Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aggie

0 bejegyzést írt és 249 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nyaralni indulsz? Vagy ebben a randa novemberi időben csak bekuckóznál otthonra és olvasnál valami jó kis csajosat, avagy egy nehezebb világirodalmi remeket? Régóta köztudott, hogy ez a fajta kikapcsolódás jót tesz az idegeknek, sőt, esetenként a ráncokat is kisimítja.…..
Aggie 2011.07.27 09:56:17
@nnn120:
"Mellesleg 500ft.-ért nem tudom milyen könyveket veszel, de biztos nem a legújabb Hawkins vagy Szabó Magda..."

Egyrészt HawkinG, másrészt Szabó Magda 3 éve meghalt, honnan lenne új vagy legújabb könyve?
Aggie 2011.07.27 10:44:23
@Benbe:
BKV útvonaltervezője szerint a 206-os busz megállójától 357 méterre(5 perc) van a könyvtár, a HÉVtől 457 méterre(7perc). Igen, ezek valóban nagy távolságok, kb. ennyire lehet a Nyugati tértől a könyvesbolt is :)
Csak azt nem értem, hogy miért KELL becsapni magad? Miért nem mondod azt, hogy ugyan észérv nem szól mellette, de neked jobban tetszik feleslegesen pénzért megkapni azt, ami ingyen is eléhető lenne? Benyaltad a könyvesbolt marketingjét - ez volt a céljuk....
Aggie 2011.07.27 10:45:10
@HDCase:
mi ebben az ostobaság?
Messze a legkisebb prioritást kapott legfontosabb kérdés idén. Nézzük leegyszerűsítve: Az állam súlyos pénzekből kitaníttat minden évben x számú embert orvosnak, majd utána ad nekik nettó 82 ezer forintos fizetést. Állam bácsi, normálisnak tetszik lenni?A diplomához…..
Aggie 2011.06.29 19:11:11
@orvibala:
"2. Demagóg szöveg, hogy Magyarországon mindenki rosszul keres, miért csak az orvosoknak kellene több fizetést adni. Az arányokkal vannak a gondok. Nyugaton a kezdő orvos (nem pontos példa) kb. 2-szer annyit keres, mint egy tanár, 3-szor annyit, mint egy szakmunkás stb."
Ez például Angliában pont nem igaz: bármilyen kezdő diplomás bér Ł25,000 font körül van, akár egy könyvvizsgáló cégnél dolgozol, akár egy iskolában vagy tanár, akár kezdő orvos vagy. A vízvezetékszerelő egy kiszállásért Ł170-et kért pár hete, amikor csőtörés volt - na ő sokkal többet keres, mint egy orvos, tanár, könyvvizsgáló, de talán még egy ügyvédnél is többet :)
Aggie 2011.06.29 19:13:36
@Bockó:
a radiológus azért sem jó példa, mert nagyrészük nem alkalmazottként dolgozik, hanem vállalkozóként és óradíjat számláz.
Aggie 2011.06.29 19:23:24
@somogg:
nem, az Ł17,000 lett volna :)
Gondolatok Halálunk órája 2011.05.24 23:25:33
 Sokat vitatkozunk arról, ki hogyan éli az életét. A halál azonban tabu-témává silányodott modern társadalmunkban. Míg a természetközeli népeknél teljesen természetes folyamat maradt a haldoklás és halál, addig a mi - állítólag pedig küzdelemre és kitartásra edzett -…..
A frankárfolyam tervezett, 180 forintra való rögzítésével a Fidesz, választási kampányában tett ígéretét hajtja végre. A sok százezer választópolgárnak tett politikai ígéreten túl persze számos egyéb érv is szól a devizahitelesek megsegítése mellett; ugyanakkor arról a…..
Aggie 2011.05.27 12:55:53
@Gyárfás:
