet hívón,a törött lábún,a frissen műtötten,a nagybetegen elverni a port'

Ez is közrejátszik,hogy civilek szinte nem is voltak ott.Ugye egyre több a panasz,a kikövetelt paraszolvencia,a félrekezelés,a nemtörődöm ellátás,a negatív kórházi élmények.Persze vannak akik ezt a körmük szakadtáig tagadják pedig...
Valaki árulja el, hogy aki a gyógyításra teszi fel az életét, vagy ezzel kapcsolatos munkája van, miért ennyire, bocsánat, de bunkó? Én nem betegekkel, segítségre szoruló idősekkel dolgozom, de ha így állnák az ügyfeleimhez, már régen nem lenne munkám. Szia Praxis!   Sajnos édesanyám abban az…..
swiss blend 2017.02.14 01:06:26
@kheiron:

"Ha ennek a háromnegyedét itthon megadod,akkor simán válogathatsz a legudvariasabb,legkedvesebb nővérkékből"

A magyar mentalitást ismerve aligha...
swiss blend 2017.02.14 23:21:52
@kheiron: @forge:

@kheironnak igaza van mert tényleg ennyi.Ez tényleg siralmas kereset.Ha jól értelmeztem akkor a főiskolával rendelkezők 180 körül kapnak,középiskolával 145-150.Nem is tudom erre tényleg már mi lenne a megoldás.:(
A megfelelő lépéseket azonnal megtettem, de elfogadhatóan hogy egy kiszolgáltatott embert ilyen módon meg lehet alázni. Tisztelt Praxis.    Elöljáróban le szeretném írni, hogy 25 éve dolgozom az egészségügyben, kétkedve olvastam eddig a sok rémtörténetet orvosokról,…..
Több orvos balfaszsága, bűne kellett hozzá, hogy szeretett feleségem meghaljon. „A bűn mindent beszennyez. Mindent elborító bűz ez, megrontja a szeretetet, megfertőzi a házastársak szobáját, az újszülöttek bölcsőjét, még a napmelegben bágyadozó virágokat, még a rügyeiket…..
swiss blend 2017.02.10 19:13:42
@Borsia:
Ezt vajon vigasznak szántad?
swiss blend 2017.02.11 14:11:47
@Borsia:
"Lehet a sokat szidott orvos nélkül is élni.Vagy meghalni"

Ez nem lehet egy állásfoglalás.Itt emberek életéről van szó.Egyre több a hiba amik tragédiával végződnek.
Ha jól tudom, hálát utólag szoktak érezni az emberek. Előre hálás lenni? Kötelező hála (pénz)? A rövid történet egyik szereplője: DR. F. GÁBOR SZEMÉSZ Komárom-Esztergom megye szemész szakfőorvosa, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szt. Borbála Kórház Szemészeti Osztályának osztályvezető…..
swiss blend 2017.02.04 00:28:22
@Tempus.Anh:

'Ha a nagy közösből egy,évente 100 alkalommal kórházi szakrendelésen járó,kéthavonta befekvő "betegre" költik a pénzt,az azért van,mert ő kierőszakolja'

Mióta lehet 'kierőszakolni a kórházi befekvéseket?

'Olyan betegségekkel fekszik be egy kórházi osztályra,amit otthon egy háziorvos békeidőben simán el tudna intézni'
'De nem,ő igénybe veszi a fekvőbeteg ellátást amelynek keretében a fülétől a farkáig kivizsgáltatja magát...'

Mióta dönt a beteg arról,hogy szükséges e a kórházi kezelés vagy elég a fekvőbeteg ellátás? És ki az a hülye (már elnézést) aki 'kierőszakolja azt,hogy a förtelmesebbnél förtelmesebb kórházi osztályokra befeküdjön, ha valóban nincs semmi baja?
Talán a jó ellátásért,vagy mégis miért jó ma kórházba kerülni? Gondolkozzál már egy kicsit.
swiss blend 2017.02.05 02:04:25
@she_wolf:

@Tempus.Anh: megközelítőleg sem az idős kiszolgáltatott és otthon megunt emberekről írt,ezt nem tudom hogyan értelmezhetted félre.

