Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsolt Novák

146 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
De ismerős lehet így is: nierenzapfen,hanging tender,herzcapfni,szívgyökér,de mellesleg meg marha rekesz izom steak. Erdei gombák,fafül gomba,barna csiperke,abárolt marha csontvelő,sáfrányos hájában főtt krumpli,no és hát illatos intenzív Gímgomba. ..
Mivel gondolatom szerint a vaj teljesen tájidegen a tatártól,főtt marha velővel készítettem...nomeg: kapribogyó,szardella,salott hagyma pici fokhagyma,aszalt paradicsom,friss bors,lime lé......
"Az étvágy ugyanaz a testnek,mint a szerelem a léleknek.A gyomor a karmester,amely érzelmeink nagy zenekarát vezényli.Enni,énekelni,szeretni,emészteni,ez annak az operettnek a négyfelvonásosa,amit Életnek nevezünk!"(Rossini) ..........A marha velős csontokat húslevesbe főztem bele.Érlelt bélszín…..
Az oldalast,hagyományos barna mártásban pároltam vörösborral...A csontokat lepirítottam,paradicsom pürét barna cukrot,lereszelt vegyes zöldségeket,vörösbort,kakukk füvet,zsályát,oregánót,vöröshagymát,fokhagymát és marhahús alaplevet adtam hozzá....Hagymás rókagomba raguval,pirítóssal,kacsazsíron…..
A szarvas nyakat kiklopfoltam,fürj mellből ragut készítettem gombával és pancettával.... A hússzeletre bacont és zsályát raktam,majd a ráhalmozott raguval felgönygyöltem.Szorosan fóliába tekertem és kipároltam. A roládot átpirítottam és friss zöldhagymás-petrezselymes pürével tálaltam...a Spanyol…..
A marha velős csontot vegyes zöldségekkel, hagymával, borssal, boróka bogyóval készre főztem,majd kihűtöttem.Miután a vaj megpuhult,friss vágott kakukkfűvel,sóval,borssal,sáfránnyal kikevertem,majd óvatosan hozzáadtam a rusztikus darabokra vágott velőt,hogy az ne törjön nagyon.Cabernet bor…..
Előkészítettem a szívet. Porcokat ereket eltávolítottam,megnyitottam,formára vágtam és kiklopfoltam.Kacsazsíron nagyobb cikkekre vágott vöröshagymát pirítottam,és erre jött rá a majoránnás bárány máj.csak a végén sóztam,borsoztam. E tölteléket a szívbe göngyöltem,babérlevéllel kakukkfűvel,boróka…..
http://nsppress.hu/novak-zsolt-gasztronomia-bor-vadetelek-es-sok-minden-mas/..
Kisburgundiban párolt vaddisznó karaj,a Francia vidék zamataival,Kakukkfüves cukkinis zúzaragu,rozmaringos báránymájjal töltött cukkinivirág tempura,Csicsóka-cukkini tócsni,sáfrányos majorannás resztelt libamáj,rozmaringos kacsamell,Rohschinkenmelone , mozzarella di bufala,Tejfeles babgulyás,csak…..
Első saját érlelésű Gravlaks-om,wasabis krémmel  (meg amolyan más dolgokkal is  ) Úgy érzem,parádés lett!..
Olíva olajon lilahagymát fonnyasztottam,rádobtam a kacsamájat és erdei gombákat,babérlevéllel,kakukkfűvel,majorannával,sóval borssal puhára pároltam,majd az egészet leturmixoltam.Hozzákevertem a szarvasgomba olajba áztatott mazsolát,és baconnal kibélelt formában készre sütöttem az egészet. A céklát…..
Vadmalac csülök és tanyasi,szabad tartású disznó oldalas (annyira tanyasi,hogy még a moslékot is muslíknak mondta ) Zöldfűszeres pitakenyér,édes savanyú-csilis fokhagyma,és amolyan savankás zöldségek...
Így készült: Olíva olajon erős lángon kérgesre pirítottam a húsokat és a csont minden oldalát.ugyanebben a zsíradékban elősütöttem a húsos szalonnát majd félre raktam,és ekkor került bele a paradicsompüré,amit teljesen lepirítottam karamellizálódásig.Visszaraktam a húsokat a csontot,Kukorica…..
Főbb szerepekben: -amolyan kisebb fajta lencsék (sok) - húsvéti sonkaszökevény - őnéki a főzőleve - sárgarépa - petruska gyökér - jófajta tejfel - no meg hát az a rafinált fűszerezésem.....
Anyukám utánozhatatlan töltött káposztáját megtekertem egy picit.....kirántottam hagyományos panírban. Egy töltést kibontottam káposzta zakójából,és kisebb darabokra vágtam.Olajon piros paprikát pirítottam,hozzáadtam a káposzta levelet,aztán a tejfölt és az egészet összeforraltam.Leturmixoltam és…..