Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mantegna

0 bejegyzést írt és 206 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A tervezett Székelyföld autonóm terület legnagyobb városa az egykori Marosszék központja, Marosvásárhely lenne. Jóval többen lakják, mint Sepsiszentgyörgyöt és Csíkszeredát együttvéve. A Ceausescu-korszak betelepítési politikájának köszönhetően ebben a városban ma…..
mantegna 2013.10.28 13:40:39
@jotunder: Ez egy egyszerű tüntetés, aminek teljesen korrekt oka volt. Idegesítő az a hozzáadott máz, amit a magyar belpolitikai szurkolók, legyenek azok egyszerű kommentelők, vagy szakértők, produkálnak. Pl az általam már korábban olvasott beidézett cikk ugyanolyan magyarázom a bizonyítványomat jellegű műalkotás, mint fordított esetekben a mandi, vagy konzi publijai a'la a médiatörvényt támadása érthetetlen, hiszen hasonló szabályokat össze lehetne guberálni 8 uniós tagország médiaszabályozásából.

Nemzetközi jogilag valóban román belügy, a SZNT nem hivatalos politikai szervezet (párt), hanem egy - legalábbis az alapokmányok alapján leírt megalakulási rend alapján - széles társadalmi alapokra építő érdekképviseleti lobbi, aminek a fő tevékenysége székelység autonómiájának az elérése, Bayer Zsolt nem vált szimpatikusabbá, Székelyföld valóban nem egy ipari központ, és akkor mi van?

Arra pedig, hogy: "Arra, hogy a Jobbikkal és a Fidesz szélsőjobbosaival vonultak fel vasárnap, nincs mentség." Szerintem pedig arra nincs mentség, ha nekem bármilyen figura elő kívánja írni, hogy kikkel, vagy milyen eseményen vonuljak fel, hogy demokrata/ vagy igazmagyar lehessek. (Nem egy lincselő tömeghez, vagy brutális antidemokratikus akcióhoz való csatlakozásom lehetőségére gondolok, remélem érthető).
Demeter Tamás ifjú filozófus a pályázati „összbenyomásra” nulla pontot kapott a Bolyai ösztöndíj bíráló bizottságától. Demeter nem adta fel: kiposztolta az értesítést, majd az anonim értékelők magyarázatát a nulla pontra (Demeter morálisan…..
Örülünk, Vincent? Legyen meg 2013.03.09 22:04:58
       Mindent megtesznek, hogy rendőrök vigyék el őket, hogy az ellentüntetők homofób és rasszista megjegyzéseket tegyenek rájuk.  (Szolomajer Balázs, Konzervatorium)         Ez egy olyan ország, ahol nem elég tehetségtelen senkinek…..
mantegna 2013.03.09 23:17:29
Múlt heti ígéretemhez híven Szuhanics Albert versei következnek. Tudjátok, hogy megy ez: az ember asszociál. Nos, nekem eheti költőóriásunk művészetéről egyfolytában a Kiberiáda jut eszembe. Lem e remekének ugyebár két főhőse a két kiváló robotikus: Trurl és…..
mantegna 2012.11.01 14:28:35
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem lenne sok baj Jókai Annával, ha nem szerepelne azon a polcon, amin van. Személy szerint neki jó, mert megbecsüléshez, és csomó pénzhez jut. Nagy példányszámban kiadják a műveit, foglalkozik vele az a sajtó, amelyiknek a politikai érdeklődése közös. (Én is inkább lennék jó életű közepes, mint szegény, a halála után felfedezett zseni, remélem nem volna hozzá nagy arcom.)

A hetvenes években futott be, mint jó íráskészségű lektűríró. Az akkori szokások, igények szerint, példázatos, olvasható regényeket írt a létező szocialista élet nehézségeiről. Fű alatti dolgokról nem, offkorz. Vették, kiadták. Csak az olvasói ízlések totálisan megváltoztak azóta. Nem először és nem utoljára. Gondolom a 40-es években sem olvasták sokan a századelején megjelent Jókai epigonok érzelmes történelmi regényeit.
Most már nem vagyunk vevők a példázatos giccsre, inkább a meghökkentő irónia a menő. Szerintem Gerlóczy sem más mint egy jó lektűrszerző, nagy nyomot nem hagy, de el tudod olvasni. Élvezettel. Mert mai, mert olyan élményekről ír, amiket megértesz.

