Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bánatos Teknősbéka

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk gondosan akart eljárni, ami teljesen érthető egy többszázezer forint értékű elszívórendszer kiépítésénel, ennek ellenére az önfeledt és szag nélküli főzőcskézés helyett az üzlet és a beszerelő cég egymásra mutogatása maradt neki, meg a végtelen hosszú ügyintézés. Üdv!  Próbálom a…..
"Amennyiben külföldi rendszámra szeretnél autópálya-matricát vásárolni, akkor a rendszámtól szóközzel elválasztva fel kell tüntetned a gépjármű felségjelét is (példa: ABC123 A)." - írja a Telenor a hogyan vegyünk sms-ben E-matricát kiokosítójában. Ok. Az ember nyugtázza szépen, hogy valószínűleg, ha…..
Ádám levele egy céges félresiklott vásárlás eredményeként született, és bár az áfás számla kipenderíti az ügyet a fogyasztóvédelem hatóköréből, attól még tanulságos. Ráadásul Ádámnak önkéntelenül is sikerült kb. megfogalmaznia a Homár krédóját: "Én ugyanis nem…..
Bánatos Teknősbéka 2017.01.20 11:29:01
@Cycmen:
-Ha medvével találkozol, megdobálod szarral és elfutsz!
-És honnan szedek szart?
-Ha lesz medve, lesz szar is...
Úgy látszik, a TV2-nél sem igazán számít, hogy érvénytelen volt a kvótanépszavazás, hogy a választópolgárok fele  sem ment el, vagy hogy megközelítőleg sem szavaztak soha ennyien érvénytelenül, mint október másodikán, a Tényekben inkább arra a 98 százalékra összpontosítanak, amire a Fidesz is…..
Bánatos Teknősbéka 2016.10.12 07:39:01
@beat76:
Értő olvasás egyes, leülhetsz. Ha nem érted, amit olvasol minek kommentelsz?
A kolléga az írta (várj lefordítom retardált nyelvre): Ha a szavazók 75%-a elmegy szavazni (erre a rendszerváltás óta nem volt példa), akkor az a 3,3 millió NEM-mel szavazó 54%-os többséget eredményezett volna, ha mindenki más igennel szavaz.
Ha még mindig nem érthető feküdj vissza és gondolkozz el, hogy érdemes-e egyáltalán felkelned...
"Van egy 7 hónapos autóm, amit csak 3 hónapig láttam". Hú, de mérges lennék Tamás helyében.  Tisztelt Tékozló Homár, Az én történetem nem egy ebédről, vagy egy ki nem szállított webáruházi rendelésről szól, hanem egy 7 milliós rosszul sikerült autóvásárlásról. Kérem publikálják! Nissan ígéret…..
Bánatos Teknősbéka 2016.03.24 14:14:50
@sarostehen_: "Nem derült ki, gondolom dízel volt az a Qashqai? Akkor már minden világos, renault tákolmány a motor....
Az a baj általában a francia dízel motorokkal, hogy baszott jók ~80-100e km-ig. Utána viszont az isten se menti meg őket a méh telepes autótól. Van elvétve egy-két régebbi jó példány, de az új, jellemezően közös nyomócsöves motorokkal sajnos ez van. Persze az már extrém, hogy új korában így járjon, de sajnos jól jellemezi a francia dízelek mélyrepülését.... "

Nem tudom elolvastad-e végig a hsz-t?

A lényeg:
"Persze az már extrém, hogy új korában így járjon, de sajnos jól jellemezi a francia dízelek mélyrepülését...."

Bocsánat!
  A baleseti adó egy 2012-ben bevezetett adó (a biztosítási díj 30%-a, de maximum naponta 83 Ft / gépjármű), amit a biztosítóknak kell beszedniük. Rövid és nyilván nem reprezentatív netes kutakodásunk alapján úgy tűnik, az alkuszok és a biztosítók oldalai külön, hangsúlyosan kiemelve jelzik, hogy a…..
Bánatos Teknősbéka 2016.02.12 05:58:47
@Merlot: Az lehet, hogy bunkó, mindettől függetlenül igaza van. Hasonló velem is történt egyszer jegyvásárláskor azzal a különbséggel, hogy ott rohadtul nem jelezték a kezelési költséget például, így csak a vásárlás legvégén derült ki, hogy bizony az is van. Addig szó sem róla. Persze ez nem ért meg egy Homár-posztot.
Mindazonáltal és továbbá, hogy is szoktátok írni, aki osztani, szorozni nem tud, sikeres ember nem lehet...
