Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rnz

0 bejegyzést írt és 701 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem volt még ennyi késes gyilkosság a fiatalok közt Londonban, mint 2021-ben. Az elkövetők többsége is 20 év alatti...
Sajnos jó ideje véget ért minden idők egyik legviccesebb sorozata, úgyhogy épp ideje elővenni, leporolni és újra megnézni az egész szériát. Kedvcsinálónak jöjjenek a sorozat legjobb pillanatai.(A lista persze teljesen szubjektív, igazából a sorozat bármelyik jelenete szerepelhetne bármelyik…..
Már többen szavaznának egy közös ellenzéki listára, mint a Fideszre, jelentette a napoban a Medián, de hasonló eredményről számolt be nemrég a Publicus és a Závecz Research is. Az ellenzéki összefogáson és a kormánypárton kívül azonban biztosan lesznek más indulók is. Jelen állás szerint külön…..
Szerda este megtörtént az amire sokan vártunk. Az Apple megtartotta az év végi nagy bejelentését amiben nyilvánosságra hozta legújabb fejlesztéseit. A cupertinoi cég bejelentése azért nem volt hagyományos mert most az elmúlt évek legnagyobb fejlesztéseit jelentették be. A bejelentés a Youtube-on…..
James Bond a modern kor ikonikonja. Karaktere 1953-ban született Ian Fleming (1908-1964) tollából. Az angol író a Reuters hírügynökségnél kezdte pályafutását. Később tőzsdeügynökként dolgozott. A II. világháború alatt a brit titkosszolgálat szerződtette. Az MI6-nél szerzett tapasztalatai ihlették…..
Na már megint a vegánok.. semmi hús, semmi szaft, csak a száraz nyúltáp? Tévedés! Persze hús az most sem jön, de ízek, szaftok, finomságok igen! Íme a vegán burger, ami tuti ízleni fog!..
A világ első weboldalát (melynek másolata itt megtekinthető) Tim Berners-Lee hozta létre 1990. december 20-án. Lee a CERN részecskefizikai kutatóközpontjában dolgozott, célja az volt, hogy megkönnyítse az intézményen belüli kommunikációt, ezért 1989-ben kidolgozta a World Wide Web alapelveit. Ezen a…..
rnz 2020.09.29 16:48:38
@232323: Ha nem is szó szerint, de valami ilyesmi fogalmazódott meg bennem is. Hatalmas mázlistának érzem magam, hogy pár éve találtam egy olyan helyet, ahol csak simán hagynak dolgozni, gyümölcsözik is a "kapcsolat" rendesen.
Túrára indul a család, de félúton elfárad a gyermek. Mit lehet ilyenkor tenni? Erre a kérdésre ad választ a Trail-Gator. Nem egyszerű dolog eltalálni, hogy mennyit bringázhatunk egy kisgyerekkel – egyik nap 15-ös átlaggal kerüli meg a Velencei-tavat, hogy este még focizzon a kertben, másnap meg…..
2021-re már csak lecsendesedik ez az egész járványos mizéria és beindul az élet... Legalábbis többen, így a Nova Rock szervezői is ezzel számolnak, a sógorék bemutatták, az idénről átmentett nevek és a frissen bejelentett bandák milyen napi bontásban fogják levakarni a pofalemezeket a június 2-5.…..
Autósként, bicajosként, a HÉV-en zötykölődként egyaránt érthetetlen, hogy miért kell a főváros 3. kerületének egyik legparásabb szakaszán Tour de France-bajnokot imitálni vitatható tüdővel, egyensúlyérzékkel és combizommal. Mutatom a térképen, hol ne tekerj feleslegesen, mert veszélyes...
rnz 2020.09.09 12:31:13
@odamondó: Autósból is van amelyiknek 60 felett már halálfélelme van, de szépen kikerülöm. Ez a manőver - bár úgy látszik valakinek komoly kihívás - ugyanúgy végrehajtható a kerékpárúton is. Hovatovább jómagam is rendszeresen előzök autóval, motorral és biciklivel is a szűkös utakon is. Biztos van valami különleges képességem, csak nem tudok róla.
rnz 2020.09.10 08:44:49
@odamondó: Nem egyszerű dekódolni a gondolatfoszlányaidat, de azért megpróbálom.
1. nem csak a hétvégi biciklis halad középen
2. ha a 8 éves gyerekeimnek nem okozott kihívást elhaladni a szembejövők mellett, talán egy felnőttnek sem fog, bátran lehet használni a féket is
3. a példa gyermeteg, pláne hogy az autópályán van több sáv is :)

Amíg a kresz nem ismeri a "hétvégi" jelzőt akár a kerékpárosoknál, akár az autósoknál, ezek nevetséges érvek. Én is a 30-at tempót próbálom tartani (pedig még csak nem is verseny, csak MTB van alattam), de ha utólérek valakit, akkor türelmesen várok amíg nem tudom megelőzni. Akárcsak autóval. De nem akarok senkit lebeszélni, hogy centikre a 90-el (meg néha jóval többel, ugye) haladó autók és teherautók mellett játszon önkéntes donorosdit a kerékpárúttól 2 méterre, csak ha beüt a szar, akkor ismerje fel a saját felelősségét.