Ha most olvasol kései Illyés verseket, hát nem frissek. Vannak köztük zseniálisak, a 77-es kötetének Várakozások című versét nagyon szeretem, de a többségük negyven alatti embert nem nagyon érinti meg.
Jókainak a legjobb munkái Illyés legrosszabbjainak a színvonalát érik el. Ehhez képest DIA tag, mint Pilinszky stb.
pim.hu/object.d8f182da-fdfa-45ba-914f-2688ce822346.ivy

Itt egy 'méltatás' róla
konzlib.blog.hirszerzo.hu/entry/7502

Nem volna vele semmi baj, ha egy olyan vidám szakmunkás lenne, mint Nemere István. De ő belőle egy rendszermatuzsálem lett. És ahelyett, hogy olyasmit írna, amit szívesen olvasnának (szerintem), jól megírt, könnyű, kicsit példázatos regényeket az öregedésről, a generációs kapcsolatokról, inkább k mély és bonyolult irodalmat ír. Többszólamú, szétnyálazott, hotunalmas, igényes szépirodalmat. (Csak belenéztem az Év-Könyve díjas Ne féljetekbe itt ott, pl a DIÁban ez a vége:

"…ez még nem az a kocsi.

(A szél dolgozni kezd. A sírok között spirál alakú portölcsérek szaladnak. Por a port keresi. Csak játszódás; a szél tudja ezt.)

Ami eldőlt, eldőlt

valami végetért

valami elkezdődött"
      Magyarországon egyre többet beszélnek az elitváltásról. Október harmincegyedikén lesz is egy beszélgetés a témáról Csigó Péter, Lakner Zoltán és Szigetvári Viktor közreműködésével.         Franciaország nemrég szocialista…..
A neve legendává vált. Első számú közellenség, notórius bankrabló és a szökések igazi nagymestere, aki bohócot csinált a rendőrségből és az FBI-ból. Nem volt olyan bank, amelyet ne tudott volna kirabolni és nem volt olyan börtön, amely elég biztonságos volt ahhoz, hogy meg…..
mantegna 2012.10.19 17:10:36
@christvhu: A hírnév természetét nem érted. A korban az újságok nem számoltak be a maffiaalkukról, csak minimális suttogópropaganda terjedhetett. Vagy annyi, a hírhedt alvilági alak ez és ez. Vagy a hírhedt alvilági szereplőt lelőtték. (Kivéve Al Capone, ő rá is cseszett.)

Nyíltan utólag ismerjük a bűnözés fejedelmeinek a történetét. Utólag foglalkozott vele részletesen és behatóan a média.

Az ilyen nyílt utcai rablók, mint Dillinger vagy Bo-and-Cl azonnal a figyelem középpontjába kerültek, és ha elég sokszor elkerülték a törvény kezét, és elég sok embert nyíltan és nyilvánvalóan ők, vagy a bandásuk megölt, akkor hónapokig, évekig ott szerepeltek az újságok címlapjain.

(Lásd a máig ködös Olajosok versus olyan bűnözök, mint Magda Marinko, vagy a Whiskys rabló.)
Hát mégsem lesz választói regisztráció. Feliratkozni kell a szavazati jog gyakorlásához! Ez mindjárt más! Ahogy az NER szelleméhez illik, széleskörű társadalmi egyeztetés után döntött a Fidesz elnöksége: Előfeltételhez kötik az voksolást. A félázsiaiak vezére, akinek…..
mantegna 2012.07.27 16:45:38
@Lasombra: Nekem ez kevés. Nem fogok senkire szavazni, ha csak annyi lesz a programja, hogy OV-t leváltsa.

OV-nak nem vagyok rajongója. Szereplésének egyetlen előnye van, végre tud hajtatni nem szeretem intézkedéseket is. A sok hülyeség mellett a szükséges rosszat is. Nem csak a nettó hülyeségekre, nyilvánvaló pénzbeszedésekre gondolok. (NYER, magánnyugdíjpénztár pl.) Lehet, hogy az új munka tv, vagy a felsőoktatási tandíj - felsőoktatás átszervezése nem jó, nem tökéletes, de reformokra szüksége van az országnak. Az előző garnitúra mindenbe belebukott vagy visszavont, amikor társadalmi ellenállással kellett volna szembenézni. Hatalomtechnikailag meg tök hülyék voltak - pedig azt hittem az MSZMP jó lecke volt, de nem - egészségügyi reform - tandíj#. Népszavazás és nulla.