Adja magát a szóvicc, hogy nyilván ezért biohair, de azét fúj és broáf. Reméljük, egyedi eset. Szerencsére neten keresztül tuti nem terjed, úgyhogy te kedves olvasó, nyugodtan hagyd abba a vakaródzást! Tisztelt T. Homár! Egy apró észrevételt szeretnék megosztani, illetve a tapasztalatomat…..
Bánatos Teknősbéka 2016.01.13 10:34:18
@juhaszvik: Az alkohol tök bio..
Ezúttal egy teljesen szürreális ügymenettel boldogít minket az Extreme Digital. Elképesztő, hogy egy hibás készülék cseréjének a doboz logisztikája legyen a kerékkötője! És mielőtt bárki szidni kezdené a levélírót, amiért nem ment azonnal másik üzletbe a dobozával, az pillantson rá az Extrem Digital…..
Bánatos Teknősbéka 2016.01.08 15:27:03
@atpijkamo101:
Peetee: Az pedig, hogy az ügyintézéskor ott volt, nem számít, mert privát ügyben ment...
Rendszeresen visszatérő kérdés a Homáron a parkolás, de az utóbbi időben leginkább a mobilparkolási rendszerre érkezett panasz. 2016 nyitóposztja a témában meglepő módon mégis a hagyományos pénzbedobálós módszerre fújja a pokol kénköves tüzét.  Kedves Blog, Röviden a történetem, ha gondolod tedd…..
Bánatos Teknősbéka 2016.01.06 12:53:22
@Mj: Értem mit írsz, és ez így is van. De később mondjuk a bíróságon hogy bizonyítják, hogy te nem rakodtál, hanem nyitott csomagtérajtóval várakoztál?
Bánatos Teknősbéka 2016.01.06 13:16:04
@Mj: Mikor a kép készült épp elvittem a csomagot, amit hoztam...
Bánatos Teknősbéka 2016.01.06 14:20:30
@Mj: Mi a faszom az a rakodótárcsa? Sajnos vagy nem sajnos csak egy vidéki proli vagyok, ilyen fővárosi nyalánkságokat nem ismerek...
Szép próbálkozás volt, kár, hogy nem jött be.  Tisztelt Homár! Ha nem bánjátok, elmesélném, hogyan nem működik az Edigital rendszere. Tudom, nem az első elégedetlen vevőjük vagyok és vélhetően nem is az utolsó, de ez az én karácsonyi történetem, ami megszínesíti a…..
Vackot küldünk, de mivel vacak, ezért nem állhatsz el, hanem majd jól megszervizeljük neked. Érdekes logika mentén próbálozik a kander.hu. A levelezést mindeképp érdemes  végigolvasni, mert nagyon szépen látszik, ahogy az udvarias határozottságból mindkét fél a befeszült…..
Így csinálja. Kár, hogy a bankok az esetek speciális volta és az érzékeny adatok miatt nem szoktak általános okosságokat megosztani, pedig nagyon jó lenne tudni, hogy hogyan kerülhetjük el, hogy a hitelkiváltásnál hasonló történjen velünk. Kedves Homár! Történet arról, hogyan dupláztam(ták) meg…..
Bánatos Teknősbéka 2015.12.09 15:23:51
@juhaszvik: Ez nem teljesen így működik. Ha egy normál annuitásos hitelt veszünk alapul és 10HUF-t veszel fel, akkor a tőketartozásod (amit elő-, vagy végtörlesztésként visszafizetsz) soha nem lesz több 10HUF-nál. Igazából már az első törlesztőrészlet után kevesebb lesz, csak nem egy törlesztőrészletnyivel. Tehát a törlesztési időszak végén lesz csak a mérleg jócskán pluszos, de a bank felé a tőketartozásod, ha rendesen fizetsz csökkenni fog. Pont ezért kell elő- és végtörlesztési díjat fizetni, aminek a mértéke bankonként eltérő 1-2,5%-ig változó, ami a tőled várt még ki nem fizetett kamatok fájdalomdíja effektíve...
Az év eleji hurráhírek között szerepelt, hogy ingyen lehet kiváltani meglévő hitelünket, ha legalább részben másik hitelből tudjuk csak megoldani, sőt az új hitelhez kapcsolódó költségek közül is többet jól megtámogattak a szabályozásnál, pl. díjmentessé tették a…..
Bánatos Teknősbéka 2015.11.19 13:16:38
@Terézágyú: Tudvalevőleg a Bosnyány tér a Bosnyák és a Batthyány tér között van félúton.
szívesen! :D
Viszik "az egész falat a picsába" - mondták, és így is tettek. Édesanyám (66 éves) vásárolt egy lakást, és elkezdte a felújítást, hogy beköltözhessen. A postaládában talált szórólap alapján hívta a Panel Star Kft-t nyílászáró-csere ügyében. Már az első pillanattól…..
