Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Székelyi Szabolcs

11 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SzaFi Dél-Amerikában Lima 2015.07.13 20:02:05
A mesterterv az volt, hogy Zsófi egy ismerősénél fogunk lakni Limában, de szombat este el akartunk menni egy buliba, így jobbnak láttuk, ha az első két nap hostelben lakunk, és csak vasárnap délután költözünk oda Carlosékhoz, miután ismét szalonképes állapotba…..
Akárcsak Icában, itt is csak azért szálltunk meg, hogy a közeli Paracas félszigetet meglátogathassuk. Maga a város azonban valahogy egy fokkal kellemesebb képet árasztott, alighanem annak köszönhetően, hogy csak feleannyian lakják. A busz a Pisco felé vezető bekötőútig vitt…..
Icába kizárólag azért mentünk, hogy a közeli nevezetességeket megnézzük, a városban magában nem volt semmi tervünk. Mint kiderült, nem véletlenül. Ica ugyanis esélyesen pályázik a “Peru leglepukkantabb városa, ahol voltunk” címre. Erős Bolívia-utánérzés jellege volt a…..
SzaFi Dél-Amerikában Arequipa 2015.04.09 07:01:42
Arequipába megérkezni igazi felüdülés volt. Bolívia rideg lepukkantsága és Puno őrült karneválja után végre egy civilizált nagyvárosban találtuk magunkat. A megérkezés ide sem ment azért simán. A Che Lagartóval elég jó tapasztalataink voltak Coloniában, így mikor…..
La Paz utáni következő állomásunk a Titicaca tó volt, amit mind a bolíviai, mind a perui oldalról megnéztünk, a két ország közötti határ ugyanis átszeli a világ legmagasabban felvő hajózható tavát. A bolíviai oldalon lévő Copacabanába érkezve ismét kissé más világban…..
Székelyi Szabolcs 2015.03.31 06:03:58
@v2peti: Ha az elosztódobozok szigetelésével lett volna a gond, akkor az áramellátás is akadozott volna, de nem így volt. Ha meg a router ázik, akkor az nem javul meg, ha eláll az eső.

@nyikk: Gondoltam erre, de nem hinném, hogy egy nevesincs szállásnak, ahol 50 Bolivianóért ki lehet venni egy szobát, megérné előfizetni a kábelesnél többszörösen drágább műholdas hozzáférésre, ami csak nagyritján működik.
Amikor az ember utazik, nem mindig érzi egyformán jól magát. Vannak jobb és rosszabb időszakok, hullámhegyek és -völgyek, néha kifárad, ilyenkor érzékenyebb arra, ha nem olyan jól mennek a dolgok. Ez természetes. Ennek ellenére úgy érzem, hogy Sucre nem egy ilyen hullámvölgy…..
SzaFi Dél-Amerikában Jujuy 2015.02.13 06:06:47
San Pedro de Atacama után egy egészen másik valóságba csöppentünk, ami gyökeresen különbözött mindentől, amit eddig Dél-Amerikában láttunk. Ám mielőtt ezt megtapasztaltuk volna, ismét át kellett kelnünk az Andokon Chiléből Argentínába, ami ezúttal nem volt minden…..
Az időutazás témáját már sokan sokféleképpen feldolgozták mozgóképes formában. Ennek ellenére mégis úgy gondolom, hogy kevés az igazán minőségi, emlékezetes darab. Vagy logikai bukfencekkel vágják tönkre az egész koncepciót vagy szimplán az időutazás témáját nem…..
SzaFi Dél-Amerikában La Serena 2015.02.01 01:48:12
Megérkezésünk története nagyban hasonlít az El Bolsóni esetre: a buszállomástól távol, a semmi közepén lévő, táblákkal sehol sem jelölt hostel, amit csak kérdezősködés után sikerült megtalálni, miután bejártuk az egész környéket. Viszont mivel nappali busszal…..
Valparaíso neve hallatán egy felkapott trópusi óceánparti üdülőváros jelent meg a képzeletemben, a valóság azonban egészen más. A buszról leszállva a szállásunk felé egy jókora piacnak otthont adó csarnokszerű épület mellett vitt el az utunk. Nagyjából olyan volt, mint a…..
SzaFi Dél-Amerikában Bariloche 2014.12.29 03:45:43
Első alkalommal történt meg, hogy egy városban két hostelben is megfordultunk, és ismét hasznos tapasztalattal lettünk gazdagabbak saját hibánk következményeképp. Argentínát nem könnyű elhagyni, de nem azért, mert annyira jó hely. A(z első) szállásunk megtalálása sem ment…..
Nekem jutott a megtiszteltetés, hogy beszámolhatok első neagtív élményünkről utunk során. Puerto Madryn után vagy Sarmientóba vagy Perito Morenoba akartunk menni. Mindkét hely egy-egy tó mellett van, kirándulásra kiválónak tűntek. Hosszas keresgélés és utánajárás után…..