Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pkz

36 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jogos-e, hogy a BKV dolgozói időről időre megbénítják a város közlekedését? Egyáltalán megbénítják-e, vagy mindenki megvonja a vállát, és gond nélkül megoldja a megoldhatatlant, és a szokásos időben beér a munkahelyére? Szavazz! (Szolg.közl.: úgy tűnik, Firefoxból…..
Kedves Barátaim! Az Deák Ferenc utca aszfaltozásával kapcsolatos küzdelmemnek vége! Célomat elértem, az utcánk megérdemelt szilárd burkolatát megkapta. Az eredménnyel meg vagyok elégedve. Sok egyeztetésen, és rengeteg ígéret meghallgatásán vagyunk túl, de végre testet…..
Sziasztok! Már rég jelentkeztem, egyéb elfoglaltságaim miatt, most viszont az örömhírt tudósítom: elkészült az utunk, amire oly régen vártunk már! Az alábbi képeken az aszfaltozás előtti előkészítés látszik. Az egyiken pedig a hamarabb elkészült Napkelet utca aszfaltos…..
A hozzánk közel eső Napkelet utcában folyó munkák már ott tartanak, hogy tegnap a friss aszfalt semmivel össze nem téveszthető illatát libegtette felém a szél, és én nagy örömmel szippantottam bele mélyeket. Csodás! Egy telefon tegnap, és megtudtam, hogy még ebben a hónapban…..
107 éve (1902) ért véget az angol-búr háború.Anglia gyarmatbirodalmával a 19-20. század fordulóján a világ leghatalmasabb állama volt. 33 millió km2 370 millió lakossal. Dél-afrikai gyarmatuk aranyban és gyémántban volt gazdag, csakhogy ennek zöme a búrok lakta Transvaalban és…..
Üdv! Igen, múlt héten megkezdődtek a korábban már taglalt Sopianae Terv munkálatai. Most a felmérésnél tartanak, ennek jele sok helyen látható felfestett jelzés az úton. Mint az egyik felmérést végző embertől megtudtam a hétvégén, három ütemben kapnak az utak új…..
Az AXN hamarosan bemutatja a So You Think You Can Dance című amerikai táncos-reality-t, azt, aminek egy vadhajtása már nálunk is ment Megatánc címmel a TV2 jóvoltából. A műsort az American Idolt (is) jegyző Simon Fuller készíti, és célja, hogy felfedezzenek olyan táncos…..
pkz 2009.05.04 19:24:39
No kérem. Az egyik látogató hiányolta a képeket. Való igaz, hogy egy ideje nem kerültek fel fotók a témáról, csak írások, de tulajdonképpen a tavalyi képeket is feltölthetném újból, hiszen nem változott semmi. Nem járt erre az ingyen dolgozó aszfaltvarázsló a…..
A Polgármester úrnak tegnap megadták a végtisztességet. Isten nyugosztalja, és adjon a családjának megnyugvást, békét! A Városnak pedig valami csodát! Ránk férne...
Amikor elkészült, nem volt alkalmam jelentkezni, de így utólag is sokunk örömének adok hangot annak kapcsán, hogy megvalósult a Nagykozári/Üszögi út kereszteződésében a lámpás forgalomirányítás. Ez tényleg mindennél fontosabb volt újhegyi viszonylatban. Köszönjük!..
A Nagykozári üton a korábbi bejegyzésben említett beszakadást befoltozták. Köszönjük! Csakhogy azóta a javítás mellett ugyanúgy behorpadt az útburkolat. A probléma forrását ezek szerint nem sikerült kezelni. Amíg ezt nem oldják meg, várható, hogy újból alámosódik az út,…..
Ma kíváncsiságból elmentem a Barázda/Nagykozári út találkozásánál levő kráter felé. És hopp, ami pár napja még kráter volt, az ugyan még mindig el van kerítve, de már ki van javítva, le van betonozva. Úgy látszik, "kollegánk", a DN-ban szeptember 11-én megjelent cikke…..
Ma megtudtam, hogy a korábbi hírekkel ellentétben mégsem most ősszel kezdődik az útépítés. Mondjuk amikor először hallottam, furcsálltam is magamban, hogy ilyen gyorsan? Szokatlan ez Pécsen, de tetszett az új lendület. No, hát korán örültem. Szóval a folyamat úgy halad, hogy a…..