Jó oké,legyenek az idősek.De a szerencsétleneket máshova nem nagyon veszik fel 'gyakorlatilag indokolatlanul' mint a kaka és pisiszagú szobánként 10 ágyas krónikus belgyógyászatra 2-3 napig.Ha meg jóval tovább tartják bent annak oka van,linkre senkit nem tartanak sehol. Más talán még tűrhető osztályokra meg teljességgel kizárt,hogy beviszem a 90 éves nagyit megőrzésre és azonnal befektetik mert én azt mondom.Ilyen nincs mint ahogy az sincs,hogy indokolatlan vizsgálatokat én mint beteg kérhetek,és az orvos alázattal írja is rögvest a beutalót laborra,CT-re,MRI-re,EKG-ra,ultrahangra ami csak ott eszembe jut hirtelen mert én kiszeretném magam vizsgáltatni.
Most akkor csendben megkérdezem, hogy a beteggel, vagy a hozzátartozóval ilyen stílusban beszélő egészségügyi dolgozó, vagy asszisztens megérdemli a tiszteletet? "13 éves unokaöcsémet közel 1 éve hordja az anyja a Heim Pál gyermekbőrgyógyászati szakrendelésre az arcát,nyakát ellepő gennyes…..
swiss blend 2017.01.08 01:15:38
@Bibi81:

Ezt a szerinted teljesen természetes dolgot mégis bika erős gyógyszerekkel kezelik a gyermekbőrgyógyászok havonkénti vér és vizelet vizsgálat kíséretében.Feltételezem nem linkre nyomnak egy kölköt hónapokig ezzel a drága gyógyszerrel.
Mielőtt megkérdeznéd,hogy én honnan tudom ezeket a válaszom az,hogy én is kísértem egy kamaszt ugyanide,ugyanilyen bőrbetegséggel.

Még mielőtt lemaradna: nekünk is a kamaszrendelésre időpontot kellett kérni telefonon- előre.A 'sima rendelésen egészen más bőrgyógyászati betegségekkel várnak a betegek.
Olyan hangot tud 1-2 beteg megengedni magának, hogy az valami elképesztő. És sajnos gyakran belefutok ebbe, ami őszintén szólva, volt hogy iszonyatosan megviselt és sírva adtam át a műszakot.  Tisztelt Praxis! Régóta olvasom az oldalt, és úgy éreztem eljött az idő, hogy én is hozzá szóljak.…..
swiss blend 2017.01.05 15:53:49
@forge:

Én kísérőként három esetben voltam ezen a kamaszrendelésen pár hónappal ezelőtt, de olyan nagy tumultust egyszer sem láttam.Időpontra mentünk, és alkalmanként 4-5 gyereknél több nem volt több. Furának tartom,hogy januárra már nincs időpont egy kontroll ellenőrzésre.
swiss blend 2017.01.05 16:02:13
@Tempus.Anh:

Nincs igazad teljes mértékben,mert vannak emberek (elég sokan is)akik nagyon magas eü.hozzájárulást fizetnek és őket ugyanúgy elküldik a francba,ugyanolyan ellátást kapnak mint az aki a minimumot fizeti,ugyanúgy várniuk kell órákat,heteket,hónapokat,ugyanolyan lepukkant kórteremben fekszenek a hepehupás ágyon,ugyanolyan moslékot kapnak enni.
Szóval ne csináljunk úgy mint ha ez teljesen ingyen lenne,mert sok ember nem ingyen élősködik az eü.-n.
Ekkor bekerítenek, közém és az automata közé állnak és a rossz zsarut játsszó főnök emígyen szól: -Be kell tartani a házirendet a kórházban ,és ha meg akar gyógyulni, szerényen kell viselkedni! Tiszteltek! Alábbi történetemet a fészbúkoldalamon…..
swiss blend 2016.10.20 22:21:48
@dayue:

