Adatok
Zsolt Novák
146 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
De ismerős lehet így is: nierenzapfen,hanging tender,herzcapfni,szívgyökér,de mellesleg meg marha rekesz izom steak. Erdei gombák,fafül gomba,barna csiperke,abárolt marha csontvelő,sáfrányos hájában főtt krumpli,no és hát illatos intenzív Gímgomba. ..
Mivel gondolatom szerint a vaj teljesen tájidegen a tatártól,főtt marha velővel készítettem...nomeg: kapribogyó,szardella,salott hagyma pici fokhagyma,aszalt paradicsom,friss bors,lime lé......
Gasztronómia, bor, vadételek és sok minden más
Beefsteak kockák főtt marhavelővel,Gímgombával
2017.10.08 08:50:53
"Az étvágy ugyanaz a testnek,mint a szerelem a léleknek.A gyomor a karmester,amely érzelmeink nagy zenekarát vezényli.Enni,énekelni,szeretni,emészteni,ez annak az operettnek a négyfelvonásosa,amit Életnek nevezünk!"(Rossini) ..........A marha velős csontokat húslevesbe főztem bele.Érlelt bélszín…..
Az oldalast,hagyományos barna mártásban pároltam vörösborral...A csontokat lepirítottam,paradicsom pürét barna cukrot,lereszelt vegyes zöldségeket,vörösbort,kakukk füvet,zsályát,oregánót,vöröshagymát,fokhagymát és marhahús alaplevet adtam hozzá....Hagymás rókagomba raguval,pirítóssal,kacsazsíron…..
Gasztronómia, bor, vadételek és sok minden más
Fürj raguval töltött szarvas nyak,tavaszi hagymás burgonya pürével...
2017.06.19 09:18:16
A szarvas nyakat kiklopfoltam,fürj mellből ragut készítettem gombával és pancettával....
A hússzeletre bacont és zsályát raktam,majd a ráhalmozott raguval felgönygyöltem.Szorosan fóliába tekertem és kipároltam.
A roládot átpirítottam és friss zöldhagymás-petrezselymes pürével tálaltam...a Spanyol…..
Gasztronómia, bor, vadételek és sok minden más
Márpedig, a hétköznapok császára akkor is a majomfogó!!! De ez a krumpli főzelék olyannyira finom lett,hogy a receptet,nemzetbiztonsági okokból 30 évre titkosítottam... (persze,van az a pénz) ....
2017.02.23 20:32:54
Gasztronómia, bor, vadételek és sok minden más
A tudatos és megfontolt diétában nem ismerek kompromisszumot!!! Mert este 6 után,csak valami olaszos,elegáns,könnyűt.... Pacalpörköltes bruscetta
2017.02.20 09:04:33
A marha velős csontot vegyes zöldségekkel, hagymával, borssal, boróka bogyóval készre főztem,majd kihűtöttem.Miután a vaj megpuhult,friss vágott kakukkfűvel,sóval,borssal,sáfránnyal kikevertem,majd óvatosan hozzáadtam a rusztikus darabokra vágott velőt,hogy az ne törjön nagyon.Cabernet bor…..
Gasztronómia, bor, vadételek és sok minden más
Prosciutto di Parma,Crudo,Mozzarella di bufola e pomodore tricolore.........
2017.01.03 16:19:20
Gasztronómia, bor, vadételek és sok minden más
Resztelt báránymájjal töltött szarvas szív
2016.11.15 21:02:52
Előkészítettem a szívet. Porcokat ereket eltávolítottam,megnyitottam,formára vágtam és kiklopfoltam.Kacsazsíron nagyobb cikkekre vágott vöröshagymát pirítottam,és erre jött rá a majoránnás bárány máj.csak a végén sóztam,borsoztam.
E tölteléket a szívbe göngyöltem,babérlevéllel kakukkfűvel,boróka…..
Gasztronómia, bor, vadételek és sok minden más
Sáfrányos, grillezett körtés krumplifőzelék,burgundi marha raguval
2016.08.29 16:04:35
http://nsppress.hu/novak-zsolt-gasztronomia-bor-vadetelek-es-sok-minden-mas/..
Kisburgundiban párolt vaddisznó karaj,a Francia vidék zamataival,Kakukkfüves cukkinis zúzaragu,rozmaringos báránymájjal töltött cukkinivirág tempura,Csicsóka-cukkini tócsni,sáfrányos majorannás resztelt libamáj,rozmaringos kacsamell,Rohschinkenmelone , mozzarella di bufala,Tejfeles babgulyás,csak…..
Első saját érlelésű Gravlaks-om,wasabis krémmel (meg amolyan más dolgokkal is ) Úgy érzem,parádés lett!..
Gasztronómia, bor, vadételek és sok minden más
Kacsamáj pástétom salátával sült céklával
2016.06.11 18:11:33
Olíva olajon lilahagymát fonnyasztottam,rádobtam a kacsamájat és erdei gombákat,babérlevéllel,kakukkfűvel,majorannával,sóval borssal puhára pároltam,majd az egészet leturmixoltam.Hozzákevertem a szarvasgomba olajba áztatott mazsolát,és baconnal kibélelt formában készre sütöttem az egészet.
A céklát…..
Gasztronómia, bor, vadételek és sok minden más
Aszalt paradicsomos gersli rizottó,resztelt libamájjal,gombákkal
2016.05.08 20:13:15
Vadmalac csülök és tanyasi,szabad tartású disznó oldalas (annyira tanyasi,hogy még a moslékot is muslíknak mondta ) Zöldfűszeres pitakenyér,édes savanyú-csilis fokhagyma,és amolyan savankás zöldségek...
Így készült: Olíva olajon erős lángon kérgesre pirítottam a húsokat és a csont minden oldalát.ugyanebben a zsíradékban elősütöttem a húsos szalonnát majd félre raktam,és ekkor került bele a paradicsompüré,amit teljesen lepirítottam karamellizálódásig.Visszaraktam a húsokat a csontot,Kukorica…..
Gasztronómia, bor, vadételek és sok minden más
Körtési vadmalac gulyás,pancettás, tépett fasírttal.....
2016.03.31 16:05:44
Főbb szerepekben: -amolyan kisebb fajta lencsék (sok) - húsvéti sonkaszökevény - őnéki a főzőleve - sárgarépa - petruska gyökér - jófajta tejfel - no meg hát az a rafinált fűszerezésem.....
Gasztronómia, bor, vadételek és sok minden más
Hello Tavasz! Mert én így szeretlek..... Vadmalac szűzpecsenye
2016.03.23 09:38:53
Anyukám utánozhatatlan töltött káposztáját megtekertem egy picit.....kirántottam hagyományos panírban.
Egy töltést kibontottam káposzta zakójából,és kisebb darabokra vágtam.Olajon piros paprikát pirítottam,hozzáadtam a káposzta levelet,aztán a tejfölt és az egészet összeforraltam.Leturmixoltam és…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz