Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1890

26 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talpra Magyar Péter!   A magyarok támogatják a nagyon magyar Magyar Pétert. Ő egyesíti talpra a magyarokat az egységes Egyesületbe egységesen magyarként. Magyarul ennél jobb dolog idén tavasszal nem történhetett a nemzettel, mint hogy magyarrá lett az is, aki eddig nem egyesült és nem akart…..
A szakszervezettek Magyarországon halottak. Régen meghaltak már, a munkásosztály élcsapata a kommunisták ölték meg, még 1949 tájékán, amikor a szervezőkből beszervezettek lettek. 1990-ben volt egy esélyük a feltámadásra, de sajnos többszöri próbálkozás után folyamatos zombi állapot lett úrrá…..
Nem támogatjuk a népszavazási kezdeményezést a köztársasági elnök közvetlen választásáról. Nem támogatunk semmilyen populista csak a politikai haszonszerzésről szóló a magyar hagyományokhoz sem illeszkedő DK-s Gyurcsány vezette kezdeményezést több szempontból sem. Magyarország nem elnöki,…..
  Az erdőkert egy ételerdő (food forest). Egy olyan erdő, ami tele van ehető növényekkel, vagy olyan növényekkel, aminek más jellegű haszna is van. Jelenlegi monokulturális nagy táblákon egyféle növény termesztése teljes zsákutca. Rengeteg anyagi és energia befektetést igényel cserébe tönkreteszi a…..
Két választás lesz jövőre. Az ellenzéki pártok az egyiket valószínűleg bukják, már amennyiben az azelőttihez képest gyengébb szereplés bukásnak számít. A másikban lehet, hogy megkapják ugyanazokat a szavazatokat, mint a legutóbbi alkalommal, de könnyen lehet, hogy a küszöböt nem érik el sokan és…..
Szociáldemokrata évértékelő Magyarországon nincs valódi baloldal, nincs igazi hiteles szociáldemokrácia, legalább is a parlamenti pártok közül egyik sem az. Ezért nem is hallhattak a politikai iránt és az évértékelők iránt érdeklődők szociáldemokrata évértékelőt. Ezt a hiányt próbálom pótolni…..
Mit varhatunk szociáldemokrataként egy Márki-Zay kormányzattól? Tegyük fel nyer  az ellenzék, tegyük fel az új parlament őt választja meg miniszterelnölnek. A sajtóban az ellenzéki pártokat a jobbik kivételével  baloldalinak nevezik, ami gazdaságpolitikájukat tekintve semmiképpen nem helytálló.…..
1890 2021.11.30 12:42:35
@moloy: Mint sok nyugati orzrszágban, pl Hollandia USA. Ez az árakra úgy hat, hogy nem drágább jelentősen az élelmiszer, mint itthon. Lsd Lidl összehasonlítások.
1890 2021.11.30 12:44:42
@midnightcoder2: Ez nagyjából így van. Az elenzéki társaságban levők nem igazán nevezhetők baloldaliaknak, a gazdasági programjaik sem. Amikor hatalmon voltak pedig azt bizonyították, hogy ugyanannyira neoliberális (tőkének kedvező) politikát folytattak, mint a jobboldalnak nevezettek.
Május elseje a munkásság ünnepe!   Nem sör virsli, nem egy jó buli, hanem egy megemlékezés arról, hogy nem volt olyan egyszerű a kapitalizmus megzabolása, valódi harc volt a tőke és a munka közt halálos áldozatokkal. Azok akik meghaltak az ügyért, mind azért haltak meg, hogy nekünk most jobb…..
Elsősorban azért, mert az euróövezet tagjainak lenni azt jelenti, hogy sokkal kisebb az esélye, hogy a kétsebességes Európai Unió másodosztályán fogunk utazni. Minél szorosabb az integráció annál kisebbek lesznek a különbségek az országok között.   2010 április 10 266.63 - 2020 november 16…..
1890 2020.11.19 09:36:23
@kovacs_janos_16: Itt nem kell, mert nincs kedvem moderálgatni, amit írsz azt nem moderáltam, csak az ismétléseket, és mert nem akartad abbahagyni és csak nőtt a számuk kénytelen voltam ezt tenni. Ha hozzá akarsz szólni megteheted, de egy hozzászólást csak egyszer légyszíves. Köszönöm.
1890 2020.11.19 16:03:18
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tényleg nem tudtam. Azóta már két másik névvel is feltűnt. Sajnálom szegényt. Jobbulást neki.
1890 2020.11.19 21:49:23
@kunzoo: Sajnálatos, hogy nem bírja felfogni, hogy a blogon nem lehet ezt csinálni. Elsősorban magát járatja le, de nem hiszem, hogy értené. pedig nem mond teljesen hülyeségeket, csak elfogadhatatlan formában és ezerszer. Na mindegy kitörölgettem és véletlenül még két másuk kommentet is, ami azt írta, hogy töröljem már ki őket. Azokért bocsánat. Már a negyedik, vagy ötödik néven próbálkozik. Gondolom ezen éli ki magát és lesz még pár. Ha lehetne letiltanám az ip címét az kisség megnehezíti a dolgát. Tudja valaki, hogy azt hogy lehet itt?
