Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eurydice

146 bejegyzést írt és 211 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit érdemes tudni, mielőtt bevállalod, hogy ott leszel a gyereked születésénél? Érdemes egyáltalán bevállalni? Milyen érzés ott lenni?  Nem fogok hazudni: a szülés kegyetlen, véres és fájdalmas thriller, de az a fajta, amit érdemes végignézni...
Lassan lemegy a teljes csoportkör a foci-Eb-n, és a közvetítés már több mint egy teljes hete ültet nagy számban olyanokat is a tévé elé, akiknek amúgy eszükbe sem jutna a köztévére kapcsolni. Számukra egy alternatív valóságra nyílik ablak a közvetítések szünetébe beszúrt, egyperces mini-híradóval,…..
A Fortepan ezúttal a Magyar Rendőr című újság fotóarchívumába túrt bele, és közölt egy bő 2000 képből álló válogatást. Budapesti épületek szempontjából a gyűjtemény fiatalabbkori, hetvenes-nyolcvanas évekbeli része tűnt különösen érdekesnek (leszámítva a 65352-os…..
Kapott mindenki, a HFPA-tól a közvetítő NBC-n át a tanszneműekig. Gervais úgy vállalta el a műsort, hogy azt mond, amit akar, és nem tett lakatot a szájára - az elmúlt három évben Amy Poehler és Tina Fey műsorvezetése alatt igencsak elszokott Hollywood attól, hogy valaki az Aranyglóbuszt anális…..
Eurydice 2016.01.11 12:40:29
@Mr.Wario: David Brent újra színre lép???
Ez a hír tényleg felpezsdítette ezt a szörnyű esős hétfőőőőt, így ebédidőtájban talán még nem késő!!!
Egyperces Krimi A Farkas Helga-ügy 2015.10.02 12:49:06
Ismét rendhagyó bejegyzéssel jelentkezünk, melyben ezúttal nem egy Hasfelmetsző Jack-hez hasonló sorozatgyilkosról lesz szó (erről bővebben itt), hanem egy kőkemény emberrablásról, melyre azóta is nehezen lehet megfelelő magyarázatot találni. Talán lerágott csontnak tűnhet ezt…..
"A múltkori viktoriánus hajviseletek ellenpontjaként Yks - egyetlen hölgyszerzőnk - küldte az alábbi válogatást a nyolcvanas évek amerikai menő frizuráiról. Érdekes összeállítás az biztos. Ahogyan ő sem, én sem tudtam épkézláb bevezetőt írni hozzá. :) Szóval csak dőljetek hátra és élvezzétek."-JTom..
Budapest múltja számos hétköznapi, de mégsem mindennapi történet rejt magában. Íme 10+1 bejegyzés 10+1 képben, amely bebizonyítja ezt! Nézd végig a képeket, és fedezd fel a régi Budapest eddig ismeretlen arcát! Megtudhatod például, hogy:   Budapest születésnapján is ünnepelünk, csak nem azt.…..
A 32-es gyalogezred bakái Budapest háziezredének tagjai voltak. Népszerűségüket mi sem mutatja jobban, minthogy még dal is született róluk (32-es baka vagyok én...), amit ma is sokan ismerünk, bár a dal eredetéről nem sokat tudunk. Eddig én is csak ezt az egy dalt ismertem a 32-es bakákról, de…..
Akkor jöjjön a cári Oroszországot bemutató sorozat utolsó része... A képsorozat végére már rácsúszunk az első világháború eseményeire, amit tudvalévőleg a bolsevik hatalomátvétel követett. Éppen ezért aki szereti a sorozatot ne keseredjen el, mert folytatom - bár a helyszín nem változik - de a cári…..
Eurydice 2015.02.23 12:34:14
@arsenal71: nem irigylem őket, félreértés ne essék, azonban ahogy ezeken a képeken szerepelnek a lovaikkal, az valami elképesztő és jogos a büszkeségük - ha most 10 évvel fiatalabb lennék, hétvégére kivégezném a Csendes Dont, de most az élethelyzetemből adódóan kb 10 évre lenne rá szükségem...:D
Memo a rezsicsökkentős agitpropfilmről. Címzettek: mindenki Szín: Békesmegyeri lakás. Közepesen modern bútorok, láthatóan szebb napokat látott koloniál szekrénysor, a dívány decens, minden tiszta, ragyog, a középosztály jobban teljesít. Szereplők:  Melinda (anya), Anna…..
Emlékek bálja Kilencvenes 2014.05.21 11:23:14
Ma eszembe jutott egy szó, amit már vagy 15 éve még a számra sem vettem. Azóta is ezen csámcsogok, megrágva minden ízét és zamatát a kornak, amelyben mindennap…..
Abszolút kedvenc - http://gramofon.nava.hu/960733728/aki_auton_jarni_ohajtEisemann Mihály - Füredi Imre: Aki autón járni hajtElőadja:Turay Ida és a Chappy TánczenekaraBár nincs autóm nagyon rég, erre több sincs bizony még,én egy volán mellett ülni roppant szeretnék!Ámbár azt is…..
Eurydice 2014.05.21 11:15:07
@Fluffyhu: két variációban is hallottam a dalt, az egyikben tényleg úrvezetőt, a másikban meg új vezetőt énekelnek:)
Az egykori Hannah Montana, a gyereksztárból lett tiniikonból lett botránydíva a tegnap esti MTV European Music Awards-gála alatt megint gondoskodott arról, hogy a bulvárlapok címlapjára kerüljön. Az Amszterdamban rendezett díjkiosztón Cyrus először is pont úgy twerkelt, azaz…..
Aktuálisan megírtam a gyerekek délutáni időbeosztásának táblázatát, és a dolog már csak logisztikai szempontból sem egyszerű. Emlékszem, volt kollégáimmal készítettünk korábban nem egy műsort arról, hogy vajon túl vannak-e terhelve a gyerekek manapság a rengeteg…..
Eurydice 2013.10.09 10:38:49
ki mit ment át az iskoláskorból...
engem az áltsuliban elsőtől ( a 90-es évek eleje) járattak anyuék külön angolra (kezdetben csak megfigyelőként az idősebb bátyám mellé), ez szombat délelőttönként volt, magántanárnál, 4. osztálytól volt német a suliban, amihez még jött gimiben egy harmadik nyelv - mindet imádtam

