Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1890

14 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kire szavaznék?  Egy év múlva valószínűleg túl leszünk a 2018-as választásokon.  Közvélemény kutatók felteszik a kérdést, hogy ha most lennének a választások kire szavaznának, aztán elhadarják a következőt: FideszkdnpMszpJobbikLmpEgyüttDkMomentummozgalomKétfarkúkutyapártLiberálisokPárbeszéd. Ez most…..
A baloldal elvileg egy populáris (népi, populista, értsd ahogy akarod), a széles tömegekkel szót értő, társadalmi igazságosságra törekvő mozgalom. Ez most nem jelent semmit Magyarországon. A hazai kommunisták 89 előtt a szovjet imperializmust szolgálták ki, a rendszerváltás…..
1890 2016.11.14 22:23:28
@kalapacsos ember: a szociáldemokrácia jelen van Magyarországon csak nagyon nagyon széttöredezve és inkább a szivekben mint fejekben. Ha te is az vagy beszélnünk kellene
  Minden várakozás ellenére megválasztották Donald Trumpot az Amerikai Egyesült Államok elnökének. Ez úgy érte el, hogy nem lehet világosan tudni mit is akar, mit is képvisel, vagy ténylegesen mit fog cselekedni. Amit lehet tudni, hogy egyik nap mondott valami képtelenséget, másnap annak akár…..
A gránitszilárdságú alkotmány hetedik módosítása nem jött össze. Mindenki aki szavazhatott el mondta előre mit fog csinálni, és úgy is tett. Ez meglephette a miniszterelnököt, mert nagyon csalódott fejet vágott amikor kiderült az eredmény. A szükségtelen alk otmánymódosítást nem szavazták meg.…..
A szerző egykori szakszervezeti vezető, államtitkár a Medgyessy kormányban. Megjelent a Kritika szeptember-októberi számában.    Vadász JánosA MINTHA-RENDSZER-VÁLTOZÁSRÓLEgyüttműködési kultúra nélkül, növekvő munkavállalói alávetettségbenAhonnan jöttünk„Tiéd az…..
Ma Magyarországon aki itthon dolgozik körülbelül harmadát negyedét keresi ugyanazért a munkáért, mint amit kiköltözött volt munkatársa kap, ha ugyanazon a területen ugyanabban a pozícióban helyezkedett…..
Magyarországon megszűnt a baloldal. Szerencsére már a posztkommunisták utolsó hörgéseit hallja az, akit érdekel az agóniájuk. Az MKP sokszoros utóda megszűnik csendesen. A kommunista szót már rég nem merték felvállalni, ezért dolgozók, majd szocialista munkások lettek…..
El kell gondolkodni azon, hogy mire jó ez a tervezett kerítés, hatékonyan költi-e el a kormány az adót erre. Ha az a cél, hogy ide ne jöjjön senki menekült, akkor vajon a legjobb módszer-e, hogy építünk egy 4 méter magas kerítést. Egy biztos valaki ezt megkapja munkának, lehet el…..
A bevándorlás jó. A bevándorlás rossz. A bevándorlás nem létezik. Özönlenek a tömegek. Vajon mi az igazság racionálisan átgondolva? A bevándorlásról szociáldemokrata szemmel. Ez az utca kétirányú. Most,hogy az országból olyan tömeges kivándorlás zajlik, amire nincs…..
Szociáldemokrácia Tapolca után 2015.04.14 00:45:59
Ezen a választáson mindenki vesztett. Elsősorban a kormánypárt. Mostanra nyilvánvalóvá vált teljesen, hogy a Fidesznek annyi. Eddig bírta, kifutotta magát. Eltulajdonítottak annyit a közösből, amennyit csak tudtak, szégyellni már régen nem szégyellnek semmit. Lassanként…..
A 2014. évi választások után megállapíthatjuk azt is, hogy a lakosság véleménye erősen megosztott, sokszínű, sokan nem tudnak azonosulni a pártok célkitűzéseivel. Láthattuk, hány kisebb nagyobb párt indult a választásokon, de a megfelelő támogatást nem tudták megkapni.A…..
1890 2015.03.02 15:50:17
Mostanában volt ideje az évértékelőknek. Megtudtuk, hogy Magyarország megint jobban teljesít. Ahonnan a miniszterelnök nézi jobban is. Az ő pénztárcája, de még inkább a közeli barátai, rokonai és egyéb üzletfeleinek a vagyona. Ha az ország ugyanolyan ütemben gazdagodott volna,…..
A szociáldemokrácia legfontosabb célja ma Magyarországon, mint megalakulása óta mindig is a munkások tisztességes jövedelemhez való jutásának kiharcolása. A rendszerváltás két ígéretet hordozott. Azt, hogy Magyarországon Jólét lesz és Demokrácia. Azóta eltel idő alatt nem…..
1890 2015.02.10 15:25:39
@rozsamiklos56: Egyetlen egy módot látok arra, hogy mi is a legfejlettebb országok közé kerüljünk. Ez pedig az, hogy meg kell tanulnunk azokat a játékszabályokat, amik most a nagyvilágban ércényesek és a saját fegyverükkel kell őket "legyőzni". Amíg erre nem vagyunk képesek addig bizony kihasználják az országot, ugyanúgy, mint az ország mostani vezetői a népet. A nyugati szociáldemokrácia kissé talajt vesztett, de Magyarországon eléggé egyértelmű, hogy miért kell küzdeni. Ez pedig elsősorban a nyugati bérek és munkakörülmények.
Egyik mostani parlamentben résztvevő párt sem képes megtenni azt, amit kell. A mostani helyzet elsősorban a Fidesz kisebb mértékben az MSZP és utódpártjai felelőssége. A mostani kormánypárt nem vezeti az országot, hanem uralkodik rajta. A szélsőjobb sajnos nagy teret nyert, ha ők…..
Szociáldemokrácia Szervezkedni! 2015.01.12 19:16:29
Céljainkat csak úgy érhetjük el, ha teszünk is értük. Amit most megtudunk tenni az az, hogy kiépítjük azt a szervezetet, amelyik képes lesz az országot helyes útra kormányozni. Ennek a szervezetnek a legfontosabb tulajdonsága, hogy nagy, magyarországi viszonylatban óriási…..
Szociáldemokrácia Tüntetni! 2015.01.02 23:23:09
Tüntetni kell. Tüntetni kell, ha nem tetszik, ami történik. Tüntetni kell, hogy véleményt nyilvánítsunk. Tüntetni kell, hogy megérezzük, hogy mi vagyunk a nép! Tüntetni kell, mert itt az ideje.   Kinn voltam a január másodikai tüntetésen és kb. hatezren lehettünk. Pontosan…..
Mit lehet itt tenni? Az elfogadott válasz eddig a semmit volt. Ez most megváltozott. Most már nem lehetről van szó, hanem kellről. A kérdés, hogy mit kell itt tenni? A semmit tevés idejét a cselekvés ideje váltja fel. Szükségszerűen, mert nagy ám a szükség. Az ország nagyobb…..