Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RoboGo'

3 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki a 80-as években már tudott olvasni gyerekként az egészen biztosan ismerte és szerette a Hahota magazint, amit negyedévente köröztünk az újságosoknál.A Hahota hihetetlen népszerűségre tett szert szinte azonnal a fiatalok körében, de viccein még az idősebbek is remekül tudtak szórakozni. De…..
Sokszor írtunk már róla, hogy az Origo címlapján szinte külön hely van azoknak a híreknek, amik vérszomjas bevándorlók bűneiről számol be. Sokszor ezek ugyan több hónapos, vagy éves hírek, de ezek általában nem számítanak. Ma a címlapon beszámoltak Mamoudou Gassama hőstettéről, aki úgy mentett meg…..
RoboGo' 2018.05.29 14:47:22
@Szaktanár: Én pl. évek óta nem olvasok Origót, az Indexből tájékozódom. Csak egyrészt tudom hová tenni a híreket, másrészt pedig az újságírói képmutatás az, ami dühít. Hogy mi folyt itt, mikor az Origót megvette valami XYZ.... Inkább maradnának csendben. Ennyi.
comment:com X-Faktor: szeptember 2. 2017.08.16 08:30:00
Az RTL első szeptemberi hétvégéje elég erősnek néz ki, elkezdődik az új X-Faktor-évad, amiben Tóth Gabi helyén Radics Gigi ül majd (ByeAlex, Puskás Peti és Gáspár Laci marad), az első, várhatóan bikicsunájjal is alaposan kistafírungozott részt követően meg jön a Roast,…..
Hagyományos izzóval már ritkán találkozni (aminek örülök is), néha mégis hangulatos tud lenni az izzószál látványa. Főleg akkor, ha nem nagy világosságra, hanem csak sejtelmes fényekre van szükség. Éttermekben is gyakran látni, így utánanéztem hol és mennyiért kapható.E27-es foglalatút kerestem ami…..
Amikor nekifutottunk az évnek, akkor az egész ország lázba került, hiszen a kormány bejelentette, majd egy hónapig a csapból is keményen nyomatta a Propagandát, miszerint minden magyar család, aki képes min. 3 gyereket összehozni valamikor az elkövetkezendő 10 évben, kapni fog 10M állami támogatást…..
RoboGo' 2016.06.22 11:23:18
Ha az igénylők 99%-a (még ha érzem is benne a költői túlzást -igen nagy túlzást) nem kapja meg a CSOK-ot, akkor az is igaz, hogy az igénylők 99%-a nem képes kitölteni értelemszerűen egy postai levelezőlapot, nemhogy egy CSOK dokumentumcsomagot vagy hiteligénylést. Még kevesebb értelmezni a leírtakat. Aki nem képes különbséget tenni az elmúlt 20-25 év kormánykommunikációja és a valóság között, az kb. ugyanannyira magára vessen, mint az, aki annak idején felvette a devizahitelét, mert "olyan úgy sem történik, hogy felmegy a törlesztőrészlet". Azt nem mondom, hogy az aluliskolázottság nem a mindenkori kormányzat hibája, és érdeke is, hogy ez így maradjon, de egy valamennyire magát "tudatos vásárlónak" nevező ember először tájékozódik, utána cselekszik.

Én magam most árulom a lakásom, mert CSOK-ozni (építkezve) szeretnék. Egyrészt kb. az összes ingatlanostól megkaptam, hogy jópár (van, aki 15+) éve ingatlanoznak, de még életükben nem láttak olyat, hogy az eladó összekészít egy paksamétát (aktuális tulajdoni lap+alaprajz+építéskor felhasznált anyagok listája+társasházi SZMSZ+közüzemi és társasházi 0-s igazolások+fogyasztás mértékét igazoló közüzemi számlamásolatok), amikor valaki EL AKARJA ADNI A LAKÁSÁT! Pedig ezt így kellene, nem? Ingatlanos elmondás szerint az átlag (99%) még azt sem tudja, hogy el akarja-e adni, vagy hogy van-e jelzálog a lakásán/házán. A tulajdoni lapot is neki kell kikérnie a tulajdonos helyett, mert azt sem tudják, hogy az micsoda. És ugyanez a vevői oldalról. Nem veszek zártkerti, osztatlan közös, nyeles, üdülőövezeti meg kitudjamilyen telkekeket. Nem azért, mert annyi pénzem van, hanem mert utána csak szívok vele. Itt is ez van. Nekem nem egy ismerősöm/rokonom kapta meg a CSOK-ot az elmúlt hónapokban. Nem volt egyszerű, voltak problémák is, többször ki kellett tölteni ugyanazokat a papírokat, meg ki kellett kérni a tullapot, mert az ügyintézés elhúzódása miatt már lejárt az érvényességük, de a végén csak meglett mindnek. Ez nem 99%.