Szintén a Postabontás rovatban jelent meg 2008.okt. 14-én Sík úr "válasza". Ezzel kapcsolatban a következőket szeretném megjegyezni ill. kérdezni: 1. Igen, a Nagykozári úton beszakadt a burkolat. Már elég régen. Kit érdekel, hogy miért? Javítsák ki. Főleg, hogy tudják, a…..
Róka utcai "harcostársam",Salamon úr levelei már szerepeltek pár bejegyzéssel lentebb. Mivel az akkor írt, és Sík László Lajosnak és Tasnádi Péternek küldött elektronikus és postai leveleire HÓNAPOK óta hiába várja a választ, úgy döntött, hogy a DN nyilvánosságát is…..
Közlöm pár újhegyi polgár olvasói levelét, melyek a Dunántúli Naplóban jelentek meg. Mostohagyereknek érzik magukat a pécsújhegyiek Pécsújhegyen, a Barázda utcában lakom immár hat éve. Lehet, hogy itt is el kellene gondolkozni a várostól való különválásról. Miközben…..
A honfoglaló magyarok koponyalékeléséről szóló előző cikkhez számos nagyon izgalmas hozzászólás érkezett. Az alábbiakban igyekszem a felmerült kérdések és felvetések egy részére választ adni. Az agyafúrt szó jelentése A görög trepanáció kifejezés magyar megfelelője…..
From: Zoltán Pál-Kõrösi Sent: Tuesday, February 12, 2008 10:21 PM To: 'tasnadi.peter@ph.pecs.hu' Cc: 'sll@tvn.hu' Subject: Pécs Újhegy - Deák Ferenc utca Tisztelt Polgármester Úr! Január 20-án kelt elektronikus levelemre - melyben a segítségét és támogatását kértem annak…..
pkz 2008.07.04 22:23:57
Nagy örömömre szolgál, hogy több újhegyi polgár is rátalált a blogra. Közös a bánatunk. Salamon úr a Róka utcában tapasztalható állapotokra hívta fel a figyelmünk, és próbálja Sík képviselő úr figyelmét is felhívni, egyelőre hiába. A Róka utca szintén csak…..
Most nem hiszitek el, de tényleg. Mikor már nem is számítottam rá, válaszolt a polgármester valódi postai levélben. Ez mind szép és jó, ha nem az lenne a tartalma, hogy nesze semmi, fogd meg jól.... ..
pkz 2008.05.21 23:12:05
Szia! Sík úrnak csak ez a címe él: sll@tvn.hu.
Javaslom, hogy cc-zd a polgármester urat is, különben nemigen kapsz választ. Az ő címe: tasnadi.peter@ph.pecs.hu.
Sok sikert! Örülök, hogy más is elindult ezen az úton! Ha nem lépünk, nem kapunk semmit!
Ahogy Marosi tagtárs jelezte egyik kommnetjében, az újhegyi utcák burkolatot kapnak. Utána mentem a hírnek, és beszéltem a korábban már említett útügyi referens úrral. Jövő héten járja be Sík úrral Újhegyet, és veszik számba, rögzítik, hogy melyik utca milyen új ruhát kap.…..
Tessék egy pillantást vetni az alábbi áttekintő térképre. A fehér utcák aszfaltozottak (sok még rosszabb így, mint ha földes lenne, úgy szét van rohadva, kátyúzva), a szürke csíkok meg a földutak. Jó az arány? /forrás: pecs.hu/ ..
Érdemes végigolvasni! Tehát megírtam lenti levelem január 20-án, majd Pesten volt dolgom pár napig. Hazajöttem (szívem telve naiv reményekkel) és mit látok? IGEN! Már a ZSÁKUTCA táblát is megkaptuk! Frankón fel volt passzintva egy telefonoszlopra. Megálltam a kocsival és csak…..
A lenti fényképek megkérdőjelezik az utca létét. A csapadékvíz elvezetésének hiánya miatt inkább egy időszakos folyónak tűnik, mely néha hömpölyögve árasztja el a medret. Igen, ez a Vádi (vagy Wadi) Deák Ferenc! ..