Létezik a világban és egy kicsit itthon is egy Knex nevű építőjáték. Mindenféle szerkezeteket lehet vele összeeszkábálni, a repülőtől a házikóig, sőt létezik belőle Angry Birds edition is. A játék, minő meglepetés, alapvetően gyerekeknek lett kitalálva, de mint tudjuk: "akit az istenek szeretnek,…..
A belvárosi és azon belül is a nagykörúti forgalomcsillapítások kapcsán egyre nagyobb hangsúlyt kap az a megközelítés, hogy nem elsősorban autós vagy kerékpáros szempontokról kell beszélni, hanem az adott környék vagy útvonal élhetőségét kell javítani a helyi érdekek lehető legnagyobb fokú…..
rnz 2020.08.31 12:59:19
@shitgun: Huppanj le a magas paciról, bár inkább csak póninak tűnik. Ne a Blahát nézd, meg a forgalmasabb utakat, ahol hatalmas az átmenő forgalom, hanem belső, kis utcákat. Na ott már egészen más lesz az arány, ezt garantálom, pláne hogy akinek egy pici esze van, az alapból kerülte már korábban is a környéket. Kicsit feljebb már írtam, hogy előbb az átmenő forgalmat kellene elterelni, de arra meg nemes egyszerűséggel jelenleg nincs lehetőség, pedig az már önmagában eltüntetné a forgalom legalább harmadát. A SUV-os paraszt szerinted majd átül a buszra? Tényleg ennyire naív vagy? :D
Mindenesetre kíváncsian várom az első alkalmat, amikor lerobban egy szerelvény a 4-6 vonalán és egymás mögött fognak sorjázni a pótló buszok az egyetlen sávon.
rnz 2020.08.31 13:07:11
@RHalacska: Pontosan erről van szó, csak hát nehéz olyanokkal vitatkozni, akik a Budapest vége táblát is csak képen látták. Sajnos az M0 még a híddal is sovány lesz, nagyon hiányzik a teljes kör, mert az M1-M7 irányból érkezőknek továbbra is jobb alternatíva az M3 felé a városon keresztül vergődni.
rnz 2020.08.31 13:49:10
@Nancsibacsi: Úgy érzem rég jártál már rajta. :)
Szinte mindenhol 110 ahol nincs feltúrva és nem hangosabb, mint az autópálya.
A kerülő bőven megéri, mert időben rengeteget spórolsz rajta, persze ez is csak akkor igaz, ha nincs feltúrva. :)
Az ipari gyakorlatban elég gyakran előfordul, hogy két vagy több alkatrészt úgy kell összekötni, hogy azok szilárdan kapcsolódjanak egymáshoz és a kötés különböző igénybevételeknek ellenálljon. E kötési módoknak egyike a szegecselés. A szegecselés célja, hogy különböző alkatrészeket a célnak…..
Szeptembert váró Belső-Erzsébetvárosi lakók, gyászmenetelő vendéglátósok. A csendrendelet ellen demonstrálnának az elégedetlen vendéglátósok, illetve azok közül is leginkább a külföldi buliturizmusra utóbbi években rátelepülő szolgáltatók...
Borongós időben nincs is jobb, mint nyakunkba venni a várost, és felfedezni a nevezetességeket. A kedvelt turistacélpontok mellett azonban néha érdemes benézni a mellékutcákba is, hiszen izgalmasabbnál izgalmasabb tárlatokba futhatunk bele. Ha Budapestre utaznánk, vagy éppen nem szeretnénk…..
A járványhelyzet miatt szinte mindenkinek megváltozott az élete, és ahol lehetőség van rá távmunkára állnak át a munkavállalók. Ebben a helyzetben egyelőre bizonytalan meddig kell saját otthonunkból ellátni a feladatokat, az átállás pedig senkinek nem egyszerű és az elején talán sok nehézséggel…..
rnz 2020.04.15 12:52:29
@MAXVAL bircaman közíró: Ez ebben a formában nettó baromság. Akinek gyereke van, annak ez hatalmas kihívás. Én a 3 másodikos gyerekemmel reggel 8-tól kora délutánig iskolásat játszom, a munka még csak ezután következik. Ráadásul mivel fejlesztőként nem árt némi koncentráció sem, amihez a nyugalom elengedhetetlen, általában tovább is tart néha 1-1 feladat, van amikor inkább este állok neki, csak akkor meg az alvás marad ki. Egyszer-egyszer bemegyek a melóba is, ami jelenleg nekem kész felüdülés, pedig mindennél jobban imádom a családomat.