Így van, egy ballonos cserélhető ivóvíztartály meg a készülék piti összegért beszerezhető, ami a kórházi vezetőség dolga lenne-ha lenne bennük egy cseppnyi emberség,de nincs-mivel egy sürgősségi osztályon hosszú órákat várakoznak a betegek étlen-szomjan.A másik pedig az,hogy sokan nem is vennének igénybe,tehát óránként sem kellene cserélni a ballont mielőtt itt valaki kitalálna.
swiss blend 2016.10.20 22:23:58
@ebella:
Ha nem ment be akkor hogy szólíthatja fel kitakarodásra? Amúgy milyen stílus az, ha egy állítólag iskolázott valaki "kitakarodásra" szólít fel egy pohár vizet kérő embert? Ezen amúgy elgondolkodtál már??
swiss blend 2016.10.20 22:28:03
@forge:

:D Valahogy én is látom a dolgot.
Praxis Fizess és halj meg! 2016.09.05 06:00:00
Rák gyanújával gyomor és vastagbél tükrözésre küldtek, a Bajcsy kórházba 2017 januárra tudnak időpontot adni gasztroenterológus szakorvoshoz, aki elrendelheti a vizsgálatot. praxisblog!     48 éves vagyok, férfi, álláskereső. Előtte 26 évig folyamatos alkalmazotti…..
Havonta egy valag pénzt vonnak a béremből egészségügyi járulék címszó alatt, csak most már azt nem értem, mégis mi a frásznak. Kedves Praxis!   A körzeti reumatológiai szakrendelésre kaptam beutalót a közelmúltban. Ez egészen konkrétan még februárban történt. Állandó fej és deréktáji fájdalom…..
swiss blend 2016.07.25 13:55:37
@forge:

Válaszolok helyette.

Azért vergődik itt a praxison az anyagiak miatt mint "orvosfeleség," mert tulajdonképpen nem is az ő férje, hanem a sógora akiről állandóan ájuldozik.Legalábbis a régi nick nevén még a sógora volt az orvos.A következő reginél majd a gyereke lesz főorvos.

Totál dinka a nő.
Soha nem fogom tudni megbocsátani, hogy hagyták őt meghalni, szimulánsnak tekintették, ahelyett, hogy megpróbálták volna megmenteni és meggyógyítani. Tisztelt olvasók!   Fájdalmas történetet mesélek el önöknek, amely a mi családunkban esett meg már 2 évvel ezelőtt. azóta…..
swiss blend 2016.07.25 13:46:50
@A megvalósult amerikai ólom..:

Ez nem így van ahogy te állítod.Van ügyeletes kórház (nem csak Angliáról beszélek)és van telefonos orvosi tanácsadás is.Mindkettőt igénybe lehet venni attól függően mekkora a baj.Itt ha felhívsz egy kórházat az éjszaka közepén,mert nem szeretnéd terhelni a zsúfolt várókat az ügyeletes kórházban,jól elküldenek a halál fa@@ára.Kint nem.
Megérdemlik az ilyenek, hogy ők is keresztülmenjenek mindazon, amin a pácienseik, hátha esetleg okulnának belőle, és több alázattal viseltetnének embertársaik iránt. A jó sem az már, ha az volt egyáltalán   Intézmény: Bp., Szt. István Kórház Rehabilitációs Centrum, Jahn Ferenc utcai telephely…..
swiss blend 2016.07.15 12:11:45
@Conchobar:

Nem,ő nem diszlexiás,hanem egy hihetetlenül rosszindulatú csak és kizárólag a betegeket szapuló valamikor csakmotyogok néven regisztrált nick.Jelzem: nem én jöttem erre rá,de egyébként nem nehéz a stílusa után követni a szagát.Most orvos feleségként (:xD)köpköd minden ideíró panaszost,és gyakorlatilag minden olyan embert aki orvosi kezelésre szorul.
swiss blend 2016.07.15 19:59:24
@g0826:
Nekem is az utolsó hozzászólásom hozzád.