OV holnap kitalálja, hogy az egészségügynek szüksége van magántőkére, az illetékesek kitalálják újmagyarul, mi legyen a neve, ami nem privatizáció, és nem vizitdíj, és megcsinálják.

Nincs szükségem egy olyan kormányra, amelyik folyamatosan az ellenzékre mutogat, mint egy óvodás, hogy miattuk nem lehet. Persze olyanra sincs, amelyik 'kuss, én így szállok le a bicikliről' mentalitással kormányoz.

# hatalomtechnikailag: "Konkrétan az Alkotmánybíróságról van szó, de másra is érvényes. Bár ha szigorúan nézzük, ehhez sem kellett zsenialitás, csak a polarizált rendszer adottságainak józan felmérése, amit a szocialisták a rájuk jellemző szuicid maflasággal elmulasztottak. Azazhogy maguk ellen dolgoztak: arra a konkrét aktusra, amivel elvesztették a velük szimpatizáló A-bírók szavazattöbségét, Czúcz Ottó Luxemburgba küldésére, senki sem kényszerítette őket." (Tokfalvi), vagy ott van Sólyom László megválasztása... Egy koalíciónak annyi esze van, nem egyeztetnek évvel előtte, hogy ki legyen az új államfő, nem egy helyettes államtitkárról beszélünk, hanem chicken gameben döntik el, a végén crash-crash eredménnyel (?!), amikor kb napra pontosan lehet tudni, meddig van Mádl megbízatása.

Ki is csinálták a reformjukat. Amikor vannak olyan országok (Szlovákia Dzurinda idején), amikor ennél remegősebb parlament viszonyoknál alkottak nagyot.

Jelenleg nem nézek ki belőlük többet, mint vergődést a Fidesz által meghagyott keretekben, visszamutogatást, és élvezetes lubickolást a közpénzekügyekben. Valamit mutatniuk kéne, s nem csak annyit, hogy ők nem OV. Legalábbis nekem kevés.
squadraazzurra Meleg helyzet 2012.06.13 07:00:00
A keddi sajtótájékoztatón kényes kérdés került terítékre a Casa Azzurriban. Egy hétfő esti rádióadásban Cecchi Paone tévés műsorvezető, aki az utóbbi időben aktívan harcol a homoszexuálisok jogaiért, azt állította, biztos forrásból tudja, hogy az azzurrik között ketten…..
mantegna 2012.06.13 17:59:14
www.youtube.com/watch?v=kdojoCwqrtg

en.wikipedia.org/wiki/Gareth_Thomas_%28rugby%29#Personal_life

Ha ő bevallottan homoszexuális, akkor le lehet akadni a sztereótip megközelítésről. Biztos minden homoszexuális egy pálcikaember, nulla agresszivitással, mint a thébai szent phalanx, és a janicsárok.

Kint van 16 csapat 300-400 játékossal, lehet találgatni közülük hány százalék homo-hetero-bi-aszexuális.
Rendhagyó összefoglaló következik a tegnap esti Olaszország-Oroszország barátságos meccsről. Nagy valószínűséggel értelmesebb gondolatokra is képes lennék, ha nem ugrált-akadozott volna úgy a stream, ahogy, voltak pillanatok, mikor azt vártam, kopognak az ajtón és vigyorogva…..
mantegna 2012.06.02 12:41:33
@sTormy: Ha szurkolnék Trapp miatt (is) az íreknek, ha Van Basten-Rijkaard-Gullit óta nem szurkolnék mindig a hollandoknak - most a legkisebb lelkesedéssel, nem izgat fel ez a csapat - akkor az olaszoknak szurkolnék, ha nem lennének ilyen átmenetiek. :)
mantegna 2012.06.02 12:43:47
MATEMATIKAI DIÁKOLIMPIA (Amszterdam 2011)A csapatversenyt Kína nyerte, ahogy az elmúlt években mindig. Az utóbbi három évben minden egyes versenyzőjük aranyérmet szerzett. Négy szingapúri szerzett aranyérmet, ebből három az első tízben volt a pontszámuk alapján.  A 39…..
mantegna 2011.07.27 12:49:26
Nem olvasom mindig a cikkeiteket, mert nem mindegyik érdekel és az általános nézőpont bár szimpatikus, de nem mindig értek vele teljesen egyet.
Lehet ebben a cikkben már nem alakul ki újabb kommentháború, de leírnék néhány dolgot.
Én is a hallgatókat fogom védeni.
Nem vagyok természettudományos, azokat a szakokat nem ismerem. Amit első, vagy közeli másodkézből - több éves kapcsolatok, akik egyetemre jártak közben - ismerek: jog, sportmenedzsment, magyar, kulturális menedzsment. Tanítottam egy időben a TF-en jogot például tesiszakosoknak, megfizethetetlen élmény...