Ha megkérdezzük az embereket, hogy miben erősek a franciák, akkor tízből nyolcan valószínűleg a gasztronómiát emelnék ki. Biztos szóba kerülne még a romantika, a művészet, a híresebb épületeik, de csak kevesen vágnák rá a játékokat, pedig ők sem most kezdték az ipart. Az utóbbi években inkább…..
Vajon helyes dolog-e medencében szoptatni egy kisbabát, esetleg azoknak van igaza, akik szerint ez veszélyes, elsősorban a babára nézve? A kérdés messze nem elméleti, olyannyira nem, hogy per is zajlik miatta. Abbie Stocker (Fotó: Facebook)..
RoboGo' 2016.05.04 16:37:28
@Szelid sunmalac: A nők mindig is harcoltak a diszkrimináció ellen. De azért engedjük előre őket az ajtóban. :) Mintha a pozitív diszkrimináció nem lenne diszkrimináció.
Epizodisták Terra Nova - pilot 2011.09.27 22:05:00
Volt itt minden, mint a búcsúban, a premier időpontjának többszöri eltolása, lassan elkészülő digitális trükkök, pletykák a túllépett költségvetésről, az időjárásból adódó forgatási nehézségek és nem utolsósorban kreatív problémák. Utóbbin nincs mit csodálkozni, a…..
RoboGo' 2011.09.29 09:28:45
SPOILER!!!!!!!!!!!
Nos, osztom a nézetet, mely szerint kidolgozatlan a történet. Más sorozatoknál legalább a pilotra odateszik magukat, és később "spórolnak" a költségvetésen, vagy a karakterek, a történetszál kidolgozásán. Most ez nem így történt. Pl. számomra furcsa, és érthetetlen, hogy a papa börtönből való szabadulását miért intézték el annyival, hogy kapott anyutól egy mini "lézerkardot", majd a következő snitten már a metrón ül. Holott beleadják a gyermek szájába azt a mondatot, hogy ez a legszigorúbban őrzött börtön, ők sem tudják, hogy hogy fog megszökni. Hogy került a kislány a hátizsákba? Hol volt 2 évig, és ki volt az, akitől a papa "visszavásárolta"? Egy "még a börtönnél is szigorúbb ellenőrzésű" épületben nincs egy fémdetektor amin át kellene sétálni a fegyver kiszűrése miatt, és több tíz métert lehet látványosan rohanni úgy, hogy senki oda nem lép az emberhez? Az átlépés előtt nincs egy utolsó, mechanikai akadály, ami megállítaná az arra rohangáló "vannabí hírót", csak két oldalon 1-1 BKV ellenőr? Na, mind1, azért remélem, hogy hiányzó részeket nem valami idióta flessbekkekkel akarják utólag kitölteni, mikor már kifogytak az ötletekből. Egyszóval, az az érzésem támadt, mintha a családi háttértörténetet, meg a jövőbeli földi részt baromigyorsan le szeretnék zárni, hogy mihamarabb jöhessenek a dínók, mert úgyis mindenki arra kiváncsi. Nálam is hármas alá az eddigi mutatvány. Reménykedek a jobb folytatásban, különben hamar cancel lesz belőle.
Röhög a Net próbavideó 2011.07.10 01:57:00
 Akkor, most egy videót: így jó?..
Röhög a Net Próba 2011.07.10 01:45:00
ez is egy próba Sőt, ez is..
Röhög a Net Teszt 2011.07.10 01:30:03
Kezdjük a jó hírrel: májusban egyszer biztosan nem hazudott Szíjjártó Péter, mikor megígérte, hogy "nagyszabású, minden eddiginél nagyobb és minden képzeletet felülmúlóan nagy közmunkaprogramokat" indítanak. Ez idáig a legrémisztőbb fideszes törvényjavaslat, nem…..