Egy szinglinek biztos baromi jó bulika otthon pötyögni, miközben lecsússzan 1-1 pohár borocska és legfeljebb csak a kutyát kell levinni sétálni, egy családos embernek iskolás gyerekekkel nagyon nem az. Az első hét után már elkezdtem keresgélni, hogy milyen nyugtatót lehet gyorsan beszerezni...
Már hetek óta tart ez a járványmizéria, és az igazi tavasz beálltával még nehezebb lenyelni a keserű pirulát, hogy otthon kell maradni. A kertesházasok még relatíve kevésbé szívták meg, ha azt nézzük, hogy nem kell négy falat bámulniuk egész nap. Sőt, akár üzembe helyezhetik a télen pihentetett…..
Vajon a fiatalok karanténba tudják helyezni az érzelmi életüket? Mit tudnak tenni a szülők a karantén idején? Milyen új szabályok, akár digitális szabályok lépnek életbe? Az elsöprő érzelmek sok szülőt megindítottak, felidézve a saját fiatalkorúkat. Abban az időszakban, amikor minden arról szól,…..
ReAd-blog Tapsoljak?! 2020.04.04 18:04:46
A negyedik vagy már ki tudja hanyadik olyan kihívást, csoport felkérést kapom, ahol a cél a nővérek, orvosok munkájának megtapsolása, éltetése. Lehet nem leszek népszerű a véleményemmel, de vállalom, mert kikívánkozik belőlem már napok óta.....
A nagyvilágban a vendéglátóegységek így vészelik át a koronavírus-helyzetet...
rnz 2020.03.17 07:57:57
@élhetetlen: Ha kell a pincéreknek, felszolgálóknak némi fizu, akkor majd szépen ők is autóba/motorra ülnek és a probléma máris megoldva. A melegétel kiszállítást meg teljesen felesleges egy kalap alá venni a tesco és társai féle házhozszállítással. Sokan rábaxtak sajnos, ez tény, de sok helyen ugyanakkor azért gyorsan ki lehet találni egy B tervet, ami meg is valósítható.
A címben szereplő kérdés nagyjából az első, amit megkapok, amikor egy párnál kiderül, hogy lombikprogramra lesz szükségük ahhoz, hogy gyermekük lehessen. A procedúra hosszadalmas, macerás, sokszor kellemetlen, fájdalmas, és drága, még akkor is, ha államilag támogatott (bár ez most reményeink szerint…..
rnz 2020.02.20 16:50:53
Saját tapasztalat alapján:
A Kaáli intézetben 3 beültetésen voltunk túl, ahol nagyon-nagyon vastagon fog a ceruza, egy használtautó árát lazán otthagytuk. Persze ez nem a pénzről szól, hiszen akkor bele se vágtunk volna.
Mivel akkor még csak 5 beültetést fizetett a TB, úgy gondoltuk, hogy átmegyünk a János kórházba, lesz ami lesz alapon. Ott az első rövid látogatás alkalmával azonnal feltűnt a dokinak, hogy a vércukorszint nem teljesen jó, amit a néhány napon belül elvégzett terheléses teszt igazolt is. (Okkal merült fel a kérdés, hogy vajon ez ugyanazon papírok alapján miért nem tűnt fel a Kaáliban senkinek, de mivel inkább a megoldással voltunk elfoglalva, gyorsan túlléptünk rajta.) Mivel csak enyhe cukorbetegségről van szó, néhány hónap alatt diétával sikerült beállítani, így jöhetett a beültetés. Azóta már 8 évesek a teljesen egészséges hármasikreink.
A tanulság:
A méregdrága magánrendelés közel sem garancia.
Ha van egy felfedezett probléma, nem szabad megállni a vizsgálódásban, mert lehet hogy van más is és a jelentéktelennek tűnő dolog is lehet gátló tényező.

Persze a negyedik alkalomnál már kissé közönyösen, előre lemondóan mentünk a János kórházba a beültetés eredményét ellenőrizni. Amikor kijött a feleségem teli vigyorral, kezében az ultrahang képpel, rajta bekarikázva 3 fehér pöttyel, végtelenül megöleltük egymást. A várakozó nem kevés ember tapsolni kezdett. Úgy érzem az a pillanat nem csak nekünk marad örök emlék, de sok ott várakozónak is adott egy kis reményt.

Ami szerintem a legfontosabb: Ne várjon senki túl sokáig a családalapítással. Persze van aki 50 felett szül, de ez a fehér holló kategória, meg az se baj ha megéri az ember a gyereke esküvöjét, esetleg látni akarja még a saját unokáját. Már 40 felett is masszívan csökken az esély, személy szerint úgy gondolom, hogy 30 felett már nincs mire várni.