A hallgatóknak rengeteg olyan órára kell járniuk, amelyeken szerzett tudás az egyetem után teljesen használhatatlan. Van közöttük olyan, ami más formában oktatva hasznos tudást biztosíthatna, de ahogy oktatják annak a végeredménye egy átlagos hallgató számára tökéletesen felesleges. Ellenben a valószínű munkavégzés számára használható kompetenciák oktatása szinte minimális.

Egy magyarszakosnak általában elvileg az alap vagy középfokú magyar és nyelvtan tanári pályára kellene felkészülnie. Ehelyett megteheti, hogy a magyar romantikából nem kap- nincs hely - vagy egyszerűen nem vesz fel kurzust - mert a tanár hírhedten vacak - Petőfiből és Aranyból úgy unblock. Tanítani pláne nem tanítják meg.

Viszont ha van olyan aktív, szimpatikus nyomulós tanára, akinek Derrida az atyaúristen, akkor a fél évfolyam Derridával kel és fekszik.

Vagy egy alap kulturális intézményben való munkavégzésre nincs felkészítve (csak sablon tudszocmarketing, Fayol és Taylor mint up to date menedzsmenttudomány), de van olyan oktatója, aki a Kínai kultúra alapelemeit nyomatja - és mellesleg alkoholista. (Mivel habilitált ezért kell a szaknak.)

Teljesen logikus, értelmes és elfogadható választás, hogy azokon a diákokon kívül, akik vagy született stréberek, vagy valamelyik oktató farvízén evezve bent kívánnak maradni az egyetemen - ergo soha a büdös életbe nem fogják azt gyakorolni, amit majd tanítanak - minden más diák számára az egyetem a felnőtt élet előtti hosszú buli és kapcsolatépítő session időszaka.
Egyrészt  Ki írta: Lázár János Mit írt: "A rendőri állományban egyértelművé vált, hogy a Gyurcsány-kormány megélhetési válságba taszítja az embereket. A rendőrök a megszerzett jogaik elvesztésétől tartanak, attól, hogy Gyurcsány Ferenc kormányának…..
mantegna 2011.06.28 09:29:50
@Orbán takarodj!!: Figyu, a kiszervezés éppen hogy ésszerű.

A régi városközpontokban egy helyre általában lehetetlen elhelyezni a közigazgatási intézményeket, a régi városközpontokban nincs parkoló - de még bicikliparkoló se.
Amellett, hogy az ember nyolc helyre jár ügyet intézni, csak a belváros forgalomterhelése nő. És a régen épült közigazgatási intézmények fenntartása, fűtése stb rohadt pazarló.
(Lásd tudásközpont)

És pécs elég kicsi ahhoz, hogy ésszerűen ki lehessen vinni, nem olyan messzire a központi intézményeket.

Az már más kérdés, hogy milyen korruptságok lehetnek közben.
Írtam egy rövid posztot, de benyelte a blogmotor, most kb. húsz percem van. 1988-ban az amerikai Legfelső Bíróság kimondta, hogy közszereplő nem kaphat kártérítést bíróságtól az emberi méltósága megsértése miatt (no compensation for emotional distress). A konkrét ügy a…..
mantegna 2011.04.22 11:59:13
@Kettes: Azért is barom, mert ezután az életben soha nem fogja lemosni magáról a domina jelzőt.
Vásárhelyi D Mária. Ide a rozsdás bökőt.
mantegna 2011.04.22 14:09:04
@mavo: Elhiszem, hogy csak teljesség kedvéért mondod, mit csinált a másik oldal. Csak én nem vagyok hajlandó olyan vitákban részt venni. hogy

- te ezek lopnak (vagy bármi dehonesztálot állítok én)
válasz
- a másik oldal maga a Sátán! AZT nem veszed észre?