RoboGo' 2011.06.22 00:19:17
Én egy picit másként látom a dolgokat. Nem mondom, hogy a közmunkaprogram tökéletes, semmi sem az, de mindenképpen van előnye is. Egyrészt, az állam szemszögéből -ha a nagy egészet nézzük- pusztán gazdaságilag, simán megéri a közmunkaprogram. Nem csak arról beszélek, hogy az eddigi segélyeket visszafogják, vagy a rendvédelmisek nyugdíját megnyirbálják. Inkább arról, hogy az állam által valójában adott 33ezer forint így vagy úgy, előbb-utóbb vissza is vándorol az állam zsebébe. Egyrészt, mert aki közmunkást igényel, adót fizet utána, másrészt például, az utaztatást is saját keretein belül oldja meg -lásd: MÁV, állami cég, bőven van kapacitása a közmunkások szállítására, sőt, az így befolyt összegért legalább megdolgozik a vasút, és nem kell év végén a semmiért ugyanezt külön odaadni a veszteség kompenzálásáért-, valamint a pénz magyar emberek/közmunkások zsebébe kerül, akik itthon fogják elkölteni, nem viszik külföldre (a nem létező hasznot sem), amiből újabb adót (áfa, jövedéki adó, stb.) folyik be az államkasszába. És már vissza is került a 33ezer+1 kis haszon az államhoz. Aki közgazdaságot tanult, tudja, hogy mennyire fontos, hogy a pénz hányszor fordul meg. Most jó pár kört beletettek ezzel a programmal, ráadásul házon belül. Számomra eddig inkább az volt a furcsa, hogy olyan emberek kaptak "ingyen" pénzt az államtól-tőlem hónapról hónapra, hogy semmit sem csináltak érte. Még akkor is, ha csak pártízezer forintról volt szó. Nem rossz dolog a munka. ÉS persze, az egyéb hozadékok között a várhatóan kiadáscsökkentő szociális hatást se felejtsük el. Konkrétan arra gondolok, hogy -még mielőtt bárki is megkövezne, általánosságokról beszélek, és nem előítéletes vagyok- köztudott, hogy a legalacsonyabb iskolai végzettségűek között a legnagyobb a családon belüli erőszak aránya. Ha az az alacsony iskolai végzettségű közmunkás napi 4-6-8-stb. órában nem a feleségét, gyerekét veri részegen otthon, hanem fizikailag is távol van tőlük, csökkenhetnek az egészségügyi kiadások. Talán nem csiliárdokkal, de pár millió is pénz. (persze, ez nem jelenti azt, hogy ha hazamegy, nem pótolja be az elveszett időt is) De összefoglalva, sokkal szerteágazóbb hatása van egy ilyen döntésnek, talán itt sem szabad csupán magát a döntést, vagy annak csak a közvetlen hatásait vizsgálni. Feltételezzük a legjobbakat. Országunk vezetői mindezeket, sőt, sokkal többet is mérlegre tettek, és kigondoltak, kiszámoltak, amikor meghozták döntésüket. Csak talán nincs sem lehetőségük, sem idejük, hogy mindent ilyen aprólékosan levezessenek nekünk a médiában...
Egy hete gyászban van a lelkem. A UPC levette az ESPN America-t a csatorna-kínálatából, mert lejárt a szerződés és a kutya sem nézi. Tudom, hogy ez nem érinti közvetlenül a hazai amerikaifutballt, de ki kell beszélnem magamból. Egy hete nem alszom rendesen és teljesen kivagyok. Csak…..
comment:com Megszűnik a SportKlub+ 2009.08.13 12:00:00
Miután a UPC augusztus elején már kivette a focicsatornát a digitális kábelkínálatából és helyére a Fishing & Hunting csatornát tette be, kiderült, hogy a SportKlub+ szeptember elsején beszünteti a sugárzását.A foci mérkőzésekre szakosodott csatorna végét az a…..
Olvasom a Szövetség által küldött ismertetőt, mely a doppinggal, és annak kiszűrésével foglalkozik, és kiver a víz. Na, nem az izgalomtól, hanem az idegtől, hogy hogyan lehet ilyen dolgokat elvárni a magyar AMATŐR (ergo: fizető, nem fizetést kapó) játékosoktól? Jelentsék be…..
Ennél jobb hírünk nem nagyon lesz mára, meg egész februárra: úgy tudjuk, hogy a Viasat megvásárolta a Friday Night Lights című sorozat hazai vetítésének jogait, így semmi akadálya, hogy az elmúlt évek egyik legjobb (ha nem A legjobb) új drámáját a hazai sorozatfüggők is…..
Miközben az európai sportközvetítések még mindig ott tartanak, hogy egy-egy szuperközeli lassított felvétel láttán felhördül Helmut, hogy wunderbar, és hatalmas áttörésnek azt nevezzük, amikor egy focimeccsen a lassításban vonalat húznak a képernyőre, hogy akkor most lesen…..
Valahogy a kapros-túrós lepény miatt azt hittem, hogy fake a sztori, de annyira jellemző ez a vállalkozó kedvű férfiakra. Miért próbálják a férfiak a lehetetlent kísérteni, és egyszerre mindent akarni? Feleséget, gyereket, szeretőt, céget, szeretőt, kolléganőt, szeretőt,…..
Dettre Gábor végül csak elkészült filmjével. 1998-ban kezdte el a forgatást, de többször félbe kellett szakítania a munkát. Végül többszöri átkeresztelés után "Tabló" címmel került a mozikba a munkája.   Magyar Mozgókép Közalapítvány honlapjáról:…..