Én nem hazudok.Azóta is várom azt a bejegyzésemet ami szerint én azért lennék itt regisztrált tag,hogy másoknak beszólogassak.Mivel nem másoltad be te hazudsz,és állítasz olyat ami nem igaz.
Féreg meg a jó édes anyád!!!
Nagyon sok kolléga a füle botját sem mozdítja a blogon található, olvasható, zömében csak alaptalan, eltorzított, a valóságot megsem  közelítő irományokra. Én vettem a  fáradtságot és "felvettem a kesztyűt" a posztoló mocskos hazugságával szemben. „Tisztelt Praxis Blog!   Egy korábbi…..
Hogy milyen italról lehetett szó, nem tudnám megmondani, de valami erős és intenzív szagú tömény alkohol lehetett a kedves doktorban. Ez pedig szó szerint letaglózott.  Kedves blog!   Minden egyes alkalommal, amikor önökhöz tévedek, a hozzászólások között megtalálom a magánrendelésre való…..
Az elmúlt 8 hónapban 4 öngyilkossági kísérletem volt, elveszítettem a barátaimat, megromlott a párkapcsolatom, nem tudok autót vezetni, sem dolgozni, de még csak egy tv műsort sem fog fel az agyam   Fiatal, értelmes, életvidám lány voltam. Történetem talán ott kezdődik, hogy 3évvel ezelőtt kaptam…..
swiss blend 2016.04.26 17:45:02
@drontal:

Úgy,hogy xarnak rájuk.
swiss blend 2016.04.26 17:51:54
@rest of boys:

Akkor meddig is mehetünk el illetve meddig kell elmennünk az emberi élet védelme terén?

Az emberi élet védelméről addig nem beszélhetünk komolyan (eü) amíg havonta halnak meg emberek azért,mert egyszerűen a mentő nem megy ki a címekre.
swiss blend 2016.04.27 11:43:43
@ketiperri:

Igen én értelmeztem félre 'már nem szeded a gyógyszereket 8 hónapja'elnézést.Viszont akkor (remélem nem érted félre) akkor súlyos elmezavarban szenvedsz aminek (szerintem) semmi köze (már) a beszedett gyógyszerek mellékhatásaihoz.Én ugyanúgy nem tudom elhinni azt,hogy hosszú hónapok elteltével egy gyógyszernek (vagy akár kettőnek) ennyi és ilyen komoly múlni nem akaró mellékhatása lenne.Nem áll szándékomban megsérteni Téged de ezeket a mellékhatásokra fogott nem tudok vezetni,nem tudok dolgozni,gyakorlatilag egy élőhalott vagyok, és a többi 'tüneteket csak azért tudod produkálni mert nagy valószínűséggel megteheted. Egészen biztosan van aki helyetted elvégzi azokat a feladatokat amikre állítólag nem vagy képes,így természetesen ráérsz a nap 24 órájában tüneteket keresni magadon,és egyre betegebb lenni.Nem egyedi az eset ne hidd.Az általatok emlegetett PSSD nevű betegség (vagy én sem tudom ez mit takar)valójában másról sem szól csak a nemi szervek érzéktelenségéről,a libidó és a vágyak teljes elvesztéséről.Nagyon egyszerűen fogalmazva: eltűnik a szexualitás utáni érdeklődésetek.Tehát ebből is látszik,hogy nem olyan komoly a baj mint az itt le van írva panaszképpen.
Nem minden nyugdíjasnak áll módjában orvost fogadni. Az orvos válasza: rosszul tette... Tisztelt Praxis!   Szeretnék megosztani egy sajnálatos esetet, ami a nővéremmel történt 2013.dec.19-én, és a mai napig nincs még vége! Egyszerű rutin műtétre befeküdt a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikára…..
swiss blend 2016.02.26 22:29:45
@Braincelle:

@forge:-t idéztem azzal,hogy "Én nem tudom,de valami baki történhetett..."