Ez a fajta vitakultúra végeredményben oda vezet, hogy mindegyik oldal azt csinál, amit akar, akár jót, akár rosszat, nem a tett számít, hanem a cselekedet elkövetőjének a politikai preferenciája.
Örülünk, Vincent? Lajos 2011.03.16 15:15:00
Március tizenötödike alkalmából Széchenyi-díjjal tüntették ki Pósa Lajos matematikust.  Nem tudom matematikus lennék-e, ha a gimiben nem Lajos az egyik matematikatanárom.  Azt hiszem az a legvincentesebb köszöntés, ha egyszerűen csak elmondok egy játékos feladatot, amit…..
Az első rangadó beharangózójára az ütköző felek egyik szurkolóját kértük fel. Vadkutya komolyan vette a feladatot, így mindenféle kiegészítés nélkül tálaljuk a kezdés előtt.Az egyik oldalon már megébredtek, s reptében lőttek egy baglyot, a másik oldalon még mindig a…..
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
Végre komoly csapattal találkozik Argentína, az utolsó aduász is kihullhat az ellendrukkerek kezéből, továbbjutásuk esetén hivatalosan is masszív vb-esélyesek lesznek. Éles helyzetben még nem kaptak gólt, lefutott kilencven perceken szépített az ellenfél, Mexikót meg szügyön…..
mantegna 2010.07.03 18:00:59
@vadkutya: Mertesacker. Örülünk Vincent?
mantegna 2010.07.03 18:43:45
@Everred: Hogy találtad ki?
Habár felül a GHÁNA, s alul a víznek árja, azért a víz az URU?! Bocs, de a Pink Floydot ma már láttuk, csak az előzenekar van hátra - az a kérdés, hogy a Body Count, vagy a Rage Against the Machine játszik-e majd. Minden esetre kommenteljetek ide.....
mantegna 2010.07.03 01:16:54
@birsalmamag: Hát igen, a hollandok ezzel nagy sanszot kaptak. Suarezzal vagy Suarez nélkül, nem ugyanaz a két csapat.
A holland-brazil az a meccs, aminek nemhogy a kimenetelét, de még a játék képét is nehéz megtippelni. Égre-földre esküszik mindenki, hogy nem ő az esélyes, hogy mennyire penge a másik csapat, és persze nem fognak nekiesni. Ez speciel marhára igaz lehet, a hollandok eddig mutatott…..
mantegna 2010.07.02 18:46:25
@Keelhaul: Így van. De nem csak ő csinálta ezt. Majd szétszedtem az agyam, mikor Kuyt labdával előnyből a kapu fele úgy lelassult, hogy utolérték. Vagy az megvan, amikor vP addig forgolódott a 11 pont környékén, mert passzolni azt minek, amíg Sneijder (!) el nem vette tőle a labdát, hogy legyen már valami.
Simán rúghattak volna gól és emberelőnyben két további gólt, ami automatikusan plusz egy kiállítást vonzott volna magával.
mantegna 2010.07.02 19:18:29
@Keelhaul: Vagy nem. Nem tudom csalódott lennék vagy elégedett. Nem olyan jó ez a holland válogatott, de nagyon stabil. Amióta Berti a kapitányuk, a holland csapat egyszer kapott 2 gólt és egyszer kapott ki. Ugyanazon a meccsen. Azon a meccsen Stekelenburgot kiállítják. Nem játszottak sem a brazilokkal (máig), sem az argentinokkal, sem a spanyolokkal, de akkor is.
„Mindenért vállalom a felelősséget. Amikor egy csapat képtelen egy ilyen mérkőzésen azt nyújtani, amit tud, az azt jelenti, hogy az edző nem készítette fel megfelelően.” Ezek Marcello Lippi roppant sportszerű, igazi úriemberhez illő mondatai. Tulajdonképpen ezzel…..
mantegna 2010.06.25 12:59:08
@Csöncsön: Idén sem lesznek benn. Mármint egy sem a harmincban.
Gördülő káposzták vs. jugoszlávok I...
mantegna 2010.06.18 16:03:41
@heinrich: Klasszikus irányítók halála? Akkor Özil most minek készül?
Három nap után leszakadt rólam az ing-zakó szett, jól is esett kicsit úgy délidőben rásüppedni az meccsekre, annak tudatában különösen, hogy megjöttek a gólok, betöltötték őket a rendszerbe. Fel se tűnt, hogy már húsz meccsen vagyunk túl, a színvonalban bekövetkező…..
A futballban minden a taktikáról és a mágnestábláról szól, a többi csak duma és részletkérdés (A. Sacchi). Domenech katasztrofális verést kapott tegnap, ha ez véletlenül egy 24 órás foci keretében lezajlott meccs lett volna, akkor 0-50-nel zárnak. Ez a csapat napestig sem…..
mantegna 2010.06.18 11:10:46
Cipollini sportágában nincs olyan, hogy nem edzek az tutti.

