Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szárnyas ember

80 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emberszárny Egyben! 2016.08.27 12:23:10
Elkészült az offline is fogyasztható változat. Mindenkinek kellemes olvasást kívánok vonaton, buszon, űrhajón is! IDE kattintva tölthető le. (PDF) Kérésre csináltam EPUB konverziót, ITT lehet letölteni.   "Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!"..
Tamás várt. Jobb dolga nem lévén a csillagokat nézte. Heves város zavartalan, fényszennyezés mentes egén milliárd számra világítottak a távoli, felfoghatatlan méretű természetes fúziós reaktorok. Sosem érdekelte igazán a csillagászat, vagy az űrutazás. Szeretett a Földön, bár gyakran a föld felett…..
Emberszárny 6.11 - Indulás 2016.06.25 12:26:22
Az első hullám naplemente előtt nagyjából egy órával indult útnak. Azok az emberek, zömében volt tanítványok, akik Szárnnyal jöttek az esküvőre. Mivel az éjszakai repüléshez való vizsgát kevesen tették le, nekik haza kellett érni jó látási viszonyok mellett. Péter nem tudott mindenkitől elbúcsúzni.…..
Emberszárny 6.10 - Esküvő 2016.06.18 11:48:29
Gabi a kettes hangárban üldögélt egy széken. Kibontott haja sátorként vette körül, Állát a tenyerébe támasztva figyelte, ami körülötte zajlik. A történések középpontja persze nem ő volt, hanem a tőle alig két méterre álló Nóra, illetve „ikercsillaga”, az egyes hangárban Péter.A programozó a…..
A július tele volt mozgással. Ha nem tombolt épp egy nyári zápor, vagy nem volt vaksötét, emberek cikáztak az égen, betakarító gépek sürgölődtek a szántóföldeken. Egyedül a cseresznyefa állt az egyes hangár végénél mozdulatlanul. Tikkasztó hőség volt szinte egész nyáron, ezért sokan megfordultak…..
Emberszárny 6.08 - Keresőakció 2016.06.04 07:00:00
Dani a napjait vagy a ToRule bázison, vagy az otthonában töltötte. Utóbbi ismét érdekessé vált számára. A pilótanövendékek és a csapat tagjai inspirációkat szolgáltattak. Édesapjával remek karaktereket fabrikáltak belőlük Szürkevárosba. A fiú fantáziája meglódult. A közvetlen kapcsolata az…..
Tiszta kora nyári nap volt, ragyogó kék éggel. Még nem bántóan forró, de már nem is csupán kellemesen meleg. A beígért ingyen ebéd, a közösen végzett munka öröme elegendő embernek szolgáltatott okot az építésben való segédkezésre. Tamás egy napernyő alatt ült, és erősen koncentrált. Az egyetlen gép,…..
Emberszárny 6.06 - ToRule város 2016.05.21 14:19:04
Mészáros Dániel, vagy a barátainak csak Dani, az utcákat rótta. A metropolisz úgy tornyosult fölé, mint valami óriási fekete erdő. El kellett intéznie benne valamit, az apja megbízásából. Semmi szokatlan, csak egy gyilkosság. Nem a fiú végezte el közvetlenül. A megfelelő embereknek kellett személyre…..
Emberszárny 6.05 - Teri 2016.05.14 17:15:20
Nagyon kellemes április végi nap volt, enyhe szellővel, bárányfelhőkkel és virágillattal. Tamás taktikus volt. József és Ferenc érkezését várta, természetesen repülős ruhában. Gerincvédőben. Ám egykori oktatója, a hatóság kinevezett vizsgabiztosa leszokott a hátbavágásokról. Leszállás után ki is…..
Nóra a ToRule bázis egyik termináljánál üldögélt, és a tanítványai adatlapjait töltögette. Zsolttal ellentétben ő szerette ezt is rendben tartani, mint minden mást, amit csinált. Mostanában viszont sok egyéb teendője akadt. Így összehozott némi csúszást, ami bosszantotta. Nem volt túl sok…..
A szezon minden várakozásukat felülmúlta. Pontosabban nem tudták mire számítsanak, de megint ugyanaz állt elő, mint amikor minden olyan szépen ment tavaly. Talán a budapesti erődemonstráció tette? Mindenesetre özönlöttek az érdeklődők, a bámészkodók, a vásárlók. Zsolt felfedezett jó néhány olyan…..
Dávid nem először aludt az Erőműben. Már a „régi szép időkben” is előfordult. Alapvetően nem volt a Károly-féle típus, szerette az otthonát elválasztani a munkahelyétől. Ám mostanában teljesen átalakult az élete. Amikor a többiek Zoltánt követve elhagyták egykori munkahelyüket, azt hitte, maga a…..
Emberszárny 6.01 - Budapest 2016.04.16 23:57:26
A Citadella több száz éves falai közül egy apró négyrotoros szállítógép emelkedett a magasba. Csillogott a szikrázó napsütésben. A kora tavaszi bárányfelhők felé tartó masina kitűnő műszaki állapotban volt, mintha új lenne, pedig a finnyásabb cégek már elkezdték leselejtezni ezt a szériát.…..
