Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Király László György

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor blogunkkal a nagyközönség elé léptünk, arra biztattuk olvasóinkat, hogy adózással kapcsolatos problémáikkal forduljanak hozzánk bizalommal. Ennek kapcsán egy 10 lakásos társasház közös képviselője keresett meg bennünket. A tulajdonosok közgyűlési határozatban…..
Az internet, de különösen az okostelefonos alkalmazások elterjedése újfajta vállalkozási formákat is elindított, amelyek azonban elsőre inkább tűnnek baráti szívességnek, semmint üzletszerű bevételszerző tevékenységnek. E szolgáltatások nyújtói is többnyire így állnak…..
Az áfa körbe tartozó adózók régi panaszát orvosolta a Kúria 11/2015 számú közigazgatási elvi határozatával. Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (Áfa.tv.) 55. szakaszának (2) bekezdéséből ugyanis az következik, hogy adófizetési…..
A cikk előző részében bemutattam azokat a változásokat, amelyek a Nemzetgazdasági Minisztériumban készült tanulmány szerint az adóellenőrzések terén szükségesek lennének, illetve…..
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter már márciusban beszélt róla, június 5-ei rádióinterjújában pedig Orbán Viktor miniszterelnök az elkövetkező fél év szimbolikus kormányzati…..
Sajnos későn fordult hozzánk a közelmúltban az az ügyfél, akinek az általános forgalmi adó visszaigénylésére vonatkozó kérelmét az adóhatóság elutasította. Pedig a szervezet vezetője még az általános forgalmi adóról szóló törvényt is áttanulmányozta, és ennek…..
Év elejétől új bekezdéssel bővült az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény, közkeletű nevén Art. Az alapelveket felsoroló 1. §-ba került be egy (3a) jelzésű bekezdés, mely szerint „Az adókötelezettséget érintő jogviszony (szerződés, ügylet) alanyainak…..