Ez nem igaz, volt 100%-os kölcsön, vettek fel nagyon sokan úgy kölcsönt, hogy a sajáterő az állami szocpol volt! Talán az RTL-en láttam egy ilyen anyukát, aki vígan hintáztatta a simán bölcsis, ovis gyereket miközben azon sírt, hogy milyen sok lett a részlet. Eszébe sem jutott, hogy 0 forinttal a zsebében ez valahogy nem valószerű? Túl szép volt, hogy igaz legyen - vajon miért nem tűnt fel neki?
Praxis Mikor lesz már vége? 2011.04.27 06:00:00
Van egy több, mint két éve húzódó problémám, melyre eddig nem sikerült megoldást találni. Végső elkeseredettségemben, gondoltam, teszek egy próbát ezen az oldalon. 2008. december 06.: Reggel éles fájdalommal ébredtem a jobb vállamban. Azt gondoltam, hogy elaludtam, kényelmetlen…..
Aggie 2011.05.08 17:42:24
@Niki:
Nekem csináltak csontvelő biopsziát csípőcsontból, annyira nem vészes. Sokkal jobban féltem tőle, mint amennyire kellemetlen volt. Ami fáj az is csak kb. 20 másodperc, aztán semmit sem érzel, kapsz egy ragtapaszt és nem fürödhetsz pár napig. Utána kb. másfél évvel fogszabályzás miatt kihúzták egy nem gyulladt fogamat, az sokkal rosszabb volt.
Egy a lényeg, olyan orvoshoz kell menni, aki minden héten csinál ilyet, és akkor max. 10 perc alatt a fertőtlenítéstől a ragtapaszig mindennel megvagy.
Ahogy végiglapoztam az elmúlt hét történéseit megállapítottam, hogy - sajnos vagy sem - értelmileg még mindig olyan szegénynek hatunk, mint kikopott NDK műbőrkanapé a biedermeier tálalószekrény mellett.Kezdődik az egész ott, hogy a hét legfontosabb gazdasági híre címért…..
Szóban elmesélve úgy sem hisz el senki, hogy hányszor kerül veszélybe egy bringás élete egyetlen nap alatt még akkor is, ha szerényen a kerékpárúton halad.Magpet önálló civil kezdeményezésként lefilmezte. Szerinte sincs harag, az egész csak azért készült, hogy mindenki lássa,…..
Aggie 2011.02.11 16:05:53
@DestinyClassSpaceShip:
mennyire igaz. A Szépvölgyin kibírhatatlanok a járdán bringázók, akik persze nem 5-tel lassan mennek a járdán, hanem ugyanolyan barom módjára viselkednek velünk gyalogosokkal, mint az autósok velük az úttesten.
Kedves Praxis! Soha nem gondoltam, hogy az interneten keresztül fogok panaszt tenni bármire is, de a mai nap folyamán olyan elfogadhatatlan dolog történt velem, hogy muszáj másokkal is megosztanom. Történt ugyanis, hogy 15 éves korom óta PCO-s beteg vagyok, de az utóbbi időben kicsit…..
Aggie 2011.02.06 19:24:47
@1928:
én találgattam, ezek szerint jól :)
A pasi egy orbitálisan nagy barom, nem foglalkozik a betegeivel. Csak operálni szeret - na, jah, abban van a pénz.
Mielőtt nekemugrik itt a csapat, nem bűbájos, mézesmázos orvost kell, hanem olyan, aki segít. Én nem kövér voltam, hanem ödémás, amit egy gyakorlott szem egyből lát, elaludtam délután háromkor, hullott a hajam, alig volt szemöldököm - ennek ellenére nem jutott eszébe, hogy talán, esetleg tényleg beteg lehetek.
Ha meg akarsz gyógyulni, akkor SOS keress valaki mást (ha pajzsmirigy a probléma oka, akkor csak ajánlani tudom:www.konzilium.hu/pajzsmirigy/konziluj/betinduj.htm) Nála megfelelő ellátást kaptam, pár hónap után rendeződött az állapotom és azóta gyógyszer szedésével ugyan, de minden OK.
Aggie 2011.02.06 20:04:58
@Leroi:
a zarojelet a vegerol kapd ki es mukodik
A háziorvosom nem ismerte fel, pedig többször voltam nála, a nőgyógyász csak PCO-t vette észre, a következő endokrinológussal már több szerencsém volt.