Olyan idióta vagyok. Dicsértem a francia védelmet: Sagna-Gallas-Abidal-Evra. Persze, hogy nem figyeltem, hogy Abidal balhátvéd és idén a barcában sem játszott sokat, 2 éve az olaszok ellen a következőket művelte CB-ként:
www.youtube.com/watch?v=Oz8mwX7ZmTU
Ha ott van, természetesen kereten kívül Escude, Ciani, Rami, Mexes, Boumsong, kereten belül Skilácsi és Planus, akkor miért egy már döntő meccsen mindent elb, hosszú indításokat kezelni képtelen SZélső védőt tesznek be középre. Dom makacs mint egy ...
Banditák és gumimacik...
mantegna 2010.06.17 19:28:16
@horas: Viszont nagyon jól tudják tartani a labdát.
Szerintem nem lenne olyan igazán nagy baj egy vb-n ezzel a taktikával - 7 meccses sorozatot végig lehet csinálni tökéletesen, egy bajnoksághoz azért jobb rendszer is kellhet - ha egy jó védelmi négyes állna hátul pl Sagna-Gallas-Abidal-Evra. És ha Maradonának van taktikája Messi kiesésére lefogására. Ezt nem tudhatjuk, lehet hogy van :)

Az előző kommentem elszállt vagy blogmotor ergo megint
@Csöncsön:
És ezekből hány fér fel a pályára? Gondolom, nem hiszed, hogy 5 csatár 5 gól, egy csatár egy gól?
mantegna 2010.06.17 19:44:55
@rizla:
Számomra igenis meg tudja mutatni. Imádtam a klasszik irányítókat, azokat a játékosokat, akik a kezdőkörben átvették a labdát, az ellenfél kapuja felé fordultak, csináltak valamit aztán hiphop megbomlott és kártyavárként összezuhant az ellenfél védekezőjátéka és gól. Lehet, hogy a játékos 40 méternél jobban meg sem közelítette a kaput mert
www.youtube.com/watch?v=sOVmQSH6DzY

Messi nem indít így, de ő meg húzza maga köré és maga után a védőket, olyan mint egy bolygó az aszteroidaövezetben. Aztán csikicsuki. Vagy kiugratás. Vagy lövés. Látom lelki szemeimmel, 50 méterre a kaputól átveszi elindul, az első védőt lehagyja, a másikat kicselezi, futnak utána, a harmadik-negyedik kivált elé és ő ebben a pillanatban indít-kidobjaszélreésbefut-belelöböl-kispályázik. Szerintem ez a játék hátborzongatóan gyönyörű lehet.
Úgy érzem, szereti cipelni, ha tényleg arra, használja Maradona, amiről beszélünk akkor meg kell értenie -ha szabad nekem ilyen felszólító módban beszélni akár egyetlen világbajnokságon szereplő focistáról, hogy elsődleges szerepe a helyzetek kialakítása és nem befejezése. Persze nem tilos, sőt. pass first point guard ahogy a kosárban mondják.
mantegna 2010.06.17 19:52:36
Ja meg tisztelt seleccioniró @rizla: hol a tegnapi meccs elemzése, nagyon kíváncsi vagyok már.
Szelekció vs. Svejc...