sport - nálunk faluhelyen volt a DSK (Diák Sport Kör) meg a kapálás a kertben, rohangálás a patakparton, és hiába a két évnyi gimibeli úszásoktatás, továbbra sem merek belemenni a mélyvízbe (ezt mondjuk fájlalom) - ellenben nő létemre elég jó labdaérzékem van és később több sportot is kipróbáltam edzések formájában

zene - apukám megtanított áltsuli alatt a zongora alapjaira (melyik hang hol van), később erre jött még két év zongoratanulás, meg önszorgalomból a gitározás

igaz nem vagyok se nyelvzsonglőr, se sportoló se zenész - mégis mindhárom területen azért otthonosan mozgok, ha foglalkozom velük, akkor örömömet lelem bennük

a sok különóra helyett azonban rendesen megtanultam a tananyagot, (szerencsém is volt ebben, mert könnyen ment), és évtizedek távlatából is visszamondok verseket és emlékszem a kémiai kötések neveire, az első számtech óra tananyagára - aztán néha ezek még jól is jönnek

a gyerekem még kicsi a különórákhoz (2 éves), de már lehetőség lenne külön zeneórára járatni, meg tornázni vinni (!!!)
én teljesen hülyeségnek tartom ezeket a korai különórázásokat, anélkül is tucatnyi dalt elénekel, mondatokban beszél és ha fut, alig lehet utolérni :)
A Filléres emlékeim című dal tódult az agyamba ma délelőtt, amikor az egyik Ikeás tárolóban felleltem egy fekete fém csokisdobozt (valami olyasmi nagyságút, mint amilyent Amelie talált a fürdőben). Nézem, oké hogy nem poros, de vajon, mi a fene lehet benne. Mivel ez a hatodik…..
Emlékek bálja Estére odavárom 2013.06.26 10:14:46
A délelőtti szabadedzés közben - értsd: én a céges levelezésemet nézem át, amíg a fiam lepakolja a meséskönyveit a polcról és megnézegeti őket - Bandi váratlanul nótázásba csap. Itt nem is az éneklésen van a hangsúly, mert a gyerek képes bárhol és bármikor rázendíteni…..
Ami eddig történt az évadzáróban: A Crowley család a szokásos nyári kiruccanásán van Duneagle-ben, csupán az Intéző és a szolgák egy része marad a kastélyban. Az utóbbiak lelkesen készülődnek a pénteki vásárba, főképp Patmore, aki egy csinos blúzzal szeretné levenni a…..
Eurydice 2013.06.11 23:17:02
@Phoebe46: Melyik jelenetre gondolsz pontosan?
@fofofo: ahányszor elmondta az utolsó részben, hogy ő mennyire imádja Mérit, és tk. ő az egész világon az egyetlen ember, aki feltételek nélkül jónak tartja (leszarva, hogy ki mindenkivel áll hadilábon saját hibájából - pl Edith) érezhető volt hogy lesz valami vele
de amíg Halszem nagyi marad, ő pedig szerintem simán túlél mindenkit, addig van miért nézni a sorozatot,
amúgy a másik kedvencem egyértelműen Edith, mint a színészi alakítás, mind a karakter tekintetében,

nektek lett kedvencetek?
No kérem, célegyenesbe vagy célgörbébe értünk: még másfél óra tömör gyönyörben lehet részünk, aztán számolhatjuk vissza a napokat a negyedik évad kezdetéig. De hogy ne maradjunk le a kilencven perc legapróbb részletéről se, kezdve Patmore blúzától egészen Rózsika által…..
Eurydice 2013.05.28 22:47:53
@tóparti látomás: hát ha nem lenne másfél órás, akkor bevállaltam volna egybe, de szerintem minden jelenet megér egy misét, szóval inkább kettőbe megy :) két hét nem is olyan sok, ha azt nézzük, hogy szeptemberig kell várni a negyedik évadig :) KITARTÁS:D
Eurydice 2013.05.29 23:40:29
@fofofo: még két hét, kitartás ;)
Eurydice 2013.05.30 22:56:49
@tóparti látomás: megnéztem volna, de sajna pont olyan időben adják az m1en, amikor én fürdetek vagy épp altatok:) szóval teljesen bukó, de beszerzem a Zola könyvet és akkor félig-meddig fel leszek vértezve :)
hogyvolt Downton Abbey 3x08 2013.05.07 09:30:00
Szokatlan helyen nyitunk, a helyi füves pályán barangoljuk be, miközben a tradicionális kastély-falu krikettmeccsre készül mindenki, aki él és mozog, legfőképp Molesley és az apja. Minthogy Bates kipihente a börtönben töltött idő fáradalmait, munkába akar állni, így Thomasnak…..