@Irise: Nem ragalmazok - ha azt szeretnétek, hogy tisztuljon a saját szakmátok nem kellene csípőből védeni mindenkit. Van ebben az országban X endokrinológus, vajon miért jöttem rá egyből, hogy kiről van szó? Mert a betegek többségével így beszél, azokkal kedves, akik a műtőben végzik - lehet, hogy nem operált, ebben igazad van. Ahogy Hofi mester mondta: a lé határozza meg a tudatot... Ültem a rendelője előtt pár órát, nem egy beteg jött ki tőle a modorától megdöbbenve. Arről nem is beszélve, hogy a privát telefonjait intézte folyamatosan, TB által finszírozott rendelési időben, ahová persze borítékkal illik menni.
Aggie 2011.02.06 20:07:51
@Leroi:
"Bizos vagy benne, hogy akart is kezelni? "

Nem értem a kérdést
Az elmúlt két évtizedben divattá vált az, hogy külföldre rohangálnak bal-, és jobboldali újságírók, publicisták, azon megszentelt oknál fogva, hogy külföldi elítélő véleményekkel támasszák alá itthoni politikai kritikájukat. Hogy e veretes hagyomány mikor alakult ki,…..
Pár éve voltam egy válogatáson. Az egyik kábeltelevízió és internet szolgáltató cég bővített egyik városban, és oda kerestek munkaerőt. Nekem éppen akkor járt le a GYES, ami alatt megszűnt a munkaviszonyom, mert csak szerződéssel vettek fel anno. Elmentem a válogatásra.…..
Aggie 2010.12.29 17:51:29
@antiszociális exlúzer:
ez nem igaz, en is a Tescoban, Aldiban, Lidlben vasarolok, a biopiac nekem is tul draga, de lehet egeszsegesebben elni, ha tudatosan vasarolsz.
A sot, rantast, zsiros husokat elhagyod eloszor hianyozni fog - ez kb. 1 het, aztan elkezded magad sokkal konnyebbnek erezni, tobb energiad lesz, jobban alszol, konnyebb lesz a busz utan futni, gyorsabban szeded a lepcsoket es nem is fog eszdbe jutni, hogy hianyoznak a regi kajak.

Egyebkent a ferjem 4 centi hijjan 2 meter magas, szoval megtermett, a kajara nem panaszkodik!
Aggie 2010.12.29 17:58:20
@antiszociális exlúzer:
ez nagyon jo!
"Rossz nézni a fiatal nőket, akik koplalással maradnak vékonyak - az a kevés, ami maradt rajtuk, olyan, mint a kelttészta."

2-3 eve izuleti problemak miatt nem tudtam futni, persze szaladtak fel a kilok, aztan vettem 1 szobabringat, minden nap 25 percet tekertem a Baratok kozt alatt, 3-4 honap alatt olyan izmos lett a combom, hogy a ferjem allandoan azt fogdosta :)
Aggie 2010.12.29 18:01:17
@bloganna:
Le a kalappal elotted, nagyon ugyes vagy!
A kulcs valoban a hozzaallasodban volt!
Az is elég bosszantó, amikor a csúszós úton sokan ugyanúgy vezetnek, mint amikor nyár van, száraz utak és huszonöt fok, sokszor majdnem többet nézek a tükörbe, mikor ilyenkor egy idióta a seggembe tapadva követ. Zsolt két videót küldött némi kommentárral ellátva őket. Ezek…..
Aggie 2010.12.28 09:41:50
@Allítólag:
... és ha az ellenfél egy Boeing 737-es? Szerintem maradjunk a realitasok talaján, az ellenfél egy 5km/h-val haladó Micra volt. És az vezet jól, aki nem hogy nem okoz balesetet, de képes arra is, hogy mások hülyeségéből adódókat is kivédje. A Micrast elengedni még Matiz bácsinak is sikerült volna tökrészegen, ha nem a férfiasságát akarja fitogtatni ezzel.

Ezt már többször leírtam:
- a másik autósra üvöltő, nyakán dagadó erekkel az öklét rázó és kioktató férfi: NEM SZEXI,
- nyugodt, higgadt - és minden helyzetben higgadt maradó férfi: az nagyon SZEXI.
Döntse el mindenki, hogy üvölteni meg kioktatni akar vagy este, otthon boldog lenni....
 A következő, kedélyesen megírt esetet önmagában elolvasni is szórakoztató kihívás. Hát még megfejteni. A szociálisan szenzitív szakember tulajdonos kispórolta a zajszigetelést a parketta alól. Luther&Newton kontra Tulajdonos   A fölöttem lévő lakás…..
Hiába Közép-Európa és nem Mongólia külső, hiába van Google Maps és rengeteg más online térképszolgáltató, Ausztráliából Magyarország és környéke általában csak egy kis színes riport a hírblokk végén. Jó, hát ott van valahol Prága, ahová a merengő tinédzserek…..
Pár hónapja édesanyámnál refluxot állapított meg az egyik csepeli körzeti orvos, felírt gyógyszert, szigorúan napi 1 szem. Használni használt, azonban olyan tünetei is voltak anyunak, hogy a gyógyszer szedése mellett rosszul volt, gyengének érezte magát. Visszament a dokihoz, aki…..
Aggie 2010.09.24 12:42:19
A posztolo anyukajanak jobbulast