​Választási törvény módosítása   Ha megszavazzák, hogy 50 helyen kell egyéniben indítani az országos listához azzal a Fidesz elérheti hosszú távon, hogy egy párt legyen a másik oldalon is. Most annak kellene jönnie, hogy az ellenzéki pártok egyesülnek egy szervezetbe. A kormánypárt abban bízik,…..
Kire szavaznék?  Egy év múlva valószínűleg túl leszünk a 2018-as választásokon.  Közvélemény kutatók felteszik a kérdést, hogy ha most lennének a választások kire szavaznának, aztán elhadarják a következőt: FideszkdnpMszpJobbikLmpEgyüttDkMomentummozgalomKétfarkúkutyapártLiberálisokPárbeszéd. Ez most…..
A baloldal elvileg egy populáris (népi, populista, értsd ahogy akarod), a széles tömegekkel szót értő, társadalmi igazságosságra törekvő mozgalom. Ez most nem jelent semmit Magyarországon. A hazai kommunisták 89 előtt a szovjet imperializmust szolgálták ki, a rendszerváltás…..
1890 2016.11.14 22:23:28
@kalapacsos ember: a szociáldemokrácia jelen van Magyarországon csak nagyon nagyon széttöredezve és inkább a szivekben mint fejekben. Ha te is az vagy beszélnünk kellene
  Minden várakozás ellenére megválasztották Donald Trumpot az Amerikai Egyesült Államok elnökének. Ez úgy érte el, hogy nem lehet világosan tudni mit is akar, mit is képvisel, vagy ténylegesen mit fog cselekedni. Amit lehet tudni, hogy egyik nap mondott valami képtelenséget, másnap annak akár…..
A gránitszilárdságú alkotmány hetedik módosítása nem jött össze. Mindenki aki szavazhatott el mondta előre mit fog csinálni, és úgy is tett. Ez meglephette a miniszterelnököt, mert nagyon csalódott fejet vágott amikor kiderült az eredmény. A szükségtelen alk otmánymódosítást nem szavazták meg.…..
A szerző egykori szakszervezeti vezető, államtitkár a Medgyessy kormányban. Megjelent a Kritika szeptember-októberi számában.    Vadász JánosA MINTHA-RENDSZER-VÁLTOZÁSRÓLEgyüttműködési kultúra nélkül, növekvő munkavállalói alávetettségbenAhonnan jöttünk„Tiéd az…..
Ma Magyarországon aki itthon dolgozik körülbelül harmadát negyedét keresi ugyanazért a munkáért, mint amit kiköltözött volt munkatársa kap, ha ugyanazon a területen ugyanabban a pozícióban helyezkedett…..
Magyarországon megszűnt a baloldal. Szerencsére már a posztkommunisták utolsó hörgéseit hallja az, akit érdekel az agóniájuk. Az MKP sokszoros utóda megszűnik csendesen. A kommunista szót már rég nem merték felvállalni, ezért dolgozók, majd szocialista munkások lettek…..
El kell gondolkodni azon, hogy mire jó ez a tervezett kerítés, hatékonyan költi-e el a kormány az adót erre. Ha az a cél, hogy ide ne jöjjön senki menekült, akkor vajon a legjobb módszer-e, hogy építünk egy 4 méter magas kerítést. Egy biztos valaki ezt megkapja munkának, lehet el…..
A bevándorlás jó. A bevándorlás rossz. A bevándorlás nem létezik. Özönlenek a tömegek. Vajon mi az igazság racionálisan átgondolva? A bevándorlásról szociáldemokrata szemmel. Ez az utca kétirányú. Most,hogy az országból olyan tömeges kivándorlás zajlik, amire nincs…..
Szociáldemokrácia Tapolca után 2015.04.14 00:45:59
Ezen a választáson mindenki vesztett. Elsősorban a kormánypárt. Mostanra nyilvánvalóvá vált teljesen, hogy a Fidesznek annyi. Eddig bírta, kifutotta magát. Eltulajdonítottak annyit a közösből, amennyit csak tudtak, szégyellni már régen nem szégyellnek semmit. Lassanként…..
A 2014. évi választások után megállapíthatjuk azt is, hogy a lakosság véleménye erősen megosztott, sokszínű, sokan nem tudnak azonosulni a pártok célkitűzéseivel. Láthattuk, hány kisebb nagyobb párt indult a választásokon, de a megfelelő támogatást nem tudták megkapni.A…..
1890 2015.03.02 15:50:17
Mostanában volt ideje az évértékelőknek. Megtudtuk, hogy Magyarország megint jobban teljesít. Ahonnan a miniszterelnök nézi jobban is. Az ő pénztárcája, de még inkább a közeli barátai, rokonai és egyéb üzletfeleinek a vagyona. Ha az ország ugyanolyan ütemben gazdagodott volna,…..