Emberszárny 5.16 - Reaktorkrízis 2016.04.09 08:44:00
Zoltán egyedül ült a hangár számára kialakított szobácskájában. Majdnem ugyanazt csinálta, mint korábban évtizedeken át, de se a helyszín, se az időpont nem stimmelt. Sőt, igazából semmi más sem. Az Erőműben egy steril, fehérre festett teremben elevenedett meg előtte a teljes körű vezérlés. Több…..
Emberszárny 5.15 - Zuhanás 2016.04.02 16:21:10
Péter a szülei egyik üvegházában szorgoskodott. Az őszi munkák nagy része piszkos volt és fárasztó. A legtöbb egynyári növény ekkorra már teljesen kifáradt. Ezeket kellett eltávolítani, a keletkezett biomasszát pedig feldolgozni. A műveletet nem lehetett rendesen gépesíteni, illetve náluk ez nem…..
Emberszárny 5.14 - Ködös éj 2016.03.26 11:07:13
– Szabó Dávid, Szárny pilóta. Délnek fordulok, megkerülöm Hevest, majd kelet felől Nagykált, és belépek az Erőmű védőterületére. – Itt a légi irányítás. Köszönjük az útvonaltervet. Ma is jó repülést! Komótosan szelte az eget. Otthagyta a ToRule hangár zsongását. Körülvette magát a szélzaj és a…..
A hordozó leszállt. János kérésére picit odébb landoltak, a cseresznyefát kímélendő. Az agrárszakember örült a figyelmességüknek, ezért most először mosolyogva üdvözölte a katonákat. A hadsereg mintegy két óra alatt felhúzott egy mobil bázist a közelben, az előre megbeszélt területen. Ezt a részt…..
Emberszárny 5.12 - Magányos drón 2016.03.12 08:20:00
Az Erőmű elhagyatott hely volt. Károly a hangárban ült, és a hadgyakorlat videóit nézegette. Iszonyúan sajnálta, amiért nem vehetett részt benne. Elfogadta, hogy Dávid mint ToRule pilóta hasznosabbnak bizonyult mint ő, aki csak filmezni akart. Ernő, a tiszai deutérium dúsítóból átrendelt mérnök…..
Tamás mindenkit összetrombitált, akit csak tudott. A hangár azon része, ahol embereket lehetett leültetni, teljesen megtelt. A huszonöt leendő pilóta, és Károlyon kívül az egész gárda ott volt. Péter, Eszter, Zsolt és Dávid egyenruhában feszítettek néhány pódiumnak használt raklapon, amiket még a…..
Emberszárny 5.10 - Pénzügyek 2016.02.27 08:10:00
Nóra volt az egyetlen, aki sosem repült haza. Ügyes pilótának bizonyult, de a bokaficamos kaland óta óvatosabb lett. Másrészt imádta a kocsiját. Most azonban nem lett tőle jobb kedve. Elege és melege is volt. A Varacskos Disznóban ugyan volt légkondicionáló, úgy húsz éve… A nő pedig inkább kötött…..
Nóra az autója mellett állt a nagykáli pályaudvaron. Az érkező vonatot várta. Szerencsére nem volt az a szokásos augusztusi kánikula. Az elmúlt napok esős időjárása üdítően lehűtötte a várost és a határt. Cserébe késleltette az első tanulók fejlődését. Meg is gyűlt a bajuk néhányukkal. Már majdnem…..
A Döglött Kacsa kissé óvatoskodva landolt a ToRule hangár mellet. Hangyányit elvétette a leszállópontot. Mindenki csodálkozott. – András berúgott? – érdeklődött Tamás. – Nem tudom, saját bevallása szerint sose iszik. Legalábbis ha repül – válaszolta Zoltán. Egy pár másodpercig nem történt semmi.…..
Kissé borús, de meleg nyári délelőtt volt. Dávid és Tamás házak közt repkedett. Nézelődtek, beszélgettek, keresték a lehetőségeket. – Nem vagyok hadvezér csak azért, mert évente egyszer kardot rántok – szabadkozott a mérnök. – Márpedig neked van a legtöbb tapasztalatod – kötötte az ebet a karóhoz…..
Emberszárny 5.06 - A nagy kaland 2016.01.30 08:25:00
András most is váratlanul érkezett. Letette a gépét az üvegház mellett kialakított leszállóhelyen, majd kipattant belőle. Befelé mentében azonban kis híján nekiment az ajtófélfának. – Szia, Károly! Jó napot, Zoltán! – Szia, András! – válaszolt mindkét mérnök. – Nálatok mindig van min meglepődni.…..
Emberszárny 5.05 - Légi csaták 2016.01.23 14:21:17
Gabi, Zoltán és Nóra számára volt egy mellékhatása az Erőműtől való elszakadásnak. A védőterülethez való hozzáférés hiányában nem repülhettek. József és Ferenc vettek egy-egy Szárnyat, Gabiék pedig részt vettek velük a gyakorlati képzésen. Péter, Tamás és Zsolt felváltva adták elő nekik a…..