@pcr:
Honnan szedted ezt a marhasagot? Kemoterapia elott az elso amit elmondanak, hogy tilos a kezeles alatt alkoholt fogyasztani, mert a gyogyszerek ugy megterhelik a majadat, hogy annak az alkoholra mar nincs szuksege.
Egyebkent 10 eves onkologias palyafutasom alatt (ugy ertem, mint beteg) meg soha nem hallottam azt egyetlen orvostol sem, hogy onnek ennyi vagy annyi ideje van. A terminalis allapotot szoktak jelezni, de a heteket, honapokat szamolgatni meg csak holywood-i filmekben hallottam.
Az UH beutaloval kapcsolatban pedig valoban hihetetlen a masnap. Ez a 2 dolog nekem santit a posztban.
Aggie 2010.09.24 12:59:49
@pcr:
vegstadium = terminalis allapot - pont ezt irtam.
Egynapos kivizsgalas onkologiai centrumban nincs, mert annyi helyre kell menned, hogy 1 nap alatt nem fogsz a vegere erni. Ahogyan a csotvelo biopszia sem egy napi rutinvizsgalat.
A Homáron keresztül Ágnestől is értesültem a lenti esetről, Bence pedig közvetlenül nekem írta meg a sztorit még nagyobb részletességgel, úgyhogy az ő levelét olvashatjátok alább. Ha anyagi kárral járó balesetet sikerült kifognotok, sose hagyjátok, hogy rádumáljon a vétkes…..
A Fem3-ra, a TV2 női csatornájára érkezik állítólag a Cougar Town, ami az ABC tavalyi újoncpalettájának egyik legjobban sikerült darabja az Emmy-díjas Modern család mellett (ez utóbbit meg az RTL zsákolta be), de olyan címmel, ami a férfiakat azon nyomban elriasztja, és a nők nagy…..
A lakásbérbeadás során egyik félnek sem könnyű, gyakran a tulajdonosok részéről akadnak érdekes szerződésértelmezések. A Zugügyvédnek a macskája miatt kellett egyszer újratapétáznia egy albérleti lakást szobáját. Ha a szerződésben az szerepel, hogy a bérbeadót terhelik…..
Aggie 2010.09.01 07:52:48
@Gyulimali:
A III. keruletben a lakascelu ingatlanok utan nem kell fizetned ingatlanadot, ha megenszemely tulajdonaban van! Önkormányzati rendelet ¸4. paragrafus, 1 bekezdes.
Az elmúlt hét hétfővel ”szabin” vagyunk és hogy „jól” induljon a szabi, rögtön az elején ismét testközelből figyelhettük meg az egészségügyet: Lehet vitatkozni a légzésfigyelők szükségességéről, kell-e avagy sem, azonban amikor az embernek saját…..
Aggie 2010.08.09 11:36:44
@TamásD:
"Egy pénzügyi vezető általában csak a kiadások csökkentését tartja szem előtt, ritkán van kellő rálátása az egészségügyre."
Azert a penzugyesek sem hulyek. Egyebkent soha nem a koltsegek csokkentese a szempont, hanem a profit maximalizalasa. Ezt lehet hosszutavon is csinalni, ami nem jelenti feltetlenul a koltsegek esznelkuli csokkenteset.
Mult heten voltam X korhaz borgyogyaszatan, a rendeloben 1 orvos es 4 nover volt, a szamitogepet az orvos kezelte - mit csinalt 4 nover? Na erre biztos van rohadtul jo indok, de marhara felesleges volt a vizsgalat alatt ketten beszelgettek egymassal, egy a muszerekkel csorompolt, amitol alig ertettem, amit az orvos mondott.
Ilyesmit egy kulso szem sokkal jobban lat, mint egy "miemberunk". Aki mondjuk siman elnezi a munkaidoben bufezest es fodraszhoz jarast - egy videki korhazban volt egy ilyen igazgato, aki munkaidoben rendszeresen lement a fodraszhoz es kozmetikushoz es akit ott talalt, attol sos elkoszontek.

"Az meg másik kérdés, hogy egy eladósodott kórháznak van-e 2-3 szakorvosnak megfelelő pénze egy manager eltartására" - megdobbennel, ha tudnad, hogy Fideszes onkormanyzatok kezeleseben levo korhazakban mennyi orvos igazgato van es milyen 7 szamjegy/ho koruli fizetesekeert!
Aggie 2010.08.09 13:00:36
@Irise:
3.)-hoz: a beteg orra ala tolt papirt kb. 3 másodperced van elolvasni. En egyetlen olyan helyen voltam, ahol odaadtak es hagytak 30 percet, hogy elolvasd, mindenhol mashol annyit mondanak, hogy itt kell alairni. Ha olvasni mereszelsz, akkor elhadarja, hogy ebben "csak" az van, hogy.... Es a birka nep igy szokta alairni.
Aggie 2010.08.09 13:23:11
@Irise:
tudod, ez baromi jol hangzik igy. Legutobb 1 napos operacion voltam. 3 ora szoban ucsorges es 30 perces folyosoi lablogatas utan a mutoben adtak ide a papirokat elolvasni, amikor mar a szemuvegem sem volt nalam. Boszen olvasni kezdtem, mire mindenki rosszallo megjegyzeseket tett, az altatoorvos eppen csak ki nem vette a kezembol hogy o ezt mar elmondta itt irjam ala. Nem volt surgos mutet, lett volna ido ideadni, aki nem eleg bator es egy kicsit is ideges, az nem fog ebben a helyzetben konfrontalodni. A korhazi feudalis allapotokat a betegek is erzik es nagyon sokan nem mernek szembeszegulni az "igyszoktukkal".