Igaz a posztoló elég ügyetlenül fogalmazta meg a panaszát, de a levélben vannak olyan részek amiből az ember nem tud másra gondolni mint arra,hogy a néni szemműtétje alatt valami történt.Pl.a beavatkozó orvos kivett pár darabot a szeméből,majd a főorvos asszony "miért nem fogadott orvost,amikor befeküdt a kórházba" aztán az ultrahangos felvételeken még látszanak a "szilánk darabok" (mindegy, valami ott van aminek nem kéne)aztán a néninek állítólag erősen vérzett a szeme a műtét után (szabadna erősen véreznie?)szóval nem tudom....egy sikeres szemműtétnél ezek természetes dolgok?
swiss blend 2016.02.27 12:46:13
@Braincelle:

Dehogyisnem,a fenti hozzászólások szinte kivétel nélkül azt próbálják elmagyarázni,hogy a megvakult néni műtétjénél nyilván komplikáció lépett fel és nyilván senki nem hibázott.Teszitek ezt úgy,hogy Ti sem ismeritek az esetet de már előre kategorikusan kijelentettétek,hogy ez bizony 'műtéti szövődmény ha a fene fenét eszik akkor is.
Az én lakóhelyemen sok idős ember él közülük sokan átestek ugyanilyen műtéten,de egyik sem vakult meg és remekül látnak.Egyiknek sem vérzett a szeme a műtét után közvetlenül,egyiknek sem kellett újból megműteni a már műtött szemét,egyiknek sem kellett ultrahanggal keresgélni a szemében semmit,és főleg egyik sem vakult meg.
A több éves pereskedés meg semmit sem bizonyít,és semmit nem jelent ismerve a magyar bíróságokat, és az ügyek hosszú évekig való elhúzódását.
swiss blend 2016.02.27 14:29:45
@rest of boys:

"Szerinted mi volt a bevérzés oka és ki hibázott"?
"Ha mi nem tudjuk megmondani,nyilván,te megtudod"

Nem tudom én nem vagyok orvos.Viszont ahhoz feltételezem nem kell orvosi végzettség,hogy a leírtakból az ember ki és leszűrje azt,hogy a néni műtétje közben,és közvetlen utána baj történt aminek egy végleges látásvesztés lett a végeredménye.

Arra például tudtok választ adni,hogy a műtét közben a szakorvos a beavatkozását követően mégis miket vehetett ki a beteg szeméből,már ha ez állítólag szövődmény?
Vagy például arra,hogy az ultrahangos felvételeken mit kerestek,és mit találhattak ha itt minden a legnagyobb rendben volt és ez csak egy szövődmény semmi egyéb.És ha egy szövődmény volt semmi más miért kellett ismét műteni?
És kérdezném mindenkitől: TÉNYLEG LÉTFONTOSSÁGÚ EGY KUTYA EGY ORVOSI RENDELŐBEN? Most komolyan! Elmegy az ÁNTSZ a jó büdös francba! Tisztel praxis blog olvasók! 2016.02.08. 18 óra 40 perc magassága: éppen nézzük a retekklubbon a híradót. 2 perc leforgása alatt két  olyan nagy…..
swiss blend 2016.02.22 12:27:34
@mig54:

Te jó ég! A másik posztban kiselőadást tart az osztályok helyes,és pontos szakszerű elnevezéséről.

Most én mondom,hogy ilyen nincs csak a mesébe.
swiss blend 2016.02.22 16:30:54
@mig54:

"nyakamba a rozsdás halefot.."

már megtörtént:D
swiss blend 2016.02.24 23:30:53
@mig54:

Kár :((
A BFKH II. kerületi népegészségügyi osztályának vizsgálata eredményeként meghozott végzés kötelezi az egészségügyi szolgáltatót, hogy a rendelőben történő kutyatartást szüntesse meg. Tisztelt Szerkesztő!   A Praxis blogon megjelent „Elmegy az ÁNTSZ a jó büdös francba!” című…..
swiss blend 2016.02.24 14:11:06
@Dikusz:

Zünükére?
swiss blend 2016.02.24 14:12:46
swiss blend 2016.02.24 23:26:31
@mig54:

Ja,nem dehogy.Csak találgattam kihez szóltam a posztban amit Dikusz: írt.