Bánatos Teknősbéka 2015.10.27 13:01:00
@Martinicske: Rejtőzködő üzemmódban volt, tudod ilyen bosszúállós cucc. Stark saját tervezés..
Van, aki szereti a füstölő szagát, van, aki rühelli. Van aki fázós, van aki pólóban tölti  telet is. Van aki elhivatott Orbán Viktor-rajongó, és van aki nem csak ebéd közben nem szeretné nézegetni a képét. Akárhogy is, az biztos, hogy egy igazi vendéglátós…..
A nyárnak vége, de a nyaralások kapcsán születő posztoknak még bőven nincs. Olvasónk igazán sok energiát (19 levelet!) ölt az óriási koppanásba, ami Siófokon várta. És a sztorinak  nem az a legsúlyosabb része, hogy nem volt meg a szoba. Vajon hogy gondolták a helyi erők,…..
Bánatos Teknősbéka 2015.09.08 07:39:26
@hagyma: Én ne érteném? Három gyermekem van. De azt, hogy gyerekkel mentek az elején tisztázta, felfogtuk. Minek kell még pluszban takarózni velük? Vagy szánalmat kelteni? Ez számomra inkább visszatetszést keltő.
Verstehen?
Címnek béna, valóságnak meg abszurd, mégis igaz. A Whirpool esetleg a körmére nézhetne a partnereinek, mert az, hogy ilyen indok miatt  kelljen 10 napig rohadó ruhák mellett várni egy szerelőre, az nagyon gáz. Amin nem segít az sem, ha egy hónappal (!) a bejelentés után önként…..
A Telekom évek óta igyekszik az ügyfeleket a múlt századi csekkes befizetéstől a elektronikus fizetés felé terelni, néha nem annyira sikeres módszerrel is.  Reziel szerint ezúttal új mókát eszeltek ki. Én mondjuk mindenkit szeretettel arra buzdítok, hogy hagyja a francba a…..
Bánatos Teknősbéka 2015.07.08 12:57:51
@homar4prez: Én speciel pont ezért csekkezek. Ha azt mondaná a szolgáltató, hogy a nyomtatási és a tranzakciós költséggel csökkentené az árat, akkor szívesen utalgatnám, mert kényelmesebb. Például én a villannyal jártam ugyanígy, ahogy a posztoló. Egyetlen megoldásnak a díjlehívást tudták a szolgáltatónál javasolni ennek a problémának a kiküszöbölésére. Az úgy is megy azóta is, természetesen limitálva.
István Galaxy S6-osán klittyog a gomb, ami nem tűnik őrült nagy problémának, de egy több, mint 200 ezres telefonban tényleg ne klittyogjon már semmi. A szerviz szerint viszont ez egy ilyen Samsung - ami mondjuk igaznak is tűnik, mert nem kellett különösebben feltúrni a netet sem a…..
Bánatos Teknősbéka 2015.06.29 09:59:28
@Rick Astley: Lehet, hogy tévedek, de talán a "Samsung hivatalos állásfoglalása" miatt hivatalos. De tényleg lehet, hogy nem így van... :)
Félév alatt kétszer javított elég drága cipő, rondán reparált varrás, kézzel másolt jegyzőkönyv, javítás után elkobzott másolat - elég furán mennek a dolgok a Josef Seibelben, ha ez tényleg mind így van. Megkérdezzük őket az ügyről. Tavaly télen vettem a Josef…..
Hogy a Jófogáson miért lehet árulni 1 üveg 15 éves bort, ha 3000 liter tavalyi vöröset azonnal kitúr a rendszer, azon lehet filózni - vagy szőrözni, mert a különbséget azért nyilván Zsolt is érzi. A mellébeszélés és az utólag módosított működési…..
Tékozló Homár MKB apróbetű 2015.06.22 15:10:00
Gergő sztorija azért érdekes, mert a leírtak alapján a bank simán hivatkozhatott volna arra, hogy szóban nyilván tájékoztatták a kétféle kondíciós listáról, ehelyett kvázi elismerik, hogy valami nem stimmelt. Ki érti ezt? Kedves Homár Hilda! Eddig kő alatt éltem, így csak…..
Bánatos Teknősbéka 2015.06.22 16:29:48
@atpijkamo: Akkor le kell vonnunk a szomorú konzekvenciát: Jehova tanúja..
Körülöttem sok ismerős láb viseli ezeket a csini és egészséges lábbeliket, általában boldogan, Tündéék viszont nemigen fognak kísérletezni vele ezek után. Eltekintve a hármas rendszertől, meg attól, hogy jó cipőt választottak-e (bár elvileg ez egy kezdőknek ajánlott…..