Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horváth Józsefné Éva

71 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lakáscélú munkáltatói támogatást érintő változások 2016. augusztus 1-jén léptek hatályba A módosítás lényege, hogy a lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I. 31.) kormányrendeletnek a munkáltatói lakáscélú támogatások figyelembe vételekor releváns…..
A munkavállaló a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. tv. (Mt.) 77.§-a alapján végkielégítésre jogosult , ha a munkaviszony a következő jogcímeken szűnik meg:  a munkáltató felmondása,  a munkáltató jogutód nélküli megszűnése, valamint megszűnik a…..
Pl. A kórházban foglalkoztatott  nővér mindenképpen közalkalmazotti jogviszonyban áll, a más formában történő foglalkoztatás (megbízási szerződés, munkaviszony) színleltnek minősül. A nők negyvenéves öregségi nyugdíjának igénybevételéhez a nővér jogviszonyát…..
2016. július 1-jétől kötelező az elektronikus kapcsolattartás az újonnan induló polgári, gazdasági, munkaügyi és közigazgatási bírósági peres ügyekben a jogi képviselővel eljáró felek, a gazdálkodó szervezetek, a közigazgatási szervek és a bíróságok számára , Megtalálható az Országos Bírósági…..
A GYES-en lévő kismama  lehet egyéni vállalkozó. A gyermeknevelési támogatásban részesülő egyéni vállalkozó   A gyermeknevelési támogatásban részesülő egyéni vállalkozó  ..
Kik kaphatnak iskolakezdési támogatást? Az iskolakezdési támogatást az Szja törvény 71. §-a tartalmazza, a béren kívüli juttatásokról szóló bekezdés e) pontja...
A számviteli törvény eredeti előírásai szerint a 2017. évi könyvelésüket már az IFRS-ek szerint kötelesek vezetni:..
Várható a cégautóadó és a gépjárműadó módosítása Újabb mentességek Az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló T/10537. törvényjavaslat (továbbiakban: javaslat) több ponton módosítaná a jelenleg hatályos gépjárműadóról szóló…..
A 124/1994. (IX. 15.) Kormány rendelet szerint B kategóriás személygépkocsi használata esetén az oktató számára kötelezően előírt nyilvántartás alapján tanóránként 21 km futásteljesítmény és a személygépkocsi üzemanyag-fogyasztási normájának figyelembe vételével…..
Jelentősen bővült 2016 január 1-től az iparűzési adóból levonható útdíjak köre...
2016. április 2-ai hatállyal módosította 9/2016. (III. 25.) NGM rendelet a pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság…..
Az igazolvány kiadása a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (továbbiakban: NAK) megyei ügyintéző szervezetének hatáskörébe tartozik. Az őstermelői igazolvány akkor érvényes, ha az igazolvány és a hozzá tartozó értékesítési betétlap egyidejűleg…..
A Neta tv. új adócsökkentési lehetősége 2016. január 1-jétől hatályos, vagyis azt az adóalanyok először a 2016. január 1-jén kezdődő adómegállapítási időszakukban alkalmazhatják...
Új jogszabály váltja fel az elektronikus aláírásról szóló törvényt! 2016. január 1-én hatályba lépett az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény, ezzel egyidejűleg az elektronikus aláírásról…..
Pályázunk az Olimpiára.  A pályázat lebonyolítására létrejött egy Nonprofit társaság...
Új otthonteremtési lehetőség Az Országgyűlés március 17-én lehetővé tette nemzeti otthonteremtési közösségek (nok) létrehozását...
Hogyan változik a költségvetési szervek eredménykimutatásának  "egyéb bevétele"  sorának tartalma 2016. január 1-jétől A 4/2013.(I.11.) Korm. rendelete szerint: 25.§.(4) A tevékenység egyéb nettó eredményszemléletű bevételei között kell elszámolni (921) a) a kapott…..
Hogyan alakul a társaság tulajdonosának felelőssége a társaság jogutód nélküli megszűnésekor? Jogutód nélküli megszűnéskor a megszűnt társaság tagjai a felosztott vagyonból való részesedésük értékéig kötelesek helytállni a megszűnt társaság még ki nem…..
Csak azok a szervezetek részesülhetnek az adott évben az 1%-os felajánlásokból, amelyek az azt megelőző évben regisztráltak a NAV-nál. Az a szervezet, amely 2015-ban részesülni kíván a felajánlásokból, annak 2014. szeptember 30-áig kellett regisztrálnia az adóhatóságnál. A…..
Az eredménytartalék a saját tőkének az az eleme, amelyben alapvetően a vállalkozás korábbi tevékenységének eredményéből származó, a beszámolási időszak végén még fel nem használt saját tőketöbblet, vagy megszüntetésre váró tőkehiány testesül meg. Az eredménytartalék a saját tőke változó része...
A KATA adózóknak is kell bevallást tennie a 15KATA nyomtatványon 2016. február 25-ig! A bevallást akkor is meg kell tenni, ha a 6 MFt értékhatár bevételt nem érte el. A bevételi értékhatár elérésénél figyelemmel kell lenni a következőkre:..
2016. 01. 01-től megváltozik az időszakos elszámolású ügyletek teljesítési időpontja...
Az egyéni vállalkozók elmúlt évi tevékenységükről az adóbevallási csomag 1453-13-as lapjainak kitöltésével számolhatnak el...
Be kell jelentkeznie a tárgyév január 31-ig termék- és anyagáramonként a tárgyévet megelőzően az állami adóhatóság nyilvántartásában lévő, a tárgyévre egyéni hulladékkezelés teljesítését választó termékdíj-kötelezettnek...